pontosnews.gr
Σάββατο, 27/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Eνδεχόμενο παράτασης για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και «παράθυρο» για νέα ρύθμιση έως 120 δόσεις

28/11/2020 - 3:51μμ
Eνδεχόμενο παράτασης για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και «παράθυρο» για νέα ρύθμιση έως 120 δόσεις
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στην εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Χρήστος Σταϊκούρας, που άφησε «παράθυρο» για νέα ρύθμιση 100 και 120 δόσεων αλλά και για παράταση για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι μετά τις τελευταίες εκταμιεύσεις που έγιναν αυτήν την εβδομάδα, η ρευστότητα προς την οικονομία και τις επιχειρήσεις από την αρχή της κρίσης υπερβαίνει τα 9 δισ. ευρώ.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία για την επιστρεπτέα προκαταβολή, μέχρι χθες βράδυ είχαν υποβάλει αιτήσεις 380.000 επιχειρήσεις για περίπου 1,9 δισ. ευρώ και έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς 320.000 επιχειρήσεων 1,53 δισ. ευρώ. Η προθεσμία λήγει την Δευτέρα, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση.

Ο ίδιος τόνισε τη σημασία της δέσμευσης των συγκεκριμένων επιχειρήσεων για διατήρηση των θέσεων εργασίας μέχρι και τον Μάρτιο του 2021. «Η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχίσει και το 2021, θα βοηθήσουμε πάρα πολύ τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και το συνολικό ύψος των μέτρων που προβλέπεται για να βοηθήσουμε την κοινωνία, νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2021 ανέρχονται στα 7,5 δισ. ευρώ» ανέφερε εξάλλου.

Για τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας, υπενθύμισε τους βασικούς άξονες που έχουν ήδη νομοθετηθεί και που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν μέσα στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

«Με τα σημερινά δεδομένα δεν έχω να προσθέσω κάτι σε σχέση με όσα έχουμε ανακοινώσει» είπε, προσθέτοντας πάντως σε ερώτηση για το ενδεχόμενο για νέα ρύθμιση για 100 και 120 δόσεις. «Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η υγειονομική κρίση τους επόμενους μήνες και ανάλογα θα αντιδράσουμε. Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Οικονομικών είναι εδώ για όσο χρειαστεί και για ό,τι χρειαστεί. Έχουμε χτίσει τα ταμειακά διαθέσιμα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την πραγματική οικονομία. Μετά από ένα, δύο ή τέσσερις μήνες, βλέποντας την κατάσταση στην πραγματική οικονομία θα πράττουμε ανάλογα. Συνεπώς τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί», είπε.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης που εγκαλεί την κυβέρνηση για απόρριψη των προτάσεών της περί αύξησης δαπανών για την υγεία και στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, ο υπουργός σχολίασε: «Εάν ακολουθούσαμε αυτά που μας λέει η αντιπολίτευση, σήμερα δεν θα υπήρχαν πόροι για να δώσουμε στην οικονομία» για να προσθέσει ότι «κάθε φορά που η κυβέρνηση δίνει περισσότερους πόρους στην πραγματική οικονομία, έρχεται η αξιωματική αντιπολίτευση και ουσιαστικά πλειοδοτεί διπλασιάζοντας τα χρηματικά ποσά».

Παράλληλα με τη δημοσιονομική ευελιξία χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και διορατικότητα για να μην υπάρξει δημοσιονομικός εκτροχιασμός, συμπλήρωσε. Το 2020 είναι μια δύσκολη χρονιά όπως και οι πρώτοι μήνες του 2021 θα είναι δύσκολοι για την οικονομία. Τέλος ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο επίδομα θέρμανσης. Η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Δεκέμβριο και η προκαταβολή θα γίνει επίσης μέσα στον Δεκέμβριο.

  • Πηγή: megatv.com
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος από τους λογαριασμούς ρεύματος τα δημοτικά τέλη από το 2028 – Τι αλλάζει στις πληρωμές

26/06/2026 - 5:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα παράταση έως 17 Ιουλίου για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων «Εξοικονομώ»

26/06/2026 - 11:23πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Επιστρέφονται αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές ύψους 7,81 εκατ. ευρώ

23/06/2026 - 7:53μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα παρέμβαση για τον νόμο Κατσέλη: Μειώσεις στις επιβαρύνσεις και ευνοϊκές αλλαγές για χιλιάδες δανειολήπτες

23/06/2026 - 10:42πμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για οικογένειες με παιδιά – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές και ποιοι είναι οι δικαιούχοι

22/06/2026 - 8:44πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται 7 νέα μέτρα στήριξης: Ποιοι θα δουν χρήματα, αυξήσεις και διευκολύνσεις από τον Ιούλιο

20/06/2026 - 4:17μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρωμές άνω του 1,38 δισ. ευρώ την επόμενη εβδομάδα – Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

20/06/2026 - 11:20πμ
(Φωτ.: EPA / Fazry Ismail)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανάσα για τους οδηγούς: Βουτιά στις τιμές των καυσίμων μετά την αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

20/06/2026 - 9:18πμ
Οι σημαίες των ΗΠΑ και του Ιράν στο Μουσκάτ του Ομάν, στις 25 Απριλίου 2025, πριν από τον τρίτο συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης (φωτ.: EPA / Ali Haider)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ-Ιράν: Αμερικανικές πηγές επιβεβαιώνουν το κείμενο των 14 σημείων – Τι προβλέπει για πετρέλαιο, κυρώσεις και πυρηνικά

17/06/2026 - 7:16μμ
Καταναλωτής ψωνίζει σε σουπερμάρκετ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

PosoKanei: Η νέα πλατφόρμα που συγκρίνει τιμές σε 10.000 προϊόντα σουπερμάρκετ

17/06/2026 - 4:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η νεολαία σε πρώτο πλάνο στον 29ο «Ακριτικό Κύκλο», Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Ράδιο Ακρίτες / Νίκος Αλβανούδης)

Ο «Ακριτικός Κύκλος» μπαίνει στο πιο δυνατό του διήμερο: Γλέντι, χορός και ποντιακό αντάμωμα στο Καρατάσιου

16 λεπτά πριν
Υποστηρικτές της Χεζμπολάχ φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια της πομπής για την Ημέρα της Ασούρα, στα νότια προάστια της Βηρυτού. 26 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)

Η Χεζμπολάχ απορρίπτει τη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου: «Ταπείνωση» και παραβίαση κόκκινων γραμμών

30 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τη μουσικοχορευτική παράσταση που έδωσε το Πρότυπο Συγκρότημα Ελληνικού Τραγουδιού και Χορού «Έως» στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Αρχαία Κληρονομιά της Ρωσίας: Σύνδεση εποχών και λαών» (πηγή: rusgreek.ru)

Από την Αρχαιότητα στην ποντιακή λύρα: Πώς παιδιά στη Ρωσία γνωρίζουν τον ελληνισμό του Εύξεινου Πόντου

54 λεπτά πριν
Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Καλλιθέα: Παραδόθηκε ακόμη ένας νεαρός για τη φονική συμπλοκή με θύμα τον 15χρονο

1 ώρα πριν
Άνδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής επιχειρούν στον Καλαμώνα Ρόδου, Σάββατο 27 Ιουνίου 2026 (φωτ.:  Χρ. Ευστρατίου)

Φωτιά στη Ρόδο: Συναγερμός στον Καλαμώνα καθώς καίει σε δύσβατη περιοχή

2 ώρες πριν
Πυροσβεστικό αεροσκάφος επιχειρεί στη Βοιωτία, Σάββατο 27 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / E-sterea.gr)

Νέα φωτιά στη Βοιωτία: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Πέτρας Αλιάρτου – Απειλούνται σπίτια

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign