pontosnews.gr
Παρασκευή, 4/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υπερψηφίστηκαν τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τον «Ιανό»

28/09/2020 - 9:32μμ
Υπερψηφίστηκαν τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τον «Ιανό»
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο νόμου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», καθώς και τα περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Επί της αρχής, υπέρ τάχθηκαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση δήλωσαν «παρών». Καταψήφισαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25.

Αρκετά όμως άρθρα με μέτρα ενίσχυσης για την ανακούφιση των πληγέντων από τη φυσική καταστροφή, υπερψηφίστηκαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25. 

Το άρθρο του νομοσχεδίου που προβλέπει τη δυνατότητα ανάθεσης, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού, καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Το άρθρο του νομοσχεδίου που προβλέπει την αύξηση των πιστώσεων για να καλυφθούν ανάγκες στη δημόσια εκπαίδευση, υπερψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση, με εξαίρεση το ΜέΡΑ 25 που δήλωσε «όχι».

«Προσδοκούμε σε ισχυρή ανάκαμψη το 2021»
Προσδοκούμε σε ισχυρή ανάκαμψη το 2021 και αυτό θα αποτυπωθεί την επόμενη εβδομάδα στο προσχέδιο του κρατικού Προϋπολογισμού, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Κλείνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του μεσογειακού κυκλώνα, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε την κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάσταση στην οικονομία, την υγεία, την παιδεία: «Ρώτησε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αν θεωρούμε ότι τα πάμε καλά. Προφανώς δεν θα μπορούσε κανένας υπουργός Οικονομικών να είναι ευχαριστημένος όταν η χώρα μπαίνει σε βαθιά ύφεση, όταν ο πλούτος στο τέλος της χρονιάς θα είναι λιγότερος από όσο ήταν την προηγούμενη χρονιά. Η κατάσταση ελέγχεται, τόσο στο υγειονομικό πεδίο, όσο και στο πεδίο της Οικονομίας. Καταθέσαμε στοιχεία και αριθμούς που αποδεικνύουν ότι η κατάσταση ελέγχεται, και στο πεδίο της υγείας σε ότι αφορά στις ΜΕΘ, και στις προσλήψεις, στην παιδεία, και στην οικονομία, σε ό,τι αφορά στον όγκο, την ποιότητα και την ποσότητα των μέτρων, των δημοσιονομικών μέτρων και των μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας» είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Άλλωστε, και οι θεσμοί στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης, «επικρότησαν» τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την υγειονομική κρίση η κυβέρνηση, σημείωσε.

«Δεν θριαμβολογούμε, δεν κινδυνολογούμε. Το πρώτο εξάμηνο του 2020, η χώρα εμφανίζει μια ύφεση της τάξης του 8%. Ο μέσος ευρωπαϊκός όρος με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, είναι στο 9% και οι χώρες του νότου είναι από 9,3 % η Πορτογαλία, 11,7% η Ιταλία, 12,3% η Γαλλία, 13,1% η Ισπανία. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον κάτι καλό κάνει αυτή η κυβέρνηση για να περιορίσει τις δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας», είπε ο υπουργός Οικονομικών. «Η χώρα θα μπει, και είναι, σε βαθιά ύφεση. Ευελπιστούμε, προσδοκούμε ότι θα υπάρχει ισχυρή ανάκαμψη το 2021. Αυτό θα αποτυπωθεί την επόμενη εβδομάδα στο προσχέδιο του κρατικού Προϋπολογισμού και – ναι! – είμαστε εδώ για να πάρουμε ακόμα περισσότερα μέτρα».

Αναφορικά με τις δαπάνες για τη στήριξη της οικονομίας και τον περιορισμό των συνεπειών της πανδημίας, ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι η παρούσα κυβέρνηση βοήθησε την πολύ μικρή, τη μεσαία και τη μεγάλη επιχειρηματικότητα, με μείωση της φορολογίας. Επανέλαβε δε, ότι εκτίμηση της κυβέρνησης, είναι πως τα μέτρα που λαμβάνει θα ξεπεράσουν τα 24 δισ. ευρώ στο τέλος του χρόνου.

Αναφερόμενος στο πλέγμα των μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από τον «Ιανό», ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η περιφέρεια θα υποβάλλει κάθε 15 μέρες στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών, κατάσταση των επιχειρήσεων που επλήγησαν, για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή και η εκτίμηση. Το ποσοστό της προκαταβολής και ο τρόπος εκταμίευσης θα οριστεί με ΚΥΑ και θα υπάρχουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά: «Άρα, προβλέπουμε αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων, αναστολές δανειακών υποχρεώσεων, αναστολές πλειστηριασμών, οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ, οικονομική ενίσχυση 5.000 ευρώ, ενίσχυση 8.000 ευρώ, καταγραφή όλων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ – και η υπουργική απόφαση για την χορήγηση της προκαταβολής είναι το πακέτο μέτρο, ώστε το ταχύτερο δυνατό να βρεθούμε κοντά στον πολίτη ο οποίος πλήττεται. Έχουμε τους πόρους να καλύψουμε όλες τις ζημιές και ανάγκες οι οποίες αποδεδειγμένα θα έρθουν στο υπουργείο Οικονομικών για αποζημίωση», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στον πυρήνα της πολιτικής της, τη μείωση των φόρων», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

«Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι ευχάριστο για τους συναδέλφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έρχεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να καταργεί ή να μειώνει φόρους, που οι ίδιοι επέβαλαν ως κυβέρνηση», είπε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος. Εξάλλου όπως είπε, «Για να ενισχύσουμε τον τουρισμό και την εστίαση, είχαμε προχωρήσει στη μείωση του ΦΠΑ, στο 13% στις μεταφορές, στα εισιτήρια των κινηματογράφων και στα μη αλκοολούχα ποτά, όπως ο καφές και τα αναψυκτικά, οι χυμοί και το τσάι που σερβίρονται στους κλάδους εστίασης, μέχρι τέλος Οκτωβρίου του 2020. Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο παρόν νομοσχέδιο, παρατείνεται η ισχύς αυτού του μέτρου μέχρι 30 Απριλίου 2021».

Όπως είπε ο υφυπουργός, η κυβέρνηση κινείται σε δύο κατευθύνσεις: «Θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις, να διατηρήσουμε τις θέσεις απασχόλησης, αλλά και να στηρίξουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Την ίδια όμως στιγμή σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα: την επιστροφή σε υψηλούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντόνιο Κόστα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο μετά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για την άμυνά της

3/09/2026 - 9:21μμ
(Φωτ.: EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνικό διάβημα στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα και τις τουρκικές αιτιάσεις

3/09/2026 - 5:17μμ
Ο πρόεδρος της Ελληνικής 
Αριστερής Συμπαράταξης Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ MOTION TEAM)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

3/09/2026 - 12:20πμ
Εικόνα από την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Η Θεσσαλονίκη κινείται», όπου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας μίλησε για τα έργα του Μετρό και τον Flyοver (φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο τραπέζι η 24ωρη λειτουργία τα σαββατοκύριακα

2/09/2026 - 10:44μμ
Ρένα Δούρου και Έλενα Ακρίτα στα βουλευτικά έδρανα. Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Δεν εξελέγη αντιπρόεδρος η Έλενα Ακρίτα

2/09/2026 - 3:36μμ
Η σημαίες της Ελλάδας και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης σε υπουργικό επίπεδο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα: Διακοίνωση με απειλές για το Αιγαίο

2/09/2026 - 3:12μμ
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζοζέφ Αούν, στο Μέγαρο Μαξίμου.  Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Λίβανος: Στρατηγική σχέση με φόντο το Ισραήλ – Το μήνυμα προς τη Χεζμπολάχ

31/08/2026 - 3:16μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ προς Άγκυρα: Η κυριαρχία στο Αιγαίο δεν επιδέχεται σχολιασμό

29/08/2026 - 6:19μμ
(Φωτ. αρχείου: Twitter / T.C. Millî Savunma Bakanlığı)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Γιάννη Μανιάτη στην Κομισιόν για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

29/08/2026 - 11:54πμ
Εναέρια λήψη των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ ενόψει της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Παπανίκος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επτά «ναι» στη Θεσσαλονίκη, αλλά κενό 2,5 δισ. στους δήμους – Η ατζέντα πριν από τη ΔΕΘ

27/08/2026 - 10:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από την έρημο Τανζρούφτ, έναν από τους πιο αφιλόξενους τόπους του πλανήτη (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)

Αλγερία: Στρατώνας στην έρημο Τανζρούφτ μετατρέπεται σε φυλακή για βαρόνους ναρκωτικών

14 λεπτά πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook)

Μακροχώρι: Δύο βραδιές με ποντιακή λύρα, χορό και παράδοση στο πανηγύρι του Τιμίου Προδρόμου

38 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Κύπελλο Ελλάδας: Πρώτο τρίποντο με Ταμπόρδα ο Παναθηναϊκός

54 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/Alexa_Fotos)

Συντάξεις: Ποιοι μπορούν να φύγουν πριν από τα 62 – Τι αλλάζει με το επίδομα των 300 ευρώ

1 ώρα πριν
Το μπαλκόνι του διαμερίσματος στην οδό Θάσου στην Κυψέλη. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κυψέλη: Το DNA κατέρριψε τον ισχυρισμό για το «λάθος μωρό» – Τι έδειξε για τα τέσσερα παιδιά

1 ώρα πριν

Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης & Σοφία Αμπερίδου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα βιωματικό ταξίδι στην καρδιά του ποντιακού πολιτισμού

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV