pontosnews.gr
Παρασκευή, 20/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υπερψηφίστηκαν τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τον «Ιανό»

28/09/2020 - 9:32μμ
Υπερψηφίστηκαν τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τον «Ιανό»
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο νόμου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», καθώς και τα περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Επί της αρχής, υπέρ τάχθηκαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση δήλωσαν «παρών». Καταψήφισαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25.

Αρκετά όμως άρθρα με μέτρα ενίσχυσης για την ανακούφιση των πληγέντων από τη φυσική καταστροφή, υπερψηφίστηκαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25. 

Το άρθρο του νομοσχεδίου που προβλέπει τη δυνατότητα ανάθεσης, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού, καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Το άρθρο του νομοσχεδίου που προβλέπει την αύξηση των πιστώσεων για να καλυφθούν ανάγκες στη δημόσια εκπαίδευση, υπερψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση, με εξαίρεση το ΜέΡΑ 25 που δήλωσε «όχι».

«Προσδοκούμε σε ισχυρή ανάκαμψη το 2021»
Προσδοκούμε σε ισχυρή ανάκαμψη το 2021 και αυτό θα αποτυπωθεί την επόμενη εβδομάδα στο προσχέδιο του κρατικού Προϋπολογισμού, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Κλείνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του μεσογειακού κυκλώνα, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε την κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάσταση στην οικονομία, την υγεία, την παιδεία: «Ρώτησε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αν θεωρούμε ότι τα πάμε καλά. Προφανώς δεν θα μπορούσε κανένας υπουργός Οικονομικών να είναι ευχαριστημένος όταν η χώρα μπαίνει σε βαθιά ύφεση, όταν ο πλούτος στο τέλος της χρονιάς θα είναι λιγότερος από όσο ήταν την προηγούμενη χρονιά. Η κατάσταση ελέγχεται, τόσο στο υγειονομικό πεδίο, όσο και στο πεδίο της Οικονομίας. Καταθέσαμε στοιχεία και αριθμούς που αποδεικνύουν ότι η κατάσταση ελέγχεται, και στο πεδίο της υγείας σε ότι αφορά στις ΜΕΘ, και στις προσλήψεις, στην παιδεία, και στην οικονομία, σε ό,τι αφορά στον όγκο, την ποιότητα και την ποσότητα των μέτρων, των δημοσιονομικών μέτρων και των μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας» είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Άλλωστε, και οι θεσμοί στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης, «επικρότησαν» τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την υγειονομική κρίση η κυβέρνηση, σημείωσε.

«Δεν θριαμβολογούμε, δεν κινδυνολογούμε. Το πρώτο εξάμηνο του 2020, η χώρα εμφανίζει μια ύφεση της τάξης του 8%. Ο μέσος ευρωπαϊκός όρος με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, είναι στο 9% και οι χώρες του νότου είναι από 9,3 % η Πορτογαλία, 11,7% η Ιταλία, 12,3% η Γαλλία, 13,1% η Ισπανία. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον κάτι καλό κάνει αυτή η κυβέρνηση για να περιορίσει τις δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας», είπε ο υπουργός Οικονομικών. «Η χώρα θα μπει, και είναι, σε βαθιά ύφεση. Ευελπιστούμε, προσδοκούμε ότι θα υπάρχει ισχυρή ανάκαμψη το 2021. Αυτό θα αποτυπωθεί την επόμενη εβδομάδα στο προσχέδιο του κρατικού Προϋπολογισμού και – ναι! – είμαστε εδώ για να πάρουμε ακόμα περισσότερα μέτρα».

Αναφορικά με τις δαπάνες για τη στήριξη της οικονομίας και τον περιορισμό των συνεπειών της πανδημίας, ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι η παρούσα κυβέρνηση βοήθησε την πολύ μικρή, τη μεσαία και τη μεγάλη επιχειρηματικότητα, με μείωση της φορολογίας. Επανέλαβε δε, ότι εκτίμηση της κυβέρνησης, είναι πως τα μέτρα που λαμβάνει θα ξεπεράσουν τα 24 δισ. ευρώ στο τέλος του χρόνου.

Αναφερόμενος στο πλέγμα των μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από τον «Ιανό», ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η περιφέρεια θα υποβάλλει κάθε 15 μέρες στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών, κατάσταση των επιχειρήσεων που επλήγησαν, για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή και η εκτίμηση. Το ποσοστό της προκαταβολής και ο τρόπος εκταμίευσης θα οριστεί με ΚΥΑ και θα υπάρχουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά: «Άρα, προβλέπουμε αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων, αναστολές δανειακών υποχρεώσεων, αναστολές πλειστηριασμών, οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ, οικονομική ενίσχυση 5.000 ευρώ, ενίσχυση 8.000 ευρώ, καταγραφή όλων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ – και η υπουργική απόφαση για την χορήγηση της προκαταβολής είναι το πακέτο μέτρο, ώστε το ταχύτερο δυνατό να βρεθούμε κοντά στον πολίτη ο οποίος πλήττεται. Έχουμε τους πόρους να καλύψουμε όλες τις ζημιές και ανάγκες οι οποίες αποδεδειγμένα θα έρθουν στο υπουργείο Οικονομικών για αποζημίωση», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στον πυρήνα της πολιτικής της, τη μείωση των φόρων», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

«Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι ευχάριστο για τους συναδέλφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έρχεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να καταργεί ή να μειώνει φόρους, που οι ίδιοι επέβαλαν ως κυβέρνηση», είπε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος. Εξάλλου όπως είπε, «Για να ενισχύσουμε τον τουρισμό και την εστίαση, είχαμε προχωρήσει στη μείωση του ΦΠΑ, στο 13% στις μεταφορές, στα εισιτήρια των κινηματογράφων και στα μη αλκοολούχα ποτά, όπως ο καφές και τα αναψυκτικά, οι χυμοί και το τσάι που σερβίρονται στους κλάδους εστίασης, μέχρι τέλος Οκτωβρίου του 2020. Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο παρόν νομοσχέδιο, παρατείνεται η ισχύς αυτού του μέτρου μέχρι 30 Απριλίου 2021».

Όπως είπε ο υφυπουργός, η κυβέρνηση κινείται σε δύο κατευθύνσεις: «Θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις, να διατηρήσουμε τις θέσεις απασχόλησης, αλλά και να στηρίξουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Την ίδια όμως στιγμή σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα: την επιστροφή σε υψηλούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο απο την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Βαχάγκν Χατσατουριάν (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νικήτας Κακλαμάνης υποδέχθηκε στη Βουλή τον Πρόεδρο της Αρμενίας Vahagn Khachaturyan

19/02/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η υπόθεση του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί – Θάνος Πλεύρης: «Αν έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου, δεν δικαιούται άσυλο»

18/02/2026 - 9:50μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών τελέσθηκε η κηδεία της, παρουσία ακαδημαϊκών, πολιτικών, και πλήθους κόσμου

18/02/2026 - 3:17μμ
Η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη σε εκδήλωση μνήμης για τη Μαριέττα Γιαννάκου, 6 Νοεμβρίου 2023 
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Πλήρης ημερών απεβίωσε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής 

15/02/2026 - 2:13μμ
Ο Αναστάσης Παπαληγούρας (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιάννης Μωυσιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Αναστάσης Παπαληγούρας

12/02/2026 - 9:52πμ
Εικόνα από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπου πραγματοποιήθηκε η 6η Σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Ερντογάν: «Ανοιχτά» τα ακανθώδη ζητήματα παρά τα βήματα προσέγγισης στην Άγκυρα – Casus belli, υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, μουσουλμανική μειονότητα, Κυπριακό

11/02/2026 - 8:09μμ
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα το 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με στόχο τη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας η σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

11/02/2026 - 8:39πμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο του 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μήνυμα κανονικότητας» η περιοδική συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Δεν θα συζητηθούν οι θαλάσσιες ζώνες

10/02/2026 - 10:30μμ
Ο Παύλος Πολάκης σε παλαιότερη φωτογραφία, όρθιος στην ολομέλεια της Βουλής ν/σ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προτείνει την άρση της ασυλίας του

10/02/2026 - 12:55μμ
Η Ελένη Καραγεωργοπούλου σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, τον περασμένο Οκτώβριο (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρελθόν η Ελένη Καραγεωργοπούλου για την Πλεύση Ελευθερίας – Ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή της στον Νικήτα Κακλαμάνη

10/02/2026 - 11:18πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης)

Ο «Εύξεινος Πόντος» Στοκχόλμης ετοιμάζει μεγάλο ποντιακό χορό στην καρδιά της Σουηδίας

25 λεπτά πριν
Εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιρανικός στρατός δείχνει ιρανικά και ρωσικά πολεμικά πλοία σε κοινή άσκηση στη Θάλασσα του Ομάν (φωτ.: EPA/ IRANIAN ARMY OFFICE)

Ιράν προς Συμβούλιο Ασφαλείας: Δεν επιδιώκουμε πόλεμο αλλά σε περίπτωση επίθεσης στόχοι μας είναι όλα τα μέσα και βάσεις ΗΠΑ στην περιοχή

60 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/alexandra_koch-621802/)

Παιδιά και τεχνητή νοημοσύνη: Οι κίνδυνοι πίσω από τα chatbots

2 ώρες πριν
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, τον Ιανουάριο του 2026, ενώ προσέρχεται στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας

2 ώρες πριν
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της βυζαντινολόγου και πρύτανη, Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ, στην Μητρόπολη Αθηνών (φωτ.: Δήμητρα Κούτρα/ TOKLIK.GR/EUROKINISSI)

«Όταν συνάντησα την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ…» – Σήμερα η κηδεία της διακεκριμένης βυζαντινολόγου

2 ώρες πριν
Άποψη των Κοτυώρων, της επαρχίας όπου ανήκε το ελληνικό χωριό Τάμαλαν (φωτ.: tr.pinterest.com/eskiturkiyefotograflari/)

Τάμαλαν: Το αμιγώς ελληνικό χωριό στην περιφέρεια της Χαψάμανας στα Κοτύωρα του Πόντου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign