pontosnews.gr
Σάββατο, 13/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δένδιας: Ελπίζω η Τουρκία να αλλάξει πορεία και να συμβάλλει σε αυτό η συνάντηση με Τσαβούσολγου

8/10/2020 - 11:13μμ
Βολές Δένδια κατά Βερολίνου για τη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Τουρκία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Τουρκία γίνεται ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή μας, τόνισε από την Μπρατισλάβα ο Νίκος Δένδιας και εξέφρασε την ελπίδα η Άγκυρα να αλλάξει πορεία. «Είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω μια σύντομη συνάντηση με τον υπουργό Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα στην Μπρατισλάβα και ελπίζω ότι αυτή η συνάντηση θα λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας Ιβάν Κόρτσοκ.

Κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Σλοβακίας τέθηκαν επί τάπητος οι διμερείς σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Απευθυνόμενος στον Σλοβάκο ομόλογό του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξή της Σλοβακίας κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών, αλλά και για την υποστήριξή της στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την Τουρκία, αναδεικνύοντας τη σημασία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης που εκφράστηκε. «Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι αυτή που θα δείξει το δρόμο προς τα εμπρός» επισήμανε περαιτέρω ο υπουργός Εξωτερικών.

Κατά τη συνάντησή τους, ο Νίκος Δένδιας εξήγησε στον Σλοβάκο ομόλογό του την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και ανέλυσε με λεπτομέρεια την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή και τον τρόπο με τον οποίο η Άγκυρα αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Επίσης, τον ενημέρωσε για το θέμα των Βαρωσίων, όπου η τουρκική συμπεριφορά είναι εντελώς αντίθετη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπως διαμήνυσε.

Συζήτηση και για το Ναγκόρνο Καραμπάχ
Παράλληλα, συζήτησαν για τις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και για το πόσο επικίνδυνες μπορεί να είναι, με τον Νίκο Δένδια να επισημαίνει πως η Τουρκία είναι ένα σημαντικό στοιχείο που είναι πάντοτε παρόν στις κρίσεις της περιοχής μας. Η Τουρκία έχει εισβάλλει στη Συρία, στο Ιράκ, έχει στείλει τζιχαντιστές στη Λιβύη και τώρα είναι επίσης παρούσα στη σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ, εξήγησε.

Ειδική αναφορά έκανε και στο επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Σλοβακίας. Οι σχέσεις Ελλάδας και Σλοβακίας είναι εξαιρετικές, τόνισε και εξέφρασε τη βούληση της χώρας μας για περαιτέρω, αμοιβαία επωφελή, εμβάθυνση, με έμφαση την οικονομική συνεργασία.

«Εξαιρετικές οι σχέσεις Ελλάδας-Σλοβακίας»
Τη θέση της Σλοβακίας, ότι υποστηρίζει πλήρως τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ανατολική Μεσόγειο και ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου, τόνισε στις δηλώσεις του ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών Ιβάν Κόρτσοκ.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τις τελευταίες εξελίξεις. Κατόπιν, υπογράμμισε πως μόνο μια πολιτική λύση μπορεί να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση των εντάσεων.

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας και της Σλοβακίας, ο Ιβάν Κόρτσοκ τις χαρακτήρισε εξαιρετικές. «Είναι πάρα πολύ καλά οικοδομημένες πάνω στο κοινό μας όραμα για τα ζητήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών.

Επισήμανε πως οι συναντήσεις τους είναι πολύ συχνές, πάνω από το μέσο όρο των τακτικών συναντήσεων που έχουν στο επίπεδο της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Σε ό,τι αφορά το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Ιβάν Κόρτσοκ απηύθυνε έκκληση τόσο στα δύο μέρη να διαπραγματευτούν όσο και στα μέλη της Ομάδα Μινσκ να δρομολογήσουν μια συνάντηση για να συζητηθεί το μέλλον αυτής της περιοχής. Υποστήριξε πως μια λύση που θα προκύψει από διαπραγματεύσεις είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουν οι εντάσεις και η απώλεια ζωών και από τις δύο πλευρές. Προσέθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να οδηγήσουν σε μια μακροπρόθεσμη λύση του προβλήματος, για να μην ξαναδούμε κλιμάκωση των εντάσεων σε αυτή την περιοχή.

Απευθυνόμενος στον Ν. Δένδια, τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του στη Σλοβακία και τη συμμετοχή του στο Φόρουμ της Μπρατισλάβα GLOBSEC 2020.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Μάνωλης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ελικόπτερο τύπου NH90 της Αεροπορίας Στρατού (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Σύμβαση 50 εκατ. ευρώ για τα ελικόπτερα NH90 του Στρατού Ξηράς

12/12/2025 - 4:32μμ
(Φωτ.: Paul Shaw / Crown Copyright / flickr.com)
ΑΜΥΝΑ

Αμερικανός στρατιωτικός διοικητής: Αυξάνονται οι υβριδικές απειλές και το ΝΑΤΟ πρέπει να ανταποκριθεί

4/12/2025 - 11:30μμ
Εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Αμυντική «υστερία» της Άγκυρας – Μένει εκτός SAFE και τα βάζει με το Νέο Δόγμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

1/12/2025 - 3:58μμ
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος (φωτ.: EUROKINISSI/Παναγιώτης Μπαλάσκας)
ΑΜΥΝΑ

Ένταση στο Αιγαίο, με τουρκικά αλιευτικά στα ελληνικά χωρικά ύδατα

20/11/2025 - 6:21μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ- ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΕΘΑ: Διακλαδική έκθεση στο σταθμό μετρό «Σύνταγμα» για τον εορτασμό της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

17/11/2025 - 7:08μμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΝ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΝ: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την πολυεθνική άσκηση τύπου INVITEX «Νηρηίς-25»

14/11/2025 - 8:36πμ
Εκπαιδευτική βολή στο Πεδίο Βολής Μεγάρων (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΕΣ)
ΑΜΥΝΑ

Εξοπλιστικά: Δάνεια 790 εκατ. θέλει η Ελλάδα από το SAFE – Τι θα αγοράσει

13/11/2025 - 11:59πμ
(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας)
ΑΜΥΝΑ

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Δωρεά για την ανέγερση νέας Μοίρας στη Σχολή Ικάρων

10/11/2025 - 11:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Νέο μισθολόγιο ενστόλων: Αυξήσεις και αναδρομικά έως τρεις μήνες

2/11/2025 - 9:08πμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμική Αεροπορία: Σε λειτουργία εκθεσιακό περίπτερο στο σταθμό μετρό «Σύνταγμα» – Προσομοιωτές πτήσεων και συσκευές VR για μικρούς και μεγάλους

31/10/2025 - 6:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Μ.Π.Σ. Νέας Νικομήδειας «Ο Αριστοτέλης»)

Έφτασε ο καιρός για το 1ο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Καπετάν Ευάγγελος Φωτιάδης»

17 λεπτά πριν
Στιγμιότυπα από τις επιχειρήσεις κατάσχεσης της ΕΛΑΣ (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Χειροπέδες σε 16 από την εγκληματική οργάνωση στην Κρήτη – Δήλωναν μέχρι και εκτάσεις θανόντων

54 λεπτά πριν
Το δέντρο και ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου (φωτ.: Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου)

Με τη χορωδία των Μικρασιατών Ευόσμου άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

1 ώρα πριν
Από αριστερά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Τουρκμενιστάν (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)

Ερντογάν: Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν απέχει πολύ – Συνάντηση με τον Πούτιν στο Τουρκμενιστάν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Μαρίνας «Η Ρωμανία»)

Πρωτοχρονιά με ποντιακό γλέντι για την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Μαρίνας «Η Ρωμανία»

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Με τον Γιωρίκα Τζιντζεροψωμίδη οδηγό, από το Κιλκίς στο δρόμο για το 19ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ στην Καρδίτσα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign