pontosnews.gr
Σάββατο, 13/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα Rafale

Υπερψηφίστηκε το σχέδιο νόμου για την απόκτηση των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale!

14/01/2021 - 8:58μμ
(Φωτ.: EPA / Ian Langsdon)

(Φωτ.: EPA / Ian Langsdon)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με ευρεία πλειοψηφία από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση υπερψηφίστηκε επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόκτηση των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25, με διαφορετικό σκεπτικό το κάθε ένα, καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κλείνοντας την συνεδρίαση, ανέφερε πως η Βουλή σήμερα, με αυτή την ευρεία πλειοψηφία, «εκπέμπει ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις». Σχολιάζοντας την εξέλιξη της συζήτησης στην εθνική αντιπροσωπεία, ο υπουργός είπε ότι «όπως είχε γράψει ο Μανώλης Αναγνωστάκης “καλά τα πήγαμε ως εδώ, μικροζημιές και μικροκέρδη συμψηφίζονται, το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι λες…”. Σήμερα το Σώμα, νομίζω ότι είπε αρκετά… και εξέπεμψε ένα μήνυμα, που σε γενικές γραμμές, στην πλειοψηφία του, ασχέτως από την τελική απόφαση που έλαβε το κάθε κόμμα, είναι θετικό απέναντι στην τελική προσπάθεια ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο ΥΕΘΑ προέτρεψε τα κόμματα και τη Βουλή να παρακολουθούν και να ελέγχουν την καλή εκτέλεση των συμβάσεων και έκανε αποδεκτή την τροπολογία του ΚΙΝΑΛ για 6μηνο έλεγχο της πορείας υλοποίησής τους από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Είναι, είπε, «κάτι που ασφαλώς το συμμερίζομαι».

Αναφορικά με τους προβληματισμούς που ακούστηκαν για την συμμετοχή της αμυντικής μας βιομηχανίας σε αυτές τις συμβάσεις, ο Ν. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την ελπίδα «σύντομα η αμυντική μας βιομηχανία να έρθει σε θέση που να μπορεί να υποστηρίξει, τουλάχιστον σε δεύτερο χρόνο, το έργο που θα προκύψει για την συντήρηση αυτών αλλά και άλλων οπλικών συστημάτων. Αυτός άλλωστε είναι και ένας σκοπός για τον οποίο όλοι πρέπει να εργαστούμε – και ασφαλώς εμείς θα εργαστούμε».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (φωτ. αρχείου: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως οι συμβάσεις απόκτησης των Rafale ήταν «άλμα», καθώς διεκπεραιώθηκαν κάτω από μια διπλή κρίση, της πανδημίας και της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας, και όπως είπε, «νομίζω ότι το κάναμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Τέλος, απέρριψε ορισμένα υπονοούμενα που διατυπώθηκαν σχετικά με διώξεις στην ηγεσία της στρατιωτικής ηγεσίας, λέγοντας ότι «εάν υπήρχε κάποια τέτοια διάθεση της κυβέρνησης, αυτό θα το είχε πράξει με την ανάληψη των καθηκόντων της. Εμείς συμπορευτήκαμε με την προηγούμενη στρατιωτική ηγεσία για πάνω από ένα εξάμηνο και θα έλεγα με όρους αρκετά καλής συνεργασίας. Κρίναμε ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές και τις πραγματοποιήσαμε πέρυσι τέτοια εποχή. Άρα, μακριά από εμάς αυτά τα υπονοούμενα. Έτσι θα προχωρήσουμε και στο μέλλον, και δεν έχουν δοθεί τέτοια δείγματα από την παρούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου».

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ι.Α.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/MotionTeam)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόψε η ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ – Θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

13/09/2025 - 9:10πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται με όρους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

12/09/2025 - 5:25μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ - EPA / Γιάννης Κολεσίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία χτύπησε την πόρτα της ΕΕ για το SAFE – Θα εισακουστούν οι ανησυχίες Ελλάδας και Κύπρου;

12/09/2025 - 11:11πμ
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Doug Burgum, στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανικό LNG και Chevron στο επίκεντρο της συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΣ

11/09/2025 - 2:35μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές, δεν τίθεται ζήτημα διαδοχής στη ΝΔ

7/09/2025 - 3:45μμ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Δείτε ζωντανά

7/09/2025 - 12:14μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στην 89η ΔΕΘ (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Μεταρρύθμιση 1,6 δισ. ευρώ με μόνιμες μειώσεις φόρων για μεσαία τάξη, οικογένειες, νέους

6/09/2025 - 11:52μμ
Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις στην πλατεία ΧΑΝΘ, έξω από τη ΔΕΘ και το Βελλίδειο (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξω από το Βελλίδειο διαδηλώνουν τα συνδικάτα, μέσα η ομιλία Μητσοτάκη – Δείτε ζωντανά

6/09/2025 - 8:24μμ
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δύο κατευθύνσεις η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Παροχές με αιχμή τη φορολογία

6/09/2025 - 7:25μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ.: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικό Σχέδιο Ανάτασης θα παρουσιάσει το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας

5/09/2025 - 8:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)

Βαλκανικό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Επτά μετάλλια στην πρεμιέρα στα Γιάννενα

1 λεπτό πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Άνετα στον τελικό του επί κοντώ ο Καραλής

29 λεπτά πριν
(Φωτ.: Βαλεντίνα Ουσταμπασίδου για το pontosnews.gr)

Ποντιακές μνήμες στην Εορδαία – Απόψε στα Κομνηνά

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Eurobasket 2025: Αντέδρασε η ΕΟΚ στην ανάρτηση της τουρκικής ομοσπονδίας

1 ώρα πριν
Ο λογότυπος της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ (πηγή: ngb.army.mil/resources/photo_gallery/states/index.htm)

«Washington Post»: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για ανάπτυξη 1.000 μελών της Εθνοφρουράς στη Λουιζιάνα

2 ώρες πριν

Σύλλογος Ποντίων «Μανουήλ Κομνηνός»: Ήρθε η ώρα για το 3ο Ποντιακό Πανοΰρ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign