pontosnews.gr
Δευτέρα, 5/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Καβάλα: Η τραγική ιστορία 45χρονου με βαριά νοητική και κινητική αναπηρία που νοσεί από κορονοϊό

18/11/2020 - 5:22μμ
Καβάλα: Η τραγική ιστορία 45χρονου με βαριά νοητική και κινητική αναπηρία που νοσεί από κορονοϊό
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο γιατρός Ηλίας Τσιούλης που εργάζεται ως εντατικολόγος-πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας (ΓΝΚ) αποτυπώνει το δράμα των συνάνθρωπων μας με βαριά νοητική και κινητική στέρηση, που έχουν νοσήσει από κορονοϊό και ξαφνικά βρίσκονται μόνοι στη ζωή μετά τον ξαφνικό χαμό των γονιών τους.

Το περασμένο Σάββατο ο γιατρός Ηλίας Τσιούλης ήταν υπεύθυνος εφημερίας του νοσοκομείου. Όπως επισημαίνει, προσήλθαν περί τα 100 άτομα να εξεταστούν.

Χρειάστηκε να κάνει περίπου σαράντα εισαγωγές, η πλειονότητα των οποίων είχαν προσβληθεί από κορονοϊό και ήταν σχετικά νέοι άνθρωποι. Ο διοικητής του νοσοκομείου χρειάστηκε να ανοίξει ακόμα και κλινική Covid για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλοι οι ασθενείς. Η εικόνα όμως που τον συγκλόνισε ήταν αυτή ενός 45χρονου άντρα, ο οποίος έκλαιγε γοερά για ώρα. Τρομαγμένος, αναστατωμένος, με υψηλό πυρετό, αφυδατωμένος, πεινασμένος…

Η εικόνα ενός άντρα «45 χρονών, μυαλό παιδικό αθώο, ακίνητα χέρια, ακίνητα πόδια, ακίνητη και η διάγνωση του αυτισμού που του πρωτόδωσαν βρεφάκι. Τον φέραν μέσα στη νύχτα ανάμεσα σε τόσα φορεία. Παντού η ίδια εικόνα, παντού οι ίδιες λέξεις. Πνευμονία, χαμηλό οξυγόνο, αυτός εισαγωγή, εκείνος σπίτι, χρειαζόμαστε βοήθεια παιδιά, δεν προλαβαίνουμε – ποιος να σε ακούσει. Δύστυχε κανείς δεν θα σε ακούσει», περιγράφει στην ανάρτησή του ο γιατρός.

Λίγο νωρίτερα είχαν μεταφέρει τον 45χρονο στο ΓΝΚ διασώστες του ΕΚΑΒ με τη συνοδεία αστυνομικών.

Ζούσε με την υπέργηρη μητέρα του στο σπίτι τους, σε γειτονιά της Καβάλας. Ο γαμπρός της άτυχης γυναίκας ήταν εκείνος που ύστερα από επανειλημμένα τηλεφωνήματα που έμειναν αναπάντητα, απευθύνθηκε στην αστυνομία. Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, χρειάστηκε να σπάσουν την πόρτα για να μπουν στο σπίτι, όπου βρήκαν την 90χρονη γυναίκα νεκρή και τον 45χρονο δίπλα της σε άσχημη κατάσταση.

Τη σκηνή περιγράφει στην ανάρτησή του ο Ηλίας Τσιούλης: «Αστυνομικοί σπάσαν την πόρτα […]. Αγκαλιά [αυτός] δίπλα στη μάνα. Στάση εμβρυϊκή, θαρρείς και θα πετάξει. Κορονοϊό και οι δυο, σύσταση να μείνουν σπίτι. Αποφύγετε τις συναναστροφές, όχι κόσμο σπίτι. Όλη τους τη ζωή να τους αποφεύγει ο κόσμος, και τώρα αυτοί το πάνω χέρι. Η μάνα από μέρες πεθαμένη και αυτός να κλαίει, να κλαίει… Όλη τη νύχτα, δίχως ανάσα με χαμηλό οξυγόνο, ακίνητος ανάμεσα από φορεία βιαστικά και ανθρώπους αδιάφορους να κλαίει…».

Ο γιατρός εκτιμά πως η μητέρα ήταν νεκρή περισσότερο από δύο 24ωρα.

Και ο γιος της, λόγω της κατάστασής του, διψασμένος, πεινασμένος, λερωμένος, ταραγμένος, με πολύ υψηλό πυρετό. Σύμφωνα με τους διασώστες και οι δυο ήταν θετικοί στον κορονοϊό, είχαν εξεταστεί και τους είχαν συστήσει να μείνουν σπίτι.

Η μητέρα πέθανε από καρδιακή ανακοπή και, όπως επισημαίνει ο Ηλίας Τσιούλης, «όταν ήρθε ο 45χρονος ήταν ένα στάδιο πριν από τη διασωλήνωση. Οι πνεύμονές του σε πολύ άσχημη κατάσταση, με δυσκολία ανέπνεε και είχε υψηλό πυρετό. Αυτός όμως έκλαιγε, έκλαιγε γοερά για ώρες. Όχι όμως λόγω της κατάστασής του, αλλά πιστεύω γιατί είχε αντιληφθεί το θάνατο της μητέρας του».

Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΓΝΚ Κατερίνα Πετράκη, που επίσης είχε εφημερία εκείνο το βράδυ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λέει για το περιστατικό: «Δυσκολευτήκαμε πολύ να βρούμε τα στοιχεία του 45χρονου. Δεν υπήρχε κανένας συγγενείς, δεν τον συνόδευε κάποιος που τον γνώριζε. Χάρη στους αστυνομικούς μπορέσαμε να βρούμε τα προσωπικά του στοιχεία και να τον δηλώσουμε μετά την εισαγωγή του».

Σήμερα ο 45χρονος άντρας νοσηλεύεται στην κλινική Covid του ΓΝΣ και η κατάστασή του, όπως επισημαίνει ο Ηλίας Τσιούλης, εξακολουθεί να είναι κρίσιμη, καθώς εκτός των άλλων χρειάζεται επιπλέον φροντίδα λόγω της βαριάς νοητικής και κινητικής αναπηρίας, ενώ επιπλέον αναζητούνται και κάποιοι συγγενείς του.

«Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να μας απασχολεί όλους», τονίζει με έμφαση ο γιατρός, «είναι τι γίνονται αυτοί οι συνάνθρωποί μας, όταν φεύγουν από τη ζωή οι γονείς τους που τους φρόντιζαν.

»Εκείνο το βράδυ που ήρθε στο νοσοκομείο προσπαθούσα για ώρα να τον ηρεμήσω, και δίπλα μου επικρατούσε πολύ δύσκολη κατάσταση. Φωνές, φορεία, άνθρωποι που χρειάζονταν όλοι βοήθεια. Αλλά η εικόνα αυτού του άντρα που χρειαζόταν μια μεγαλύτερη φροντίδα από όλους, μια μεγαλύτερη προσοχή, λόγω της κατάστασής του, με είχε ειλικρινά συγκλονίσει».

Ο γιατρός τους τελευταίους έξι μήνες υπηρετεί στη ΜΕΘ του ΓΝΚ και, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνει λόγο για μια πρωτόγνωρη κατάσταση. «Εργάστηκα», υπογραμμίζει, «πέντε χρόνια στη Σουηδία και εννέα χρόνια στην Ελλάδα αλλά ποτέ δεν είδα τέτοια κατάσταση, σαν να έχουμε πόλεμο. Το ΓΝΚ είναι ένα από τα καλά οργανωμένα επαρχιακά νοσοκομεία. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα δημιούργησε και δεύτερη ΜΕΘ για να μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που υπήρχαν. Τώρα που μιλάμε, η ΜΕΘ για τα περιστατικά Covid, με δώδεκα κλίνες, είναι όλες γεμάτες. Ίσως σήμερα κάποιος νοσηλευόμενος μπορέσει να βγει. Αλλά πραγματικά χρειάζεται όλοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για το ξεπεράσουμε. Πρέπει όλοι να τηρούμε αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Β. Λωλίδης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νεαρή ηθοποιός κλεισμένη σε κουτί κούκλας στην καλλιτεχνική και ακτιβιστική εγκατάσταση «Kid Tok Shop» της Διεθνούς Αμνηστίας Γαλλίας, στην πλατεία της Όπερας στο Παρίσι, στις 25 Νοεμβρίου 2025. Η δράση είχε στόχο την ευαισθητοποίηση για τις επιπτώσεις του TikTok στην ψυχική υγεία των νέων και την εκμετάλλευση των δεδομένων και των συναισθημάτων των χρηστών (φωτ.: EPA / Sadak Souici)
ΕΛΛΑΔΑ

Social media: Όριο 15 ετών από το 2027 στην Ελλάδα – Τι σχεδιάζεται για γονείς και παιδιά

4/10/2026 - 11:00μμ
Σοβαρά προβλήματα και εκτεταμένες καταστροφές εξακολουθούν να καταγράφονται στην Κρήτη, μετά το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας (φωτ.: Αντώνης Ζουριδάκης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ενεργοποίηση του Copernicus για τις καταστροφικές πλημμύρες – Στο νησί κυβερνητικό κλιμάκιο

4/10/2026 - 7:23μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Φωτιά στα Μεταξάτα

4/10/2026 - 6:32μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια επίθεση σε 54χρονη οδηγό ταξί στη Νέα Ιωνία: Επιβάτης δάγκωσε το αυτί της!

4/10/2026 - 5:42μμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου Δ. Πέλλας)
ΕΛΛΑΔΑ

«Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών 2026»: Περισσότεροι από 2.500 δρομείς τίμησαν τη μνήμη των 120 εκτελεσθέντων του 1944

4/10/2026 - 5:16μμ
Κιτ πρώτων βοηθειών αυτοκινήτου (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φαρμακείο αυτοκινήτου: Τι πρέπει να έχει από το 2027 – Η λίστα με τα 16 είδη

4/10/2026 - 1:38μμ
Φωτογραφία από drone εικονίζει πλημμυρισμένη έκταση στο Οροπέδιο Λασιθίου. Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Λασίθι: Στο νερό ο κάμπος του Οροπεδίου – Νέες καθιζήσεις, κλειστοί δρόμοι, ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες

4/10/2026 - 12:50μμ
Το πύρινο μέτωπο στην Καρδάμαινα, Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: kostv.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Σε εξέλιξη η φωτιά στην Καρδάμαινα

4/10/2026 - 12:02μμ
Η γιατρός του Γιώργου Μαζωνάκη στα δικαστήρια 
της Ευελπίδων. Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Η αναζήτηση για αντίδοτο στην προποφόλη και οι αντιφάσεις των γιατρών

4/10/2026 - 10:26πμ
Καταστροφές στα Ζωνιανά του Δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο. Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Ζουριδάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Χωριά χωρίς νερό, πλημμυρισμένα σπίτια και χιλιάδες στρέμματα κάτω από τα νερά

4/10/2026 - 8:53πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Nations League: Άντεξε την πίεση και παρέμεινε αήττητη η Ελλάδα

7 ώρες πριν
Παλαιότερη εικόνα από το λιμάνι του Άντεν (φωτ. αρχείου: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)

Υεμένη: Νέες εκρήξεις κοντά σε δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο του Άντεν

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Aldo Ciarrocchi/greenparty.org.uk/)

Πολιτικός σάλος στη Βρετανία: «Ο σιωνισμός είναι μορφή ρατσισμού» αποφαίνονται οι Πράσινοι

8 ώρες πριν
Νεαρή ηθοποιός κλεισμένη σε κουτί κούκλας στην καλλιτεχνική και ακτιβιστική εγκατάσταση «Kid Tok Shop» της Διεθνούς Αμνηστίας Γαλλίας, στην πλατεία της Όπερας στο Παρίσι, στις 25 Νοεμβρίου 2025. Η δράση είχε στόχο την ευαισθητοποίηση για τις επιπτώσεις του TikTok στην ψυχική υγεία των νέων και την εκμετάλλευση των δεδομένων και των συναισθημάτων των χρηστών (φωτ.: EPA / Sadak Souici)

Social media: Όριο 15 ετών από το 2027 στην Ελλάδα – Τι σχεδιάζεται για γονείς και παιδιά

8 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/omilos.pontion.xorefton.kavalas?locale=el_GR)

Καβάλα: Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της βουλγαρικής θηριωδίας του 1941 στους Φιλίππους

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/ArgonautesKilkis?locale=el_GR)

Ποντιακό θέατρο και γέλιο στην Κάτω Ποταμιά Κιλκίς από τους «Αργοναύτες»

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV