pontosnews.gr
Τετάρτη, 7/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 και κλειστά καταστήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική

Ακόμα δυσκολότερη η κατάσταση σε Άγιο Νικόλαο Κρήτης, Μύκονο, Πάτρα, Χαλκίδα και Θήρα

6/02/2021 - 8:47πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μάχη με τον κορονοϊό εξακολουθεί να δίνει η ανθρωπότητα, εδώ και περίπου ένα χρόνο, θρηνώντας παράλληλα και τους περισσότερο από ένα εκατομμύριο νεκρούς που άφησε πίσω της η Covid-19.

Η εμφάνιση μεταλλαγμένων στελεχών του ιού, η αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων αλλά και η χαλάρωση των μέτρων προστασίας από πλευράς κοινωνίας, οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση να «κοκκινίσει» κάποιες νέες περιοχές και να αυστηροποιήσει κι άλλο τα περιοριστικά μέτρα.

Έτσι από σήμερα το πρωί στις 06:00 Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική «κλείδωσαν» για το σαββατοκύριακο, ενώ το μέτρο θα επαναξιολογηθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Μέχρι τότε:

  • Κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 18:00.
  • Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 18:00 και ισχύει μέχρι τις 05:00.
  • Αναστολή τής διά ζώσης λειτουργίας των Λυκείων και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.
  • Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων μόνο με τη μέθοδο του click away.
  • Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και οι υπηρεσίες διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή απόs τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο παραμένουν κλειστά.
  • Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σουπερμάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
  • Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).
  • Οι χώροι λατρείας λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα.

Ανάλογα μέτρα και στις νέες «κόκκινες περιοχές»

Από τις 06:00 σήμερα, σημειώνονται με κόκκινο χρώμα στον υγειονομικό χάρτη της χώρας, εκτός των υπαρχόντων, και οι περιοχές της Μυκόνου, της Θήρας, της Χαλκίδας, της Πάτρας και του Αγίου Νικολάου Κρήτης αλλά και οι δήμοι Εορδαίας, Θηβαίων, Τανάγρας, Σπάρτης, Ζακύνθου, Ρεθύμνης, Πύδνας-Κολινδρού, Διρφύων-Μεσσαπίων, Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Τεμπών. «Κόκκινη» είναι και η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου.

Σε όλες τις παραπάνω περιοχές ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.
  • Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σουπερμάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.
  • Αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι τα δημοτικά σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.
  • Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους δήμους –η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.
  • Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των δικαστηρίων.
  • Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους Θείων Λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.
  • Με δεδομένα τα ευρήματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, στις περιοχές αυτές αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Σερρών οδηγήθηκε ο ανήλικος που συνελήφθη για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Εκτεταμένα και πολλαπλά τραύματα σε ζωτικά όργανα δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση του 17χρονου – Τι καταγγέλλει το «Χαμόγελο του παιδιού»

7/01/2026 - 4:18μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δικάζονται οι δύο πρώην αστυνομικοί για βία και σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος των παιδιών τους

7/01/2026 - 1:52μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΥ: «Πορτοκαλί προειδοποίηση» λόγω επικινδύνων καιρικών φαινομένων – Ποιες περιοχές αναμένεται να πληγούν από την κακοκαιρία

7/01/2026 - 12:56μμ
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Στο κέντρο της Αθήνας οι παραγωγοί και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών – «Ένας αγώνας επιβίωσης»

7/01/2026 - 11:58πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/ToKlik/Δήμητρα Κούτρα)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Ανοιχτά τα μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα – Ανακοινώνεται πακέτο κυβερνητικών μέτρων

7/01/2026 - 10:58πμ
Η οικοδομή στην οποία ξεψύχησε ο άτυχος 17χρονος (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο 16χρονος – Συνελήφθη και η μητέρα του

7/01/2026 - 9:47πμ
Συγγενείς και φίλοι του θύματος στο δικαστικό μέγαρο Πάτρας (φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι τρεις κατηγορούμενοι για το θάνατο του 31χρονου

7/01/2026 - 9:12πμ
Με βροχή και κακοκαιρία αποχαιρετούμε την εορταστική περίοδο (φωτ.: EUROKINISSI / ToKlik.gr / Δήμητρα Κούτρα)
ΕΛΛΑΔΑ

Αϊ-Γιαννιού με ισχυρές βροχές, υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη

7/01/2026 - 8:00πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κλίμα: Το 2025 ήταν το δεύτερο θερμότερο έτος για την Ελλάδα στα χρονικά των καταγραφών

6/01/2026 - 9:09μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Στον εισαγγελέα την Τετάρτη ο 16χρονος με δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση – Η αφορμή για το επεισόδιο

6/01/2026 - 7:09μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Από το εικαστικό της αφίσας της εκδήλωσης)

Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών: Η ποντιακή κουζίνα στα καλύτερά της, με τρεις μαγείρισσες ολκής!

10 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Sasin Tipchai / Pixabay)

Μεταμοσχεύσεις: Δώρα ζωής από 50χρονο που απεβίωσε στη ΜΕΘ του «Παπαγεωργίου»

28 λεπτά πριν
Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Σερρών οδηγήθηκε ο ανήλικος που συνελήφθη για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου (φωτ.: EUROKINISSI)

Σέρρες: Εκτεταμένα και πολλαπλά τραύματα σε ζωτικά όργανα δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση του 17χρονου – Τι καταγγέλλει το «Χαμόγελο του παιδιού»

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Αγρότες: Αναλυτικά τα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση – Τι προβλέπεται για ρεύμα και πετρέλαιο

1 ώρα πριν

Βασιλόπιτα με παρουσίαση του ψηφιοποιημένου αρχείου του Γ. Κανδηλάπτη από τις «Ρίζες» των Πεύκων Αλεξανδρούπολης

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου:  EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εκτός ευρωομάδας ο Νικόλας Φαραντούρης – «Δεν δεσμεύεται ξεκάθαρα ότι θα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του κόμματος»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign