pontosnews.gr
Τετάρτη, 8/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Καβάλα: Η τραγική ιστορία 45χρονου με βαριά νοητική και κινητική αναπηρία που νοσεί από κορονοϊό

18/11/2020 - 5:22μμ
Καβάλα: Η τραγική ιστορία 45χρονου με βαριά νοητική και κινητική αναπηρία που νοσεί από κορονοϊό
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο γιατρός Ηλίας Τσιούλης που εργάζεται ως εντατικολόγος-πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας (ΓΝΚ) αποτυπώνει το δράμα των συνάνθρωπων μας με βαριά νοητική και κινητική στέρηση, που έχουν νοσήσει από κορονοϊό και ξαφνικά βρίσκονται μόνοι στη ζωή μετά τον ξαφνικό χαμό των γονιών τους.

Το περασμένο Σάββατο ο γιατρός Ηλίας Τσιούλης ήταν υπεύθυνος εφημερίας του νοσοκομείου. Όπως επισημαίνει, προσήλθαν περί τα 100 άτομα να εξεταστούν.

Χρειάστηκε να κάνει περίπου σαράντα εισαγωγές, η πλειονότητα των οποίων είχαν προσβληθεί από κορονοϊό και ήταν σχετικά νέοι άνθρωποι. Ο διοικητής του νοσοκομείου χρειάστηκε να ανοίξει ακόμα και κλινική Covid για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλοι οι ασθενείς. Η εικόνα όμως που τον συγκλόνισε ήταν αυτή ενός 45χρονου άντρα, ο οποίος έκλαιγε γοερά για ώρα. Τρομαγμένος, αναστατωμένος, με υψηλό πυρετό, αφυδατωμένος, πεινασμένος…

Η εικόνα ενός άντρα «45 χρονών, μυαλό παιδικό αθώο, ακίνητα χέρια, ακίνητα πόδια, ακίνητη και η διάγνωση του αυτισμού που του πρωτόδωσαν βρεφάκι. Τον φέραν μέσα στη νύχτα ανάμεσα σε τόσα φορεία. Παντού η ίδια εικόνα, παντού οι ίδιες λέξεις. Πνευμονία, χαμηλό οξυγόνο, αυτός εισαγωγή, εκείνος σπίτι, χρειαζόμαστε βοήθεια παιδιά, δεν προλαβαίνουμε – ποιος να σε ακούσει. Δύστυχε κανείς δεν θα σε ακούσει», περιγράφει στην ανάρτησή του ο γιατρός.

Λίγο νωρίτερα είχαν μεταφέρει τον 45χρονο στο ΓΝΚ διασώστες του ΕΚΑΒ με τη συνοδεία αστυνομικών.

Ζούσε με την υπέργηρη μητέρα του στο σπίτι τους, σε γειτονιά της Καβάλας. Ο γαμπρός της άτυχης γυναίκας ήταν εκείνος που ύστερα από επανειλημμένα τηλεφωνήματα που έμειναν αναπάντητα, απευθύνθηκε στην αστυνομία. Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, χρειάστηκε να σπάσουν την πόρτα για να μπουν στο σπίτι, όπου βρήκαν την 90χρονη γυναίκα νεκρή και τον 45χρονο δίπλα της σε άσχημη κατάσταση.

Τη σκηνή περιγράφει στην ανάρτησή του ο Ηλίας Τσιούλης: «Αστυνομικοί σπάσαν την πόρτα […]. Αγκαλιά [αυτός] δίπλα στη μάνα. Στάση εμβρυϊκή, θαρρείς και θα πετάξει. Κορονοϊό και οι δυο, σύσταση να μείνουν σπίτι. Αποφύγετε τις συναναστροφές, όχι κόσμο σπίτι. Όλη τους τη ζωή να τους αποφεύγει ο κόσμος, και τώρα αυτοί το πάνω χέρι. Η μάνα από μέρες πεθαμένη και αυτός να κλαίει, να κλαίει… Όλη τη νύχτα, δίχως ανάσα με χαμηλό οξυγόνο, ακίνητος ανάμεσα από φορεία βιαστικά και ανθρώπους αδιάφορους να κλαίει…».

Ο γιατρός εκτιμά πως η μητέρα ήταν νεκρή περισσότερο από δύο 24ωρα.

Και ο γιος της, λόγω της κατάστασής του, διψασμένος, πεινασμένος, λερωμένος, ταραγμένος, με πολύ υψηλό πυρετό. Σύμφωνα με τους διασώστες και οι δυο ήταν θετικοί στον κορονοϊό, είχαν εξεταστεί και τους είχαν συστήσει να μείνουν σπίτι.

Η μητέρα πέθανε από καρδιακή ανακοπή και, όπως επισημαίνει ο Ηλίας Τσιούλης, «όταν ήρθε ο 45χρονος ήταν ένα στάδιο πριν από τη διασωλήνωση. Οι πνεύμονές του σε πολύ άσχημη κατάσταση, με δυσκολία ανέπνεε και είχε υψηλό πυρετό. Αυτός όμως έκλαιγε, έκλαιγε γοερά για ώρες. Όχι όμως λόγω της κατάστασής του, αλλά πιστεύω γιατί είχε αντιληφθεί το θάνατο της μητέρας του».

Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΓΝΚ Κατερίνα Πετράκη, που επίσης είχε εφημερία εκείνο το βράδυ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λέει για το περιστατικό: «Δυσκολευτήκαμε πολύ να βρούμε τα στοιχεία του 45χρονου. Δεν υπήρχε κανένας συγγενείς, δεν τον συνόδευε κάποιος που τον γνώριζε. Χάρη στους αστυνομικούς μπορέσαμε να βρούμε τα προσωπικά του στοιχεία και να τον δηλώσουμε μετά την εισαγωγή του».

Σήμερα ο 45χρονος άντρας νοσηλεύεται στην κλινική Covid του ΓΝΣ και η κατάστασή του, όπως επισημαίνει ο Ηλίας Τσιούλης, εξακολουθεί να είναι κρίσιμη, καθώς εκτός των άλλων χρειάζεται επιπλέον φροντίδα λόγω της βαριάς νοητικής και κινητικής αναπηρίας, ενώ επιπλέον αναζητούνται και κάποιοι συγγενείς του.

«Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να μας απασχολεί όλους», τονίζει με έμφαση ο γιατρός, «είναι τι γίνονται αυτοί οι συνάνθρωποί μας, όταν φεύγουν από τη ζωή οι γονείς τους που τους φρόντιζαν.

»Εκείνο το βράδυ που ήρθε στο νοσοκομείο προσπαθούσα για ώρα να τον ηρεμήσω, και δίπλα μου επικρατούσε πολύ δύσκολη κατάσταση. Φωνές, φορεία, άνθρωποι που χρειάζονταν όλοι βοήθεια. Αλλά η εικόνα αυτού του άντρα που χρειαζόταν μια μεγαλύτερη φροντίδα από όλους, μια μεγαλύτερη προσοχή, λόγω της κατάστασής του, με είχε ειλικρινά συγκλονίσει».

Ο γιατρός τους τελευταίους έξι μήνες υπηρετεί στη ΜΕΘ του ΓΝΚ και, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνει λόγο για μια πρωτόγνωρη κατάσταση. «Εργάστηκα», υπογραμμίζει, «πέντε χρόνια στη Σουηδία και εννέα χρόνια στην Ελλάδα αλλά ποτέ δεν είδα τέτοια κατάσταση, σαν να έχουμε πόλεμο. Το ΓΝΚ είναι ένα από τα καλά οργανωμένα επαρχιακά νοσοκομεία. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα δημιούργησε και δεύτερη ΜΕΘ για να μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που υπήρχαν. Τώρα που μιλάμε, η ΜΕΘ για τα περιστατικά Covid, με δώδεκα κλίνες, είναι όλες γεμάτες. Ίσως σήμερα κάποιος νοσηλευόμενος μπορέσει να βγει. Αλλά πραγματικά χρειάζεται όλοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για το ξεπεράσουμε. Πρέπει όλοι να τηρούμε αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Β. Λωλίδης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο συνδυασμός των αντιβιοτικών αλλάζει την αποτελεσματικότητά τους
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος πολύ γνωστής μάρκας

8/07/2026 - 7:19μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης-NATO: Ιστορική ανορθογραφία το casus belli

8/07/2026 - 5:52μμ
Ο πίνακας ελέγχου του σταθμαρχείου στη Λάρισα (φωτ.: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τα Τέμπη: Στο επίκεντρο οι πρώτες υπερασπιστικές γραμμές των κατηγορουμένων

8/07/2026 - 3:35μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Κιλκίς: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ξηρόβρυση

8/07/2026 - 2:40μμ
Το Θριάσιο Νοσοκομείο στην Ελευσίνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί μετά την καταδίωξη

8/07/2026 - 2:32μμ
Στιγμιότυπο από την τελετή ένταξης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

UNESCO: Ο Πάρνωνας και του Ακρωτήριο Μαλέα στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας

8/07/2026 - 1:44μμ
Άποψη του σπιτιού όπου έγινε το έγκλημα στο Αίγιο (φωτ.: Ανδρέας Αλεξόπουλος / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό φονικό στο Αίγιο: Νέα τροπή στην υπόθεση μητέρας και γιου – Τι εξετάζει το ελληνικό FBI

8/07/2026 - 1:19μμ
Περιπολικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Άργος: Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς – Σοβαρά τραυματίας 20χρονος, συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί

8/07/2026 - 10:57πμ
Ζέστη στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεβαίνει η θερμοκρασία, επιμένει η αστάθεια στα ορεινά – Έως 36 βαθμούς ο υδράργυρος

8/07/2026 - 8:10πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε παθολογικά αίτια αποδίδεται ο θάνατος της 24χρονης στις Συκιές

7/07/2026 - 6:32μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο συνδυασμός των αντιβιοτικών αλλάζει την αποτελεσματικότητά τους

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος πολύ γνωστής μάρκας

31 λεπτά πριν
Το Πέρασμα των Ερωτευμένων στη Βαρένα προσφέρει μια μοναδική θέα στη λίμνη Κόμο (φωτ.: Facebook / Infopoint Varenna Turismo)

Ξέχνα τη βόλτα με μαγιό: Χωριό στη λίμνη Κόμο βάζει πρόστιμα έως 200 ευρώ στους τουρίστες

60 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Christopher Neundorf)

Βαυαρία: Τραυματίες σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης – Για αμόκ κάνουν λόγο τα τοπικά ΜΜΕ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)

Μητσοτάκης-NATO: Ιστορική ανορθογραφία το casus belli

2 ώρες πριν
Ο σκηνοθέτης Χρήστος Νίκου, ο οποίος συμμετέχει ως μέντορας στο πρόγραμμα Future Frames

Ελληνικό χρώμα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Karlovy Vary χάρη στην Allwyn

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

«Kλήρωσε» για Άρη και ΠΑΟΚ στο EuroCup

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign