pontosnews.gr
Κυριακή, 9/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πωλείται το ιστορικό ελληνικό εστιατόριο «Olympia» στο Λόουελ της Μασαχουσέτης

Από τα μακροβιότερα εστιατόρια στην περιοχή της Βοστόνης και της Νέας Αγγλίας

21/12/2020 - 1:41μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το ιστορικό και εμβληματικό, αμιγώς ελληνικό, εστιατόριο «Olympia – Zorba Room» στην πόλη Λόουελ της Μασαχουσέτης, ένα από τα μακροβιότερα και ιστορικά εστιατόρια στην περιοχή της Βοστόνης και της Νέας Αγγλίας, βγήκε στην αγορά προς πώληση, σύμφωνα με ανάρτηση από τη γνωστή κτηματομεσιτική εταιρεία του Βασίλη Καυκά (Bill Kafkas Real Estate).

Το εστιατόριο είναι επί 68 και πλέον χρόνια το σημείο συνάντησης και αναφοράς της ομογένειας του Λόουελ, της Βοστόνης, της Νέας Αγγλίας και εκτός αυτής, αφού η φήμη του έχει φτάσει μέχρι τη Φλόριδα και την Καλιφόρνια.

Ομογενείς αλλά και Αμερικανοί όταν επισκέπτονται τη Νέα Αγγλία περνούν από το «Ολύμπια» για γεύμα ή δείπνο.

Ο Β. Καυκάς είπε στην ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας πως «το εστιατόριο “Ολύμπια” για πολλές δεκαετίες προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομογένεια, σε χαρές και λύπες της», και συμπλήρωσε πως «χιλιάδες είναι οι γάμοι, οι βαπτίσεις, οι χοροεσπερίδες, τα μνημόσυνα και οι μακαρίες που έλαβαν χώρα στους χώρους του. Το φαγητό αλλά και η ελληνική φιλοξενία χρόνια τώρα προσελκύουν τον ελληνισμό –όχι μόνο από κοντά, αλλά και από μακριά–, να διασκεδάσει και να φάει από την υπέροχη κουζίνα του».

Είπε ακόμα πως «από το “Olympia – Zorba Room” πέρασαν σπουδαίοι τραγουδιστές όπως ο Μπιθικώτσης, ο Ζαμπέτας, ο Ζαγοραίος, ο Κιτσάκης, ο Νίκος Ξανθόπουλος, η Μαίρη Λίντα, ο Μαργαρίτης, η Ελένη Βιτάλη και τόσοι άλλοι καλλιτέχνες, ενώ σχεδόν καθημερινά ήταν και είναι τόπος συγκεντρώσεως οικογενειών, κοινοτήτων, συλλόγων και πολιτικών της περιοχής».

Η πώληση συμπεριλαμβάνει τρία κτήρια ενωμένα, με εμβαδόν πάνω από 3.000 τμ. Έχει dining room και δύο άλλες αίθουσες εκδηλώσεων, το «Acropolis» και το «Zorba Room» με διαθέσιμα 330 καθίσματα. Διαθέτει τρία μπαρ και έξι τουαλέτες.

Βρίσκεται στην οδό Market, εκεί που άκμαζε κάποτε η ελληνική γειτονιά, και απέχει μόλις μερικά μέτρα από τον ιστορικό Ναό της Αγίας Τριάδος και το Ημερήσιο Ελληνικό Σχολείο, ενώ σε κοντινή απόσταση είναι και το δημαρχείο του Λόουελ. Σε απόσταση μικρότερη του ενός χλμ είναι ο ιερός ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, καθώς επίσης και ο Αντιοχειανός Ορθόδοξος Ναός του Αγίου Γεωργίου της ομώνυμης κοινότητας.

Πληροφορίες της κτηματομεσιτικής εταιρείας του Β. Καυκά αναφέρουν ότι «οι ιδιοκτήτες μετά από τόσα χρόνια θα αποσυρθούν και πωλούν την επιχείρηση αλλά και τα ακίνητα (συμπεριλαμβάνει ακόμα και ένα οικόπεδο επί της Market Street), στην τιμή των 1.790.000 δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης και της επιχείρησης».

  • Πηγή: ekirikas.com
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το κάμπους και μαθητές του Xavier College, στη Μελβούρνη (πηγή: schools-360.com.au)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη: Θα σώσει η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν τα Αρχαία Ελληνικά;

9/08/2026 - 9:45πμ
(Φωτ.: facebook / Apolis Magazine's Post)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μάχη της Καλλίπολης: Η ελληνοαυστραλιανή κοινότητα τίμησε και φέτος τη μνήμη των πεσόντων

8/08/2026 - 9:30μμ
(Πηγή: YouTube/
Alexi Giannoulias)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνοαμερικανός διεκδικεί τη δημαρχία του Σικάγου – Ποιος είναι ο Αλέξης Γιαννούλιας

6/08/2026 - 4:10μμ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας. Στο κέντρο διακρίνονται ο ταμίας Μανουήλ Τσιμίρης, ο πρόεδρος Μπιλ Παπαστεργιάδης και ο γραμματέας, αναπληρωτής καθηγητής Μαρίνης Πιρπιρής (πηγή: Neos Kosmos)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη: Επιπλέον 6,02 εκατ. δολάρια στην Ελληνική Κοινότητα μετά από δικαστική μάχη πέντε ετών

5/08/2026 - 2:07μμ
Το περίπτερο της ελληνικής κοινότητας του Γκελεντζίκ (φωτ.: rusgreek.ru)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ρωσία: Οι Έλληνες του Γκελεντζίκ τίμησαν τα 190 χρόνια της Καμπαρντίνκα

4/08/2026 - 12:57μμ
Το προαύλιο της Λυρικής Σκηνής του Σίδνεϊ ήταν και το 2026 το σημείο κορύφωσης των εκδηλώσεων της ομογένειας για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας (φωτ.: SBS Greek)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Η Αρχιεπισκοπή καλεί τους ομογενείς να δηλώσουν «Greek Orthodox» στην Απογραφή

3/08/2026 - 3:04μμ
Πικνίκ της οικογένειας Παπαδημητρόπουλου σε πάρκο, γύρω στο 1964. Μια οικογενειακή στιγμή της ελληνικής μεταναστευτικής κοινότητας στην Αυστραλία, αποτυπωμένη σε φωτογραφία εποχής (φωτ.: Museums Victoria / CC BY 4.0)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Από την Ελλάδα στη Μελβούρνη: Οι ιστορίες των Ελλήνων μεταναστών μέσα από 500 αντικείμενα – Η ζωή, οι μνήμες και τα «φυλαχτά» μιας ολόκληρης γενιάς

2/08/2026 - 10:01πμ
(Φωτ.: ResearchGate)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Όταν τα αρχεία κρατούν ζωντανή τη μνήμη της ελληνικής διασποράς στη Μελβούρνη

1/08/2026 - 11:08μμ
(Πηγή: facebook / mihail.baglaridis)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μιχαήλ Μπαγλαρίδης – Ο Πόντιος ζωγράφος του παλίμψηστου

1/08/2026 - 9:16μμ
(Φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Έλληνας που έμαθε τους Αυστραλούς να αγαπούν το παγωτό μηχανής!

1/08/2026 - 8:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Εύξεινος Λέσχη Κέρκυρας υποδέχθηκε τους «Ακρίτες του Πόντου» από τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, στο 5ο Ποντιακό Πανηγύρι-Φεστιβάλ (φωτ.: Stamatis Katopodis Photography)

Η Κέρκυρα χόρεψε ποντιακά: Λύρα και νταούλι στο Παλιό Λιμάνι

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία / Τζούλια Κόβατσιτς)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ19: Χάλκινο για τη Μουρατίδου

45 λεπτά πριν
Κατασχεμένες πινακίδες κυκλοφορίας (πηγή: Ελληνική Αστυνομία)

Πινακίδες κυκλοφορίας με ψηφιακή αίτηση: Τι αλλάζει και ποια θα είναι η διαδικασία

1 ώρα πριν
Ο Μιχάλης Κόκκινος κρατά το φωτογραφικό λεύκωμα για την Αλικαρνασσό της Μικράς Ασίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αλικαρνασσός Μικράς Ασίας: Το λεύκωμα με τις φωτογραφίες που δεν πήραν μαζί τους οι πρόσφυγες

1 ώρα πριν
(Φωτ. EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Κ20: Η Ρούσσου το ασημένιο μετάλλιο στα 800μ.

2 ώρες πριν
Η ιρανική εφημερίδα Hamshahri, με φωτογραφία των Στενών του Ορμούζ και κεντρικό τίτλο τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί: «Η συμφωνία με το Ομάν δεν σημαίνει ότι ανοίγουν ξανά τα Στενά του Ορμούζ». 9 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Το Ιράν κρατά «κλειδωμένο» το Ορμούζ – Ο βαρύς λογαριασμός που στέλνει στις ΗΠΑ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign