pontosnews.gr
Τετάρτη, 21/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μια μικρής διάρκειας χριστουγεννιάτικη ιστορία με φόντο την παλιά πόλη της Ξάνθης (βίντεο)

Ένα δυνατό μήνυμα αγάπης, εν μέσω πανδημίας

21/12/2020 - 4:56μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η μοναδικής ομορφιάς –ακόμα και τις ημέρες των Χριστουγέννων, ακόμα και άδεια λόγω του lockdown– παλιά πόλη της Ξάνθης αποτέλεσε το ιδανικότερο σκηνικό για τη μικρού μήκους ταινία που γύρισαν ο Γιώργος Κράλλης, ο Παναγιώτης Γεωργίου και ο Διαμαντής Τοτίεφ, θέλοντας έτσι να στείλουν το μήνυμα ότι ακόμα και αυτές τις δύσκολες μέρες δεν πρέπει να ξεχνάμε την ανθρωπιά και την αγάπη.

Πρόκειται για μια σύγχρονη χριστουγεννιάτικη ιστορία με τίτλο «A taste of Christmas», οι δημιουργοί της οποίας δεν αναμένουν κάποιο υλικό αντάλλαγμα.

Στόχος τους είναι μιλήσουν με λόγια καρδιάς, τονίζοντας ότι πρέπει να επιλέγουμε και να κρίνουμε τους ανθρώπους όχι από την εμφάνισή τους αλλά από τα όσα προσφέρουν. Από τη χαρά που δίνουν μέσα από τις πράξεις τους.

Στην μόλις δύο λεπτών χριστουγεννιάτικη ιστορία ο Άγιος Βασίλης μεταμορφώνεται σε έναν γενειοφόρο φτωχό διαβάτη που σέρνει τα βαριά βήματά του στα λιθόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης, χτυπώντας πόρτες και αναζητώντας εκείνους που θα τον φιλοξενήσουν, εκείνους που θα του ανοίξουν την καρδιά τους και το σπίτι τους. Όταν η οικογένεια της μικρής Μελίνας τον προσκαλεί, μετά από δική της παρότρυνση, να έρθει στο δικό τους, το μικρό και απλό σπίτι τους μεταμορφώνεται σε μια όαση αγάπης και θαλπωρής. Καθώς ολοκληρώνεται η ιστορία, στο κόκκινο φόντο ξεπροβάλει το διαχρονικό μήνυμα «judge less, love more» (κρίνετε λιγότερο, αγαπάτε περισσότερο).

«Τον Αϊ-Βασίλη όπως τον ξέρουμε, σχεδόν όλοι, θα τον βάζαμε στο σπίτι μας. Εάν όμως εμφανιζόταν ως ένας άστεγος που χρειάζεται τη βοήθειά μας, θα κάναμε το ίδιο;», αναρωτιέται ο Γιώργος Κράλλης στη δημοσίευση που συνοδεύει την ιστορία του. Το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί την πρώτη προσπάθεια του γραφίστα και 3D animator από την Ξάνθη να δημιουργήσει μια χριστουγεννιάτικη ιστορία.

Τις δύσκολες αυτές μέρες οι δημιουργοί της ταινίας έβαλαν τα δυνατά τους και, παρά τους περιορισμούς των μετακινήσεων και τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρχαν, κατάφεραν να δημιουργήσουν την όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία. Η ζεστή και συγκινητική ταινία ανέβηκε στο κανάλι του Γιώργου Κράλλη, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στείλουν σε γνωστούς και φίλους, μέσα από το διαδίκτυο το δικό τους μήνυμα αγάπης αυτές τις άγιες μέρες.

Οι δυσκολίες του lockdown δεν τους πτόησαν

Όπως εξηγεί ο Γιώργος Κράλλης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «οι δυσκολίες δεν στάθηκαν εμπόδιο να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, αφού καταφέραμε με πολλή όρεξη, υπομονή και επιμονή να τις ξεπεράσουμε, στέλνοντας ένα μήνυμα προς όλους “να κρίνουμε λιγότερο και να αγαπάμε περισσότερο”».

«Όλα ξεκίνησαν», τονίζει, «πριν από περίπου είκοσι μέρες, όταν ο φίλος Παναγιώτης Γεωργίου, από τη Θεσσαλονίκη, μου ζήτησε να φτιάξουμε μια χριστουγεννιάτικη ιστορία. Το σκέφτηκα λιγάκι και του είπα πως είναι σχεδόν αδύνατον να ετοιμάσουμε σενάριο, να βρούμε τις τοποθεσίες, αλλά και τα άτομα που θα φαίνονται στο εν λόγω βίντεο και όλα αυτά να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

»Επιπλέον, μην ξεχνάμε πως έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις εννέα το βράδυ».

«Σκεφτόμουν», συνεχίζει, «να δώσω αρνητική απάντηση γιατί οτιδήποτε και αν κάνεις με τόση πίεση χρόνου και χωρίς καλό υπολογισμό, πολλά μπορούν να πάνε στραβά και φυσικά να γίνουν αρκετά λάθη οπότε το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι το αναμενόμενο. Ευτυχώς, είχα την πολύτιμη βοήθεια του φίλου και φωτογράφου Διαμαντή Τοτίεφ. Ο Διαμαντής με βοήθησε στο concept, να βρούμε τις τοποθεσίες, να βγάλουμε τις σχετικές άδειες από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας – και φυσικά να σκεφτεί όλες τις λεπτομέρειες όπως τους χορηγούς μας στην Ξάνθη, το café που μας φιλοξένησε, το ζαχαροπλαστείο που μας πρόσφερε τα γλυκά».

Πάντως, σε αυτή την ιδιαίτερα συγκινητική σύγχρονη χριστουγεννιάτικη ιστορία την… παράσταση δεν κλέβει ο συμπαθέστατος Αϊ-Βασίλης που ως άλλος ταπεινός γέροντας υποδύεται πετυχημένα ο Παναγιώτης Γεωργίου, αλλά η μικρή Μελίνα Γραμματοπούλου, το πεντάχρονο κοριτσάκι της ιστορίας, που μπορεί να δυσκολεύτηκε στην πρώτη της συμμετοχή, αλλά τελικά αποδεικνύει πως δεν υπάρχει τίποτα πιο αγνό και καθάριο από το παιδικό χαμόγελο. Ένα χαμόγελο που «γράφει» την ελπίδα, την αισιοδοξία και τη χαρά.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Β. Λωλίδης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Χιόνια και θερμοκρασίες υπό το μηδέν το ξημέρωμα – Απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια

21/01/2026 - 8:36πμ
Εικόνα από την Πάρνηθα (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή κακοκαιρία σε εξέλιξη: Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι σε όλη τη χώρα

21/01/2026 - 8:00πμ
Εικόνα από τη συνέλευση των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας στο πολιτιστικό κέντρο της Νίκαιας (φωτ.: OFFNETWORK.GR/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αποχωρούν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας και των Μαλγάρων

20/01/2026 - 11:59μμ
(Φωτ. αρχεία: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δυτική Μακεδονία: Την Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες

20/01/2026 - 11:40μμ
Το κτήριο της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΑΔΕ: Το χαρτζιλίκι δεν είναι δωρεά και δεν δηλώνεται μέσω IRIS

20/01/2026 - 10:54μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/APOHXOS.GR)
ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυροί άνεμοι σαρώνουν στη Δυτική Ελλάδα, 120 κλήσεις δέχθηκε μέχρι στιγμής η Πυροβεστική – Κλειστά τα σχολεία και σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

20/01/2026 - 8:00μμ
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τον περασμένο Σεπτέμβριο (φωτ.: Ιερά Σύνοδος/Χρήστος Μπόνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Στην τελευταία ευθεία η δίκη του Π. Ψωμιάδη για τα «45αρια» – Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες

20/01/2026 - 6:20μμ
Εικόνες να αυτήν αναμένεται να δούμε αύριο στην Αθήνα (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιδείνωση καιρού: Στο «κόκκινο» πέντε περιφέρειες από την Πολιτική Προστασία – Κλειστά όλα τα σχολεία στην Αττική

20/01/2026 - 4:00μμ
Από τη συνάντηση του Κ. Τσιάρα με εκπροσώπους των μπλόκων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Κώστα Τσιάρα – «Είναι η στιγμή ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί» δήλωσε ο υπουργός

20/01/2026 - 3:04μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΥ: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

20/01/2026 - 2:06μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Δήμος Νεάπολης-Συκεών)

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Αναζητά καλλιτέχνες και δημιουργούς να ξαναδώσουν ζωή στις προσφυγικές κατοικίες

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Χιόνια και θερμοκρασίες υπό το μηδέν το ξημέρωμα – Απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια

60 λεπτά πριν
Εικόνα από την Πάρνηθα (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)

Ισχυρή κακοκαιρία σε εξέλιξη: Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι σε όλη τη χώρα

2 ώρες πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου για τον ένα χρόνο στην προεδρία των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/AARON SCHWARTZ / POOL)

Ντόναλντ Τραμπ: Μεταναστευτικό, Βενεζουέλα, Οικονομία, ΝΑΤΟ και Γροιλανδία – Τι είπε για Ερντογάν

8 ώρες πριν
Επιβάτες στον σιδηροδρομικό σταθμό Sants στη Βαρκελόνη της Καταλονίας (φωτ. αρχείου: EPA/MARTA PEREZ)

Ισπανία: Εκτροχιάστηκαν επιβατικές αμαξοστοιχίες σε Βαρκελόνη και Ζιρόνα – Υπάρχει νεκρός και τραυματίες

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θεόδωρος Χριστοδουλάκης)

Champions League: Νίκησε τη Λεβερκούζεν και ελπίζει ο Ολυμπιακός

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign