pontosnews.gr
Παρασκευή, 17/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι γιορτινές θεατρικές παραστάσεις του ΚΠΙΣΝ για όλη την οικογένεια

Διαδικτυακά Χριστούγεννα λόγω πανδημίας!

24/01/2021 - 1:16πμ
(Φωτ.: ΚΠΙΣΝ / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

(Φωτ.: ΚΠΙΣΝ / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) προγραμματίζει και φέτος παραστάσεις ιδανικές για όλη την οικογένεια, που υπόσχονται να μας ταξιδέψουν σε κόσμους περιπέτειας και παραμυθιού –μέσα σε ατμόσφαιρες γιορτινές– και να μας μεταδώσουν τη μαγεία των γιορτών.

Αυτή τη χρονιά, όμως, το ταξίδι μας θα γίνει διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του ΚΠΙΣΝ, της σελίδας του στο Facebook, αλλά και μέσα από το κανάλι του στο YouTube, χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο Σέρλοκ Χολμς και ο κλέφτης των Χριστουγέννων και Η κυρία Βλεφαρίδου και το πορτρέτο του Άγιου Βασίλη είναι οι δύο παραστάσεις του ΚΠΙΣΝ που θα μεταδοθούν μέσω live streaming, και το κοινό μπορεί να τις παρακολουθήσει δωρεάν.

Ο Σέρλοκ Χολμς και ο κλέφτης των Χριστουγέννων – από 23/12 έως και 05/01 καθημερινά στις 19:00
Και αυτήν τη χρονιά οι «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες» επιστρέφουν στον Φάρο με μια γιορτινή ιστορία μυστηρίου. Το κείμενο υπογράφει και σκηνοθετεί ο Βασίλης Μαυρογεωργίου. Το ρόλο του Σέρλοκ Χολμς αναλαμβάνει ο Νίκος Κουρής και την κυρία Χάντσον ερμηνεύει η Άνδρη Θεοδότου.

Τη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός. Πρωταγωνιστούν η Αριάδνη Καβαλιέρου, ο Μιχάλης Κουτσκουδής και ο Μιχάλης Πανάδης.

Ο διάσημος ήρωας του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ μας καλεί να τον ακολουθήσουμε στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο. Μέσα στο χαρούμενο βουητό της πόλης και ενώ όλοι ανταλλάσσουν δώρα, ο Σέρλοκ Χολμς νοιάζεται μόνο για ένα πράγμα: για την υπόθεση του κλέφτη των Χριστουγέννων. Ψάχνει το γαλάζιο πετράδι, κυνηγάει τη μυστηριώδη γαλοπούλα και, κάτω από τις χιονισμένες στέγες, ανακαλύπτει στοιχεία που θα τον οδηγήσουν όλο και πιο κοντά… όχι μόνο στη λύση του μυστηρίου αλλά και στο νόημα των Χριστουγέννων.

Στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού στήνεται μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους: οι ηθοποιοί ζωντανεύουν με τρόπο μαγικό –ταχυδακτυλουργικό σχεδόν– τους δρόμους, τις μυρωδιές και το ψιλόβροχο του γιορτινού Λονδίνου. Μεταμορφώνονται σε όλους τους αξιαγάπητους και αξιοπερίεργους χαρακτήρες που συναντά ο Σέρλοκ, και βάζουν τα παιδιά (αλλά και τους γονείς) σ’ ένα παιχνίδι μυστηρίου όπου θα σκεφτούν πολύ και θα γελάσουν ακόμα περισσότερο.

Με αφορμή την παράσταση Ο Σέρλοκ Χολμς και ο κλέφτης των Χριστουγέννων το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει μια σειρά βίντεο και εργαστηρίων προετοιμάζοντας τους μικρούς του φίλους να γίνουν «οι βοηθοί του Σέρλοκ Χολμς». Με την καθοδήγηση του ηθοποιού Γιάννη Σαρακατσάνη, τα παιδιά καλούνται να λειτουργήσουν σαν τον Σέρλοκ Χολμς, να παρατηρήσουν και να βγάλουν συμπεράσματα, ενώ παράλληλα γνωρίζουν τη βικτωριανή Αγγλία. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ. Δείτε δωρεάν την παράσταση εδώ.

Η κυρία Βλεφαρίδου και το πορτρέτο του Άγιου Βασίλη – από 22/12 έως και 05/01, καθημερινά στις 17:30
Στον Πύργο Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ στήνεται ένα ατελιέ-εικαστική εγκατάσταση και επί σκηνής βρίσκονται οι δημιουργοί της κυρίας Βλεφαρίδου Αγγελική Μπόζου και Θάνος Κοσμίδης, μαζί με τον Αλέξη Ιωάννου από τους Burger Project, σε μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη παράσταση που διαρκεί λίγο αλλά προσφέρει πολλά!

Ζωντανή μουσική, αστείες πρόζες, τραγούδια, εικαστικές κατασκευές, μια διασκεδαστική ιστορία και ένας πίνακας που δημιουργείται μπροστά στα μάτια των μικρών θεατών.

Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον Άγιο Βασίλη: Οι τάρανδοί του κρυολόγησαν και τους φρόντιζε όλο το χειμώνα, τα κοράκια έφαγαν όλα τα κολοκυθάκια του από τον λαχανόκηπο, το πιάνο του ξεκουρδίστηκε από το υπερβολικό κρύο (και άντε να βρεις χορδιστή τέτοια εποχή στον Βόρειο Πόλο!), όσο κι αν έψαξε δεν βρήκε πουθενά το αγαπημένο του βιβλίο «Το εγχειρίδιο του καλού Άγιου Βασίλη» και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, καθώς στόλιζε το μεγάλο έλατο στην αυλή του, έπεσε και στραμπούληξε τον αστράγαλό του!

Για να τον κάνουν να ευθυμήσει, τα ξωτικά του αποφασίζουν να του κάνουν ένα ιδιαίτερο δώρο-έκπληξη: έναν πίνακα ζωγραφικής με το πορτρέτο του! Και ποιος θα ήταν καταλληλότερος για να το φιλοτεχνήσει; Μα φυσικά η κυρία Ζωγραφιά Βλεφαρίδου!

Παρακολουθήστε δωρεάν την παράσταση εδώ | Όλα τα βίντεο της κας Βλεφαρίδου μπορείτε να τα δείτε εδώ | Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ και στις σελίδες στα social media @SNFCC.

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Μπ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Allwyn χορηγός του Release Athens Festival για 4η διαδοχική χρονιά
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποιο ελληνικό τραγούδι θα ταίριαζε στους Pantera; Η Allwyn έδωσε το λόγο στους fans (vid.)

16/07/2026 - 4:44μμ
Η αγαπημένη Μάρω Κοντού σε διάφορες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν κατά καιρούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάρω Κοντού: «Δεν είμαι ο χαρακτήρας που γυρίζει στο παρελθόν. Ζω το παρόν και ελπίζω στο αύριο» – Την Παρασκευή η κηδεία της στο Α’ Νεκροταφείο

15/07/2026 - 10:42μμ
(Φωτ.: ΑΡΧΕΙΟΥ)    (EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάρω Κοντού: Συγκίνηση για την απώλεια της μεγάλης πρωταγωνίστριας – Το ιατρικό ανακοινωθέν και τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

15/07/2026 - 12:00μμ
Karaoke από την Allwyn
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποιοι έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη μουσική βραδιά των Moby, Garbage και Pale Blue Eyes στο Release Athens Festival (vid.)

13/07/2026 - 12:52μμ
Η 21χρονη σοπράνο Ισμήνη Τσιντονίδου με κοστούμι παράστασης (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης: Η 21χρονη σοπράνο Ισμήνη Τσιντονίδου κυνηγά το όνειρό της

12/07/2026 - 10:25πμ
Η Μπόνι Τάιλερ στη σκηνή του Starlite Festival στη Μαρμπέγια της νότιας Ισπανίας, στις 14 Αυγούστου 2021 (φωτ.: EPA / Antonio Paz)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε η Μπόνι Τάιλερ: Η φωνή του «Total Eclipse of the Heart» σίγησε στα 75 της χρόνια

9/07/2026 - 2:02μμ
Ο σκηνοθέτης Χρήστος Νίκου, ο οποίος συμμετέχει ως μέντορας στο πρόγραμμα Future Frames
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελληνικό χρώμα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Karlovy Vary χάρη στην Allwyn

8/07/2026 - 5:23μμ
(Φωτ.: Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς/ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η αρχαία λύρα ζωντανεύει στον Ευρωπό Κιλκίς σε μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση

8/07/2026 - 4:27μμ
Από αριστερά η υπεύθυνη παραγωγής Στελλίνα Ανεμά με τον γιο της Αλέξανδρο Ρούφα, η Γιώτα Τσουνάκα, ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Ρούφας, ο πρωταγωνιστής της Δημήτρης Παπακυριάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π. Ηλίας Κλάππας, η Λένα Νίτσου-Ψαθά, η Γιώτα Μπουρλετίδου
(φωτ.: προσωπικό αρχείο Λένας Νίτσου-Ψαθά)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «Ξύπνα Βασίλη» αναβίωσε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τη θεατρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου

7/07/2026 - 11:12μμ
(Πηγή: mitrakasgallery.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιωάννης Μητράκας: Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Εβρίτης ζωγράφος

7/07/2026 - 2:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσέρχονται για την προσευχή για το Έιντ αλ-Άντχα δίπλα στα ερείπια του τεμένους Αλ Χούντα, στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EΡΑ / Haitham Imad)

Γάζα: Από τη μεγάλη ανοικοδόμηση σε έναν καταυλισμό – Συρρικνώθηκε το σχέδιο Τραμπ

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook)

Ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου ανέδειξε τη γεύση και την ιστορία του Πόντου στις «Γαστρονομικές Συναντήσεις στους Πρόποδες του Ολύμπου»

8 ώρες πριν
Ο Δημήτρης Καρασαββίδης με χορευτές της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, σε στιγμιότυπο από το βιντεοκλίπ (πηγή: YouTube / 
Dimitris Karasavvidis)

«Ο Χορευτίανον»: Ο Δημήτρης Καρασαββίδης τραγουδά για τον Πόντιο που δεν πατά στη γη

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Η κλήρωση της Super League – Οι ευχές για ένα καλύτερο πρωτάθλημα και το πρόγραμμα τις πρεμιέρας

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

ΣΥΡΙΖΑ σε αποσύνθεση: Μαζική έξοδος 63 στελεχών πριν από την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή

9 ώρες πριν
Φαγητά που προσφέρθηκαν 2ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Γεύσεων, το 2025 (φωτ.: Facebook / RafinataNews.gr)

Η Τρίγλια «στρώνει τραπέζι» στη Ραφήνα – Έρχεται το 3ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Γεύσεων

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign