pontosnews.gr
Παρασκευή, 16/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ – Εκλογές 2020: Έξι σημεία που ξεχώρισαν στην τηλεμαχία Τραμπ-Μπάιντεν (βίντεο)

23/10/2020 - 9:02πμ
ΗΠΑ - Εκλογές 2020: Έξι σημεία που ξεχώρισαν στην τηλεμαχία Τραμπ-Μπάιντεν (βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Καθώς οι δημοσκοπήσεις τον εμφανίζουν πίσω από τον αντίπαλό του για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου,ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν υπό πίεση κατά τη χθεσινή τελευταία τηλεμαχία του απέναντι στον Τζο Μπάιντεν. Ακολουθούν έξι σημεία που ξεχώρισαν στο ντιμπέιτ που έγινε στι Νάσβιλ του Τενεσί:

Πιο πολιτισμένη βραδιά
Μετά την πρώτη τηλεμαχία μεταξύ του Τραμπ και του Μπάιντεν τον Σεπτέμβριο, η οποία κατέληξε σε ένα χαοτικό ματς ανταλλαγής προσβολών, οι δημοσιογράφοι που συντόνιζαν το χθεσινό ντιμπέιτ είχαν προειδοποιήσει ότι θα έκλειναν τα μικρόφωνα των υποψηφίων προκειμένου να επιτρέψει ο ένας στον άλλον να μιλά χωρίς διακοπή. Τελικά δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν το κουμπί σίγασης, καθώς τόσο ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, όσο και ο Δημοκρατικός αντίπαλός του τήρησαν μια πιο πολιτισμένη στάση.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευγενικός ήδη στην αρχή της βραδιάς, ακόμη και απέναντι στη Κρίστεν Γουέλκερ, μία από τους δημοσιογράφους που είναι διαπιστευμένοι να καλύπτουν τον Λευκό Οίκο στην οποία συχνά επιτίθεται. «Μέχρι στιγμής σέβομαι πολύ τον τρόπο που το χειρίζεστε», δήλωσε. Καθώς όμως η βραδιά προχωρούσε ο Ρεπουμπλικανός επέστρεψε στην παλιά του συμπεριφορά, μιλώντας παράλληλα με τη Γουελκερ και κοροϊδεύοντας τον Μπάιντεν όταν μιλούσε.

Καλύτερος από τον Λίνκολν;
Η άρνηση του Τραμπ να καταδικάσει τους υπέρμαχους της υπεροχής της λευκής φυλής στη διάρκεια της πρώτη τηλεμαχίας ήταν ίσως το μεγαλύτερο, αυθόρμητο λάθος του. Χθες το απόφυγε στη διάρκεια της συζήτησης για τις φυλετικές εντάσεις στις ΗΠΑ και προτίμησε να αναφερθεί στις μεταρρυθμίσεις του ποινικού κώδικα τις οποίες προώθησε, τροποποιώντας κάποια άρθρα τα οποία είχε στηρίξει ο Μπάιντεν τη δεκαετία του 1990 και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλες ποινές κάθειρξης για εκατομμύρια Αφροαμερικανούς.

Όμως ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν απέφυγε τις υπερβολές: «Με εξαίρεση τον Αβραάμ Λίνκολν, την πιθανή εξαίρεση (…) κανείς δεν έχει κάνει όσο εγώ» για τους Αφροαμερικανούς, σχολίασε.

Επίσης δήλωσε ότι αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία διότι δεν τον ικανοποίησε η απόδοση του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου των ΗΠΑ. «Έθεσα υποψηφιότητα εξαιτίας του Μπαράκ Ομπάμα. Έκανε κακή δουλειά. Αν πίστευα ότι είχε κάνει καλή δουλειά, δεν θα είχα θέσει υποψηφιότητα».

