pontosnews.gr
Σάββατο, 15/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ άναψε φωτιές

29/11/2020 - 1:37μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μπορεί επισήμως ο ΕΟΔΥ να διέψευσε τα δημοσιεύματα για διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση αποφάσισε να σηκώσει τους τόνους, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «εγκληματικές ευθύνες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος με βίντεο-μήνυμά του τονίζει πως το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε για την πρακτική του ΕΟΔΥ, και σημειώνει ότι η «η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή όλων μας χωρίς να έχει πρόσβαση στα πραγματικά στοιχεία».

Επιπλέον η αξιωματική αντιπολίτευση απαιτεί «εδώ και τώρα την δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής, δημοσιοποίηση που εδώ και έξι μήνες η κυβέρνηση αρνείται».

Η κυβερνητική απάντηση ήρθε από τον Στέλιο Πέτσα, ο οποίος επιμένει ότι το σύστημα καταγραφής είναι ένα, το Εθνικό Μητρώο Covid-19, και πάντα στη διάθεση των επιστημόνων.

«Η διακίνηση η ψευδών ειδήσεων και η αμφισβήτηση των επίσημων στοιχείων τη στιγμή που η χώρα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, δίνει μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας βλάπτουν την κοινή προσπάθεια», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Νίκος Χαρδαλιάς λέει από την πλευρά του ότι ούτε διπλοί τρόποι καταγραφής κρουσμάτων υπάρχουν, ούτε δυσαρέσκειες και προβλήματα στις σχέσεις όσων ασχολούνται με την πανδημία.

Τις φωτιές στην κυβέρνηση άναψαν Το Βήμα της Κυριακής και η Κυριακάτικη Δημοκρατία. Το ρεπορτάζ της πρώτης εφημερίδας με τίτλο «Αδύναμος κρίκος ο ΕΟΔΥ» μιλάει για ανακρίβειες στα στοιχεία που ανακοινώνονται, δυσαρμονία στο περιβάλλον του πρωθυπουργού και εκφράζει ανησυχία ότι θα ξεφύγει η κατάσταση.

Ακόμα σημειώνει ότι το Εθνικό Μητρώο Covid-19 είναι κύρια εστία τριβής ανάμεσα στον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά από τη μία και στον Βασίλη Κικίλια και τον Παναγιώτη Αρκουμανέα από την άλλη.

Για «έγκλημα στην καταγραφή των κρουσμάτων» κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της η Κυριακάτικη Δημοκρατία. Αυτό που εξηγεί είναι ότι «ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας έστησε παράλληλο σύστημα καταγραφής με ιδιωτική εταιρεία, με αποτέλεσμα η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων να ενημερώνεται με καθυστέρηση τουλάχιστον μίας εβδομάδας για τον πραγματικό και συνολικό αριθμό των νοσούντων».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος νόμος στην Ελλάδα: Κατοχυρώνεται το δικαίωμα στη λήθη για άτομα με ιστορικό καρκίνου

10/08/2026 - 3:00μμ
Ο Άρειος Πάγος (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκλοπές: Στο αρχείο παραμένει η δικογραφία – Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για νέα έρευνα

7/08/2026 - 7:38μμ
Εικόνα από την εξόδιο ακολουθία του Γιάννη Βαρβιτσιώτη (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Βαρβιτσιώτη

4/08/2026 - 6:50μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Politico: Προσωρινή αναστολή αιτήσεων ασύλου σε συνθήκες ακραίας πίεσης

4/08/2026 - 9:44πμ
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από τη Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη. Πέμπτη 21 Μαΐου 2026   (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Καρυστιανού: Διέγραψε τον Θανάση Αυγερινό από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

2/08/2026 - 9:21μμ
Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Ιανουάριο του 2007 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Κατερίνα Μαυρωτά)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

2/08/2026 - 8:57μμ
Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για πυρκαγιές και κλιματική κρίση: Έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες ημέρες

30/07/2026 - 1:15μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αγαθονήσι, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026   (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Αγαθονήσι: Θα εμποδίσουμε τα άθλια δίκτυα των διακινητών

29/07/2026 - 12:36μμ
Ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κυριαζίδης – Χαρακτήρισε «ευχή» το «κάνε κανένα παιδί»

28/07/2026 - 9:55μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: 33 διατάξεις εγκρίθηκαν για να προχωρήσει η διαδικασία – Οι συσχετισμοί της επόμενης Βουλής θα κρίνουν τις τελικές αλλαγές

27/07/2026 - 11:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Flickr / Ι.Μ. Βεροίας / Γεράσιμος Μπεκές)

Βέρμιο: Παρακολουθήστε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από την Παναγία Σουμελά

9 λεπτά πριν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα Αγρίδια της Ίμβρου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το 2025 (φωτ.: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο)

LIVE από την Ίμβρο: Ο Δεκαπενταύγουστος με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στα Αγρίδια

34 λεπτά πριν
Μέλη κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (φωτ.: Πυροσβεστικό Σώμα)

Φωτιά σε Βοιωτία και Δυτική Αττική: Στο μικροσκόπιο η γραμμή ρεύματος αιολικού πάρκου

1 ώρα πριν
Κύματα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Δεκαπενταύγουστος με Red Code και ισχυρούς βοριάδες – Πού είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

1 ώρα πριν
Πολίτες διασχίζουν ένα κατάξερο πάρκο στο Λονδίνο, στις 14 Αυγούστου 2026. Σύμφωνα με τη βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι βροχές που προβλέπονται για την επόμενη εβδομάδα δεν αναμένεται να περιορίσουν σημαντικά την ξηρασία, η οποία πλήττει τα δύο τρίτα της Αγγλίας (φωτ.: EPA / Andy Rain)

Κλιματική αλλαγή: Ρεκόρ πυρκαγιών στη Βρετανία – Προς το θερμότερο καλοκαίρι στην ιστορία της

10 ώρες πριν
Τα τείχη της Τραπεζούντας σε χαρακτικό (πηγή: antiqueprintsandmaps /commons.wikimedia.org)

«Η Τραπεζούντα ‘πάρθεν» – Οι συγκλονιστικοί στίχοι του Δ.Κ. Παπαδόπουλου (Σταυριώτη) για την άλωση της Τραπεζούντας, το 1461

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV