pontosnews.gr
Παρασκευή, 17/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πέτσας για Χριστούγεννα: Το πολύ με δύο οικογένειες τα γιορτινά τραπέζια

Eνδεχόμενο να ξανακλείσουμε τα καταστήματα αν υπάρχει αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου

7/12/2020 - 11:54πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Η ψυχαγωγία και ο πολιτισμός είναι θέματα τα οποία μας απασχολούν» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών κατά τη σημερινή ενημέρωση. Υπογράμμισε ότι σε ό,τι αφορά την ψυχαγωγία που περιλαμβάνει από νυχτερινή διασκέδαση μέχρι τα σινεμά δεν πρόκειται να ανοίξει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021.

«Υπάρχει μια συζήτηση που θα απασχολήσει και την επιτροπή των ειδικών και την κυβέρνηση για το θέμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Επομένως μαζί με τις ανακοινώσεις για τις εκκλησίες το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια θα έχουμε νεότερα, γι’ αυτό το θέμα που διακρίνει κάποιους τομείς του πολιτισμού, προς το τέλος της εβδομάδας, ώστε αν υπάρχει το περιθώριο από το επιδημιολογικό φορτίο να ανοίξουν και αυτά» είπε.

Ξεκαθάρισε ότι τα sms θα συνεχίσουν να ισχύουν γιατί είναι πάρα πολλοί οι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας οι οποίοι θα μείνουν κλειστοί.

Για το ενδεχόμενο να ξανακλείσουμε τα καταστήματα αν υπάρχει αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε «το σχέδιο μας είναι δυναμικό, εδώ και 10 μήνες, πάντα λαμβάνουμε υπόψη το επιδημιολογικό φορτίο στην επικράτεια και σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και προσαρμόζουμε ανάλογα την στρατηγική μας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να μπορέσει το σύστημα υγείας να αντέξει την πίεση από αυτό τον αόρατο και ύπουλο εχθρό».

«Είναι δυναμική η προσαρμογή του σχεδίου μας και ελπίζουμε με την τήρηση των μέτρων και εφόσον είμαστε συνεπείς και δεν εφησυχάζουμε να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο και να μην χρειάζεται τέτοιου είδους εξέλιξη στο μέλλον» πρόσθεσε.

Πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα
Σε ερώτηση για τον τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων ο Στ. Πέτσας υπογράμμισε: «Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά όλοι πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται ότι αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι κλειδί για να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα. Αυτό που εμείς έχουμε ως αυστηρή σύσταση είναι η αποφυγή των συναθροίσεων, και να μπορέσουμε να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας ή το πολύ με μια ακόμη οικογένεια, μέχρι 9 άτομα.

»Και πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης».

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση έχει δείξει ότι στέκεται δίπλα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και τα στηρίζει για την απώλεια εισοδήματος την οποία υφίστανται και υπογράμμισε ότι αυτό θα συνεχίσει να κάνει. «Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο για νέα ρύθμιση των 120 δόσεων. Είναι βέβαιο όμως ότι με όλες τις ενέργειες τις οποίες έχουμε κάνει έχουμε αποτρέψει τα χρέη του παρελθόντος να γίνουν χιονοστιβάδα που θα πλήξει τους πολίτες» πρόσθεσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Η επιδίωξη της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής
Για την επιδίωξη της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι διεκδικούμε την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου και φυσικά το εμπάργκο όπλων με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί ευρωπαϊκές σφαίρες να στρέφονται εναντίον μας, σημειώνοντας ότι το βέτο δεν είναι κάτι που αυτή τη στιγμή εξετάζεται.

Για τον χρόνο έναρξης των συνομιλιών επανέλαβε ότι για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις πρέπει να σταματήσουν οι προκλήσεις.

«Χρειάζεται όμως συνέπεια και συνέχεια, δεν μπορεί να σταματούν σήμερα οι προκλήσεις και αύριο να ξεκινάμε συζητήσεις. Πρέπει να υπάρχει ένας εύλογος χρόνος που να αποδεικνύει η άλλη πλευρά ότι τα λόγια μπορούν να γίνουν πράξη» είπε, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι θέμα λίγων ημερών και ότι θα χρειαστούν κάποιες εβδομάδες για να επιδειχθεί συνέπεια και συνέχεια.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για το εάν είναι πολιτικό θέμα το πού είναι η κατοικία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Πολιτικό ζήτημα το κάνουν αυτοί που υποκρίνονται. Δεν θα είχε καμία σημασία να συζητάμε το πού μένει ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, εάν δεν φρόντιζε ο ίδιος να μπει στο επίκεντρο. Γιατί εδώ το βασικό ζήτημα δεν είναι το πού μένει. Το θέμα είναι εάν υπάρχει διαφάνεια.

»Εάν κάποιος λέει ότι είναι στο πόθεν έσχες και δεν είναι στο πόθεν έσχες. Εάν ζητάει κανείς, είτε δημοσιεύματα, είτε η Νέα Δημοκρατία, να δοθούν στοιχεία, όπως το μισθωτήριο και αυτά δεν προσκομίζονται και όταν γενικά υπάρχει μία πολιτική υποκρισία. Και πολιτική υποκρισία είναι ότι προτιμά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τον ξέρει ο κόσμος ως το λαϊκό παιδί που μένει στην Κυψέλη και όχι ως τον μεγαλοαστό που μένει στο Σούνιο».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ σε αποσύνθεση: Μαζική έξοδος 63 στελεχών πριν από την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή

16/07/2026 - 10:03μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινικές διώξεις σε 22 πρόσωπα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Στη δικογραφία τέσσερις βουλευτές

16/07/2026 - 11:34πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Περιφέρεια Αττικής)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογράφεται η σύμβαση για τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά: «Ανάσα» για 100.000 οδηγούς στη Δυτική Αττική

13/07/2026 - 10:15πμ
(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Μυλωνάκης: «Θυμάμαι την κατάρρευσή μου… Την αγωνία στα πρόσωπά τους» – Οι 26 μέρες στην εντατική και η εξομολόγηση μετά τη μάχη για τη ζωή του

12/07/2026 - 9:45μμ
(Φωτ.: facebook / Sevi Voloudaki)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χανιά: Απειλητικά μηνύματα έξω από το σπίτι και το γραφείο της Σέβης Βολουδάκη – Καταδικάζει και η αντιπολίτευση

12/07/2026 - 3:25μμ
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026 (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για Τουρκία και ΝΑΤΟ: Το casus belli είναι βαρίδι που δεν μπορεί να αγνοηθεί

12/07/2026 - 10:49πμ
Ο Παύλος Πολάκης μιλά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σάββατο 11 Ιουλίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Πράσινο φως» για την επιστροφή Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

11/07/2026 - 5:04μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για το κόστος ζωής, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού.  Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα για τα καύσιμα – «Η ακρίβεια είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα»

10/07/2026 - 1:39μμ
Ο Σωκράτης Φάμελλος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τρίτη 23 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναζήτηση επόμενης ημέρας μετά την παραίτηση Φάμελλου – Στο επίκεντρο η Κεντρική Επιτροπή

10/07/2026 - 10:50πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας

9/07/2026 - 11:55μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσέρχονται για την προσευχή για το Έιντ αλ-Άντχα δίπλα στα ερείπια του τεμένους Αλ Χούντα, στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EΡΑ / Haitham Imad)

Γάζα: Από τη μεγάλη ανοικοδόμηση σε έναν καταυλισμό – Συρρικνώθηκε το σχέδιο Τραμπ

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook)

Ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου ανέδειξε τη γεύση και την ιστορία του Πόντου στις «Γαστρονομικές Συναντήσεις στους Πρόποδες του Ολύμπου»

9 ώρες πριν
Ο Δημήτρης Καρασαββίδης με χορευτές της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, σε στιγμιότυπο από το βιντεοκλίπ (πηγή: YouTube / 
Dimitris Karasavvidis)

«Ο Χορευτίανον»: Ο Δημήτρης Καρασαββίδης τραγουδά για τον Πόντιο που δεν πατά στη γη

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Η κλήρωση της Super League – Οι ευχές για ένα καλύτερο πρωτάθλημα και το πρόγραμμα τις πρεμιέρας

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

ΣΥΡΙΖΑ σε αποσύνθεση: Μαζική έξοδος 63 στελεχών πριν από την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή

10 ώρες πριν
Φαγητά που προσφέρθηκαν 2ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Γεύσεων, το 2025 (φωτ.: Facebook / RafinataNews.gr)

Η Τρίγλια «στρώνει τραπέζι» στη Ραφήνα – Έρχεται το 3ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Γεύσεων

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign