pontosnews.gr
Παρασκευή, 3/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για τον Δεκέμβριο

Ποια είναι τα εννέα μέτρα που επεκτείνονται ιαι αυτόν τον μήνα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας

7/12/2020 - 8:03μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τα υπουργεία Οικονομικών, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσαν σήμερα την επέκταση των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, για τον μήνα Δεκέμβριο 2020. Τα μέτρα είναι τα εξής:

1. Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων-εργοδοτών ανά την επικράτεια που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δύναται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας και είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά για το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενης επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως. Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται αναλογικά και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια της αναστολής της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων και για ισόχρονο διάστημα μετά την άρση της αναστολής, υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων. Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με εντολή δημόσιας αρχής, αναστέλλεται υποχρεωτικά η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων και για όσο διάστημα ισχύει η αναστολή, οι απολύσεις είναι άκυρες.

2. Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής εντός του μηνός, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, πληρωτέων τον μήνα Δεκέμβριο, και η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης.

3. Για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών που είναι πληρωτέες τον μήνα Δεκέμβριο, και η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης.

4. Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ, σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, έως το τέλος του έτους.

5. Όπως έχει ανακοινωθεί και ήδη υλοποιείται, επεκτείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας που λήγουν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο κατά δύο μήνες.

6. Επεκτείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία ανά την επικράτεια σε τουλάχιστον 50% του προσωπικού, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με εξαίρεση τις δραστηριότητες στις οποίες υπάρχει αντικειμενική αδυναμία τηλεργασίας. Επεκτείνεται το μέτρο της υποχρεωτικής εφαρμογής ευελιξίας προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην εργασία τους, με αντίστοιχη προσαρμογή του ωραρίου τους, για τις περιοχές αυξημένου κινδύνου.

7. Όλες οι επιχειρήσεις που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα και για τον Δεκέμβριο. Το ίδιο ισχύει και για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών. Για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές και τους ανωτέρω εργαζόμενους, και τον μήνα Δεκέμβριο, το 50% της ζημίας τους θα καταβάλλεται στους δικαιούχους και θα πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

8. Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 θα δοθεί τον Ιανουάριο του 2021, με βάση την πτώση τζίρου Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020. Το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, υπό τον όρο διατήρησης του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως τέλος Ιουνίου του 2021. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλες οι επιχειρήσεις, εφόσον πληρούν τα κριτήρια πτώσης τζίρου. Επιπλέον, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Στο ύψος της ενίσχυσης που καθορίζεται από τον μαθηματικό τύπο που θα εφαρμοστεί, θα συνυπολογίζεται ολόκληρη η περίοδος Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου και θα προσαρμόζεται ανάλογα και με το ποσό που έλαβαν οι επιχειρήσεις στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4. Με αυτό τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα σε όσους δεν πρόλαβαν να αιτηθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 να λάβουν την ενίσχυση για το σύνολο του ποσού, όπως, επίσης, και να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές ως προς τα δεδομένα που καταχωρήθηκαν κατά την προηγούμενη δήλωση.

9. Παρατείνεται η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021 κατά δύο μήνες, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο τελευταίος όροφος πολυκατοικίας, όπως φαίνεται από τη διπλανή ταράτσα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλάζουν όλα στις πολυκατοικίες: Τι έρχεται για κοινόχρηστα, επισκευές και διαχωρισμό διαμερισμάτων

2/07/2026 - 10:40μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI /Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρύθμιση των 72 δόσεων στον e-ΕΦΚΑ – Ποιοι μπορούν να ενταχθούν

2/07/2026 - 9:54μμ
Η Νίκη Κεραμέως σε ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής (φωτ. αρχειου: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νίκη Κεραμέως: Καταργείται οριστικά η περικοπή στις συντάξεις χηρείας του νόμου Κατρούγκαλου

2/07/2026 - 1:00μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιβάν Σαββίδης: Νέα παραγωγική μονάδα στη Σουρωτή

1/07/2026 - 3:00μμ
Το νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στην Αθήνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιώργος Βιτσαράς)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οδηγός ΑΑΔΕ για την έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί

1/07/2026 - 10:22πμ
Στο ταμείο σουπερμάρκετ στην περιοχή του Κολωνού, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: «Πάγωμα» τιμών σουπερμάρκετ για όλο το καλοκαίρι – Έρχεται νέα συμφωνία από τον Σεπτέμβριο

29/06/2026 - 3:33μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI /  Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού: Ξεκινά η καταβολή σε περίπου 1 εκατ. οικογένειες – Τι προβλέπεται για όσα γεννήθηκαν 2025 και 2026

29/06/2026 - 12:54μμ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγορές από πλατφόρμες Κίνας και άλλων τρίτων χωρών: Τι αλλάζει σε λίγες μέρες – Το νέο τέλος που έρχεται τον Νοέμβριο

28/06/2026 - 8:04μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρύθμιση οφειλών με τον νόμο 5313/26: Σανίδι σωτηρίας για 2 εκατομμύρια πολίτες

28/06/2026 - 11:08πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος από τους λογαριασμούς ρεύματος τα δημοτικά τέλη από το 2028 – Τι αλλάζει στις πληρωμές

26/06/2026 - 5:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Christopher Torres)

Μουντιάλ 2026: Με τριάρα στους «16» η Ισπανία

6 ώρες πριν
Αστυνομικοί στο ανατολικό Λονδίνο (φωτ.: EPA / Andy Rain)

Υπόθεση Πελικό σε ευρωπαϊκή κλίμακα: Διεθνές δίκτυο που νάρκωνε και κακοποιούσε γυναίκες αποκάλυψαν οι βρετανικές Αρχές

6 ώρες πριν
Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί μιλά σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού στη Νίκαια, 18 Μαΐου 2025 (φωτ.: Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη / Ορέστης Νικολαΐδης)

Νέα έκκληση για τον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί – Στις 3 Αυγούστου η κρίσιμη δίκη για το άσυλο

7 ώρες πριν
Άνοιγμα κάλπης μετά το τέλος της ψηφοφορίας για τις εθνικές εκλογές σε εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, Κυριακή 25 Ιουνίου 2023 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κανείς δεν σχηματίζει κυβέρνηση – Υποχωρεί το κόμμα Καρυστιανού

7 ώρες πριν
Ο τελευταίος όροφος πολυκατοικίας, όπως φαίνεται από τη διπλανή ταράτσα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Αλλάζουν όλα στις πολυκατοικίες: Τι έρχεται για κοινόχρηστα, επισκευές και διαχωρισμό διαμερισμάτων

7 ώρες πριν
Προς το παρχάρι Τσαγμάν, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων στην περιοχή της Τόν(γ)ιας (φωτ.: Anadolu)

Πόντος: Ανέβασμα στα παρχάρια όπως παλιά – Κοπάδια και χοροί στα βουνά της Τραπεζούντας

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign