pontosnews.gr
Τρίτη, 16/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΥΠΟΙΚ: Επανένταξη στις 120 δόσεις, ψηφιακή «κατάθεση» πινακίδων

2/12/2020 - 6:49μμ
ΥΠΟΙΚ: Επανένταξη στις 120 δόσεις, ψηφιακή «κατάθεση» πινακίδων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την επανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων των οφειλετών που τις έχασαν το διάστημα Μαρτίου-Νοεμβρίου προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή. Επίσης, σύμφωνα με την τροπολογία, είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη η αποζημίωση που θα καταβληθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων για το 50% των ενοικίων που απώλεσαν λόγω της πανδημίας, ενώ καθιερώνεται η ψηφιακή «κατάθεση» πινακίδων για όσα οχήματα τεθούν σε ακινησία.

Ειδικότερα η τροπολογία, με σειρά ρυθμίσεων, προβλέπει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

  • Τη δυνατότητα επανένταξης οφειλετών με οφειλές στις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα και δόσεις ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής, στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης (100 και 120 δόσεις) για την υπολειπόμενη οφειλή και για τον εναπομείναντα αριθμό δόσεων της ρύθμισης, εφόσον απώλεσαν το συγκεκριμένο ευεργέτημα κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος Μαρτίου-Νοεμβρίου 2020, αντί Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020 που ισχύει σήμερα.
  • Το ποσό της επιστροφής του 50% της μείωσης των μισθωμάτων, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού, είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους ΟΤΑ, τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.
  • Αφορολόγητες, ακατάσχετες και ανεκχώρητες θα είναι οι ενισχύσεις που θα καταβληθούν στο πλαίσιο δράσεων επιχορήγησης επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου.
  • Απαλλάσσεται από τη φορολογία το εισόδημα από μισθωτή εργασία που αποκτούν αλλοδαποί αξιωματικοί και αλλοδαπό κατώτερο πλήρωμα, οι οποίοι είναι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής, σε πλοία του Εμπορικού Ναυτικού με ελληνική σημαία, τα οποία εκτελούν αποκλειστικά διεθνείς πλόες.
  • Παρέχεται δυνατότητα προκαταβολής της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) καυσίμων που αναλογεί στις ετήσιες καταναλώσεις καυσίμων κινητήρων, σε αλιείς, δικαιούχους απαλλαγής του ΕΦΚ καυσίμων, κατοίκους μικρών και απομακρυσμένων νησιών, όπου δεν υφίσταται φορολογική αποθήκη καυσίμων ναυτιλίας. Η προκαταβολή είναι ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένες οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες και τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Χαρακτηρίζεται ως απλή τελωνειακή παράβαση κάθε πράξη η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη στέρηση από το Δημόσιο δασμών, φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων υγρών καυσίμων, που εισπράττονται από τις τελωνειακές αρχές και που δεν υπερβαίνουν συνολικά τα πενήντα ευρώ, και τιμωρείται με πρόστιμο ίσο με το τριπλάσιο των διαφυγουσών επιβαρύνσεων, το οποίο δεν δύναται να είναι κατώτερο των εκατό ευρώ.
  • Επανακαθορίζονται κατηγορίες προϊόντων στα οποία επιβάλλεται φόρος κατανάλωσης και ειδικότερα αυτές των υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων και των οριζόμενων περιπτώσεων καφέ.
  • Επεκτείνονται απαλλαγές από τον ΕΦΚ αιθυλικής αλκοόλης, σε περίπτωση χρησιμοποίησής της και για την παρασκευή πρώτης ύλης των φαρμάκων που προορίζονται για ανθρώπινη και κτηνιατρική χρήση.
  • Θεσπίζονται οι προϋποθέσεις για τη διακίνηση, υπό καθεστώς αναστολής, των υποκείμενων σε ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων που προορίζονται για εξαγωγή μέσω βυτιοφόρων οχημάτων και ορίζεται το ύψος του προστίμου για κάθε περίπτωση παραβίασής τους.
  • Εντάσσονται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% και άλλα αγαθά όπως μουστάρδα παρασκευασμένη, παρασκευάσματα διατροφής που δεν κατονομάζονται ούτε περιλαμβάνονται αλλού, με εξαίρεση τα συμπληρώματα διατροφής σε οποιαδήποτε μορφή παρουσιάζονται, σύνθετα αλκοολούχα παρασκευάσματα, άλλα από εκείνα που γίνονται με βάση ευώδεις ουσίες, των τύπων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ποτών.
  • Επιστρέφεται το τέλος ταξινόμησης σε αυτούς που το κατέβαλαν, σε περίπτωση οχημάτων τα οποία δεν ταξινομήθηκαν, με συνέπεια να μην κυκλοφορήσουν στο εσωτερικό της χώρας, λόγω εξαγωγής σε τρίτες χώρες ή αποστολής τους σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Συμπληρώνονται διατάξεις αναφορικά με τη θέση σε ακινησία επιβατικών ιδιωτικής χρήσης οχημάτων και μοτοσικλετών. Ειδικότερα μεταξύ άλλων:

  • Δηλώνεται εφεξής ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ), η ακινησία για τα ως άνω μηχανοκίνητα μέσα, από τον ιδιοκτήτη ή κάτοχο αυτών. Επίσης, ορίζεται ο χρόνος δήλωσης της ακινησίας για την απολαβή της σχετικής έκπτωσης από τα τέλη κυκλοφορίας.
  • Επιβάλλεται από την ΑΑΔΕ, πέραν των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου μη καταβολής αυτών και διοικητικό πρόστιμο ίσο με 10.000 ευρώ, εάν εντοπισθεί όχημα να κυκλοφορεί ή να είναι σταθμευμένο και να φέρει πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, ενώ έχει δηλωθεί σε ακινησία. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται και αφαιρείται για τρία έτη το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.
  • Παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας, με κοινή απόφαση των οριζόμενων οργάνων, ειδικού ιστότοπου στην gov.gr – ΕΨΠ, όπου με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας τους στο μητρώο οχημάτων της ΑΑΔΕ, θα παρέχονται δημόσιες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση κίνησης ή ακινησίας των οχημάτων για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, την τρέχουσα κατάσταση ασφάλισής τους, τυχόν δήλωσή τους ως απωλεσθέντων ή κλαπέντων και άλλες πληροφορίες.
  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Fazry Ismail)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διεθνείς αγορές: Ράλι στα χρηματιστήρια, βουτιά για την τιμή του πετρελαίου

15/06/2026 - 4:23μμ
Ακίνητα στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα – Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για 25.000 σπίτια

14/06/2026 - 7:50μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ 2026: Κατάργηση τεκμηρίων για ελεύθερους επαγγελματίες, μειώσεις φόρων για επιχειρήσεις

14/06/2026 - 6:38μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Έως τη Δευτέρα 15 Ιουνίου η προθεσμία για έκπτωση 3%

14/06/2026 - 10:28πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Σε πτωτική πορεία οι τιμές στις διεθνείς αγορές – Από την Τρίτη αναμένεται μείωση και στην Ελλάδα

13/06/2026 - 8:54μμ
(Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 50 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους την εβδομάδα που έρχεται – Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

13/06/2026 - 9:22πμ
Η επιγραφή έξω από το κτήριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA / Jim lo Scalzo)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Ζοφερή πρόβλεψη για διπλασιασμό του χρέους στην ΕΕ έως το 2040 – Ποια τα δεδομένα για την Ελλάδα

13/06/2026 - 8:57πμ
Μπαλκόνια διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο τέλος στα ακίνητα από το 2027: Τι αλλάζει για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

12/06/2026 - 12:28μμ
Οι εγκαταστάσεις της ΑΑΔΕ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Επιπλέον 6 δισ. ευρώ οφειλών περνούν στην κατηγορία των μη εισπράξιμων

11/06/2026 - 8:31πμ
Το γλυπτό με το σήμα του ευρώ έξω από τα πρώην κεντρικά της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη (φωτ.: EPA / Florian Wiegand)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Έρχεται αύξηση επιτοκίων λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή – Τι σημαίνει για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

7/06/2026 - 10:03πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τζ. Τραμπ στο Hotel Royal ενόψει της 52ης Συνόδου Κορυφής της G7 στο Εβιάν-λε-Μπεν της Γαλλίας (φωτ.: EPA/YOAN VALAT)

Ντόναλντ Τραμπ: Ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ

21 λεπτά πριν
Το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα όπου διεξάγεται η δίκη για τα Τέμπη (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)

Δίκη για τα Τέμπη: Αντίστροφη μέτρηση για τις τελικές παραστάσεις πολιτικής αγωγής – Στο επίκεντρο οι ενστάσεις για το Δημόσιο

48 λεπτά πριν
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Πανελλαδικές 2026: Πρεμιέρα σήμερα για τις εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων

1 ώρα πριν
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

«Οι λέξεις του Πόντου ανασαίνουν ακόμα»: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Γιώτας Ιωακειμίδου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)

Καλοκαιρινό σκηνικό με ζέστη έως 35°C – Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Chris Torres)

Μουντιάλ 2026: Ισόπαλο το Ιράν με τη Νέα Ζηλανδία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign