Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ν. Σινώπης «Διογένης» παρουσιάζει, το Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 20:30, τη θεατρική παράσταση Karaburnu – Από το ουρανοθάλασσο του Πόντου και της Ιωνίας στα απολυμαντήρια της Αρετσούς, στη Νέα Σινώπη, στην Πρέβεζα.
Παίζουν και τραγούδουν οι Νατάσα Τσακιρίδου, Σωτηρία Ιωαννίδου και Γιώργος Συμεωνίδης. Ο Ιάκωβος Μωυσιάδης παίζει λάφτα και μπουζούκι, ο Γιάννης Τσανασίδης ποντιακή λύρα και κανονάκι ο Δημήτρης Βασιλειάδης. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Συμεωνίδη και της Ζάννας Συμεωνίδου, ενώ στον φωτισμό είναι ο Μάκης Μαριάδης.
















![Ο έμπορος βαφών Ναζάρ Αγά Μανούσαγκιαν με την οικογένειά του στην Αντέπ, το 1912 (φωτ.: Hraztan Tokmadjian, Ayntabi Aseghnakordzoutyunu [The Embroidery of Ayntab], τ. 1, Χαλέπι-Ερεβάν, 2015)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/06/genoktonia-armenion-antep-120x86.jpg)