Σε αυτό ο Μπάιντεν απάντησε σαρκαστικά: «Ο “Αβραάμ Λίνκολν” από εδώ είναι ένας από τους πιο ρατσιστές προέδρους που είχαμε στη σύγχρονη ιστορία. Ρίχνει λάδι σε κάθε ρατσιστική φωτιά».

Απευθυνόμενος στην κάμερα
Ο Μπάιντεν προσπάθησε αρκετές φορές να απευθυνθεί απευθείας στους ψηφοφόρους. Έπειτα από μια μακρά αντιπαράθεση για τα οικονομικά των δύο υποψηφίων για την προεδρία, ο Δημοκρατικός στράφηκε στην καμερα και είπε: «Δεν αφορά τη δική του οικογένεια και τη δική μου. Αφορά τη δική σας οικογένεια και η δική σας οικογένεια υποφέρει».

Στη διάρκεια της συζήτησης για την υγειονομική περίθαλψη ο Μπάιντεν ρώτησε: «Πόσοι από εσάς στα σπίτια σας στριφογυρνάτε στο κρεβάτι σας και αναρωτιέστε τι στο καλό θα κάνετε αν αρρωστήσετε;».

Διαφθορά και φορολογικές δηλώσεις
Ο Τραμπ προσπάθησε να παρουσιάσει τον Μπάιντεν ως έναν διεφθαρμένο ο οποίος εμπλέκεται στις επιχειρηματικές συναλλαγές του γιου του Χάντερ με την Ουκρανία και την Κίνα, όμως δεν κατάφερε να διατυπώσει τις καταγγελίες που κυκλοφορούν στα συντηρητικά μέσα με συνάφεια.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος των Δημοκρατικών αρνήθηκε ότι έχει πράξει οτιδήποτε ανάρμοστο και έδωσε έμφαση στην προθυμία του να δημοσιεύσει τις φορολογικές του δηλώσεις, την ώρα που ο αντίπαλός του αρνείται. «Τι κρύβεις;», τον ρώτησε. «Δώσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές σου δηλώσεις ή σταμάτα να μιλάς για διαφθορά».

Τι ώρα είναι;
Ο Μπάιντεν κοίταξε για μία στιγμή στο ρολόι που φορούσε στη διάρκεια της τηλεμαχίας, αφού η Γουέλκερ σχολίασε ότι μένει λίγος χρόνος. Στην πραγματικότητα αυτό δεν μοιάζει με μια ασυνήθιστη κίνηση, όμως σε κάποιους ξύπνησε μνήμες από μια τηλεμαχία του 1992 μεταξύ του Ρεπουμπλικανού προέδρου Τζορτζ Χέρμπερτ Μπους, του Μπιλ Κλίντον και του Ρος Περό, όταν ο Μπους κοίταξε το ρολόι του. Τότε είχε θεωρηθεί σοβαρό λάθος.


(Φωτ.: EPA / Shawn Thew)

Πανδημία
Λίγο μετά την προηγούμενη τηλεμαχία ο Τραμπ μολύνθηκε από κορονοϊό και πέρασε τρεις ημέρες στο νοσοκομείο. Η πανδημία covid-19, η οποία έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 222.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, παραμένει στην κορυφή των ανησυχιών για τους ψηφοφόρους και ο Μπάιντεν κατηγόρησε επανειλημμένα τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο για τον τρόπο που χειρίζεται την κρίση.

«Κόλλησα, έμαθα πολλά. Καταπληκτικοί γιατροί, καταπληκτικά νοσοκομεία», σχολίασε ο Τραμπ.

Αρχικά μάλιστα φάνηκε να δεσμεύεται ότι ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι έτοιμο «μέσα σε εβδομάδες», προτού όμως υπαναχωρήσει. «Δεν είναι εγγυημένο», ξεκαθάρισε. Υποσχέθηκε ότι η χώρα έχει αρχίσει να ξεπερνά την πανδημία, την ώρα που πολλές αμερικανικές πολιτείες ανακοινώνουν ημερήσια ρεκόρ νέων κρουσμάτων.

Ο Μπάιντεν κούνησε τη μαύρη μάσκα του, μια έμμεση κατηγορία προς τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο ο οποίος αρνείται να φορέσει. «Αν απλώς φορούσαμε μάσκες, θα μπορούσαμε να έχουμε σώσει 100.000 ζωές», τόνισε.

Μέλη της οικογένειας του Τραμπ, που στην προηγούμενη τηλεμαχία δεν φορούσαν μάσκα, σε αυτό το ντιμπέιτ άλλαξαν στάση.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕ: Επιστολή προς τον Κυριάκο Πιερρακάκη για διαχείριση των πόρων που προορίζονταν για την αποκατάσταση των Ελλήνων παλιννοστούντων

16/01/2026 - 3:59μμ
Η πριγκίπισσα Ειρήνη με την αδερφή της βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας στον γάμο του Νικόλαου ντε Γκρες με τη Χρυσή Βαρδινογιάννη (φωτ.: 
EPA/CHARIS AKRIVIADIS)
ΚΟΣΜΟΣ

Πριγκίπισσα Ειρήνη: Στη μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία στην Ελλάδα

16/01/2026 - 2:35μμ
Η σημαία της Γροιλανδίας κυματίζει έξω από το Κοινοβούλιο της Δανίας, στην Κοπεγχάγη (φωτ.: EPA/SEBASTIAN ELIAS UTH  DENMARK OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Γροιλανδία: Η Ρωσία κατηγορεί το NATO ότι στρατιωτικοποιεί την Αρκτική

16/01/2026 - 1:58μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος της 24χρονης στην Τούμπα

16/01/2026 - 11:51πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Ευαγγελία Φωκά-Τρυψάνη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα αλλά έχουν ανοίξει τους δρόμους

16/01/2026 - 9:30πμ
(Πηγή: voria.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 24χρονη πήρε παραμάζωμα 15 σταθμευμένα οχήματα και προσέκρουσε σε κατάστημα και ένα περίπτερο

16/01/2026 - 8:37πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

16/01/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Διαδηλωτές ανακρίνονται στην κρατική τηλεόραση – Πάνω από 800 εκτελέσεις ανεστάλησαν

15/01/2026 - 11:15μμ
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ταξί – Παράταση της απεργίας και νέα 48ωρη «προ των πυλών»

15/01/2026 - 8:58μμ
Πυροσβέστες επιχειρούν στο κτήριο όπου ξέσπασε φωτιά μετά από ισχυρή έκρηξη (φωτ.: EPA/JEROEN JUMELET)
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Ισχυρή έκρηξη σε κτήριο στο κέντρο της Ουτρέχτης

15/01/2026 - 7:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το καστ της «Μεγάλης Χίμαιρας» της ΕΡΤ και αριστερά ο Μ. Καραγάτσης το 1955, ένα τεκμήριο από τη Συλλογή του ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ

Ο τηλεοπτικός Μ. Καραγάτσης: Οι σειρές που βασίστηκαν σε έργα του μεγάλου συγγραφέα

18 λεπτά πριν
(Φωτ.: pexels.com)

Η Θεσσαλονίκη τιμά την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος

45 λεπτά πριν
(Φωτ.: Paul Shaw / Crown Copyright / flickr.com)

Μέγιστη υποκρισία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

ΠΟΕ: Επιστολή προς τον Κυριάκο Πιερρακάκη για διαχείριση των πόρων που προορίζονταν για την αποκατάσταση των Ελλήνων παλιννοστούντων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: anatolinet.gr)

Ένας διαρκής φόρος τιμής στον Βίκτορα Σαρηγιαννίδη

2 ώρες πριν
Με τον Κώστα Μπάρκουλη, σε σκηνή από ταινία του αθάνατου ελληνικού κινηματογράφου (πηγή: finosfilm.com)

Μέλπω Ζαρόκωστα: Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών – Στο Σίδνεϊ είχε κάνει τα πρώτα της βήματα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign