pontosnews.gr
Παρασκευή, 12/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δεν υπογράφει το νομοσχέδιο για την τόνωση της οικονομίας που πλήττεται από την Covid-19

Σχέδιο νόμου το οποίο υιοθετήθηκε την προηγουμένη από το αμερικανικό Κογκρέσο!

23/12/2020 - 12:41μμ
(Φωτ.: EPA / Yuri Gripas)

(Φωτ.: EPA / Yuri Gripas)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε χθες βράδυ το σχέδιο νόμου που προβλέπει δαπάνες 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας που πλήττεται από την πανδημία του νέου κορονοϊού, το οποίο υιοθετήθηκε την προηγουμένη από το αμερικανικό Κογκρέσο έπειτα από μήνες αδιεξόδου, λέγοντας πως δεν ήταν «αυτό που περίμενε», χαρακτηρίζοντας τις διατάξεις του «αληθινή ντροπή» και απαιτώντας, μεταξύ άλλων, να αυξηθεί το ποσό των επιδοτήσεων που θα χορηγεί το Δημόσιο στις οικογένειες.

«Ζητώ από το Κογκρέσο να τροποποιήσει αυτό το νομοσχέδιο και να αυξήσει το γελοία χαμηλό ποσό των 600 δολαρίων στα 2.000 δολάρια ή στα 4.000 για κάθε ζευγάρι. Ζητώ επίσης από το Κογκρέσο να διαγράψει άχρηστα και δαπανηρά στοιχεία αυτού του νομοσχεδίου», τόνισε ο Τραμπ σε βίντεο που μεταφόρτωσε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Το σχέδιο που υιοθέτησαν οι Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί τη Δευτέρα, απαραίτητο για να ξαναμπεί στις ράγες η αμερικανική οικονομία, προβλέπει δαπάνες για την υποστήριξη των νοικοκυριών και των εταιρειών οι οποίες πλήττονται από την πανδημία του νέου κορονοϊού, αλλά δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή χωρίς την υπογραφή του προέδρου.

Στο βίντεο ο Τραμπ άφησε να γίνει σαφές πως δεν είναι διατεθειμένος να υπογράψει το σχέδιο νόμου αν δεν γίνουν οι αλλαγές που απαιτεί.

Ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας αξίωσε να του σταλεί μια τροποποιημένη, «ικανοποιητική» εκδοχή του νομοσχεδίου, χωρίς την οποία ενδέχεται να αφήσει στην επόμενη κυβέρνηση το καθήκον να εγκρίνει ένα σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας.

Η απόρριψη του πακέτου μέτρων από τον Τραμπ καταγράφηκε παρότι ο Λευκός Οίκος συμμετείχε στην κατάρτισή του διαμέσου του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

«Το αποκαλούν βοήθεια για την Covid αλλά δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με την Covid», κατά τη γνώμη του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος στηλίτευσε το γεγονός ότι στο κείμενο έχουν συμπεριληφθεί φύρδην μίγδην διατάξεις για τη χορήγηση βοήθειας στην Καμπότζη και τη Μιανμάρ, αλλά και στο στρατό της Αιγύπτου, που όπως πρόσθεσε δηκτικά ο Τραμπ «θα πάει να αγοράσει στρατιωτικό εξοπλισμό σχεδόν αποκλειστικά ρωσικό» με τα χρήματα που θα λάβει.

Στηλίτευσε επίσης ότι το κείμενο συμπεριλαμβάνει τη χρηματοδότηση με εκατομμύρια δολάρια προγραμμάτων για «την προώθηση της δημοκρατίας και άλλα τέτοια» στο Πακιστάν, αλλά και τη χρηματοδότηση φορέων του πολιτισμού στις ΗΠΑ.

Την Κυριακή, έπειτα από μήνες αδιεξόδου, οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε καταρχήν συμφωνία γι’ αυτό το σχέδιο νόμου, που περιλαμβάνει τη χρηματική ενίσχυση οικογενειών που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, μικρών εταιρειών και σχολείων, επιπρόσθετα επιδόματα ανεργίας 300 δολαρίων την εβδομάδα, καθώς κι ένα ποσό για να εξασφαλιστεί δίκαιη διανομή των εμβολίων για τον SARS-CoV-2.

Η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου βυθίστηκε σε βαθιά ύφεση την άνοιξη, τη χειρότερη από τη δεκαετία του 1930, εξαιτίας της διακοπής της δραστηριότητας για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, που πυροδότησε τεράστια αύξηση της ανεργίας. Η πανδημία σημείωσε νέα έξαρση από το φθινόπωρο, σταματώντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επανέναρξη της δραστηριότητας το καλοκαίρι.

Το πρώτο κολοσσιαίο πακέτο τόνωσης της οικονομίας, ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, είχε ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στα τέλη Μαρτίου, όταν οι ΗΠΑ πλήττονταν από το πρώτο κύμα.

Συμπεριλάμβανε επιδόματα ανεργίας ύψους 600 δολαρίων την εβδομάδα και την αποστολή τσεκ 1.200 δολαρίων ανά ενήλικο στις οικογένειες που πλήττονταν.

Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από την πλευρά του έκρινε χθες ότι το νομοσχέδιο που προβλέπει δαπάνες 900 δισ. δολαρίων είναι ένα «πρώτο βήμα», αλλά ανεπαρκές, συμπληρώνοντας ότι θα ζητήσει το 2021 από το Κογκρέσο να ψηφίσει νέο πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας.

«Πρέπει να συνεργαστούμε και με τα δύο κόμματα, μόνο έτσι θα υπάρξει πρόοδος», είπε ο βετεράνος της πολιτικής, γερουσιαστής επί 35 χρόνια και αντιπρόεδρος της χώρας άλλα οκτώ.

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Marielle Scott)
ΚΟΣΜΟΣ

Τσάρλι Κερκ: Επικηρύσσεται με 100.000 δολάρια ο δράστης – Το Tik Tok αφαιρεί το βίντεο της δολοφονίας από την πλατφόρμα

11/09/2025 - 11:30μμ
Το ζεύγος Μενέντεζ τον παλιό καλό καιρό, πριν αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς (φωτ. αρχείου: EPA / Ting Shen)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης 4,5 ετών επιβλήθηκε στη σύζυγο του Μπομπ Μενέντεζ, Ναντίν

11/09/2025 - 10:58μμ
Η Diella ξεκίνησε την... καριέρα της ως εικονική βοηθός TN στην πλατφόρμα e-Albania (φωτ.: Albanian Post)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Μια υπουργός-ρομπότ για την καταπολέμηση της διαφθοράς – Η Diella θα αναλάβει τις δημόσιες συμβάσεις

11/09/2025 - 7:38μμ
Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο της δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ (φωτ.: EPA / Marielle Scott)
ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Τι γνωρίζουμε για το φονικό όπλο και τον δράστη

11/09/2025 - 6:20μμ
Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στο Μανμπίτζ (φωτ.: αρχείο EPA / Sedat Suna)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία άρχισε να εκπαιδεύει τις συριακές ένοπλες δυνάμεις

11/09/2025 - 2:04μμ
Χάρτινο πιάτο που μοιάζει με άγγελο και μια αμερικανική σημαία έχουν τοποθετηθεί στο μνημείο με τα ονόματα των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, στο Σημείο Μηδέν, στο Μανχάταν (φωτ.: EPA/Anthony Behar/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Νέα Υόρκη τιμά την 24η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου με φόντο την προεκλογική μάχη των Δημοκρατικών για τη δημαρχία

11/09/2025 - 1:00μμ
Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας μεταφέρουν ένα από τα ρωσικά drones που έπεσαν χθες σε χωριό στα ανατολικά της χώρας (φωτ.: EPA/Wojtek Jargilo)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Περιορίζει την εναέρια κυκλοφορία στα σύνορα με Ουκρανία και Λευκορωσία

11/09/2025 - 11:57πμ
Το κτήριο όπου στεγάζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί Haberturk, Show TV και Bloomberg HT, που ανήκουν στην εταιρεία συμμετοχών Can Holding (φωτ.: Anadolu Ajansi)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Δέκα συλλήψεις διευθυντικών στελεχών για απάτη – Τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί ανάμεσα στις εταιρείες που διαχειρίζονται

11/09/2025 - 10:52πμ
O Τσάρλι Κερκ λίγο προτού δολοφονηθεί (φωτ.: Χ / BPI News)
ΚΟΣΜΟΣ

Τσάρλι Κερκ: Δολοφονήθηκε σε κοινή θέα ο ακροδεξιός υποστηρικτής του Τραμπ

11/09/2025 - 8:35πμ
Ο ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ, ιδρυτής της ΜΚΟ «Turning Point USA» (φωτ.: EPA / Christobal Herrera-Ulashkevich)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί εναντίον του ακροδεξιού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ

10/09/2025 - 11:02μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Μαντζιάρης)

Μαρινέλλα: «Δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον» λέει ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Marielle Scott)

Τσάρλι Κερκ: Επικηρύσσεται με 100.000 δολάρια ο δράστης – Το Tik Tok αφαιρεί το βίντεο της δολοφονίας από την πλατφόρμα

7 ώρες πριν
Το ζεύγος Μενέντεζ τον παλιό καλό καιρό, πριν αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς (φωτ. αρχείου: EPA / Ting Shen)

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης 4,5 ετών επιβλήθηκε στη σύζυγο του Μπομπ Μενέντεζ, Ναντίν

8 ώρες πριν

Ψηφιακή Σάντα ΑΜΚΕ: Γιορτάζει έναν χρόνο λειτουργίας με μεγάλο ποντιακό γλέντι

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Γαύδος: Το πρώτο κουδούνι χτύπησε για μόλις μία μαθήτρια

9 ώρες πριν
«Οι τέσσερις εποχές», έργο του ελληνικής καταγωγής Καναδού ζωγράφου Yehouda Chaki (πηγή: Liquidwords / commons.wikimedia.org)

ΕΜΥ: Το καλοκαίρι συνεχίζεται, κάποια στιγμή όμως θα έρθουν η Adel, ο Byron και ο Leonidas

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign