pontosnews.gr
Σάββατο, 11/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ιράν: Έξυπνο πολυβόλο, ελεγχόμενο από δορυφόρο, σκότωσε τον πυρηνικό επιστήμονα

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο Ιρανό στρατιωτικό διοικητή

7/12/2020 - 4:52μμ
(Φωτ. αρχείου ΕΡΑ / Υπουργείο Άμυνας Ιράν)

(Φωτ. αρχείου ΕΡΑ / Υπουργείο Άμυνας Ιράν)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η δολοφονία του κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα του Ιράν, τον περασμένο μήνα, πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως με τεχνητή νοημοσύνη και ένα πολυβόλο εξοπλισμένο με «ελεγχόμενο από δορυφόρο έξυπνο σύστημα», δήλωσε υψηλόβαθμος Ιρανός στρατιωτικός διοικητής, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Το Ιράν έχει κατηγορήσει το Ισραήλ για τη δολοφονία του Μοχσέν Φαχριζαντέχ, ο οποίος θεωρούνταν από Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ο εγκέφαλος του μυστικού ιρανικού προγράμματος για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Η Τεχεράνη αρνείται επίμονα πως επιδιώκει να αναπτύξει τέτοια όπλα.

Το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε αρνηθεί την ευθύνη για το φόνο, όμως στο παρελθόν έχει παραδεχθεί πως διεξήγε μυστικές επιχειρήσεις συγκέντρωσης πληροφοριών κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Η Ισλαμική Δημοκρατία έχει δώσει αντιφατικές λεπτομέρειες για το θάνατο του Φαχριζαντέχ στις 27 Νοεμβρίου σε ενέδρα που είχε στηθεί στο αυτοκίνητό του κοντά στην Τεχεράνη.

«Κανένας τρομοκράτης δεν ήταν παρών στο πεδίο […]. Ο μάρτυρας Φαχριζαντέχ οδηγούσε όταν ένα όπλο, το οποίο χρησιμοποιούσε μια προηγμένη κάμερα, εστίασε πάνω του», δήλωσε ο Αλί Φανταβί, υποδιοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, στη διάρκεια τελετής χθες σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο Tasnim.

«Το πολυβόλο ήταν τοποθετημένο πάνω σ’ ένα ημιφορτηγό και ελεγχόταν από δορυφόρο», πρόσθεσε.

Ο Φανταβί έκανε τις δηλώσεις αυτές αφού οι ιρανικές Αρχές ανακοίνωσαν πως βρήκαν «στοιχεία για τους δολοφόνους», αν και δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει οποιεσδήποτε συλλήψεις. Λίγο μετά το φόνο του Φαχριζαντέχ, αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην κρατική τηλεόραση πως ένα φορτηγό είχε εκραγεί και στη συνέχεια ομάδα ενόπλων είχε ανοίξει πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του.

Την περασμένη εβδομάδα ο Αλί Σαμχανί, γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, δήλωσε πως ο φόνος πραγματοποιήθηκε με «ηλεκτρονικές συσκευές» και χωρίς ανθρώπους επί του πεδίου.

Εμπειρογνώμονες και αξιωματούχοι είχαν πει την περασμένη εβδομάδα στο Reuters πως ο φόνος του Φαχριζαντέχ εξέθεσε κενά στην ασφάλεια που δείχνουν πως μπορεί να υπήρξε διείσδυση στις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας και πως η Ισλαμική Δημοκρατία είναι ευάλωτη σε περαιτέρω επιθέσεις.

«Δεκατρείς πυροβολισμοί ρίχτηκαν εναντίον του μάρτυρα Φαχριζαντέχ με ένα πολυβόλο ελεγχόμενο από δορυφόρο […]. Στη διάρκεια της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν τεχνητή νοημοσύνη και τεχνικές αναγνώρισης προσώπου», δήλωσε ο Φανταβί.

«Η γυναίκα του, η οποία καθόταν σε απόσταση 25 εκατοστών απ’ αυτόν στο ίδιο αυτοκίνητο, δεν τραυματίστηκε».

Ο Φαχριζαντέχ, για τον οποίο το Ισραήλ είχε δηλώσει πως ήταν από τους πρωταγωνιστές της συνεχιζόμενης προσπάθειας του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ήταν ο πέμπτος Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας που σκοτώθηκε σε στοχευμενη επίθεση από το 2010 μέσα στο Ιράν, και ο δεύτερος υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος που δολοφονήθηκε μέσα στο 2020.

Ο διοικητής της επίλεκτης Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης Κασέμ Σουλεϊμανί σκοτώθηκε τον Ιανουάριο σε επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροπλάνου στο Ιράκ. Η Τεχεράνη απάντησε εκτοξεύοντας πυραύλους εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών στόχων στο Ιράκ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΑ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μονάδα πυροβολικού του Ισραήλ σε άγνωστη τοποθεσία στα ισραηλινά σύνορα με τον Λίβανο (φωτ.: EPA/Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ουάσινγκτον το πρώτο βήμα διαλόγου μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου

10/04/2026 - 11:29μμ
O γενικός πρόξενος της Ελλάδος Θωμάς Ματσούκας, η αντιδήμαρχος πολιτισμού του Σάο Πάολο Angela Gandra και ο Νίκος Φλώρος (φωτ.: ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Το γλυπτό του Νίκου Φλώρου για τη Μαρία Κάλλας στην εμβληματική Όπερα του Σάο Πάολο

10/04/2026 - 9:09μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο αιχμηρό μήνυμα Τραμπ: «Ο μόνος λόγος που είναι ζωντανοί οι Ιρανοί, είναι για να διαπραγματευτούν»

10/04/2026 - 8:41μμ
Και ενώ το Πακιστάν βρίσκεται σε συναγερμό ενόψει των ιρανοαμερικανικών συνομιλιών, στην Τεχεράνη η ζωή φαίνεται κάποιες ώρες της ημέρας να κυλάει κανονικά (φωτ.:   EPA/ ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Όροι Γκαλιμπάφ πριν από τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ στο Πακιστάν

10/04/2026 - 6:39μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη της Ολλανδίας, 25 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Remko de Waal)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε δοκιμασία οι σχέσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ: Στο τραπέζι η αποχώρηση αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη

9/04/2026 - 11:22μμ
Γυναίκα περπατά δίπλα σε κατεστραμμένο κτήριο κατοικιών την επομένη ισραηλινού αεροπορικού πλήγματος στη συνοικία Άιν ελ Μρέισα της Βηρυτού, στον Λίβανο. 9 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματική πρωτοβουλία για επαφές Ισραήλ-Λιβάνου σε σκηνικό εύθραυστης εκεχειρίας

9/04/2026 - 10:48μμ
Δορυφορική εικόνα δείχνει γενική άποψη της υπόγειας εγκατάστασης εμπλουτισμού ουρανίου στο Fordo, πριν από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράν, 20 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Maxar Technologies)
ΚΟΣΜΟΣ

Κυνήγι «θησαυρού» στην Τεχεράνη: «Αγνοείται» το εμπλουτισμένο ουράνιο – Ο άσσος στο μανίκι των Ιρανών

9/04/2026 - 9:39μμ
(Εικ.: commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για απευθείας διαπραγματεύσεις με τον Λίβανο

9/04/2026 - 7:33μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronen Zvulun)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Συνεχίζεται από την Κυριακή η δίκη του Μπενιαμίν Νετανιάχου για διαφθορά

9/04/2026 - 4:05μμ
(Φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Διεθνής κατακραυγή για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο – Σωστικά συνεργεία αναζητούν ακόμα θύματα στα ερείπια

9/04/2026 - 11:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ EUROKINISSI)

Με ευλάβεια και κατάνυξη οι Επιτάφιοι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

6 ώρες πριν
Μονάδα πυροβολικού του Ισραήλ σε άγνωστη τοποθεσία στα ισραηλινά σύνορα με τον Λίβανο (φωτ.: EPA/Atef Safadi)

Στην Ουάσινγκτον το πρώτο βήμα διαλόγου μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Θεσσαλονίκη: «Πλημμύρισε» η Αριστοτέλους από κόσμο για τη συνάντηση πέντε Επιταφίων

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/The Greek Herald)

Σε κλίμα κατάνυξης η Μεγάλη Παρασκευή για τους Έλληνες της διασποράς στην Αυστραλία

7 ώρες πριν
Περιφορά Επιταφίων στην Κέρκυρα, Μεγάλη Παρασκευή (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

«Μάνα μου, μάνα»: Ο απόλυτος θρήνος της Σταύρωσης από τους αδελφούς Τσαχουρίδη

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

ΠΣΑΤ: Πένθος για τον θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Παπαδάκου

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign