Δεκάδες σπίτια πλημμυρισμένα και συνεχείς επιχειρήσεις διάσωσης είναι το αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται από τα ξημερώματα στην Κρήτη, για την οποία υπάρχει έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ.
Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική ξεπερνούν τις 230 και οι κάτοικοι κυρίως στο Δήμο Χερσονήσου αντιμετωπίζουν για ακόμη μία φορά τον εφιάλτη των πλημμυρών.
Ανάμεσα στις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει είναι ο Ανισαράς, η Ανάληψη, το Κουτουλουφάρι και η Σταλίδα. Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί από σπίτια και οχήματα πέντε ενήλικες και τρεις ανήλικοι. Επιχειρούν 60 πυροσβέστες με είκοσι οχήματα, αλλά και ομάδες της ΕΜΑΚ.
Η στάθμη σε παραπόταμους και χειμάρρους έχει ανέβει και οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες, γι’ αυτό ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης κάνει έκκληση για μεταφορά των κατοίκων σε υψηλότερα σημεία, ενώ ο ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης ζητά να μην γίνονται άσκοπες μετακινήσεις.
Κατολισθήσεις έχουν καταγραφεί σε ένα μεγάλο εύρος των οδικών δικτύων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ενώ από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης υπήρξε η ενημέρωση ότι έχει αποκλειστεί η Παλαιά Εθνική Οδός από τον κόμβο Σταλίδας-Μοχού έως τον κόμβο Σισσίου, αλλά και το τμήμα του ΒΟΑΚ στην περιοχή Σεληναρίου. Τέλος, έχει κλείσει η 2η έξοδος Χερσονήσου του ΒΟΑΚ (πριν από τη Σήραγγα Σταλίδας με κατεύθυνση ανατολικά).
















