pontosnews.gr
Κυριακή, 15/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Δεν αποκλείεται και η επίταξη γιατρών

20/11/2020 - 9:13μμ
Βασίλης Κοντοζαμάνης: Δεν αποκλείεται και η επίταξη γιατρών
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δίνουμε όλοι μια μεγάλη μάχη και από αυτή δεν πρέπει να λείψει κανείς, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται και η επίταξη γιατρών, εφόσον υπάρχει ανάγκη.

Αναφερόμενος σε αυτό το ενδεχόμενο, είπε ότι υπάρχει πρόσκληση προς τους ιδιώτες γιατρούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το ΕΣΥ σε συγκεκριμένες ειδικότητες που υπάρχει ανάγκη και «εφόσον χρειαστεί, ο νόμος μας δίνει το εργαλείο, θα προχωρήσουμε και σε επίταξη γιατρών».

Γιατί επιτάχθηκαν ιδιωτικές κλίνες στη Θεσσαλονίκη
Σχετικά με την επίταξη των ιδιωτικών κλινών, είπε ότι προβλεπόταν ήδη και κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας με σχετική νομοθεσία. «Η επίταξη είναι από τα τελευταία όπλα που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία», τόνισε.

Σε ότι αφορά την περίπτωση της Θεσσαλονίκης είπε ότι προέβησαν σε αυτό το μέτρο «προκειμένου να μην βρεθούμε προς εκπλήξεων». Επανέλαβε ότι οι δυνάμεις του συστήματος υγείας δεν είναι ανεξάντλητες.

«Υπήρχε ανάγκη για επιπλέον κλίνες νοσηλείας για ασθενείς με κορονοϊό, προκειμένου να διαχειριστούμε την δύσκολη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη». Ανέφερε ότι «οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει καιρό με τις ιδιωτικές κλινικές, υπήρχε μια διάσταση απόψεων και προσφύγαμε στην επίταξη». Είπε ότι με τον ιδιωτικό τομέα υπάρχει μια καλή συνεργασία από το πρώτο κύμα της πανδημίας, όπου υπάρχουν συμφωνίες που τηρούνται σε ότι αφορά την διάθεση κλινών σε ΜΕΘ και απλών για νοσηλεία μη covid ασθενών και αυτή η συνεργασία συνεχίζεται.

Δεν αποκλείεται να γίνει και επίταξη σε Κέντρα Αποκατάστασης
Συζητήσεις γίνονται και με τα Κέντρα Αποκατάστασης και ίσως «σε μια μελλοντική επίταξη χρησιμοποιήσουμε αυτές τις μονάδες», εξήγησε.

Αυτή τη στιγμή επιλέχθηκε να μην χρησιμοποιηθούν Κέντρα Αποκατάστασης διότι, όπως εξήγησε σε αυτά «θέλαμε να νοσηλεύσουμε κυρίως ήπια περιστατικά.

Τα Κέντρα Αποκατάστασης δεν έχουν ούτε τις νοσηλευτικές μονάδες που έχει μια ιδιωτική κλινική και το προσωπικό τους είναι εκπαιδευμένο σε άλλου είδους διαχείριση».

Όπως είπε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, «όλα έγιναν με σχέδιο αξιολογώντας τις ανάγκες που έχουμε και σε κάθε περίπτωση έγινε για να αποφύγουμε μια δυσμενή εξέλιξη».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κεριά και κασκόλ στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ, στην Καλαμαριά (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Καταθέτει φίλος του θύματος – Βαρύ το κλίμα στη Θεσσαλονίκη

15/03/2026 - 11:46πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα – Τοπικές βροχές στα δυτικά

15/03/2026 - 8:08πμ
Απολογία στον ανακριτή Τρικάλων του ιδιοκτήτη της βιομηχανίας "ΒΙΟΛΑΝΤΑ" Κωνσταντίνου Τζιωρτζιώτη, Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2026. Ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας "ΒΙΟΛΑΝΤΑ" συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου 14/02/26, καθώς η εισαγγελέας Πρωτοδικών Τρικάλων, Ευτυχία Μελετοπούλου, μετά την αξιολόγηση των νέων στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από την ΔΑΕΕ, αναβάθμισε το κατηγορητήριο. Mε βάση τα νέα στοιχεία από την έρευνα της ΔΑΕΕ για την έκρηξη και πυρκαγιά που οδήγησε στον τραγικό θάνατο των πέντε γυναικών, στο εργοστάσιο της επιχείρησης, οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε έκρηξη με ενδεχόμενο δόλο και ανθρωποκτονία από αμέλεια. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστεία στον σταθμό Μετρό «Αγία Μαρίνα»

14/03/2026 - 11:02μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Κούρτης σε ηλικία 92 ετών

14/03/2026 - 9:10μμ
(Φωτ.: seismos.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

14/03/2026 - 8:42μμ
Αυτοσχέδιος βωμός με κεριά και κασκόλ του ΠΑΟΚ στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο άτυχος 20χρονος (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμαριά: Ο 20χρονος πέθανε από μεγάλη απώλεια αίματος – Το μαχαίρι τον βρήκε στην καρδιά

14/03/2026 - 7:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΕΛΛΑΔΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα και οι πληρωμές έως τις 20 Μαρτίου

14/03/2026 - 4:09μμ
Γκράφιτι στο σημείο όπο έπεσε νεκρός ο 20χρονος (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στην Καλαμαριά: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 23χρονο – Οπαδική «χροιά» βλέπει η Εισαγγελία

14/03/2026 - 3:11μμ
Το τάνκερ «Maran Homer» (πηγή: marinetraffic.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση σε ελληνόκτητο τάνκερ: Η ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας, Maran Tankers Management

14/03/2026 - 1:18μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Αθήνας: Ρυθμίσεις από την Κυριακή 15 Μαρτίου στη Γραμμή 2 – Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα

14/03/2026 - 12:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Μητσοτάκης: Στο τραπέζι η πυρηνική ενέργεια – Συγκροτείται υπουργική επιτροπή

20 λεπτά πριν
Κεριά και κασκόλ στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ, στην Καλαμαριά (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Καταθέτει φίλος του θύματος – Βαρύ το κλίμα στη Θεσσαλονίκη

44 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, στα κεντρικά της Χαριλάου Τρικούπη. Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Εκλογή συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες τα μέλη ενόψει του συνεδρίου

1 ώρα πριν
O Πέτρος Κηρυττόπουλος άνοιξε τον εκπαιδευτικό κύκλο του Σπουδαστηρίου Ποντιακής Ιστορίας και Πολιτισμού. Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Vasilis Tsenkelidis)

Ένα νέο βήμα για τη γνώση του Πόντου: Ξεκίνησε το Σπουδαστήριο Ποντιακής Ιστορίας στα Μελίσσια

2 ώρες πριν
O Κάσιμ-Τζομάρτ Τοκάεφ σε εκλογικό κέντρο, Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Χ / Kazinform)

Καζακστάν: Δημοψήφισμα για νέο Σύνταγμα – Μεταρρύθμιση ή ενίσχυση της εξουσίας Τοκάεφ;

2 ώρες πριν
Κόσμος διασχίζει διαβάσεις πεζών στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Φοροελαφρύνσεις για εκατομμύρια πολίτες: Τι αλλάζει σε ΕΝΦΙΑ, τεκμήρια και δηλώσεις

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign