pontosnews.gr
Κυριακή, 3/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Eνδεχόμενο παράτασης για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και «παράθυρο» για νέα ρύθμιση έως 120 δόσεις

28/11/2020 - 3:51μμ
Eνδεχόμενο παράτασης για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και «παράθυρο» για νέα ρύθμιση έως 120 δόσεις
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Χρήστος Σταϊκούρας, που άφησε «παράθυρο» για νέα ρύθμιση 100 και 120 δόσεων αλλά και για παράταση για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι μετά τις τελευταίες εκταμιεύσεις που έγιναν αυτήν την εβδομάδα, η ρευστότητα προς την οικονομία και τις επιχειρήσεις από την αρχή της κρίσης υπερβαίνει τα 9 δισ. ευρώ.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία για την επιστρεπτέα προκαταβολή, μέχρι χθες βράδυ είχαν υποβάλει αιτήσεις 380.000 επιχειρήσεις για περίπου 1,9 δισ. ευρώ και έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς 320.000 επιχειρήσεων 1,53 δισ. ευρώ. Η προθεσμία λήγει την Δευτέρα, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση.

Ο ίδιος τόνισε τη σημασία της δέσμευσης των συγκεκριμένων επιχειρήσεων για διατήρηση των θέσεων εργασίας μέχρι και τον Μάρτιο του 2021. «Η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχίσει και το 2021, θα βοηθήσουμε πάρα πολύ τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και το συνολικό ύψος των μέτρων που προβλέπεται για να βοηθήσουμε την κοινωνία, νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2021 ανέρχονται στα 7,5 δισ. ευρώ» ανέφερε εξάλλου.

Για τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας, υπενθύμισε τους βασικούς άξονες που έχουν ήδη νομοθετηθεί και που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν μέσα στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

«Με τα σημερινά δεδομένα δεν έχω να προσθέσω κάτι σε σχέση με όσα έχουμε ανακοινώσει» είπε, προσθέτοντας πάντως σε ερώτηση για το ενδεχόμενο για νέα ρύθμιση για 100 και 120 δόσεις. «Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η υγειονομική κρίση τους επόμενους μήνες και ανάλογα θα αντιδράσουμε. Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Οικονομικών είναι εδώ για όσο χρειαστεί και για ό,τι χρειαστεί. Έχουμε χτίσει τα ταμειακά διαθέσιμα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την πραγματική οικονομία. Μετά από ένα, δύο ή τέσσερις μήνες, βλέποντας την κατάσταση στην πραγματική οικονομία θα πράττουμε ανάλογα. Συνεπώς τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί», είπε.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης που εγκαλεί την κυβέρνηση για απόρριψη των προτάσεών της περί αύξησης δαπανών για την υγεία και στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, ο υπουργός σχολίασε: «Εάν ακολουθούσαμε αυτά που μας λέει η αντιπολίτευση, σήμερα δεν θα υπήρχαν πόροι για να δώσουμε στην οικονομία» για να προσθέσει ότι «κάθε φορά που η κυβέρνηση δίνει περισσότερους πόρους στην πραγματική οικονομία, έρχεται η αξιωματική αντιπολίτευση και ουσιαστικά πλειοδοτεί διπλασιάζοντας τα χρηματικά ποσά».

Παράλληλα με τη δημοσιονομική ευελιξία χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και διορατικότητα για να μην υπάρξει δημοσιονομικός εκτροχιασμός, συμπλήρωσε. Το 2020 είναι μια δύσκολη χρονιά όπως και οι πρώτοι μήνες του 2021 θα είναι δύσκολοι για την οικονομία. Τέλος ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο επίδομα θέρμανσης. Η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Δεκέμβριο και η προκαταβολή θα γίνει επίσης μέσα στον Δεκέμβριο.

  • Πηγή: megatv.com
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μάνικα καυσίμου (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος στις τιμές ενέργειας, αβεβαιότητα για το Ορμούζ – Σκιά πολέμου από το Ιράν και τον Τραμπ

2/05/2026 - 8:58μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φάκελος ενοικιαστή» πριν το συμβόλαιο: Έρχονται Μητρώο Φερεγγυότητας και εξώσεις – εξπρές

2/05/2026 - 6:02μμ
Στιγμιότυπo από σούπερμαρκετ (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληθωρισμός στο 4,6% τον Απρίλιο – «Φωτιά» η ενέργεια, σπρώχνει ξανά τις τιμές

30/04/2026 - 4:01μμ
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις παραχωρεί συνέντευξη στον Μιχάλη Ψύλο, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (φωτ.: Ναυτεμπορική)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντομπρόβσκις: Προθεσμία έως τέλος Αυγούστου για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Παράταση δεν θα δοθεί»

27/04/2026 - 1:52μμ
(Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρήματα στους λογαριασμούς από σήμερα, με πάνω από 1 δισ. ευρώ σε συντάξεις και επιδόματα

27/04/2026 - 10:28πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI /  Λυδία Σιώρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα και οι πληρωμές που θα καταβληθούν έως τις 30 Απριλίου

26/04/2026 - 7:40μμ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, τον περασμένο μήνα (φωτ.:  EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Αμετάβλητα εκτιμάται ότι θα παραμείνουν τα επιτόκια – Στάση αναμονής με φόντο τον πόλεμο και τις αυξήσεις τιμών στα καύσιμα

26/04/2026 - 9:44πμ
Ο Εμανουέλ Μακρόν στο Ελληνογαλλικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Σάββατο 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μακρόν: Η Ελλάδα αποτελεί υπόδειγμα οικονομικής προόδου – Μήνυμα για επενδύσεις και ευρωπαϊκή αυτονομία

25/04/2026 - 6:51μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Justin Lane)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

S&P: Το αξιόχρεο της Ελλάδας διατηρείται στη βαθμίδα «BBB-» με σταθερές προοπτικές

25/04/2026 - 11:29πμ
(Φωτ.; Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτα μέτρα στήριξης στη Λέσβο για τον αφθώδη πυρετό και άνοιγμα της αγοράς για τους ντόπιους τυροκόμους

24/04/2026 - 12:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΕΟΑΒ)

Άρση βαρών: Δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η Μαρία Στρατουδάκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων

23 λεπτά πριν
Αγριαγκιναράκια, ο τέλειος ρακομεζές (φωτ.: Λένα Ηγουμενάκη)

«Βρουβολόημα»: Η παραδοσιακή τέχνη του μαζέματος των χόρτων σε μια ιδιαίτερη δράση της Περιφέρειας Κρήτης

54 λεπτά πριν
Η Ελληνίδα ομογενής που κατέκτησε μία θέση στο MasterChef Αυστραλίας (φωτ.: The Greek Herald)

Lydia Kamperos: Η Ελληνίδα ομογενής που κέρδισε την πρώτη «λευκή ποδιά» στο MasterChef της Αυστραλίας

1 ώρα πριν
Μερτς και Τραμπ πριν πυκνώσουν τα σύννεφα (φωτ.: EPA / Samuel Corum)

Γερμανία: Αντιδράσεις στην ανακοίνωση του Πενταγώνου για απόσυρση χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών

2 ώρες πριν
Καλάβρυτα, 3 Μαΐου 2026 (φωτ.: apohxos.gr / EUROKINISSI)

Στα λευκά η Πάρνηθα και ο Παρνασσός – Διακοπή της κυκλοφορίας από το τελεφερίκ

2 ώρες πριν
Το Δημοτικό Θέατρο προσωρινό «σπίτι» για τους ξεριζωμένους της Μικρασιατικής Καταστροφής. Η φωτογραφία είναι του Ζόζεφ Χεπ (πηγή: ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ)

Από χώρος επιβίωσης μετά το 1922 στη γέννηση της εθνικής σκηνής: Πρόσφυγες στο Δημοτικό Θέατρο και η ίδρυση του Εθνικού

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign