pontosnews.gr
Δευτέρα, 8/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δεν υπογράφει το νομοσχέδιο για την τόνωση της οικονομίας που πλήττεται από την Covid-19

Σχέδιο νόμου το οποίο υιοθετήθηκε την προηγουμένη από το αμερικανικό Κογκρέσο!

23/12/2020 - 12:41μμ
(Φωτ.: EPA / Yuri Gripas)

(Φωτ.: EPA / Yuri Gripas)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε χθες βράδυ το σχέδιο νόμου που προβλέπει δαπάνες 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας που πλήττεται από την πανδημία του νέου κορονοϊού, το οποίο υιοθετήθηκε την προηγουμένη από το αμερικανικό Κογκρέσο έπειτα από μήνες αδιεξόδου, λέγοντας πως δεν ήταν «αυτό που περίμενε», χαρακτηρίζοντας τις διατάξεις του «αληθινή ντροπή» και απαιτώντας, μεταξύ άλλων, να αυξηθεί το ποσό των επιδοτήσεων που θα χορηγεί το Δημόσιο στις οικογένειες.

«Ζητώ από το Κογκρέσο να τροποποιήσει αυτό το νομοσχέδιο και να αυξήσει το γελοία χαμηλό ποσό των 600 δολαρίων στα 2.000 δολάρια ή στα 4.000 για κάθε ζευγάρι. Ζητώ επίσης από το Κογκρέσο να διαγράψει άχρηστα και δαπανηρά στοιχεία αυτού του νομοσχεδίου», τόνισε ο Τραμπ σε βίντεο που μεταφόρτωσε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Το σχέδιο που υιοθέτησαν οι Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί τη Δευτέρα, απαραίτητο για να ξαναμπεί στις ράγες η αμερικανική οικονομία, προβλέπει δαπάνες για την υποστήριξη των νοικοκυριών και των εταιρειών οι οποίες πλήττονται από την πανδημία του νέου κορονοϊού, αλλά δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή χωρίς την υπογραφή του προέδρου.

Στο βίντεο ο Τραμπ άφησε να γίνει σαφές πως δεν είναι διατεθειμένος να υπογράψει το σχέδιο νόμου αν δεν γίνουν οι αλλαγές που απαιτεί.

Ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας αξίωσε να του σταλεί μια τροποποιημένη, «ικανοποιητική» εκδοχή του νομοσχεδίου, χωρίς την οποία ενδέχεται να αφήσει στην επόμενη κυβέρνηση το καθήκον να εγκρίνει ένα σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας.

Η απόρριψη του πακέτου μέτρων από τον Τραμπ καταγράφηκε παρότι ο Λευκός Οίκος συμμετείχε στην κατάρτισή του διαμέσου του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

«Το αποκαλούν βοήθεια για την Covid αλλά δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με την Covid», κατά τη γνώμη του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος στηλίτευσε το γεγονός ότι στο κείμενο έχουν συμπεριληφθεί φύρδην μίγδην διατάξεις για τη χορήγηση βοήθειας στην Καμπότζη και τη Μιανμάρ, αλλά και στο στρατό της Αιγύπτου, που όπως πρόσθεσε δηκτικά ο Τραμπ «θα πάει να αγοράσει στρατιωτικό εξοπλισμό σχεδόν αποκλειστικά ρωσικό» με τα χρήματα που θα λάβει.

Στηλίτευσε επίσης ότι το κείμενο συμπεριλαμβάνει τη χρηματοδότηση με εκατομμύρια δολάρια προγραμμάτων για «την προώθηση της δημοκρατίας και άλλα τέτοια» στο Πακιστάν, αλλά και τη χρηματοδότηση φορέων του πολιτισμού στις ΗΠΑ.

Την Κυριακή, έπειτα από μήνες αδιεξόδου, οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε καταρχήν συμφωνία γι’ αυτό το σχέδιο νόμου, που περιλαμβάνει τη χρηματική ενίσχυση οικογενειών που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, μικρών εταιρειών και σχολείων, επιπρόσθετα επιδόματα ανεργίας 300 δολαρίων την εβδομάδα, καθώς κι ένα ποσό για να εξασφαλιστεί δίκαιη διανομή των εμβολίων για τον SARS-CoV-2.

Η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου βυθίστηκε σε βαθιά ύφεση την άνοιξη, τη χειρότερη από τη δεκαετία του 1930, εξαιτίας της διακοπής της δραστηριότητας για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, που πυροδότησε τεράστια αύξηση της ανεργίας. Η πανδημία σημείωσε νέα έξαρση από το φθινόπωρο, σταματώντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επανέναρξη της δραστηριότητας το καλοκαίρι.

Το πρώτο κολοσσιαίο πακέτο τόνωσης της οικονομίας, ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, είχε ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στα τέλη Μαρτίου, όταν οι ΗΠΑ πλήττονταν από το πρώτο κύμα.

Συμπεριλάμβανε επιδόματα ανεργίας ύψους 600 δολαρίων την εβδομάδα και την αποστολή τσεκ 1.200 δολαρίων ανά ενήλικο στις οικογένειες που πλήττονταν.

Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από την πλευρά του έκρινε χθες ότι το νομοσχέδιο που προβλέπει δαπάνες 900 δισ. δολαρίων είναι ένα «πρώτο βήμα», αλλά ανεπαρκές, συμπληρώνοντας ότι θα ζητήσει το 2021 από το Κογκρέσο να ψηφίσει νέο πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας.

«Πρέπει να συνεργαστούμε και με τα δύο κόμματα, μόνο έτσι θα υπάρξει πρόοδος», είπε ο βετεράνος της πολιτικής, γερουσιαστής επί 35 χρόνια και αντιπρόεδρος της χώρας άλλα οκτώ.

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σέλφι με αξιωματικό του συριακού στρατού κατά τη διάρκεια έκθεσης στη Δαμασκό, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Mohammed al Rifai)
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας χρόνος χωρίς τον Άσαντ: Η Συρία γιορτάζει την επέτειο με ελπίδα, σε εύθραυστη μετάβαση

8/12/2025 - 1:03μμ
Αξιωματούχοι του ινδονησιακού υπουργείου Περιβάλλοντος και Δασών με εξημερωμένους ελέφαντες, για την απομάκρυνση των φερτών υλικών στην περιοχή Πιντίε Τζάγια της Σουμάτρας (φωτ.: EPA / Hotli Simanjuntak)
ΚΟΣΜΟΣ

Ανείπωτη τραγωδία στη Σουμάτρα: Σχεδόν 1.000 νεκροί από τις πλημμύρες

8/12/2025 - 10:33πμ
Στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου, Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Δευτέρα 18 Αυγούστου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ πιέζει για ειρήνη, ο Ζελένσκι αναζητεί συμμαχίες: Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το μέλλον της Ουκρανίας

8/12/2025 - 9:45πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπενίν: Απετράπη στρατιωτική απόπειρα πραξικοπήματος – Χάος και συλλήψεις στη χώρα της Δυτικής Αφρικής

7/12/2025 - 5:27μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο εγγονός του Θίο σε στιγμιότυπο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο (φωτ.: Joyce N. Boghosian)
ΚΟΣΜΟΣ

Από το «δόγμα Μονρόε», στη νέα στρατηγική Τραμπ – Τι αλλάζει

7/12/2025 - 10:12πμ
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι, έξω από το σπίτι τους στο Παρίσι (φωτ.:  EPA/TERESA SUAREZ)
ΚΟΣΜΟΣ

Νικολά Σαρκοζί: Βιβλίο για τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή έγραψε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας

6/12/2025 - 10:00μμ
(Πηγή: dohaforum.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Χακάν Φιντάν: Πολύ σύντομα Τουρκία και ΗΠΑ πρέπει να βρουν τρόπο «απομάκρυνσης» των κυρώσεων CAATSA

6/12/2025 - 5:16μμ
(Φωτ.: Youtube/ABC News Australia)
ΚΟΣΜΟΣ

Η φύση εκδικείται! Κύμα καύσωνα και φωτιές στην Αυστραλία, πλημμύρες στην Ινδονησία

6/12/2025 - 2:50μμ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν (φωτ.: EPA / Pavel Bednyakov / Sputnik / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

ΔΠΔ: Το ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν θα ισχύει ακόμη κι αν εγκριθεί αμνηστία στις ειρηνευτικές συνομιλίες

5/12/2025 - 8:28μμ
Ηθοποιοί ντυμένοι ως «Ροζ φρουροί» στη Σεούλ, σε εκδήλωση για την τρίτη σεζόν του «Squid Game» του Netflix. 28 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Jeon Heon-Kyun)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορικό mega-deal: Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros. και μετατρέπεται σε υπερδύναμη ψυχαγωγίας

5/12/2025 - 4:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το σκούτερ που οδηγούσε ο 71χρονος (φωτ.: xanthinea.gr / Χρήστος Γιαουράκης)

Μοιραία πορεία στην Ξάνθη: Δύο τροχαία, δύο νεκροί, ένας οδηγός

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης)

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης ετοιμάζει τον ετήσιο χειμερινό χορό του

36 λεπτά πριν
Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων στο Ηράκλειο Κρήτης, Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Από την Καρδίτσα στην Κρήτη: Αγρότες σε τροχιά σύγκρουσης – Χημικά στο Ηράκλειο, μπλόκο στο γραφείο Τσιάρα

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του βιβλίου «Τάμα Ψυχής – Οδοιπορικό στις Ρίζες», στην Αγλαντζιά. Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Lina Feneridou Lfe)

«Τάμα Ψυχής – Οδοιπορικό στις Ρίζες»: Η αυτοβιογραφία μιας Πόντιας από το Σοχούμι

1 ώρα πριν
Σέλφι με αξιωματικό του συριακού στρατού κατά τη διάρκεια έκθεσης στη Δαμασκό, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Mohammed al Rifai)

Ένας χρόνος χωρίς τον Άσαντ: Η Συρία γιορτάζει την επέτειο με ελπίδα, σε εύθραυστη μετάβαση

2 ώρες πριν
Αγρότες πάνω σε αστυνομικό μπλόκο, πριν από το γραφείο του Κώστα Τσιάρα στην Καρδίτσα (φωτ.: karditsalive.net)

«Κανείς δεν θα μας φιμώσει»: Αγρότες στην Καρδίτσα, έξω από το γραφείο του Τσιάρα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign