Τέλος στα όνειρα της Μαρίας Σάκκαρη για διάκριση στο Roland Garros έβαλε η Νο159 Μαρτίνα Τρεβιζάν. Η μαχητική Ιταλίδα απέκλεισε με ανατροπή την Ελληνίδα πρωταθλήτρια και συνεχίζει στο Roland Garros, βάζοντας τέλος στο όνειρο για πρόκριση για πρώτη φορά στους «16».
Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έδειξε να έχει την κατάσταση στα χέρια της στο tie break του 2ου σετ, όμως κάποια λάθη τα πλήρωσε ακριβά με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με σπουδαία ανατροπή: 1-6, 7-6(7), 6-3.
Το σερβίς ήταν αυτό που έπαιξε τον μικρότερο ρόλο, καθώς σημειώθηκαν 16 breaks σε σύνολο 29 games στο ματς. Μετά το εκπληκτικό ξεκίνημα, η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να επιστρέψει από το 2-5 games στο 2ο σετ και μάλιστα είχε δύο συνεχόμενα match points στο 6-4 του tie break, χωρίς ωστόσο να τα εκμεταλλευτεί. Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους, η αριστερόχειρας Μαρτίνα Τρεβιζάν πήρε με 8-6 το breaker και ισοφάρισε στο σκορ.
Με την απογοήτευση έκδηλη στις κινήσεις της, η Ελληνίδα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το ιδανικό ξεκίνημα με break στο καθοριστικό σετ και δέχθηκε δύο συνεχόμενα breaks από την Ιταλίδα που προηγήθηκε με 4-1 και 5-2 games.
H Μαρία Σάκκαρη είχε δύο ευκαιρίες να πετύχει το break back, την ώρα που η αντίπαλός της σέρβιρε στο 5-3 για το ματς, όμως δεν ήταν και πάλι αποτελεσματική στις ευκαιρίες της έχοντας συνολικά 9 στα 20 breaks στο ματς (45%), την ίδια ώρα που η Τρεβιζάν είχε 7/9 (78%).
Η 25χρονη Ελληνίδα τελείωσε το ματς με 48 λάθη έναντι 30 της αντιπάλου της, ενώ σημείωσε 24 winners έναντι 15 της Ιταλίδας, σε 2 ώρες και 39 λεπτά συναρπαστικού αγώνα στο Court 9 των εγκαταστάσεων του Roland Garros.