pontosnews.gr
Πέμπτη, 6/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Προσεκτική άρση του lockdown εισηγήθηκαν Τζιτζικώστας και Ζέρβας στη σύσκεψη με Μητσοτάκη

28/11/2020 - 4:14μμ
Θεσσαλονίκη: Προσεκτική άρση του lockdown εισηγήθηκαν Τζιτζικώστας και Ζέρβας στη σύσκεψη με Μητσοτάκη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την προσεκτική και σταδιακή άρση του lockdown εισηγήθηκαν στον πρωθυπουργό ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο ΥΜΑΘ. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου συζήτησαν με τον πρωθυπουργό τα ζητήματα της πόλης και ζήτησαν αφενός οικονομική ενίσχυση των κλάδων που επλήγησαν περισσότερο από τον κορονοϊό και αφετέρου παράταση του κλεισίματος των σχολείων.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Θ. Καράογλου ανέφερε ότι «μέσα από τη συζήτηση που έγινε προέκυψε η ανάγκη να συνεχιστούν τα μέτρα και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι όσο περισσότερο γίνεται» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «δεν βιάζεται, παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας και θα αποφασίσει μετά την εισήγηση ειδικών».

Συνέχισε τις δηλώσεις του δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα: «Θέλω να επιβεβαιώσω πως το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη και στη βόρεια Ελλάδα αντέχει και ενισχύεται και να δώσω το αισιόδοξο μήνυμα ότι φαίνεται μια σαφής τάση μείωσης στο ιικό φορτίο των λυμάτων. Τα αποτελέσματα αυτά θα φανούν στις αμέσως επόμενες ημέρες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μας είναι να προσέχουμε, να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών, να προστατεύουμε καταρχάς την ατομική μας υγεία και θεωρώ ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά».

Τζιτζικώστας: Οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων
Ο Απ. Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, εισηγήθηκε στον Κ. Μητσοτάκη την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων και των κλάδων που χτυπήθηκαν από τα μέτρα του lockdown, και για τον Δεκέμβριο και για τον Ιανουάριο. «Εξέφρασα στον πρωθυπουργό τον προβληματισμό μου για το άνοιγμα της οικονομίας το επόμενο διάστημα. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει πάρα πολύ προσεκτικά στη βόρεια Ελλάδα και όσο αφορά τα σχολεία. Η περιφέρεια θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία», επισήμανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη οποιαδήποτε σκέψη για άρση του lockdown, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνος Ζέρβας μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα το μεσημέρι, στο Διοικητήριο.

«Είχαμε μια σημαντική συνάντηση και συζήτηση με τον πρωθυπουργό σε μια δύσκολη στιγμή για τη Θεσσαλονίκη, για τη βόρεια Ελλάδα, για όλη τη χώρα. Είχα την ευκαιρία να του καταθέσω συγκεκριμένες απόψεις και να κάνω συγκεκριμένες προτάσεις για την πόλη μας. Θεωρώ ότι με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη οποιαδήποτε σκέψη για άρση του lockdown.Δεν θα ζητήσω ποτέ ως δήμαρχος αυτής της πόλης να μπούμε σε μια οποιαδήποτε κανονικότητα, αν δεν είναι εξασφαλισμένες η υγεία των κατοίκων και η επόμενη ημέρα της πόλης», τόνισε αρχικά ο Κ. Ζέρβας στις δηλώσεις που έκανε.

Ζέρβας: Προσεκτικοί ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας
Υπογράμμισε τη βεβαιότητά του για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, «άρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για τον φόβο να έχουμε εικόνες Νοεμβρίου και τον Δεκέμβριο ή και τον Ιανουάριο» και για τον λόγο αυτό ο δήμαρχος τάσσεται κατά του ανοίγματος των σχολείων πριν από τα Χριστούγεννα.

Παράλληλα, ζήτησε οι επιδοτήσεις που δόθηκαν σε επαγγελματίες, σε επιχειρηματίες και σε ανέργους να συνεχιστούν και τον Δεκέμβριο. «Οποιεσδήποτε ενισχύσεις, οποιεσδήποτε αναστολές πρέπει να ισχύσουν για όλο αυτό το διάστημα που ζητούμε να υπάρχει lockdown για όφελος της πόλης μας. Όπως επίσης πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και την επόμενη μέρα, για να επουλώσουμε τις πληγές που υπάρχουν στην πόλη, στην οικονομία της πόλης, από το δεκάμηνο ήδη κύμα της πανδημίας. Έχω μιλήσει για ένα σχέδιο Μάρσαλ που χρειάζεται αυτή η πόλη», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι έκανε συγκεκριμένες προτάσεις όσον αφορά «τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη νοσοκομείων, νοσοκομειακών γιατρών, νοσηλευτών και τη βοήθεια στον ΟΑΣΘ, που πρέπει να είναι πολύ καλύτερος την επόμενη μέρα». Επίσης πρότεινε την τοποθέτηση ενός εντεταλμένου συμβούλου της Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος «θα συντονίζει το τόσο δύσκολο έργο που έχει αυτή τη στιγμή η πόλη μας, η κεντρική Μακεδονία, η βόρεια Ελλάδα».

  • Με πληροφορίες από thesstoday.gr
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Γκιλφόιλ: «Σε ιστορικά υψηλό σημείο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, θα τις ενισχύσουμε περαιτέρω»

5/11/2025 - 11:30πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων: Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στους τομείς της υγείας

4/11/2025 - 10:57μμ
Το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην Πλατεία Καισαριανής που ανέστειλε τη λειτουργία του την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΤΑ: Κοντά στην παραίτηση ο διευθύνων σύμβουλος – Έρχονται ανακοινώσεις

4/11/2025 - 12:21μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – Το πρώτο 24ωρο στην Αθήνα: Δεξίωση, συναντήσεις και… βραδιά στα μπουζούκια

2/11/2025 - 2:35μμ
(Φωτ.: x.com/kimguilfoyle)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έφτασε στην Αθήνα – Οι πρώτες επίσημες συναντήσεις

1/11/2025 - 6:30μμ
H Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EPA / Will Oliver / POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Εισαγγελέας, αστέρας της τηλεόρασης, σχεδόν νύφη του Τραμπ – Και τώρα στην Αθήνα

1/11/2025 - 9:21πμ
Εικόνα από το «Δέντρο της Μνήμης» - Μνημείο για την τραγωδία των Τεμπών στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: MotionTeam/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη διαβιβάστηκε στη Βουλή

31/10/2025 - 1:05μμ
Ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστραλία Σταύρος Βενιζέλος με τον βετεράνο των ANZAC Λες Κουκ (φωτ.: facebook/Embassy of Greece in Australia)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχαριστήρια επιστολή Μητσοτάκη σε 102χρονο βετεράνο των ANZAC

30/10/2025 - 2:41μμ
Το ρολόι για τις τοποθετήσεις των βουλευτών στην αίθουσα της Ολομέλειας (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ψηφίστηκε ο «χρονοκόφτης» – Θα κόβονται ηλεκτρονικά όσοι μιλούν παραπάνω από το επιτρεπτό χρονικό διάστημα

30/10/2025 - 11:23πμ
Εικόνα από την Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητήθηκαν οι αιτήσεις άρσης ασυλίας των βουλευτών Ζωής Κωνσταντοπούλου και Λιάνας Κανέλλη (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: «Ναι» στην άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου

29/10/2025 - 6:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Σοφία Λυσιόβα)

Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε τον 20χρονο οπαδό της – «Μάριε ζεις, για πάντα ΑΕΚτζής»

43 λεπτά πριν
(Φωτ.: instagram/enwsi_pontiwn_ampelokipwn)

Όλα έτοιμα για τον χορό της Ένωσης Ποντίων Αμπελοκήπων

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: marinetraffic.com / Peter Beentjes)

Σομαλία: Πειρατές επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο – Καλά στην υγεία τους τα μέλη του πληρώματος, ανάμεσά τους και 5 Έλληνες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Ηράκλειο: Νέα σύλληψη για το μακελειό στα Βορίζια

2 ώρες πριν

Ποντιακός Σύλλογος «Το Καΐστρι»: Με (και για) τον Στάθη Νικολαΐδη ο 2ος χορός του σωματείου – Και μια πλειάδα μεγάλων ονομάτων

3 ώρες πριν
Φωτογραφία τέμπλου που περιλαμβάνεται στο λεύκωμα (φωτ.: Κώστας Βιδάκης)

Δράμα: Όλη η βυζαντινή κληρονομιά της πόλης σε ένα λεύκωμα – Μια περιπλάνηση στο χώρο και το χρόνο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign