pontosnews.gr
Τετάρτη, 28/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Έργου Διδυμοποίησης της Βουλής των Ελλήνων με την Εθνοσυνέλευση της Αρμενίας

Στόχος η ενίσχυση της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας, μέσω της παροχής τεχνογνωσίας επί των κοινοβουλευτικών διαδικασιών

23/12/2020 - 11:00μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου η εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Έργου Διδυμοποίησης της Βουλής των Ελλήνων με την Εθνοσυνέλευση της Αρμενίας και τη συμμετοχή του ιταλικού Κοινοβουλίου «Strengthening the capacity of the National Assembly of Armenia to further support CEPA oversight and implementation», μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεσυνεργασίας.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι διετούς διάρκειας και στοχεύει στην ενίσχυση της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας, μέσω της παροχής τεχνογνωσίας επί των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο επικεφαλής του τμήματος για την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία και την Ανατολική Εταιρική Σχέση της Γενικής Διεύθυνσης Γειτονίας και Διαπραγματεύσεων για τη Διεύρυνση στις Βρυξέλλες (DG NEAR, European Commission, Brussels), Βασίλειος Μαραγκός, η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αρμενία, πρέσβης Andrea Wiktorin, και άλλα μέλη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αρμενία.

Από την Εθνοσυνέλευση της Αρμενίας έλαβαν μέρος ο Arman Yeghoyan, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, και τα ομόλογα μέλη της Ομάδας Έργου.

Από τη Βουλή των Ελλήνων, συμμετείχαν ο βουλευτής Δημήτριος Καιρίδης, Α΄ αντιπρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο βουλευτής Δημήτριος Μαρκόπουλος, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αρμενίας, και ο ειδικός γραμματέας της Βουλής Βασίλειος Μπαγιώκος, πολιτικός συντονιστής του Έργου.

Από το Ιταλικό Κοινοβούλιο, την έναρξη του Έργου χαιρέτισαν η γερουσιαστής Paola Taverna, αντιπρόεδρος της Ιταλικής Γερουσίας, ο βουλευτής Piero Fassino, πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, και ο επιτετραμμένος στην πρεσβεία της Ιταλίας στην Αρμενία Giovanni Nicola Dionisi.

Συμμετείχε, εξάλλου, η Ομάδα Υλοποίησης του Έργου, η οποία αποτελείται από την Ελένη Κανελλοπούλου, project leader, τον Βασίλειο Σβολόπουλο, deputy project leader, την Γεωργία Μακροπούλου, resident twinning adviser, και τον Δημήτριο Παπαδημητρόπουλο, project officer.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η πολιτική δέσμευση και προσήλωση των τριών κοινοβουλίων στο στόχο της ενίσχυσης της προσπάθειας για την εμβάθυνση της δημοκρατίας στη χώρα και την προώθηση των πολιτικών που αφορούν την εφαρμογή της CEPA (Συνολική και Ενισχυμένη Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης της ΕΕ και της Αρμενίας επί θεμάτων διμερούς εμπορίου και επιχειρηματικότητας).

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Υπουργείο Εξωτερικών / Μάριος Αϋφαντής)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή δήλωση των «έξι» στον ΟΗΕ: «Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Παραβιάζει τη γεωγραφική πραγματικότητα»

26/10/2026 - 10:31μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθήνα προς την Άγκυρα για τη Θράκη: «Υποκριτικό να παραδίδει η Τουρκία μαθήματα θρησκευτικής ελευθερίας»

24/10/2026 - 11:32μμ
Έλληνες μοναχοί στο ναό της Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά της Αιγύπτου, στις 19 Οκτωβρίου 2018 (φωτ. αρχείου: EPA / Khaled Elfiqi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Σινά: Τι σηματοδοτεί η συμφωνία για Αθήνα και Κάιρο – Η ΑΟΖ και η κίνηση της Άγκυρας

24/10/2026 - 8:56μμ
Το Γενί Τζαμί και ο πύργος του ρολογιού στην Κομοτηνή (φωτ. αρχείου: Wikimedia Commons / Ggia)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκία: Νέα πρόκληση για τους μουφτήδες στη Θράκη – Επιμένει σε «τουρκική μειονότητα»

24/10/2026 - 6:51μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Justin Lane)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Κύπρου στον ΟΗΕ κατά του τουρκολιβυκού μνημονίου

23/10/2026 - 11:01μμ
Ο Λάζαρος Κυρίζογλου σε παλαιότερη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) (φωτ. αρχείου: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καμπανάκι» ΚΕΔΕ για τον Προϋπολογισμό 2027: Προειδοποιεί με κινητοποιήσεις για τις περικοπές στους δήμους

23/10/2026 - 9:54πμ
Οι σημαίες της Ελλάδας και της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια συνάντησης στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Αίγυπτος: Στο τραπέζι η επέκταση της οριοθέτησης ΑΟΖ – Κοινό μέτωπο για το τουρκολιβυκό

22/10/2026 - 4:42μμ
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Khaled bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan, στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Κόλπου» – Στο επίκεντρο η στρατηγική συμμαχία με τα ΗΑΕ

22/10/2026 - 3:52μμ
Οι σημαίες της ΕΕ και του ΟΗΕ, και στο φόντο των κρατών-μελών (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Άκυρο και ανυπόστατο» για την ΕΕ – Ελληνική παρέμβαση στον ΟΗΕ

22/10/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Νομικά αβάσιμη η κοινοβουλευτική απόφαση

20/10/2026 - 7:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ισπανία: Σύγκρουση δύο τρένων υψηλής ταχύτητας – Ανεστάλησαν δρομολόγια

17 λεπτά πριν
Το διασωθέν τεμάχιο της σημαίας του 23ου Συντάγματος Πεζικού Χίου και η υπογεγραμμένη έκθεση του Ιωάννη Νικ. Μαρή (πηγή: Αρχείο Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής»)

Οι Χιώτες που έκαψαν τη σημαία για να μην πέσει στα χέρια των Γερμανών

35 λεπτά πριν
Αποκλεισμένη η περιοχή έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Βελιγράδι, όπου αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι. Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών Σερβίας)

Συναγερμός στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Βελιγράδι: «Τρομοκρατική επίθεση» με μαχαίρι

59 λεπτά πριν
Κορδέλα της αστυνομίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο στις συγκεντρώσεις για 12 ώρες – Κλείνουν έξι σταθμοί του μετρό

1 ώρα πριν
Άποψη της κατοικίας του ακροδεξιού γερουσιαστή Φλάβιο Μπολσονάρου, υποψηφίου στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία, στην περιοχή Λάγκο Σουλ της Μπραζίλια (φωτ.: EPA/ANDRE BORGES)

Βραζιλία: Στις ΗΠΑ ο Φλάβιο Μπολσονάρου μετά την εκλογική ήττα – «Επαίσχυντη φυγή» λέει ο Λούλα

2 ώρες πριν
Ελληνική σημαία στη μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Θεσσαλονίκη.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

28η Οκτωβρίου: Η Θεσσαλονίκη τιμά το ΟΧΙ με λαμπρή στρατιωτική παρέλαση

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV