pontosnews.gr
Τετάρτη, 1/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα Rafale

Υπερψηφίστηκε το σχέδιο νόμου για την απόκτηση των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale!

14/01/2021 - 8:58μμ
(Φωτ.: EPA / Ian Langsdon)

(Φωτ.: EPA / Ian Langsdon)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με ευρεία πλειοψηφία από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση υπερψηφίστηκε επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόκτηση των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25, με διαφορετικό σκεπτικό το κάθε ένα, καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κλείνοντας την συνεδρίαση, ανέφερε πως η Βουλή σήμερα, με αυτή την ευρεία πλειοψηφία, «εκπέμπει ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις». Σχολιάζοντας την εξέλιξη της συζήτησης στην εθνική αντιπροσωπεία, ο υπουργός είπε ότι «όπως είχε γράψει ο Μανώλης Αναγνωστάκης “καλά τα πήγαμε ως εδώ, μικροζημιές και μικροκέρδη συμψηφίζονται, το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι λες…”. Σήμερα το Σώμα, νομίζω ότι είπε αρκετά… και εξέπεμψε ένα μήνυμα, που σε γενικές γραμμές, στην πλειοψηφία του, ασχέτως από την τελική απόφαση που έλαβε το κάθε κόμμα, είναι θετικό απέναντι στην τελική προσπάθεια ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο ΥΕΘΑ προέτρεψε τα κόμματα και τη Βουλή να παρακολουθούν και να ελέγχουν την καλή εκτέλεση των συμβάσεων και έκανε αποδεκτή την τροπολογία του ΚΙΝΑΛ για 6μηνο έλεγχο της πορείας υλοποίησής τους από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Είναι, είπε, «κάτι που ασφαλώς το συμμερίζομαι».

Αναφορικά με τους προβληματισμούς που ακούστηκαν για την συμμετοχή της αμυντικής μας βιομηχανίας σε αυτές τις συμβάσεις, ο Ν. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την ελπίδα «σύντομα η αμυντική μας βιομηχανία να έρθει σε θέση που να μπορεί να υποστηρίξει, τουλάχιστον σε δεύτερο χρόνο, το έργο που θα προκύψει για την συντήρηση αυτών αλλά και άλλων οπλικών συστημάτων. Αυτός άλλωστε είναι και ένας σκοπός για τον οποίο όλοι πρέπει να εργαστούμε – και ασφαλώς εμείς θα εργαστούμε».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (φωτ. αρχείου: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως οι συμβάσεις απόκτησης των Rafale ήταν «άλμα», καθώς διεκπεραιώθηκαν κάτω από μια διπλή κρίση, της πανδημίας και της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας, και όπως είπε, «νομίζω ότι το κάναμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Τέλος, απέρριψε ορισμένα υπονοούμενα που διατυπώθηκαν σχετικά με διώξεις στην ηγεσία της στρατιωτικής ηγεσίας, λέγοντας ότι «εάν υπήρχε κάποια τέτοια διάθεση της κυβέρνησης, αυτό θα το είχε πράξει με την ανάληψη των καθηκόντων της. Εμείς συμπορευτήκαμε με την προηγούμενη στρατιωτική ηγεσία για πάνω από ένα εξάμηνο και θα έλεγα με όρους αρκετά καλής συνεργασίας. Κρίναμε ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές και τις πραγματοποιήσαμε πέρυσι τέτοια εποχή. Άρα, μακριά από εμάς αυτά τα υπονοούμενα. Έτσι θα προχωρήσουμε και στο μέλλον, και δεν έχουν δοθεί τέτοια δείγματα από την παρούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου».

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ι.Α.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα άρσης ασυλίας για 11 βουλευτές από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Στη Βουλή η δικογραφία

1/04/2026 - 12:20μμ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 – Ο πρωθυπουργός δεν ακούει καν εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές

28/03/2026 - 12:01μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα στήριξης λόγω ενεργειακού κόστους

27/03/2026 - 7:11μμ
Εικόνα από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση μεταφορών. Τεχνικός έλεγχος - Εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης οχημάτων, συγκοινωνιακοί φορείς, επιβατικές - οδικές - εμπορευματικές μεταφορές, ηλεκτροκίνηση, Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ρυθμίσεις για τις πρότυπες προτάσεις, Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις» (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών – Με ονομαστική ψηφοφορία πέρασαν οι διατάξεις για τα ταξί

23/03/2026 - 11:44μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες (φωτ.: Ευρωπαϊκή Ένωσηα/Pool)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Ισχυρό ενεργειακό σοκ από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή – Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη αν δεχτεί επίθεση στο έδαφος της

22/03/2026 - 11:35πμ
(Πηγή: Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσω Gov.gr Wallet και Kids Wallet η επαλήθευση της ηλικίας – Στόχος και η προστασία των ανηλίκων

21/03/2026 - 12:20μμ
Ο Αλέξης Χαρίτσης στο προγραμματικό συνέδριο της Νέας Αριστεράς, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.:  EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Παραιτείται ο Αλέξης Χαρίτσης από την προεδρία

20/03/2026 - 6:35μμ
(Φωτ. αρχείου: Δήμητρα Κούτρα/TOKLIK.GR/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Υπερήφανα αποχωρώ – Δεν φοβήθηκα πολιτικό κόστος, δεν διαγράφεται η αλήθεια

19/03/2026 - 6:59μμ
Οι νέοι τοποτηρητές-μουφτήδες σε Ξάνθη και Κομοτηνή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώην μουφτής Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ: Διορίστηκε σύμβουλος για θέματα μουσουλμανικής θρησκείας της Σοφίας Ζαχαράκη

19/03/2026 - 1:37μμ
Από συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στο τραπέζι η πυρηνική ενέργεια – Συγκροτείται υπουργική επιτροπή

15/03/2026 - 12:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Νίκος Τζόγιας ως Ολυμπιάδης σε πρόβα για την παράσταση «Ο υπάλληλος», του 1977 (πηγή: Ψηφιακό Αρχείο Εθνικού Θεάτρου)

Νίκος Τζόγιας: Ο σπουδαίος «εργάτης του θεάτρου» και η ζωή του

20 λεπτά πριν
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο, ενημέρωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη θέση της Βρετανίας (φωτ.: EPA/BETTY LAURA ZAPATA / POOL)

Κιρ Στάρμερ: Βρετανικό «όχι» στον πόλεμο και διπλωματική αντεπίθεση για τα Στενά του Ορμούζ

56 λεπτά πριν
Από το φινάλε της παράστασης «Προξενείας τη Γιωρίκα» που παρουσιάστηκε από τον Ποντιακό Μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Δημήτριου - Ρυακίου στο 1ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου (φωτ.: Facebook / Katerina Bili)

«Να γίνει θεσμός»: Νέοι δίνουν φωνή στο ποντιακό θέατρο – Έρχεται το 2ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ της ΠΟΕ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)

Κακοκαιρία «Erminio»: Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Επετειακή Επιτροπή 120 χρόνων Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ)

Μόντρεαλ: Μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και τα 120 χρόνια της ελληνικής κοινότητας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI /Τατιάνα Μπόλαρη)

Κατώτατος μισθός: Σε ισχύ από σήμερα η νέα αύξηση – Παραδείγματα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign