pontosnews.gr
Τετάρτη, 15/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Απόλυτο lockdown στη Δυτική Αττική, μοντέλο και για άλλες «κόκκινες» περιοχές

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής

17/12/2020 - 11:27μμ
(Φωτ.: eody.gr)

(Φωτ.: eody.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ενώ οι γιορτές βρίσκονται προ των πυλών και οι αριθμοί προς το παρόν δεν «επιβεβαιώνουν» τα περιοριστικά μέτρα, από σήμερα η Δυτική Αττική μπαίνει σε σκληρό lockdown. Για τις επόμενες επτά ημέρες τουλάχιστον στους Δήμους Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας-Ειδυλλίας όλα τα μαγαζιά θα είναι κλειστά, η κυκλοφορία θα σταματά στις 6 το απόγευμα και αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών και των εκκλησιών.

Συγκεκριμένα για τους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας από σήμερα ισχύουν τα ακόλουθα:

  1. Eπέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00-05:00 εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται από την οικία τους και προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  2. Aναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου ακόμα και με τη μέθοδο του click away, των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, των βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.
  3. Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μόνο στενών συγγενών που δεν θα ξεπερνούν τα 10 άτομα καθώς και η αναστολή ελεύθερης πρόσβασης σε ναούς για ατομική προσευχή και η τέλεση όλων των εκκλησιαστικών λειτουργιών μόνο με παρουσία κληρικών.
  4. Μαζική εφαρμογή ελέγχων στον πληθυσμό των εν λόγω περιοχών με χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) και με καθετοποιημένη σε βάθος ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών. Ιδιαίτερη έμφαση των παραπάνω ελέγχων θα δοθεί στις περιοχές Νέα Ζωή, Νεόκτιστα, Άνω και Κάτω Φούσα, Γκορυτσά, Σοφό του δήμου Ασπροπύργου αλλά και στην ευρύτερη της Ελευσίνας και της Μάνδρας περιοχή.
  5. Εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζομένους των επιχειρήσεων της περιοχής από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενθαρρύνονται και συστήνονται στις επιχειρήσεις, έλεγχοι προσωπικού με ίδια μέσα με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών τους και για την διενέργεια των περιοδικών αυτών ελέγχων θα ακολουθηθεί το μοντέλο 0-5-10, δηλαδή ο έλεγχος την 1η, την 5η και την 10η μέρα.
  6. Mοριακός έλεγχος κάθε πέντε μέρες στους εργαζόμενους όλων των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων των περιοχών αυτών.
  7. Μαζική διανομή προστατευτικών μασκών με μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης
  8. Απομόνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο, σε χώρους και δομές που έχουν ήδη εξασφαλιστεί γι αυτό το σκοπό από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ειδικά σε περιπτώσεις που η κατ’ οίκον απομόνωση δεν κρίνεται εφικτή και εγκυμονεί κινδύνους για άλλα μέλη της οικογένειας.
  9. Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών στους δήμους αυτούς καθώς και ο υποχρεωτικός έλεγχος με χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) σε μικροπωλητές ως προϋπόθεση για την παροχή άδειας μετακίνησης εργασίας σε άλλες περιοχές και ο περιοδικός έλεγχος αυτών ανά τριήμερο.
  10. Υλοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης από κοινού με τους δήμους των περιοχών αυτών και την Αντιπεριφέρεια και σε συνεργασία με ΕΟΔΥ και ΓΓΠΠ και τη συμμετοχή επιστημόνων από τον χώρο των κοινωνικών επιστημών (ψυχολόγων, ανθρωπολόγων, κοινωνιολόγων) λόγω του εξειδικευμένου πληθυσμιακού προφίλ των περιοχών αυτών.
  11. Εντατικοποίηση εκτεταμένων ελέγχων τήρησης εφαρμογής των προτεινόμενων μέτρων και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στις περιοχές αυτές.

Παράλληλα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής για αυστηρή, «χωρίς εκπτώσεις, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς προφάσεις τήρηση των μέτρων» ενώ κάλεσε άπαντες και κυρίως τους κατοίκους των περιοχών αυτών «να είναι τις επόμενες ημέρες ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα».

Η Δυτική Αττική θεωρείται πλέον πολύ επιβαρυμένη επιδημιολογικά, με το δείκτη θετικότητας να είναι υπερδιπλάσιος σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στο κόκκινο, όμως, είναι ακόμα δέκα νομοί: Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας. «Προβληματικό» στοιχείο για τη διασπορά του κορονοϊού, ειδικά στον Ασπρόπυργο, θεωρείται η λειτουργία των βιομηχανιών, γι’ αυτό ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους εργαζόμενους, ενώ τεστ θα πρέπει να γίνουν και με ευθύνη των εργοδοτών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπα από την εφαρμογή (φωτ.: Σάκης Ευαγγέλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Περιήγηση στη Δυτική Μακεδονία με ξεναγό τον Παύλο Μελά ή έναν… δράκο

15/10/2025 - 8:37πμ
(Φωτ.: pixabay.com/Johnnys_pic)
ΕΛΛΑΔΑ

Βροχές στα ηπειρωτικά, Ιόνιο και Κρήτη, σχεδόν αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα

15/10/2025 - 8:00πμ
Εικόνα από το κάμπινγκ στη Φοινικούντα (φωτ. αρχείου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Συνελήφθη και ο δράστης του διπλού φονικού στο κάμπινγκ

14/10/2025 - 6:40μμ
Εικόνα από τα εγκαίνια του Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2018 (φωτ.: MOTION TEAM/ ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη ογκολόγου για «φακελάκι» 100 ευρώ – Βρίσκεται ήδη στη φυλακή για υπόθεση χρηματισμού και απάτη

14/10/2025 - 4:49μμ
Άποψη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα Μεσσηνίας (φωτ.: Χρήστος Στρατουλάκος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Συνελήφθη 22χρονος ως συνεργός της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ

14/10/2025 - 3:26μμ
Τα τρένα σφυρίζουν κάθε φορά που περνούν από το σημείο της τραγωδίας (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Στις 23 Μαρτίου η έναρξη της δίκης

14/10/2025 - 3:02μμ
ΕΛΛΑΔΑ

pontosnews.gr: Συμμετέχουμε στην τετράωρη στάση εργασίας που κήρυξαν οι δημοσιογραφικές ενώσεις

14/10/2025 - 10:59πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συννεφιές και λίγες βροχές στα δυτικά – Σχεδόν αίθριος στην υπόλοιπη χώρα

14/10/2025 - 8:00πμ
Στιγμιότυπο από παλιότερη διαμαρτυρία των φορέων έξω από το ΣτΕ κατά την εκδίκαση των αιτήσεων ακύρωσης του επίμαχου νόμου (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΣτΕ: Συνταγματικός και νόμιμος ο προσδιορισμός του φόρου με βάση το τεκμαρτό εισόδημα

13/10/2025 - 11:57μμ
Χωρίς λεωφορεία θα μείνει αύριο η Θεσσαλονίκη στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στάσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ, κλειστοί σταθμοί μετρό και συγκέντρωση για την αυριανή απεργία

13/10/2025 - 8:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπα από την εφαρμογή (φωτ.: Σάκης Ευαγγέλου)

Περιήγηση στη Δυτική Μακεδονία με ξεναγό τον Παύλο Μελά ή έναν… δράκο

27 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/Johnnys_pic)

Βροχές στα ηπειρωτικά, Ιόνιο και Κρήτη, σχεδόν αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από την παράδοση των ομήρων μέσω του Ερυθρού Σταυρού στο Ισραήλ (φωτ.: Al-Jazeera)

Άλλες τέσσερις σορούς ομήρων παρέδωσε η Χαμάς στο Ισραήλ

9 ώρες πριν
Παρά την καλή εμφάνιση του Πίτερς, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Εφές (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Ματθαίος)

Μέτρια εμφάνιση και ήττα για τον Ολυμπιακό απέναντι στην Εφές

9 ώρες πριν
(Φωτ.: ertsports.gr)

Europe Cup: Απίθανο Περιστέρι, πρεμιέρα με επικό διπλό στο Μπιλμπάο

10 ώρες πριν
Τα ελληνικά φεστιβάλ στην Αυστραλία δίνουν την ευκαιρία σε ομογενείς κάθε ηλικίας να γιορτάσουν μαζί την κληρονομιά τους (φωτ.: facebook/Pontian Association Of Whittlesea «Panagia Soumela»)

Αυστραλία: Δύο νέα ελληνικά φεστιβάλ ετοιμάζονται να ενώσουν και να… ξεσηκώσουν την ομογένεια

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign