Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν, η συγκλονιστική παράσταση που βασίστηκε το ομότιτλο αυτοβιογραφικό βιβλίο και αποτελεί μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), θα παρουσιάζεται στην Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά) έως τις 4/12/2017.
Το έργο αποτίει φόρο τιμής στην Κρήτη, καθώς η ηρωίδα έζησε για 10 χρόνια στα Χανιά ερχόμενη ως πρόσφυγας στην Ελλάδα μετά την καταστροφή της Σμύρνης.
Η παράσταση καταχειροκροτήθηκε ήδη από 4.000 συγκινημένους θεατές στο Άλσος Νέας Σμύρνης, στο ιστορικό θέατρο «Απόλλων» της Σύρου, στη Χαλκίδα και την Πάτρα, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από κοινό και κριτικούς, τόσο για τη διασκευή του ομότιτλου βιβλίου, όσο και για την καθηλωτική ερμηνεία της Χριστίνας Αλεξανιάν ως Ανζέλ Κουρτιάν. Μαζί της, στη φωνή και το ούτι, ο Χάικ Γιαζιτζιάν.
Παραστάσεις:
- Ηράκλειο: Παρασκευή 1 Δεκέμβριου 2017 στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου
- Ρέθυμνο: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 και Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στο Ωδείο Ρεθύμνου
- Χανιά: Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 στο Mega Place
Συντελεστές:
- Θεατρική διασκευή του ομότιτλου βιβλίου, σκηνοθεσία: Χριστίνα Αλεξανιάν.
- Φωνή, ούτι: Χάικ Γιαζιτζιάν.
- Βοηθός σκηνοθέτη: Κώστας Καρασαββίδης.
- Σκηνικά, κοστούμια: Μυρτώ Καραπιπέρη.
- Μοδίστρα: Πέννυ Τσομπανάκη.
- Φωτογραφία: Δημήτρης Καλογερής.
















