pontosnews.gr
Δευτέρα, 31/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υπόθεση WikiLeaks: Απόφαση-σταθμός για τον Ασάνζ, δεν εκδίδεται στις ΗΠΑ

Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε το αμερικανικό αίτημα

4/01/2021 - 4:32μμ
Υποστηρίκτρια του Τζούλιαν Ασάνζ έξω από το δικαστήριο (φωτ.: EPA / Facundo Arrizabalaga)

Υποστηρίκτρια του Τζούλιαν Ασάνζ έξω από το δικαστήριο (φωτ.: EPA / Facundo Arrizabalaga)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ δεν πρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβίαση της νομοθεσίας περί κατασκοπείας, διότι αποκάλυψε πάνω από 700.000 αμερικανικά εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα.

Οι αμερικανικές Αρχές έχουν σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του Αυστραλού που περιλαμβάνει 18 κατηγορίες για «συνωμοσία» με την Τσέλσι Μάνινγκ, πρώην αναλύτρια του αμερικανικού στρατού, με σκοπό την παρείσφρηση σε υπολογιστές της κυβέρνησης των ΗΠΑ, και για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας περί κρατικών απορρήτων.

Η ομάδα των συνηγόρων του Τζούλιαν Ασάνζ ανέφερε στα τελικά επιχειρήματα που υπέβαλε γραπτώς στη δικαστή Βανέσα Μπαρέιτσερ ότι η δίωξη του εντολέα της έχει πολιτικά κίνητρα και ότι κινήθηκε κατά τη διάρκεια «μιας μοναδικής περιόδου στην ιστορία των ΗΠΑ», δηλαδή επί των ημερών του Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα εκτίμησαν ότι τυχόν έκδοσή του στις ΗΠΑ θα αποτελέσει απειλή για το έργο των δημοσιογράφων.

Η δικαστής απέρριψε σχεδόν όλα τα επιχειρήματα των συνηγόρων, όμως επισήμανε ότι δεν μπορεί να επιτρέψει την έκδοσή του καθώς υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να αυτοκτονήσει, και ζήτησε την απαλλαγή του. «Αντιμέτωπος με συνθήκες σχεδόν πλήρους απομόνωσης […] εκτιμώ ότι οι διαδικασίες [σ.σ. που έχουν περιγράψει οι αμερικανικές Αρχές] δεν θα εμποδίσουν τον Ασάνζ να βρει τρόπο να αυτοκτονήσει», τόνισε η Βανέσα Μπαρέιτσερ στην απόφασή της.

Άγνωστη η στάση Μπάιντεν
Η απόφαση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους περίπου 30 διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν και να αγκαλιάζονται. Με σηκωμένη τη γροθιά φώναξαν «Απελευθερώστε τον Τζούλιαν Ασάνζ» και «Κερδίσαμε!».

Μέσα στη δικαστική αίθουσα η δικηγόρος Στέλα Μόρις, με την οποία ο ιδρυτής του WikiLeaks απέκτησε δύο παιδιά όσο καιρό κρυβόταν στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, ξέσπασε σε κλάματα.

Πέρα από το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, η στάση του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ παραμένει άγνωστη.

Οι αμερικανικές διώξεις εναντίον κινήθηκαν υπό την προεδρία Τραμπ, ενώ ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα, αντιπρόεδρος του οποίου ήταν ο Τζο Μπάιντεν, είχε αποφύγει να πράξει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, πριν από δέκα χρόνια είχε συγκρίνει τον Τζούλιαν Ασάνζ με «έναν high tech τρομοκράτη».

  • Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία της Μέκκας: Η Τουρκία φιλοξενεί την εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας

31/08/2026 - 10:26πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν–ΗΠΑ: Νέα κλιμάκωση με επίθεση σε αμερικανική βάση στα Εμιράτα και φωτιά σε πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

31/08/2026 - 9:03πμ
Κάτοικος προσπαθεί να περισώσει ό,τι απέμεινε από τα υπάρχοντά του ανάμεσα στα κατεστραμμένα σπίτια, στις όχθες του ποταμού Τρισούλι, στην περιφέρεια Ντάντινγκ του Νεπάλ, στις 30 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Θάβουν προσωρινά τους νεκρούς, περιμένοντας τις οικογένειές τους – Στους 781 οι νεκροί

30/08/2026 - 7:25μμ
Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ και επικεφαλής του κόμματος Εβραϊκή Δύναμη, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, μιλά κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας στην Κνεσέτ. 22 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ – Μπεν Γκβιρ: «Περήφανος» για τις άθλιες συνθήκες κράτησης Παλαιστίνιων γυναικών

30/08/2026 - 7:01μμ
Ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν κοντά στον ιππόδρομο Schachen, μετά τους πυροβολισμούς σε ολονύκτιο rave πάρτι στο Ααράου της Ελβετίας, που άφησαν πίσω τους μία νεκρή και πέντε τραυματίες (φωτ.: EPA / Michael Buholzer)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Ανθρωποκυνηγητό μετά τους πυροβολισμούς σε rave – Νεκρή 22χρονη, πέντε τραυματίες

30/08/2026 - 3:25μμ
Οι σημαίες της Ισλανδίας και της ΕΕ (φωτ.: Ευρωπαϊκή Επιτροπή)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισλανδία: «Όχι» στην επιστροφή προς την ΕΕ – Η κάλπη πάγωσε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

30/08/2026 - 2:12μμ
Η υπηρεσιακή πρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες (πηγή: YouTube/
POTUS Tracker)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Υπεραμύνθηκε της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το πετρέλαιο η Ντέλσι Ροντρίγκες

30/08/2026 - 12:38μμ
Το κτήριο του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην προκυμαία Φρούνζενσκαγια (αριθμός 22) στη Μόσχα (πηγή: A.Savin/ru.wikipedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ετοιμάζει «μαζικές επιθέσεις» στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

30/08/2026 - 11:35πμ
Πάνοπλοι αστυνομικοί με ειδικό θωρακισμένο όχημα αποκλείουν δρόμο κοντά στο ιπποδρόμιο Σάχεν, μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια rave party, κοντά στο Ααράου της Ελβετίας (φωτ.: EPA/MICHAEL BUHOLZER)
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από πυροβολισμούς σε rave party

30/08/2026 - 10:17πμ
(Φωτ.: X.com/The Daily Brief)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: «Τώρα είναι η σειρά μου» – Το πρώτο μήνυμα του διαδόχου Χάακον μετά τον θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Χάραλντ

30/08/2026 - 12:16πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αεροσκάφη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Πτήση Νιουκάστλ–Ηράκλειο: 42χρονος σε κατάσταση μέθης επιτέθηκε σε επιβάτες και πλήρωμα – Αναγκαστική προσγείωση στο «Μακεδονία»

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο ΕΡΑ)

Ναυάγιο στα Κατεχόμενα: Αγωνία για 18 αγνοουμένους – Συνεχίζονται οι έρευνες σε βάθος άνω των 500 μέτρων

42 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Συμφωνία της Μέκκας: Η Τουρκία φιλοξενεί την εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας

1 ώρα πριν
Πρόσφυγες στο κτήριο του Προνοητή στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, στις 9 Μαΐου 1923 (φωτ.: Ιδιωτικό Αρχείο Σπύρου Γαούτση)

Σαν σήμερα: Γλίτωσαν από τη Μικρασιατική Καταστροφή – Τα κανόνια του Μουσολίνι χτύπησαν το καταφύγιό τους στην Κέρκυρα

2 ώρες πριν
(Φωτ.; ΑΠΕ ΜΠΕ)

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Κοινό μέτωπο των θρησκευτικών κοινοτήτων στις ΗΠΑ για την προστασία των χώρων λατρείας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Ιράν–ΗΠΑ: Νέα κλιμάκωση με επίθεση σε αμερικανική βάση στα Εμιράτα και φωτιά σε πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV