pontosnews.gr
Σάββατο, 10/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρωσία εναντίον Μπάιντεν, έναν μήνα πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του

Μετά τις μαχητικές δηλώσεις του νεοεκλεγέντος προέδρου!

23/12/2020 - 6:39μμ
(Φωτ.: Έρση Βατού)

(Φωτ.: Έρση Βατού)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Έναν μήνα πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του Τζο Μπάιντεν, η Μόσχα επετέθη στην επόμενη κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποκαλώντας την «ρωσοφοβική», έπειτα από τις μαχητικές δηλώσεις του νεοεκλεγέντος προέδρου.

Δεν περιμένουμε τίποτε καλό από τον μελλοντικό Αμερικανό πρόεδρο, δηλώνει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Interfax ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, αρμόδιος για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, Σεργκέι Ριαμπκόφ.

«Θα ήταν περίεργο να περιμένουμε κάτι καλό από ανθρώπους που, πολλοί ανάμεσά τους, έχουν κάνει καριέρα με τη ρωσοφοβία, βγάζοντας χολή για τη χώρα μου», λέει.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν είχε υποσχεθεί να απαντήσει στην τεράστια κυβερνοεπίθεση εναντίον των ΗΠΑ που αποδίδεται στη Ρωσία. «Όταν θα έχω ενημερωθεί για τις διαστάσεις της ζημιάς και την ταυτότητα των υπευθύνων, μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα απαντήσουμε», προειδοποίησε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος. Προσήψε δε στον απερχόμενο Ντόναλντ Τραμπ ότι υποβάθμισε το ρόλο της Ρωσίας, την ώρα που μέλη της κυβέρνησής του κατήγγελλαν την ευθύνη της Μόσχας στις κυβερνοεπιθέσεις που είχαν ως στόχο αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Το Ιράν και ο αφοπλισμός
Το στρατόπεδο των Δημοκρατικών θεωρεί ότι η Μόσχα έκανε ό,τι μπορούσε για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και κατηγορεί το περιβάλλον του για συνέργεια με τη Ρωσία. Και αυτές οι τελευταίες «αβρότητες» ανταλλάσσονται ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα την ώρα που Αμερικανοί και Ρώσοι έχουν να διευθετήσουν καυτά θέματα μόλις αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα ο Τζο Μπάιντεν. Ψηλά στον κατάλογο βρίσκεται το θέμα της ανανέωσης ή μη της συνθήκης αφοπλισμού New Start, η οποία εκπνέει τον Φεβρουάριο και είναι η τελευταία διμερής συμφωνία που διέπει τμήμα των πυρηνικών οπλοστασίων των δύο μεγάλων γεωπολιτικών αντιπάλων.

Άλλο θέμα, η διάσωση της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Οι δυνάμεις που έχουν υπογράψει τη συμφωνία υπολογίζουν στον Μπάιντεν για την επιστροφή των ΗΠΑ, έπειτα από τις εντατικές προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ να την τερματίσει. Και η διευθέτηση του θέματος είναι επείγουσα, καθώς η Τεχεράνη απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.

Για τον Σεργκέι Ριαμπκόφ η Ρωσία πρέπει να έχει «επιλεκτικό διάλογο» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, επικεντρώνοντας μόνο στα «θέματα που μας ενδιαφέρουν». Και το Ιράν και η New Start περιλαμβάνονται στις ρωσικές προτεραιότητες.

Πολιτική της «πλήρους ανάσχεσης»
Για τα υπόλοιπα, ο Ρώσος διπλωμάτης θεωρεί αναγκαία μια πολιτική «πλήρους ανάσχεσης» των ΗΠΑ, και αποκλείει το ενδεχόμενο η Ρωσία να αναλάβει πρωτοβουλία για επαφές με τη μεταβατική ομάδα του Μπάιντεν.

Ήδη, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η αλλαγή του ενοίκου του Λευκού Οίκου δεν σημαίνει και ύφεση στις διμερείς σχέσεις.

Άλλωστε, ήταν ένας από τους λίγους ηγέτες που περίμενε την ψήφο της συνέλευσης των Επιτρόπων στις 14 Δεκεμβρίου για να συγχαρεί τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, έξι ολόκληρες εβδομάδες μετά την ψηφοφορία, επικαλούμενος την άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να παραδεχθεί την ήττα του.

Αν και την περασμένη εβδομάδα ο Πούτιν δήλωσε κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου ότι ελπίζει για την επίλυση «τουλάχιστον μέρους των προβλημάτων» ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ρωσία με την νέα αμερικανική κυβέρνηση, γρήγορα υιοθέτησε και πάλι την συνηθισμένη του ρητορική.

Έτσι, προσήψε στους Δυτικούς, με επικεφαλής τους Αμερικανούς, επιθετικότητα απέναντι στην «τρυφερή» Ρωσία. «Ποιος είναι πράος και ποιος είναι επιθετικός;», είπε επαναλαμβάνοντας τα λόγια ενός δημοσιογράφου που είπε: «σε σχέση με τους Δυτικούς, ναι, είμαστε “πράοι και τρυφεροί”».

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΚ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Τραμπ χαιρετά στρατιωτικά κατά την υποδοχή του Πούτιν  στην αμερικανική στρατιωτική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον στην Αλάσκα (φωτ.: Sputnik / Kremlin Pool / Sergey Bobylev)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Πούτιν: Εξαίρεση από τις κυρώσεις για το ρωσικό ντίζελ – Οργή Ζελένσκι

10/10/2026 - 9:19πμ
Διασώστης ελέγχει κτήριο που υπέστη ζημιές από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στην Πενονομέ του Παναμά, στις 9 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Bienvenido Velasco)
ΚΟΣΜΟΣ

Παναμάς: Πάνω από 100 μετασεισμοί μετά τα 7,7 Ρίχτερ – Τραυματίες και αποκλεισμένες περιοχές

10/10/2026 - 8:56πμ
(Φωτ.: EPA/Russian Press office)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία Τραμπ – Πούτιν για 3 εκατ. τόνους ρωσικού ντίζελ στις διεθνείς αγορές

9/10/2026 - 11:00μμ
(Φωτ.: Fabian Dicosta/X.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Στιγμές πανικού στον Παναμά μετά από ισχυρό σεισμό 7,6 Ρίχτερ – Προειδοποίηση για τσουνάμι σε εννέα χώρες

9/10/2026 - 10:33μμ
(Φωτ. αρχείου: Mohammadreza Farhadi Aref / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΑΕ: Ο συγκυβερνήτης της flydubai φέρεται να σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

9/10/2026 - 8:45μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο – Η ΕΕ προειδοποιεί για μέτρα προστασίας της λειτουργίας του

9/10/2026 - 7:25μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

9/10/2026 - 5:38μμ
Η Νοτιοαφρικανή νομικός Νάβι Πιλάι, το 2022, στην ευρωπαϊκή έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη της Ελβετίας (φωτ.: EPA/ VALENTIN FLAURAUD)
ΚΟΣΜΟΣ

Νόμπελ Ειρήνης: Στην 85χρονη νομικό Νάβι Πιλάι το βραβείο του 2026

9/10/2026 - 2:15μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (αριστερά) χαιρετά με υψωμένη τη γροθιά το πλήθος πίσω από το σχοινί ασφαλείας, κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον (φωτ.:  EPA/ANNABELLE GORDON / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Αποκλείει νέα αμερικανική επίθεση στο Ιράν πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές

9/10/2026 - 12:45μμ
Ο υπουργός Πολέμου Πιτ Χέγκσεθ επανέλαβε την απόφασή του από το USS Lincoln (πηγή: Real America's Voice)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ζωντανά στην τηλεόραση η εκτέλεση του Νιντάλ Χασάν, δράστη της πολύνεκρης επίθεσης στο Φορτ Χουντ

9/10/2026 - 9:23πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Eurokinissi/Panorama Press)

Άννα Βίσση – Νίκος Καρβέλας: «Τα πράγματα είναι σοβαρά, δεν είμαστε όπως παλιά»

40 δευτερόλεπτα πριν
Μικρά και μεγάλα μέλη της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας  (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Φθιώτιδος)

Λαμία: Η Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας γιορτάζει 40 χρόνια – Χοροί, ποντιακές γεύσεις και μια διαδρομή μνήμης

23 λεπτά πριν
Ιατρικό εργαστήριο (φωτ. αρχείου:  Pixabay / sindhu digital)

Οι λοιμώξεις συνδέονται με το 12% των νέων περιστατικών καρκίνου παγκοσμίως

46 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ελληνική Κοινότητα Μόσχας/greekmos.ru)

Η Παναγία Σουμελά ένωσε τους Έλληνες της Μόσχας με πίστη και μνήμη από τον Πόντο

1 ώρα πριν
Το πόντιουμ στο λόφο της Πνύκας, απ’ όπου ο Μάρκο Ρούμπιο εκφώνησε την ομιλία του με φόντο της Ακρόπολη, αναφερόμενος στο μέλλον του δυτικού πολιτισμού και στις κοινές αξίες Ελλάδας, Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών. Τέταρτη 7 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος / POOL)

Πήρε ό,τι ήθελε και άφησε το λογαριασμό

2 ώρες πριν
Ο Τραμπ χαιρετά στρατιωτικά κατά την υποδοχή του Πούτιν  στην αμερικανική στρατιωτική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον στην Αλάσκα (φωτ.: Sputnik / Kremlin Pool / Sergey Bobylev)

Τραμπ-Πούτιν: Εξαίρεση από τις κυρώσεις για το ρωσικό ντίζελ – Οργή Ζελένσκι

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV