pontosnews.gr
Σάββατο, 18/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μια μικρής διάρκειας χριστουγεννιάτικη ιστορία με φόντο την παλιά πόλη της Ξάνθης (βίντεο)

Ένα δυνατό μήνυμα αγάπης, εν μέσω πανδημίας

21/12/2020 - 4:56μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η μοναδικής ομορφιάς –ακόμα και τις ημέρες των Χριστουγέννων, ακόμα και άδεια λόγω του lockdown– παλιά πόλη της Ξάνθης αποτέλεσε το ιδανικότερο σκηνικό για τη μικρού μήκους ταινία που γύρισαν ο Γιώργος Κράλλης, ο Παναγιώτης Γεωργίου και ο Διαμαντής Τοτίεφ, θέλοντας έτσι να στείλουν το μήνυμα ότι ακόμα και αυτές τις δύσκολες μέρες δεν πρέπει να ξεχνάμε την ανθρωπιά και την αγάπη.

Πρόκειται για μια σύγχρονη χριστουγεννιάτικη ιστορία με τίτλο «A taste of Christmas», οι δημιουργοί της οποίας δεν αναμένουν κάποιο υλικό αντάλλαγμα.

Στόχος τους είναι μιλήσουν με λόγια καρδιάς, τονίζοντας ότι πρέπει να επιλέγουμε και να κρίνουμε τους ανθρώπους όχι από την εμφάνισή τους αλλά από τα όσα προσφέρουν. Από τη χαρά που δίνουν μέσα από τις πράξεις τους.

Στην μόλις δύο λεπτών χριστουγεννιάτικη ιστορία ο Άγιος Βασίλης μεταμορφώνεται σε έναν γενειοφόρο φτωχό διαβάτη που σέρνει τα βαριά βήματά του στα λιθόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης, χτυπώντας πόρτες και αναζητώντας εκείνους που θα τον φιλοξενήσουν, εκείνους που θα του ανοίξουν την καρδιά τους και το σπίτι τους. Όταν η οικογένεια της μικρής Μελίνας τον προσκαλεί, μετά από δική της παρότρυνση, να έρθει στο δικό τους, το μικρό και απλό σπίτι τους μεταμορφώνεται σε μια όαση αγάπης και θαλπωρής. Καθώς ολοκληρώνεται η ιστορία, στο κόκκινο φόντο ξεπροβάλει το διαχρονικό μήνυμα «judge less, love more» (κρίνετε λιγότερο, αγαπάτε περισσότερο).

«Τον Αϊ-Βασίλη όπως τον ξέρουμε, σχεδόν όλοι, θα τον βάζαμε στο σπίτι μας. Εάν όμως εμφανιζόταν ως ένας άστεγος που χρειάζεται τη βοήθειά μας, θα κάναμε το ίδιο;», αναρωτιέται ο Γιώργος Κράλλης στη δημοσίευση που συνοδεύει την ιστορία του. Το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί την πρώτη προσπάθεια του γραφίστα και 3D animator από την Ξάνθη να δημιουργήσει μια χριστουγεννιάτικη ιστορία.

Τις δύσκολες αυτές μέρες οι δημιουργοί της ταινίας έβαλαν τα δυνατά τους και, παρά τους περιορισμούς των μετακινήσεων και τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρχαν, κατάφεραν να δημιουργήσουν την όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία. Η ζεστή και συγκινητική ταινία ανέβηκε στο κανάλι του Γιώργου Κράλλη, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στείλουν σε γνωστούς και φίλους, μέσα από το διαδίκτυο το δικό τους μήνυμα αγάπης αυτές τις άγιες μέρες.

Οι δυσκολίες του lockdown δεν τους πτόησαν

Όπως εξηγεί ο Γιώργος Κράλλης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «οι δυσκολίες δεν στάθηκαν εμπόδιο να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, αφού καταφέραμε με πολλή όρεξη, υπομονή και επιμονή να τις ξεπεράσουμε, στέλνοντας ένα μήνυμα προς όλους “να κρίνουμε λιγότερο και να αγαπάμε περισσότερο”».

«Όλα ξεκίνησαν», τονίζει, «πριν από περίπου είκοσι μέρες, όταν ο φίλος Παναγιώτης Γεωργίου, από τη Θεσσαλονίκη, μου ζήτησε να φτιάξουμε μια χριστουγεννιάτικη ιστορία. Το σκέφτηκα λιγάκι και του είπα πως είναι σχεδόν αδύνατον να ετοιμάσουμε σενάριο, να βρούμε τις τοποθεσίες, αλλά και τα άτομα που θα φαίνονται στο εν λόγω βίντεο και όλα αυτά να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

»Επιπλέον, μην ξεχνάμε πως έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις εννέα το βράδυ».

«Σκεφτόμουν», συνεχίζει, «να δώσω αρνητική απάντηση γιατί οτιδήποτε και αν κάνεις με τόση πίεση χρόνου και χωρίς καλό υπολογισμό, πολλά μπορούν να πάνε στραβά και φυσικά να γίνουν αρκετά λάθη οπότε το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι το αναμενόμενο. Ευτυχώς, είχα την πολύτιμη βοήθεια του φίλου και φωτογράφου Διαμαντή Τοτίεφ. Ο Διαμαντής με βοήθησε στο concept, να βρούμε τις τοποθεσίες, να βγάλουμε τις σχετικές άδειες από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας – και φυσικά να σκεφτεί όλες τις λεπτομέρειες όπως τους χορηγούς μας στην Ξάνθη, το café που μας φιλοξένησε, το ζαχαροπλαστείο που μας πρόσφερε τα γλυκά».

Πάντως, σε αυτή την ιδιαίτερα συγκινητική σύγχρονη χριστουγεννιάτικη ιστορία την… παράσταση δεν κλέβει ο συμπαθέστατος Αϊ-Βασίλης που ως άλλος ταπεινός γέροντας υποδύεται πετυχημένα ο Παναγιώτης Γεωργίου, αλλά η μικρή Μελίνα Γραμματοπούλου, το πεντάχρονο κοριτσάκι της ιστορίας, που μπορεί να δυσκολεύτηκε στην πρώτη της συμμετοχή, αλλά τελικά αποδεικνύει πως δεν υπάρχει τίποτα πιο αγνό και καθάριο από το παιδικό χαμόγελο. Ένα χαμόγελο που «γράφει» την ελπίδα, την αισιοδοξία και τη χαρά.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Β. Λωλίδης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φλόγες βγαίνουν από το διαμέρισμα όπου ζούσαν τα δύο αδέλφια στον Κολωνό, στην οδό Άργους (φωτ.: Facebook / ΚΟΛΩΝΟΣ NEW-S / Giorgos Vasileiou)
ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: Δύο νεκροί από φωτιά σε διαμέρισμα – Αδέρφια τα θύματα, μία γυναίκα στο νοσοκομείο

18/04/2026 - 9:13πμ
Με αλεξίσφαιρο γιλέκο και υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη οδηγείται στα δικαστήρια Κεφαλονιάς ο ένας από τους κατηγορούμενους για το θάνατο της 19χρονης Μυρτώς. Παρασκευή 17 Απριλίου 2026 (φωτ.: 
APOHXOS.GR / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αργοστόλι: Προφυλακίστηκαν οι τρεις για το θάνατο της 19χρονης Μυρτώς – Ένταση έξω από τα δικαστήρια

18/04/2026 - 8:58πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Μεταβολή με τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο

18/04/2026 - 8:10πμ
Διασώστες ανασύρουν σορό νεαρής γυναίκας που εντοπίστηκε να επιπλέει στα νερά της Διώρυγας της Κορίνθου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στον Ισθμό: Νεκρή 17χρονη στη Διώρυγα της Κορίνθου

17/04/2026 - 10:15μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός της Βουλής: Τέσσερις φορές ισόβια και επιπλέον κάθειρξη για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών του

17/04/2026 - 8:15μμ
Το ηρώο των Ευζώνων του ν. Κιλκίς. Κάτω από την επιτύμβια στήλη αναπαύονται τα λείψανα των 9 Ευζώνων του 31ου Συντάγματος Πεζικού (11ος Λόχος) που πιάστηκαν όμηροι, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν το 1913 από τους βουλγαροκομιτατζήδες. (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΕΛΛΑΔΑ

Εύζωνοι: Τιμήθηκε η 85η επέτειος της ηρωικής Μάχης των Ευζώνων

17/04/2026 - 6:52μμ
Μπουλντόζα στην Πλατεία Ελευθερίας, Παρασκευή 17 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Prodromos Nikiforidis)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας – Από πάρκινγκ σε Πάρκο Μνήμης

17/04/2026 - 3:37μμ
Αίθουσα δικαστηρίου στην Ευελπίδων (φωτ.: EUROKINISSI / Δήμητρα Κούτρα)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη αστυνομικών για κακοποίηση ανηλίκων: Η εισαγγελέας ζητά την ενοχή και των δύο γονιών

17/04/2026 - 3:13μμ
Με χειροπέδες ο άνδρας που ήταν μαζί με την 35χρονη προτού εκείνη καταλήξει στον ακάλυπτο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Airbnb στο κέντρο της Αθήνας: Ηχητικό ντοκουμέντο πριν από την πτώση της 35χρονης

17/04/2026 - 2:01μμ
Το εξωτερικό του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κωνσταντινίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Σοβαρά τραυματισμένη 17χρονη μετά από καβγά – Προσπάθησε να μεσολαβήσει

17/04/2026 - 11:46πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από την αφίσα του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Μνήμη γλυκείας πατρίδας»

Μνήμη γλυκείας πατρίδας: Οι ιστορίες των Μικρασιατών προσφύγων ζωντανεύουν στη Λευκωσία

16 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το έργο «Χωρίς εσέν’ κι ίνουμαι, χωρίς εσέν’ κι ευτάγω», με το οποίο ξεκίνησε το 2ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου. Παρασκευή 17 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)

2ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου: Αυλαία με μνήμες, χιούμορ και παράδοση

40 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Φορολογούμενοι στην ΑΑΔΕ: «Έκρηξη» προσφυγών το 2025 – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

1 ώρα πριν
(Πηγή: facebook.com/panpontianfederation?locale=el_GR)

Μυστικά αρχεία του Βατικανού που «μιλούν» για τον Πόντο και τη Γενοκτονία παρουσιάστηκαν στη Νέα Υόρκη

1 ώρα πριν
Εκτοπισμένοι κάτοικοι της Βηρυτού επιστρέφουν στα σπίτια τους, μετά την έναρξη της εκεχειρίας (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ανάπαυλα ή αρχή μιας νέας διαπραγμάτευσης;

2 ώρες πριν
Φλόγες βγαίνουν από το διαμέρισμα όπου ζούσαν τα δύο αδέλφια στον Κολωνό, στην οδό Άργους (φωτ.: Facebook / ΚΟΛΩΝΟΣ NEW-S / Giorgos Vasileiou)

Κολωνός: Δύο νεκροί από φωτιά σε διαμέρισμα – Αδέρφια τα θύματα, μία γυναίκα στο νοσοκομείο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign