pontosnews.gr
Σάββατο, 1/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Διαμαρτυρία οπαδών της αντιπολίτευσης στην Αρμενία – Ζητούν την παραίτηση Πασινιάν

«Ο Πασινιάν πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος «Ντασνακτσουτιούν» Ισχάν Σαγκατελιάν

22/12/2020 - 7:00μμ
Διαδηλωτές στην πλατεία Δημοκρατίας (φωτ. αρχείου: EPA / Hayk Baghdasaryan / Photolure Mandatory Credit)

Διαδηλωτές στην πλατεία Δημοκρατίας (φωτ. αρχείου: EPA / Hayk Baghdasaryan / Photolure Mandatory Credit)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Εκατοντάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης έστησαν σήμερα σκηνές έξω από το κυβερνητικό κτήριο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αρμενίας, το Ερεβάν, κλιμακώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την καμπάνια τους κατά του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν και δηλώνοντας ότι θα παραμείνουν εκεί όλη τη νύχτα. «Ήδη έχουμε στήσει σκηνές και προτιθέμεθα να μείνουμε τόσο όσο χρειάζεται, ακόμη και να διανυκτερεύσουμε. Ο Πασινιάν πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος «Ντασνακτσουτιούν» Ισχάν Σαγκατελιάν.

Eίπε επίσης ότι η αντιπολίτευση καλεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που εκπροσωπείται από το κόμμα «Το βήμα μου», σε συνάντηση για να συζητήσουν τρόπους εξόδου από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης ζητούν από τον Πασινιάν να παραιτηθεί καθώς θεωρούν ότι δεν χειρίσθηκε σωστά την διάρκειας έξι εβδομάδων αιματηρή σύγκρουση που έλαβε χώρα στον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και τις γύρω περιοχές, και η οποία έληξε με μια εκεχειρία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Ρωσίας και με μεγάλα εδαφικά οφέλη για το Αζερμπαϊτζάν.

Το Σάββατο χιλιάδες Αρμένιοι πραγματοποίησαν πορεία της οποίας ηγείτο ο Πασινιάν προς το στρατιωτικό κοιμητήριο Γιεραμπλούρ για να αποτίσουν φόρο τιμής στους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στις εχθροπραξίες που έλαβαν χώρα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Αν και οι υποστηρικτές του γέμισαν ασφυκτικά το νεκροταφείο, πλάνα που μετέδωσε η αρμενική τηλεόραση έδειξαν επικριτές του Πασινιάν να φωνάζουν «ο Νικόλ είναι προδότης!» καθώς περνούσε με τη συνοδεία του κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Τις κινητοποιήσεις και τις μαζικές απεργίες που ξεκίνησαν σήμερα είχε ανακοινώσει χθες το «Κίνημα για τη σωτηρία της πατρίδας». Η αντιπολίτευση θεωρεί επίσης ότι η συμφωνία για τον πλήρη τερματισμό των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, την οποία υπέγραψε ο Πασινιάν στις 9 Νοεμβρίου με τον Βλαντίμιρ Πούτιν κα τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, συνιστά στην ουσία παράδοση.

Οι αντίπαλοι του Αρμένιου πρωθυπουργού τον θεωρούν επίσης υπεύθυνο για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Υπό το φως της τρέχουσας κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, ο πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν πρότεινε να διεξαχθούν πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές και έως τη διεξαγωγή τους, τη διακυβέρνηση της χώρας να αναλάβει κυβέρνηση εθνικής ομοψυχίας. Ο ίδιος ο Νικόλ Πασινιάν που ανέλαβε την εξουσία μετά μια ειρηνική επανάσταση τον Μάιο του 2018, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας ότι η οποιαδήποτε αλλαγή κυβέρνησης πρέπει να γίνει μέσω των εκλογών. Παράλληλα όμως μερικοί υποστηρικτές του Αρμένιου πρωθυπουργού έχουν δηλώσει ότι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / TASS

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η καστανοκαλλιέργεια σε άνθηση, προσελκύει ολοένα και περισσότερους νέους
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ένα ολόκληρο χωριό ενώθηκε για να σώσει από τις φλόγες μια καστανιά 500 ετών

31/07/2026 - 11:53μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε συμφωνία για τον αφοπλισμό της Χαμάς – Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα στη Γάζα

31/07/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: Italia 24H Live/Χ.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Επτά αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στη Σικελία

30/07/2026 - 10:15μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ισχυρίζεται πλήγμα σε αμερικανική βάση με F-35 – Διαψεύδει η Ουάσινγκτον

30/07/2026 - 8:40μμ
(Φωτ.: EPA / George Christophorou)
ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Το Λονδίνο στηρίζει τη νέα προσπάθεια Γκουτέρες για επανέναρξη των συνομιλιών

30/07/2026 - 6:12μμ
Φωτογραφία αρχείου: Καπνός υψώνεται από το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «SOUNION», μετά την επίθεση των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Αύγουστο του 2024 (φωτ.: EPA / EUNAVFOR ASPIDES)
ΚΟΣΜΟΣ

Drones χτύπησαν δύο δεξαμενόπλοια ελληνικών συμφερόντων στον Εύξεινο Πόντο – Φωτιά εν ώρα φόρτωσης

30/07/2026 - 2:27μμ
Στιγμιότυπο από το χώρο όπου στεγάζεται το Ατσίκ Ράντιο (πηγή: Bianet)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ραδιόφωνο έχασε την άδειά του μετά από αναφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων

30/07/2026 - 11:40πμ
Μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35C του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ ετοιμάζεται να απογειωθεί από το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα (φωτ.: U.S. Central Command / X)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ξαναβομβαρδίζουν το Ιράν – Νέα μέτωπα σε Ιράκ, Ιορδανία και Υεμένη

30/07/2026 - 10:04πμ
Όχημα περνά μπροστά από πινακίδα με το σύνθημα «Επανάσταση είναι να υπερασπίζεσαι τις αξίες στις οποίες πιστεύεις, με τίμημα οποιαδήποτε θυσία», στην Αβάνα (φωτ.: EPA / Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: Ιστορική στροφή προς την αγορά – Βενζινάδικα, φαρμακεία και λιμάνια ανοίγουν στους ιδιώτες

29/07/2026 - 7:34μμ
Ο Τζάρεντ Λέτο στην πρεμιέρα της ταινίας «Tron: Ares» στο TCL Chinese Theatre του Λος Άντζελες, στις 6 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζάρεντ Λέτο: Το «σκοτεινό μυστικό» του Χόλιγουντ – Δέκα γυναίκες τον καταγγέλλουν στο BBC

29/07/2026 - 5:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: The Greek Herald)

Ο Έλληνας που έμαθε τους Αυστραλούς να αγαπούν το παγωτό μηχανής!

19 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου: «Χρυσές» και στο ελεύθερο ντουέτο οι αδελφές Αλεξανδρή

47 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINSSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Πυροσβεστική: 59 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο – Η εικόνα από τα κυριότερα μέτωπα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: pixabay.com / tomeklaskowski1)

ΔΕΗ: Αμετάβλητο το πράσινο τιμολόγιο – Πλήρης απορρόφηση της αύξησης πάνω από 18% στη χονδρική

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Βοιωτία-Αττική: Χωρίς ανάσα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Στο πλευρό των Ελλήνων πυροσβεστών, Γάλλοι και Ρουμάνοι

2 ώρες πριν
Ο εκτελεστής του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη σε καρέ από το βίντεο της κάμερας ασφαλείας (πηγή: EΡΤ)

ΕΛΑΣ: Αναζητείται 43χρονος για τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign