pontosnews.gr
Τρίτη, 22/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΣτΕ: Είπε «όχι» στο πάγωμα της απόφασης για καθολική απαγόρευση των συναθροίσεων ενόψει επετείου του Πολυτεχνείου

16/11/2020 - 8:15μμ
ΣτΕ: Είπε «όχι» στο πάγωμα της απόφασης για καθολική απαγόρευση των συναθροίσεων ενόψει επετείου του Πολυτεχνείου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του ΜέΡΑ25 να «παγώσει» την ισχύ της απόφασης του αρχηγού της ΕΛΑΣ που προβλέπει την καθολική απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων τεσσάρων ατόμων και άνω εν όψει των εορτασμών για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σαρπ, απέρριψε το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, επικαλούμενη λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του Covid-19.

Ως εκ τούτου, η επίμαχη απόφαση της Αστυνομίας διατηρείται σε ισχύ, και με τη βούλα του ΣτΕ απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο, εκτός από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, είχαν προσφύγει σήμερα η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη και δύο πολίτες, ζητώντας την ακύρωση, την αναστολή και την έκδοση προσωρινής διαταγής κατά της απαγόρευσης των συναθροίσεων με το σκεπτικό ότι παραβιάζεται το άρθρο 11 του Συντάγματος, που αφορά το δικαίωμα των πολιτών για δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, όπως επίσης παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Ακόμα, υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση δεν έχει νόμιμη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα, ενώ επικαλούνται και ευρωπαϊκή νομολογία.

Πώς σχολίασε το ΜέΡΑ 25 την απόφαση
Το Συμβούλιο της Επικρατείας αφού η Πρόεδρος του δυσκολεύτηκε αρκετά όλη την μέρα με την απόφαση που θα έβγαζε επί της προσωρινής διαταγής –μιας και συνήθως αυτές οι αποφάσεις βγαίνουν πολύ σύντομα μετά την συζήτηση της υπόθεσης–, εν τέλει αποφάσισε πως επί της αρχής -στο επίπεδο δηλαδή της προσωρινής διαταγής- είναι νόμιμη η αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης», σημειώνει το ΜέΡΑ 25 σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα τονίζει πως «η Πρόεδρος του ΣτΕ φρόντισε να χρεώσει την σχετική υπόθεση της προσφυγής μας σε έναν συντηρητικό – μνημονιακό εισηγητή ώστε και η οριστική έκβαση της να είναι της αρεσκείας της Κυβέρνησης».

Το ΜέΡΑ 25 εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα υπάρξει έστω και μία μειοψηφία που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα προασπίσει την Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τον Κοινοβουλευτισμό και τα πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός στη Silicon Valley: Το σχέδιο για την Ελλάδα του 2030, η τρίτη θητεία και οι επαφές με αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς

22/09/2026 - 11:16πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράθυρο Μητσοτάκη για μείωση φόρου στα καύσιμα – Η προϋπόθεση και τα νέα μέτρα

20/09/2026 - 12:00μμ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωνσταντίνος Τασούλας στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των μηνιαίων τακτικών ενημερώσεων. Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τασούλα: Κάτω από 1,75 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια αύξηση στο επίδομα

18/09/2026 - 12:12μμ
Συζήτηση στη Βουλή και ψήφιση για την άρση ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλουκαι των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Μακάριου Λαζαρίδη (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής: «Ναι» στην άρση ασυλίας της Κωνσταντοπούλου, «όχι» για Αυγενάκη και Λαζαρίδη

17/09/2026 - 11:30μμ
Από τα εγκαίνια του Επίτιμου Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Ορλεάνη, στις 14 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Ορλεάνη: Ελληνικό προξενείο ξανά έπειτα από 21 χρόνια – Η ιστορία που φτάνει στον Λίνκολν

16/09/2026 - 9:33μμ
Η ελληνική και η τουρκική έξω από το υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα προς Τουρκία: «Απειλή» η άμυνα των νησιών ενώ ισχύει το casus belli

16/09/2026 - 9:09μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στην Ολομέλεια, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική Αναθεώρηση: Η «μάχη των 180» έγινε πρόβα κάλπης

16/09/2026 - 4:48μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Ώρα μηδέν στη Βουλή για τις απαιτούμενες πλειοψηφίες

16/09/2026 - 9:47πμ
Εικόνα από την πολιτική κηδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ) (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπύρος Χαλβατζής: Ρίγη συγκίνησης και κόκκινες σημαίες στο τελευταίο «αντίο»

15/09/2026 - 11:28μμ
Ο Γιάννος Κρανιδιώτης (δ) με τον γιο του Νικόλα που επίσης έχασε τη ζωή του στο αεροπορικό δυστύχημα (φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: 27 χρόνια από το θάνατο του οραματιστή πολιτικού και διαπρεπούς διπλωμάτη Γιάννου Κρανιδιώτη

14/09/2026 - 7:38μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Ιωάννινα: Κεραυνός σκότωσε κοπάδι προβάτων – Ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε εγκαταστάσεις κτηνοτροφικής μονάδας

15 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Ρόδος: ΕΔΕ για το θάνατο του πυροσβέστη κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης –Συλλυπητήριο μήνυμα από τον ΠτΔ και την ηγεσία του ΠΣ

44 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Ποιοι πρέπει να κάνουν δήλωση έως τις 12 Οκτωβρίου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Κυτταρική γήρανση: Τα «γερασμένα» κύτταρα στο μικροσκόπιο της επιστήμης

2 ώρες πριν
Η ιρανική εφημερίδα Hamshahri, με φωτογραφία των Στενών του Ορμούζ. 9 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Ιράν: Άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ σε επτά ημέρες προτείνει η Τεχεράνη

2 ώρες πριν
Το έγγραφο που περιλαμβάνεται στο Πολιτικό Αρχείο του Πόντου· ένθετη η φωτογραφία του μητροπολίτη Χαλδίας (εικ.: pontosnews.gr)

«Γονατιστοί και μετά δακρύων»: Η έκκληση των εξόριστων της Τρίπολης του Πόντου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV