pontosnews.gr
Τετάρτη, 28/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ακρόπολη: Μητσοτάκης και Μενδώνη στα εγκαίνια του αναβατορίου για ΑμεΑ (βίντεο)

3/12/2020 - 10:36πμ
Ακρόπολη: Μητσοτάκης και Μενδώνη στα εγκαίνια του αναβατορίου για ΑμεΑ (βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Προσβάσιμη σε όλους θα είναι από σήμερα η Ακρόπολη καθώς τίθεται σε λειτουργία το νέο αναβατόριο που θα επιτρέπει σε όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν κινητικά ή κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας να ανεβαίνουν στον Ιερό Βράχο.

Ο πρωθυπουργός, η υπουργός Πολιτισμού, ο πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου που ήταν ο χορηγός του έργου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης Μανώλης Κορρές παρέστησαν στα εγκαίνια του έργου που γίνονται ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία.


Ο πρωθυπουργός και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού μιλούν για το αναβατόριο στην Ακρόπολη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

«Είναι γεγονός ότι πλέον η Ακρόπολη, το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας, είναι απολύτως προσβάσιμη. Εικόνες που στο παρελθόν είχαμε βιώσει, πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά παρελθόν. Με τον ανελκυστήρα και τις διαδρομές, πλέον οι συνάνθρωποί μας που έχουν προβλήματα κινητικότητας, αλλά όχι μόνον, άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας που έχουν όραμα να έρθουν στην Ακρόπολη και ο κάθε ένας που έχει ανάγκη μπορεί να προσεγγίσει πλέον μέχρι τη νότια κλιτύ», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Για «σπουδαία και φωτεινή ημέρα, που αποδεικνύει έμπρακτα πως το Δημόσιο μπορεί να συνεργαστεί με Ιδρύματα που μοιράζονται τους ίδιους στόχους, το όραμα και τη φιλοσοφία, ώστε να αποδοθεί στην παγκόσμια κοινωνία, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, ένα τέτοιο εμβληματικό έργο» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.

Ο νέος ανελκυστήρας, όσο και οι νέες διαδρομές καθιστούν την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες, αλλά και στους ηλικιωμένους.


Η έξοδος του καινούριου αναβατορίου για ΑΜΕΑ στην Ακρόπολη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου μεταξύ άλλων είπε πως «Δεν είμαστε ένας απλός ιδιώτης που κάνουμε χορηγίες, αλλά συμπράττουμε ισότιμα στη διαδικασία σχεδιασμών και υλοποίησης όποιας δράσης αναλαμβάνουμε. Με τον τρόπο αυτό χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας, απελευθερώνουμε τις κρυμμένες δυνάμεις της Ελλάδας στα καλύτερά της. Η Ακρόπολη που κάνει τον γύρο του κόσμου με τον νέο φωτισμό της, από την πρόσφατη συνεργασία μας με την πολιτεία, παραμένει μια διαρκής υπενθύμιση ότι ο άνθρωπος είναι το μέτρο όλων των πραγμάτων. Παραμένει επίσης μια υπόσχεση ότι η δημοκρατία είναι το σπίτι όλων μας. Ειδικά τις συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, αυτό το σπίτι πρέπει να μείνει μονίμως ανοικτό, προσβάσιμο και φωτεινό».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με θέμα «Ανοίγοντας τον Πανάγιο Τάφο στον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα (φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δέκα χρόνια από το ιστορικό άνοιγμα του Παναγίου Τάφου – Η μοναδική εμπειρία της διεπιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ

28/10/2026 - 1:39πμ
Διαμαρτυρία με αίτημα το μποϊκοτάζ της Eurovision λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ, έξω από το AFAS Live στο Άμστερνταμ, στις 13 Απριλίου 2024 (φωτ.: EPA / Remko de Waal)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eurovision 2027: Η Ολλανδία παίρνει πίσω το «ναι» – Αποχώρηση λόγω Ισραήλ

27/10/2026 - 3:28μμ
Ο Διονύσης Φερεντίνος
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διονύσης Φερεντίνος: Πέθανε αιφνιδίως ο σκηνοθέτης της «Μουρμούρας» και του «Έχω παιδιά»

26/10/2026 - 9:00μμ
Σύγχρονη φωτογραφική αναπαράσταση από το έργο της Lucia Choulakian για τη μνήμη της Γενοκτονίας των Αρμενίων (φωτ.: UQAM / Lucia Choulakian)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γενοκτονία των Αρμενίων: Μάνα και κόρη επιστρέφουν στους τόπους του εγκλήματος – Η μαρτυρία από την Αμισό

25/10/2026 - 8:01μμ
Τα εκθέματα «Hagia Sophia» (φωτ.: Dice Kayek)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης: Το μνημείο-σύμβολο στο επίκεντρο μεγάλης έκθεσης του Μουσείου V&A στο Λονδίνο

25/10/2026 - 9:48πμ
Ο Φίλιππος Σοφιανός ως Τσιτσάνης και ο Τάσος Χαλκιάς ως Βαμβακάρης σε μια σκηνή της παράστασης «Εγώ ο "Σερ", Γρηγόρης Μπιθικώτσης» (φωτ.: Μάνος Βλαστός)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Εγώ ο “Σερ”, Γρηγόρης Μπιθικώτσης»: Μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον σπουδαίο ερμηνευτή – Διά χειρός Δημήτρη Μαλισσόβα

23/10/2026 - 5:44μμ
(Φωτ.: Αρχείο Μουσείου Ακρόπολης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσείο Ακρόπολης: Επανεκτίθεται αρχαίο άγαλμα ιππέα μετά τη συντήρησή του

22/10/2026 - 11:03μμ
Ο πίνακας του Κ. Παρθένη «Ευαγγελισμός» (πηγή: Bonhams)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από τον Παρθένη και τον Κόντογλου έως τον Τσαρούχη: 186 έργα ελληνικής τέχνης σε δημοπρασία στο Παρίσι

20/10/2026 - 6:37μμ
(Φωτ. αρχείου Pontos News: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φωτεινή Βελεσιώτου: Τα ρεμπέτικα της Κατοχής είναι το ανυπότακτο πνεύμα του ανθρώπου για ελευθερία

20/10/2026 - 5:12μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μπέτυ Βαλάση: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στη σπουδαία ηθοποιό – Στην τηλεοπτική «Λωξάντρα» που άφησε εποχή

19/10/2026 - 2:55μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επικεφαλής της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, για την 28η Οκτωβρίου (πηγή: YouTube / ΕΡΤ3)

Θεσσαλονίκη: Πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ άνοιξαν την παρέλαση – «Να μην ξεχνάμε την ιστορία μας»

13 λεπτά πριν
Σύννεφα καλύπτουν ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Κακοκαιρία: Κόκκινη προειδοποίηση σε 4 περιοχές – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

37 λεπτά πριν
Εκτροχιασμένο βαγόνι μετά τη σύγκρουση ανάμεσα στις πόλεις Λος Γέμπενες και Ούρντα, στην επαρχία του Τολέδο. Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: La Tribuna de Toledo)

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία – Τουλάχιστον 10 νεκροί στη σύγκρουση τρένων

1 ώρα πριν
To pontosnews ξεφυλλίζει λεξικά, ακούει τραγούδια και διαβάζει θεατρικά και παραμύθια, για τις ποντιακές λέξεις

Μαθαίνω ποντιακά: Μια λέξη με ιστορία… βουνό – Τα «ραχία» του ’40

1 ώρα πριν
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απευθύνεται σε υποστηρικτές του σε εκλογική εκδήλωση του Λικούντ στην Ιερουσαλήμ, στις 28 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Ισραήλ: Χάνει έδαφος το μπλοκ Νετανιάχου – Η αντιπολίτευση μπροστά στο δίλημμα των συνεργασιών

2 ώρες πριν

Ισπανία: Σύγκρουση δύο τρένων υψηλής ταχύτητας – Ανεστάλησαν δρομολόγια

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV