pontosnews.gr
Σάββατο, 28/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γερμανία: Παράταση lockdown μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου

Και νέα μέτρα περιορισμού των επαφών αποφάσισαν ομοσπονδία και κρατίδια

20/01/2021 - 12:40πμ
(Φωτ.: EPA / Focke Strangmann)

(Φωτ.: EPA / Focke Strangmann)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Παράταση της ισχύος του lockdown έως τις 14 Φεβρουαρίου, διατήρηση σχολείων και παιδικών σταθμών κλειστών, υποχρεωτική χρήση μάσκας ιατρικού τύπου (όχι υφασμάτινης) στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα και ενίσχυση της τηλεργασίας, αποφάσισαν ομοσπονδιακή κυβέρνηση και κρατίδια στη Γερμανία, σε μια επεισοδιακή τηλεδιάσκεψη που διήρκεσε περισσότερο από επτά ώρες, με κεντρικό σημείο τριβής την λειτουργία των σχολείων.

Όπως ανακοίνωσε μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, είναι σημαντικό και οι γειτονικές χώρες να εργάζονται προς την ίδια κατεύθυνση περιορισμών. Διαφορετικά, όπως είπε, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων για τους εισερχόμενους στην Γερμανία.

Το θέμα θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη των «27» την ερχόμενη Πέμπτη.

Σε ό,τι αφορά την εργασία, η καγκελάριος επισήμανε ότι είναι κρίσιμο να περιοριστούν οι επαφές στον χώρο εργασίας, αλλά και να μειωθεί ο αριθμός όσων μετακινούνται από και προς τον την εργασία τους. Οι εργοδότες θα πρέπει να ενισχύσουν την εργασία από το σπίτι «όπου είναι εφικτό», ενώ όπου η παρουσία του εργαζόμενου είναι αναγκαία, τίθενται συγκεκριμένες προϋποθέσεις (ένας εργαζόμενος ανά 10 τ.μ., παροχή προστατευτικής μάσκας από τον εργοδότη, διενέργεια τακτικών τεστ κ.τλ.).

«Είναι δύσκολο αυτό που περιμένουμε για μια ακόμη φορά από τον κόσμο. Αλλά προτεραιότητα έχει για μας η αρχή της προφύλαξης. Αυτό έπρεπε να λάβουμε υπόψη μας και αυτό κάναμε», δήλωσε η Μέρκελ με το βλέμμα, όπως είπε, στα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, τα οποία είναι ιδιαίτερα μεταδοτικά.

Εκνευρισμός της Μέρκελ
Πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ αναφέρουν πως η καγκελάριος φέρεται να εκνευρίστηκε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, καθώς η ίδια τάχθηκε υπέρ μιας πιο συντηρητικής και «εκ του ασφαλούς» προσέγγισης, κυρίως σε ό,τι αφορά την λειτουργία των σχολείων και συνάντησε σθεναρή αντίσταση από πολλούς πρωθυπουργούς.

Όταν μάλιστα δέχθηκε την κριτική από τις πρωθυπουργούς του Μεκλεμβούργου – Πομερανίας Μανουέλα Σβέσιγκ (SPD) και της Ρηνανίας – Παλατινάτου Μαλού Ντράιερ (SPD) για την επίδραση του παρατεταμένου lockdown στα παιδιά, αντέδρασε ιδιαίτερα έντονα, λέγοντας: «Δεν θα επιτρέψω να μου προσάψουν ότι καταπατώ τα δικαιώματα των παιδιών!».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εμφανίστηκε απογοητευμένη από τη μέχρι τώρα απόδοση των μέτρων, λέγοντας: «Ήλπιζα ότι θα πηγαίναμε καλύτερα, πρέπει να μπορούμε να δείξουμε έστω μία επιτυχία».

Αναφερόμενη μάλιστα στο ενδεχόμενο η χώρα να φθάσει με αυστηρότατους περιορισμούς έως το Πάσχα (4 Απριλίου), είπε χαρακτηριστικά: «Δεν γίνεται να φτάσουμε στο Πάσχα και να λέμε ακόμη στον κόσμο ότι δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα κομμωτήρια».

Στο πλευρό της καγκελαρίου συντάχθηκε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι, όπως είπε, «η καγκελάριος ασχολήθηκε τόσο πολύ με το θέμα των σχολείων και των παιδικών σταθμών». Τόνισε ακόμη ότι η πολιτεία αισθάνεται μεγάλη ευθύνη απέναντι στα παιδιά και στις οικογένειές τους, για αυτό και «η προσοχή είναι ο σωστός δρόμος».

Στο ίδιο πνεύμα, ο κυβερνήτης του Βερολίνου Μίχαελ Μίλερ σημείωσε εμφατικά ότι το να κρατήσουμε τα παιδιά μακριά από το σχολείο για συνολικά οκτώ εβδομάδες «δεν ήταν μια εύκολη απόφαση».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ. Καραβίτη.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στρατιώτης των Χούθι πίσω από το πολυβόλο του κατά τη διάρκεια περιπολίας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς το Ιράν στη Σαναά της Υεμένης (φωτ.: 
EPA/ YAHYA ARHAB)
ΚΟΣΜΟΣ

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Πρώτη επίθεση των Χούθι κατά του Ισραήλ

28/03/2026 - 1:13μμ
Η οροφή κτηρίου κατοικιών στο νότιο τμήμα της Τεχεράνης, που δέχθηκε πυραυλικό χτύπημα από το Ισραήλ (φωτ.:  EPA/ ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Στον δεύτερο μήνα η σύρραξη – Στο «κόκκινο» η παγκόσμια οικονομία

28/03/2026 - 9:04πμ
Ιρανοί διασώστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στη νότια Τεχεράνη, μετά από ισραηλινοαμερικανικό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Απαράδεκτες οι επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ ενώ μας ζητούν διαπραγματεύσεις – Πιθανή συνάντηση Τουρκίας, Πακιστάν, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας για τον πόλεμο

27/03/2026 - 10:55μμ
Δορυφορική εικόνα του νησιού Κεσμ στα Στενά του Ορμούζ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:QeshmIsland_NASA.jpg?uselang=en#Licensing)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Τα στρατηγικής αξίας νησιά στον Κόλπο – Χαργκ, Λαράκ, Κεσμ αποτελούν δυνητικούς στόχους

27/03/2026 - 7:59μμ
Κούτες και ένας εκτυπωτής μεταφέρονται έξω από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών της Τσαπάκουα αφότου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, κατέθεσε στην Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής σχετικά με την υπόθεση του Τζέφρι Έπστιν (φωτ.:  EPA/OLGA FEDOROVA)
ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Έπστιν: Θύματα κατέθεσαν αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης και της Google για την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους

27/03/2026 - 2:06μμ
Εξωτερική άποψη του κατεστραμμένου οικιστικού συγκροτήματος Chamran, το οποίο επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη (φωτ. αρχείου: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Παιδιά θα ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη και συλλέγουν πληροφορίες

27/03/2026 - 12:19μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο και τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ μετά από υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο (φωτ.:   EPA/ WILL OLIVER / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναβάλλει για 10 μέρες τις επιθέσεις σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του Ιράν

26/03/2026 - 11:16μμ
Η φωτογραφία απεικονίζει το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Altura, το οποίο παλαιότερα ανήκε στον στόλο της Besiktas Maritime με την ονομασία Besiktas Dardanelles (φωτ.: VesselFinder)
ΚΟΣΜΟΣ

Εύξεινος Πόντος: Επίθεση με drones σε δεξαμενόπλοιο τουρκικής διαχείρισης – Συναγερμός στην Άγκυρα

26/03/2026 - 9:05μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αραγτσί δεν αποτελεί πλέον στόχο του Ισραήλ – Τραμπ: «Ιρανοί διαπραγματευτές ικετεύουν για συμφωνία»

26/03/2026 - 4:23μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα συνεργασίας από την Άγκυρα: Η Ελλάδα επενδύει σε διάλογο και σταθερότητα με την Τουρκία

26/03/2026 - 12:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/users/txr555-3727924)

Το «Τρίτο στεφάνι» είναι και πάλι επιτυχία, εκδοτική και θεατρική

13 λεπτά πριν
Σκάφη του Λιμενικού στο σημείο όπου ανασύρθηκε η σορός του άτυχου δύτη (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Ανασύρθηκε η σορός του άτυχου δύτη

49 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/ΣΠοΣ Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου)

Ο ΣΠοΣ Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου γιορτάζει και βραβεύει

2 ώρες πριν
(Πηγή: dimokritos.org)

Παγκόσμιο «καμπανάκι» για τη μηνιγγίτιδα: Πάνω από 250.000 θάνατοι ετησίως

2 ώρες πριν
Στρατιώτης των Χούθι πίσω από το πολυβόλο του κατά τη διάρκεια περιπολίας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς το Ιράν στη Σαναά της Υεμένης (φωτ.: 
EPA/ YAHYA ARHAB)

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Πρώτη επίθεση των Χούθι κατά του Ισραήλ

3 ώρες πριν
Τμήμα της αφίσας

Εργαστήρι ποντιακών χορών στο Σίδνεϊ από την Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign