pontosnews.gr
Τετάρτη, 22/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μπλόκα της ΕΛΑΣ και προσαγωγές

6/12/2020 - 2:14μμ
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μπλόκα της ΕΛΑΣ και προσαγωγές
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Δρακόντεια» είναι τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας (ανάλογα με αυτά που πάρθηκαν για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου) για την 12η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα έχουν έχουν σημειωθεί μικροεπεισόδια και γίνει δεκάδες προσαγωγές τόσο στην Αθήνα (από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων) όσο και στη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και την Πάτρα.

Οπως μεταδίδει το ThessToday.gr, με αιφνιδιαστικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επιχείρησαν διάφορα άτομα να «σπάσουν» την απόφαση της ΕΛΑΣ περί απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, ανήμερα της επετείου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αρχικά η συγκέντρωση είχε προαναγγελθεί για το άγαλμα Βενιζέλου, ωστόσο πυρήνες ατόμων κινήθηκαν σε διάφορα σημεία του κέντρου, αρχικά προς την πλατεία Άθωνος και μετέπειτα προς την παραλία Θεσσαλονίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο στη λεωφόρο Στρατού, αλλά και σε άλλα σημεία, όπως στην πλατεία Επταλόφου.

Μάλιστα, ομάδα ατόμων εμφανίστηκε με πανό μπροστά από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, ενώ πέταξε τρικάκια. Άμεσα έκαναν την εμφάνισή τους δυνάμεις της Αστυνομίας, στη θέα των οποίων οι διαδηλωτές, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ επιχείρησαν να διαφύγουν, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για προσαγωγές στο σημείο.

Επίσης, όπως μεταδίδει το PatraTimes.gr, δεκάδες αντιεξουσιαστές οι οποίοι είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση για την Πλατεία Γεωργίου, λόγω της ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο κέντρο, μετακινήθηκαν στο Νότιο Πάρκο, αιφνιδιάζοντας αρχικά την ΕΛΑΣ. Στη συνέχεια ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν στο σημείο «μπλοκάροντας» τη μετακίνησή τους.

Ένταση στα Χανιά
Ένταση και μικρής έκστασης επεισόδια «σημάδεψαν» το μεσημέρι την συγκέντρωση που πραγματοποίησε ομάδα πολιτών στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από νωρίς το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπήρχε απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πλατεία άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες που κρατώντας δύο πανό επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία παρά τις συστάσεις της ΕΛΑΣ να διαλυθούν. Όταν η ομάδα των πολιτών επιχείρησε να πραγματοποιήσει την πορεία αστυνομικοί κινήθηκαν προς αυτούς πετώντας δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αποσπώντας τους ένα πανό.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα και εν μέσω έντασης οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εννέα προσαγωγές πολιτών που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης. Όσοι παρέμειναν στο σημείο ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ μικρή ομάδα από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησε πορεία στην οδό Κυδωνίας.

Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ για την Αθήνα
Υπενθυμίζεται, ότι ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ για την Αθήνα προβλέπει την αποτροπή συγκέντρωσης στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξης Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, αλλά και την επιτήρηση άλλων χώρων που ενδεχομένως να γίνει προσπάθεια πραγματοποίησης συγκεντρώσεων. Παράλληλα, με εντολές της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν κλείσει σταθμοί του Μετρό στις γραμμές 1,2 και 3.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελευσίνα: Οπλοστάσιο βρέθηκε στο σπίτι 17χρονου που απείλησε μαθητή με πιστόλι

22/10/2025 - 12:04πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος Τούρκος – Κατηγορείται ότι μετέφερε παράνομα μετανάστες

21/10/2025 - 9:05μμ
Αστυνομικοι έξω από το σπίτι της άτυχης γυναίκας, στα Τρίκαλα (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τρίκαλα: 18χρονος έπνιξε με πετσέτα τη μητέρα του – Τι είπε στους αστυνομικούς

21/10/2025 - 5:25μμ
Σέρρες: Με τιμή και συγκίνηση η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Με τιμή και συγκίνηση η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα

21/10/2025 - 3:02μμ
Τα κάγκελα αποτελούν συνέχεια της εισόδου του μνημείου, που βρίσκεται στην πλατεία Ναυαρίνου (φωτ.: Δήμος Θεσσαλονίκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διευκρινίσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων για τα κάγκελα στο Γαλεριανό Συγκρότημα – Πρέπει να τροποποιηθούν η θέση και το ύψος τους

21/10/2025 - 1:56μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας – Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία

21/10/2025 - 8:00πμ
Αριστερά ο Νίκος Ηλιάδης, λαχειοπώλης στην Καβάλα (φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Μεγάλος Λαχνός του Εθνικού Λαχείου που κέρδισε 1 εκατ. ευρώ

20/10/2025 - 3:43μμ
Το ψυγείο στο πορμπαγκάζ του περιπολικού (πηγή: TikTok)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ για τη μεταφορά… ψυγείου με περιπολικό!

20/10/2025 - 3:26μμ
Η είσοδος στη Σήραγγα Κατερίνης του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Παραδίδεται το απόγευμα η αναβαθμισμένη Σήραγγα Κατερίνης

20/10/2025 - 2:29μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελευθέριος Βενιζέλος: Η καταλυτική συμβολή του στην ανασυγκρότηση των Σερρών

20/10/2025 - 1:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Ελευσίνα: Οπλοστάσιο βρέθηκε στο σπίτι 17χρονου που απείλησε μαθητή με πιστόλι

6 ώρες πριν
Με επιτυχία διοργανώθηκε το πρώτο Ελληνικό Φεστιβάλ Brunswick από τους ομογενείς της Μελβούρνης

Μελβούρνη: Με επιτυχία διοργανώθηκε το πρώτο Ελληνικό Φεστιβάλ Brunswick από τους ομογενείς

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Αρχείο ΕΡΤ)

«Ο πατέρας μου ο Μπάτης ήρθ’ απ’ τη Σμύρνη το ’22» – Ο Διονύσης Σαββόπουλος για την προσφυγική καταγωγή του

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MEGA PRESS / Παύλος Μακρίδης)

EuroCup: Λύγισε από τη Μανρέσα ο Άρης

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Champions League: Κατάρρευση και ήττα 6-1 του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα

8 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη βράβευση του Διονύση Σαββόπουλου από το Δήμο Θεσσαλονίκης, 2024  (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Διονύσης Σαββόπουλος: Ο μεγάλος τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στη θλίψη όλη την Ελλάδα

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign