pontosnews.gr
Σάββατο, 9/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γερμανία: Παράταση lockdown μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου

Και νέα μέτρα περιορισμού των επαφών αποφάσισαν ομοσπονδία και κρατίδια

20/01/2021 - 12:40πμ
(Φωτ.: EPA / Focke Strangmann)

(Φωτ.: EPA / Focke Strangmann)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Παράταση της ισχύος του lockdown έως τις 14 Φεβρουαρίου, διατήρηση σχολείων και παιδικών σταθμών κλειστών, υποχρεωτική χρήση μάσκας ιατρικού τύπου (όχι υφασμάτινης) στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα και ενίσχυση της τηλεργασίας, αποφάσισαν ομοσπονδιακή κυβέρνηση και κρατίδια στη Γερμανία, σε μια επεισοδιακή τηλεδιάσκεψη που διήρκεσε περισσότερο από επτά ώρες, με κεντρικό σημείο τριβής την λειτουργία των σχολείων.

Όπως ανακοίνωσε μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, είναι σημαντικό και οι γειτονικές χώρες να εργάζονται προς την ίδια κατεύθυνση περιορισμών. Διαφορετικά, όπως είπε, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων για τους εισερχόμενους στην Γερμανία.

Το θέμα θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη των «27» την ερχόμενη Πέμπτη.

Σε ό,τι αφορά την εργασία, η καγκελάριος επισήμανε ότι είναι κρίσιμο να περιοριστούν οι επαφές στον χώρο εργασίας, αλλά και να μειωθεί ο αριθμός όσων μετακινούνται από και προς τον την εργασία τους. Οι εργοδότες θα πρέπει να ενισχύσουν την εργασία από το σπίτι «όπου είναι εφικτό», ενώ όπου η παρουσία του εργαζόμενου είναι αναγκαία, τίθενται συγκεκριμένες προϋποθέσεις (ένας εργαζόμενος ανά 10 τ.μ., παροχή προστατευτικής μάσκας από τον εργοδότη, διενέργεια τακτικών τεστ κ.τλ.).

«Είναι δύσκολο αυτό που περιμένουμε για μια ακόμη φορά από τον κόσμο. Αλλά προτεραιότητα έχει για μας η αρχή της προφύλαξης. Αυτό έπρεπε να λάβουμε υπόψη μας και αυτό κάναμε», δήλωσε η Μέρκελ με το βλέμμα, όπως είπε, στα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, τα οποία είναι ιδιαίτερα μεταδοτικά.

Εκνευρισμός της Μέρκελ
Πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ αναφέρουν πως η καγκελάριος φέρεται να εκνευρίστηκε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, καθώς η ίδια τάχθηκε υπέρ μιας πιο συντηρητικής και «εκ του ασφαλούς» προσέγγισης, κυρίως σε ό,τι αφορά την λειτουργία των σχολείων και συνάντησε σθεναρή αντίσταση από πολλούς πρωθυπουργούς.

Όταν μάλιστα δέχθηκε την κριτική από τις πρωθυπουργούς του Μεκλεμβούργου – Πομερανίας Μανουέλα Σβέσιγκ (SPD) και της Ρηνανίας – Παλατινάτου Μαλού Ντράιερ (SPD) για την επίδραση του παρατεταμένου lockdown στα παιδιά, αντέδρασε ιδιαίτερα έντονα, λέγοντας: «Δεν θα επιτρέψω να μου προσάψουν ότι καταπατώ τα δικαιώματα των παιδιών!».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εμφανίστηκε απογοητευμένη από τη μέχρι τώρα απόδοση των μέτρων, λέγοντας: «Ήλπιζα ότι θα πηγαίναμε καλύτερα, πρέπει να μπορούμε να δείξουμε έστω μία επιτυχία».

Αναφερόμενη μάλιστα στο ενδεχόμενο η χώρα να φθάσει με αυστηρότατους περιορισμούς έως το Πάσχα (4 Απριλίου), είπε χαρακτηριστικά: «Δεν γίνεται να φτάσουμε στο Πάσχα και να λέμε ακόμη στον κόσμο ότι δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα κομμωτήρια».

Στο πλευρό της καγκελαρίου συντάχθηκε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι, όπως είπε, «η καγκελάριος ασχολήθηκε τόσο πολύ με το θέμα των σχολείων και των παιδικών σταθμών». Τόνισε ακόμη ότι η πολιτεία αισθάνεται μεγάλη ευθύνη απέναντι στα παιδιά και στις οικογένειές τους, για αυτό και «η προσοχή είναι ο σωστός δρόμος».

Στο ίδιο πνεύμα, ο κυβερνήτης του Βερολίνου Μίχαελ Μίλερ σημείωσε εμφατικά ότι το να κρατήσουμε τα παιδιά μακριά από το σχολείο για συνολικά οκτώ εβδομάδες «δεν ήταν μια εύκολη απόφαση».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ. Καραβίτη.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, 1 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Τριήμερη εκεχειρία Ρωσίας-Ουκρανίας και ανταλλαγή 2.000 αιχμαλώτων

8/05/2026 - 11:30μμ
Υπέρυθρη εικόνα από καταγραφή ελικοπτέρου πάνω από τις δυτικές ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2025, στην οποία διακρίνεται άγνωστο αντικείμενο κάτω από το αεροσκάφος. (φωτ.: Πεντάγωνο / UAP Archive)
ΚΟΣΜΟΣ

UFO: Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα απόρρητους φακέλους – Αναφορά ακόμη και για θέαση στην Ελλάδα

8/05/2026 - 9:30μμ
Μαχητικό αεροσκάφος F/A-18 προσγειώνεται στο αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln, χρησιμοποιώντας το ειδικό άγκιστρο στην ουρά για να αγκιστρωθεί στα συρματόσχοινα ανάσχεσης του καταστρώματος πτήσεων (φωτ.: Χ / 
U.S. Central Command)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση των ΗΠΑ σε ιρανικά δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν – «Love tap» χαρακτήρισε τα πλήγματα ο Τραμπ

8/05/2026 - 9:06μμ
Αντι-αμερικανική και αντι-ισραηλινή τοιχογραφία σε δρόμο της Τεχεράνης, 8 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρούμπιο: Οι τελευταίες επιθέσεις κατά του Ιράν δεν συνδέονται με την Epic Fury – Νέα ένταση στα Στενά του Ορμούζ

8/05/2026 - 5:14μμ
Εικόνα από την αποκλεισμένη περιοχή στην πόλη Ζίντσιχ όπου βρίσκεται σε εξέλιξη υπόθεση ομηρίας σε τράπεζα (φωτ.: Sascha Ditscher/dpa / AFP/ GermanyOUT/ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με ομηρία σε τράπεζα στη Γερμανία – Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

8/05/2026 - 4:00μμ
To ολλανδικό κρουαζιερόπλοιο MV Hondius. (φωτ.: ertnews.gr/AFP)
ΚΟΣΜΟΣ

Χανταϊός: Διεθνής συναγερμός μετά τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

8/05/2026 - 3:04μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ απειλεί με σκληρότερα χτυπήματα το Ιράν μετά την ένταση στα Στενά του Ορμούζ

8/05/2026 - 2:12μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Ινδονησία: Νεκροί και αγνοούμενοι μετά από ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου Ντουκόνο

8/05/2026 - 11:24πμ
Οι δύο ηγέτες σε παλαιότερη συνάντηση (φωτ.:  EPA / Stefan Wermuth)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Προθεσμία έως την 4η Ιουλίου για να εφαρμόσει η ΕΕ την εμπορική συμφωνία

7/05/2026 - 11:00μμ
Ο Ρούμεν Ράντεφ, ηγέτης του συνασπισμού «Προοδευτική Βουλγαρία» (φωτ.: EPA/BORISLAV TROSHEV)
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ρούμεν Ράντεφ

7/05/2026 - 8:01μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Greek City Times)

Συγκίνηση στο Σίδνεϊ: Η 104 ετών Ελληνίδα ομογενής τραγούδησε μαζί με τον Ματθαίο Τσαχουρίδη παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Euroleague: Στην Ισπανία και πάλι η σειρά του Παναθηναϊκού με τη Βαλένθια

7 ώρες πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, 1 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

Τραμπ: Τριήμερη εκεχειρία Ρωσίας-Ουκρανίας και ανταλλαγή 2.000 αιχμαλώτων

7 ώρες πριν
Η φανέλα της Γαλατασαράι πάνω στην Παναγία Σουμελά (πηγή: Χ)

Σάλος με τη Γαλατασαράι: Χρησιμοποίησε την Παναγία Σουμελά σε οπαδική ανάρτηση – Αναγκάστηκε να τη διαγράψει

7 ώρες πριν
Η Σία Κοσιώνη στο τελευταίο της δελτίο ειδήσεων από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ, Παρασκευή 8 Μαΐου 2026 (πηγή: Glomex)

Τίτλοι τέλους για τη Σία Κοσιώνη στον ΣΚΑΪ μετά από 20 χρόνια

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Acropolis Swim Open: Πανελλήνιο ρεκόρ και Νο1 στον κόσμο ο Σίσκος στα 200μ. ύπτιο

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign