pontosnews.gr
Δευτέρα, 20/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η συμπλοκή χριστιανών-μουσουλμάνων στον Ελαιώνα «ξεσκέπασε» τον 27χρονο Σύρο τζιχαντιστή

25/11/2020 - 10:11πμ
Η συμπλοκή χριστιανών-μουσουλμάνων στον Ελαιώνα «ξεσκέπασε» τον 27χρονο Σύρο τζιχαντιστή
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Για έναν ολόκληρο χρόνο βρισκόταν στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής ο 27χρονος Σύρος που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη κατηγορούμενος για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Αφετηρία υπήρξε αίτημα δικαστικής συνδρομής που είχαν απευθύνει τον Νοέμβριο του 2019 οι γερμανικές Αρχές, καθώς το 2014 συμμετείχε σε ένοπλη σύγκρουση στη Συρία.

Ο κατηγορούμενος, που μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος, έφτασε στη Λέσβο τον Μάρτιο του 2018. Το τελευταίο διάστημα ζούσε με την έγκυο σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας μεταναστών στον Ελαιώνα.

Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο μέσα στη δομή, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 40 αλλοδαποί οπλισμένοι με σπαθιά και μαχαίρια. Νεότερες πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι τα αίτια της συμπλοκής ήταν θρησκευτικά, με μουσουλμάνους να συγκρούονται με χριστιανούς.

Ο 27χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στον «Ευαγγελισμό» για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο ΑΤ Κολωνού, που είχε αρχικά αναλάβει την έρευνα. Κατά την παραμονή του στο τμήμα φέρεται να εκτόξευσε απειλές κατά των αλλοδαπών που του είχαν επιτεθεί, ενώ με αντίποινα για την επίθεση φέρονται να απειλούσαν και αραβικής καταγωγής άτομα από τη δομή.

Εξαιτίας των γεγονότων, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής τον προσήγαγαν στα στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ. Στη διάρκεια της ανάκρισης του έδειξαν βίντεο από το YouTube, με τον 27χρονο να αναγνωρίζει τον εαυτό του ως το ένα από τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους που χτυπούσαν τους αιχμαλώτους. Περιέγραψε ότι οι αιχμάλωτοι ανήκαν στη φυλή Saitat καθώς και ότι τέσσερις εκτελέστηκαν, με τον ίδιο να παρακολουθεί.

Στην προανακριτική του ομολογία είπε ότι εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος το 2014 για να εκδικηθεί το θάνατο συγγενών του, καθώς και ότι συμμετείχε σε μπλόκα και ελέγχους στην ενδοχώρα της Συρίας. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι δύο μήνες μετά την ένταξή του τον κατηγόρησαν ότι δεν ήταν αρκετά πιστός στην οργάνωση και τον φυλάκισαν για έξι μήνες, ενώ τιμωρήθηκε με ξυλοδαρμό και δημόσια διαπόμπευση.

Στη συνέχεια, βέβαια, απολογούμενος στον ανακριτή παρουσία συνηγόρου που διορίστηκε αυτεπαγγέλτως αμφισβήτησε την ισχύ και αξιοπιστία της προανακριτικής του ομολογίας, ισχυριζόμενος ότι όσα είπε ήταν προϊόν πίεσης και βασανισμού του από τους αστυνομικούς. Επιπλέον, αρνήθηκε ότι συμμετείχε στο Ισλαμικό Κράτος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο 27χρονος, τέταρτος συλληφθείς για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα, οδηγείται στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή και τέταρτος κατηγορούμενος για τη φονική επίθεση στην οικογένεια Νέστορα

20/07/2026 - 1:39μμ
Περιπολικό της ΕΛΑΣ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 16χρονη με πλαστή ταυτότητα – Εντοπίστηκε μεθυσμένη σε μπαρ

20/07/2026 - 10:19πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια σήμερα ο 25χρονος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα

20/07/2026 - 9:00πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ραντεβού για …ξεκαθάρισμα κατέληξε στον άγριο ξυλοδαρμό 15χρονης – Στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε το θύμα

20/07/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: Roy Buri / Pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συνεχίζονται και σήμερα οι υψηλές θερμοκρασίες – Πού αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος

20/07/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο: Εντοπίστηκε νεκρό άτομο κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε ΙΧ

19/07/2026 - 10:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δράμα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης 46χρονης από δύσβατο σημείο στο Παρανέστι

19/07/2026 - 9:20μμ
(Φωτ.: Δήμος Πέλλας)
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Πέλλας: Τιμή στους πεσόντες και τον ήρωα της ΕΛΔΥΚ Γεώργιο Ρούσση, 52 χρόνια μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή

19/07/2026 - 8:17μμ
Εντοπισμός βαλίτσας με ανθρώπινα μέλη σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην Κυψέλη, Σάββατο 18 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Μυστήριο με τη νεκρή γυναίκα στη βαλίτσα – Στο Ανθρωποκτονιών η έρευνα

19/07/2026 - 7:48μμ
Εύζωνας της Προεδρικής Φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη  σε συνθήκες καύσωνα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας προ των πυλών με σαραντάρια μέχρι την Τετάρτη

19/07/2026 - 3:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραπεζούντιοι εκδρομείς στην εξοχή. Πηγή φωτογραφίας: Αρχείο Επιτροπής Ποντιακών Μελετών – δωρεά Αθηνάς Μακρίδου-Καλλινά

Οι αστοί της Τραπεζούντας πριν από τον ξεριζωμό: Ευρωπαϊκά ρούχα, εκδρομές και μια πόλη ανοιχτή στον κόσμο

39 δευτερόλεπτα πριν
Γιώργος Καπουτζίδης

Βάδην, pick and roll και… libero: Το quiz που έκλεψε την παράσταση στο event της Allwyn

15 λεπτά πριν
Ο 27χρονος, τέταρτος συλληφθείς για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα, οδηγείται στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή και τέταρτος κατηγορούμενος για τη φονική επίθεση στην οικογένεια Νέστορα

36 λεπτά πριν
Δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου αποπλέει από το λιμάνι της Αμβέρσας (φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)

Τέσσερα ελληνόκτητα τάνκερ στο στόχαστρο σε 48 ώρες – Επιθέσεις σε Εύξεινο Πόντο και Ορμούζ ανεβάζουν το πετρέλαιο

59 λεπτά πριν
Ο Άντι Μπέρναμ μετά την εκλογή του στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος και την επιβεβαίωσή του ως επόμενου πρωθυπουργού της Βρετανίας, κατά την ειδική διάσκεψη των Εργατικών στο κεντρικό Λονδίνο, στις 17 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Henry Nicholls / Pool)

Άντι Μπέρναμ στη Ντάουνινγκ Στριτ: Τι σημαίνει η αλλαγή ηγεσίας στη Βρετανία για Ελλάδα και Κύπρο

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία, Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κάτια Χριστοδούλου)

Κύπρος, 52 χρόνια μετά: Η πληγή της τουρκικής εισβολής παραμένει ανοιχτή

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign