pontosnews.gr
Τετάρτη, 26/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε ξανά την Κούβα «κράτος που στηρίζει την τρομοκρατία»

Εν μέσω πολιτικής θύελλας με την παραπομπή του Τραμπ για «υποκίνηση ανταρσίας»

12/01/2021 - 11:01πμ
(Φωτ.: cfr.org)

(Φωτ.: cfr.org)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση της προεδρίας του αφού τουλάχιστον 218 Δημοκρατικοί βουλευτές τον κατηγορούν επίσημα για «υποκίνηση ανταρσίας» και ζητούν την παραπομπή του για την επίθεση στο Καπιτώλιο, την περασμένη εβδομάδα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φαίνεται ότι συνεχίζει να ασκεί τη δική του εξωτερική πολιτική.

Εννέα μέρες πριν τη λήξη της θητείας της αμερικανικής κυβέρνησης ο Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ επαναφέρουν την Κούβα στην αμερικανική λίστα των «κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία»!

«Με αυτό το μέτρο, καθιστούμε την κυβέρνηση της Κούβας ξανά υπόλογη και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: το καθεστώς Κάστρο πρέπει να τερματίσει τη στήριξη που παρέχει στη διεθνή τρομοκρατία και την υπονόμευση της αμερικάνικης δικαιοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανάβοντας ξανά τη φωτιά που είχε σβήσει το 2015 ο Μπαράκ Ομπάμα.

Η απόφαση των ΗΠΑ για την Κούβα αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του νησιωτικού κράτους.

Και όλα αυτά εν μέσω της πολιτικής θύελλας που έχει ξεσηκώσει ο απερχόμενος πρόεδρος.

Η παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να τεθεί προς ψήφιση την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου τοπική ώρα.

Εάν εγκριθεί, ο Τραμπ θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας που θα παραπεμφθεί για δεύτερη φορά.

Η Πελόζι κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους ότι «θέτουν σε κίνδυνο την Αμερική» «συνεργώντας» με τον Τραμπ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «υποκίνησε μια δολοφονική ανταρσία εναντίον της Αμερικής» με τη βίαιη εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο. Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι αντιτάχθηκαν στην έγκριση ψηφίσματος που καλούσε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να απομακρύνει τον πρόεδρο από το αξίωμα, επικαλούμενος την 25η Τροπολογία. «Η συνενοχή τους θέτει σε κίνδυνο την Αμερική, υπονομεύει τη δημοκρατία μας και αυτό πρέπει να σταματήσει», τόνισε σε ανακοίνωσή της. «Η απειλή που θέτει ο πρόεδρος στην Αμερική είναι άμεση, οπότε άμεσες θα είναι και οι ενέργειές μας», είπε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Caroline Brehman)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Πρωτοφανής έξαρση σαλμονέλας με τουλάχιστον 306 κρούσματα

25/08/2026 - 9:39μμ
Ο Οσμάν Καβαλά παραμένει φυλακισμένος στη Σηλυβρία από τον Οκτώβριο του 2017, παρά τις επανειλημμένες αποφάσεις του ΕΔΔΑ για την απελευθέρωσή του (φωτ.: dpa / Kerem Uzel)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαστούκι στην Τουρκία από το ΕΔΔΑ: Απελευθερώστε τον Καβαλά – Άκυρη η ισόβια καταδίκη

25/08/2026 - 3:28μμ
Ο Ρόμπερτ Κοτσαριάν, επικεφαλής της Συμμαχίας της Αρμενίας, ψηφίζει για τις βουλευτικές εκλογές σε εκλογικό τμήμα στο Γερεβάν. 7 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Vahram Baghdasaryan / Photolure)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Ρόμπερτ Κοτσαριάν – Στο μικροσκόπιο η οικογενειακή περιουσία

25/08/2026 - 2:40μμ
Ιρανοί περνούν μπροστά από αντιαμερικανική πινακίδα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην Τεχεράνη, στις 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Η «οικονομική D-Day» του Τραμπ μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στη Δύση

25/08/2026 - 1:51μμ
(Φωτ.; ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βαριές ποινές σε πέντε αντιπολιτευόμενους δημάρχους – Έως 23 χρόνια κάθειρξη

25/08/2026 - 10:52πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Menahem Kahan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν προσπάθησε να δολοφονήσει έναν από τους γιους του

24/08/2026 - 11:59μμ
Το χρυσό δακικό κράνος και δύο από τα τρία χρυσά βραχιόλια που είχαν κλαπεί από το Μουσείο Drents παρουσιάζονται στους δημοσιογράφους υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο Άσεν της Ολλανδίας, στις 2 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sem Van Der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Europol: Οι ληστείες μουσείων γίνονται «έγκλημα ως υπηρεσία» – Στρατολόγηση δραστών από τα social media

24/08/2026 - 7:24μμ
Οι σημαίες της ΕΕ και της Ουκρανίας στην έδρα του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: ΕPA / Stefanie Le Cocq)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει για πολύ να βοηθά την Ουκρανία

24/08/2026 - 5:49μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην τελετή έπαρσης της εθνικής σημαίας στο Κίεβο, στις 23 Αυγούστου 2026, ενώ συνεχίζεται η ρωσική εισβολή. Η Ουκρανία γιορτάζει κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου την Ημέρα της Εθνικής Σημαίας (φωτ.: EPA / Maxym Marusenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: 35 χρόνια ανεξαρτησίας, 4,5 χρόνια πολέμου – Ο Ζελένσκι ζητά ειρήνη χωρίς παράδοση

24/08/2026 - 1:51μμ
Φωτογραφία αρχείου από κατοικία στο Όρεγκον των ΗΠΑ (φωτ.: By 46percent - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7736568)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο Όρεγκον με 5 νεκρούς σε αγροτική περιοχή – «Ποτέ δεν είδα σκηνή εγκλήματος τόσο περίπλοκη»

24/08/2026 - 9:30πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πινακίδα για τα έργα του μετρό στην Κυψέλη. Τρίτη 25 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Μετρό στην Κυψέλη: 3,5 μήνες ακίνητος ο μετροπόντικας – Οι καθιζήσεις που πάγωσαν τη διάνοιξη της Γραμμής 4

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Νέο χρυσό με ρεκόρ ο Χρήστου

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ασημένιο η Γκίκα στην πάλη

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Kristopher Harris / flickr.com / commons.wikimedia.org)

Ντόλι Πάρτον: Έφυγε από τη ζωή η εμβληματική και πλέον επιτυχημένη τραγουδίστρια της κάντρι – Και όχι μόνο

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Caroline Brehman)

Βέλγιο: Πρωτοφανής έξαρση σαλμονέλας με τουλάχιστον 306 κρούσματα

6 ώρες πριν
(Φωτ,: ΕΟΕ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ιστορικό χάλκινο μετάλλιο στο μπάντμιντον η Σωτηρίου

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV