pontosnews.gr
Παρασκευή, 17/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ελλάδα-Τουρκία συμφώνησαν να αρχίσει ο 61ος γύρος διερευνητικών επαφών

22/09/2020 - 9:24μμ
Ελλάδα-Τουρκία συμφώνησαν να αρχίσει ο 61ος γύρος διερευνητικών επαφών
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Διαφορετικές πτυχές των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας αλλά και για την «επανέναρξη των απευθείας διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών» απασχόλησαν τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεδιάσκεψης.

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής της 24ης-25ης Σεπτεμβρίου που ωστόσο αναβλήθηκε για τις 1-2 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών ότι Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν να κάνουν διερευνητικές επαφές. Οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν προσεχώς στην Κωνσταντινούπολη. «Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν τη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών, στην Κωνσταντινούπολη, προσεχώς», σημειώνει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

«Είναι συνομιλίες και όχι διαπραγματεύσεις»
Την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών της Ελλάδας με την Τουρκία, ανακοίνωσε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και το Κέντρο για Ευρωπαϊκές Σπουδές «Martens», με τίτλο «Η απειλή του αναθεωρητισμού: Προκλήσεις ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο», ξεκαθαρίζοντας πως είναι συνομιλίες και όχι διαπραγματεύσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας με την απόσυρση του «Oruç Reis», ο Νίκος Δένδιας είπε πως δεν το χαρακτηρίζει ένα παράθυρο, επειδή ένα παράθυρο είναι πολύ ευρύ με πολύ φως, αλλά ένα σημάδι, ένα μικρό φως στο τέλος του διαδρόμου που ίσως δείχνει ότι υπάρχει μια ευκαιρία. Σημείωσε πως η Ελλάδα ούσα μια ειρηνική χώρα θα κάνει αυτό που της αναλογεί και ελπίζει ότι η Τουρκία θα κάνει το ίδιο.

«Θα συμμετάσχουμε σε αυτή την προσπάθεια και θα επιχειρήσουμε να επανεκκινήσουμε τις διερευνητικές επαφές» ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ελπίδα να αποτελέσει μια ευκαιρία, σημειώνοντας ωστόσο πως είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών σκιαγράφησε αναλυτικά τις τουρκικές προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα. Ειδικότερα, έκανε λόγο για τεράστια κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και παράνομης συμπεριφοράς στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για αναθεωρητισμό εκ μέρους της Τουρκίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο με τη σορό του άτυχου ανθυποσμηναγού (ένθετη φωτ.) στη διάρκεια της κηδείας του (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΜΥΝΑ

Τρία χρόνια από τον θάνατο του πιλότου Περικλή Στεφανίδη – Μνημόσυνο στο Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς

16/07/2026 - 10:15πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΑΜΥΝΑ

Νέα αίτηση στον Άρειο Πάγο για τις υποκλοπές μετά από δικαστικό έγγραφο για τον Ταλ Ντίλιαν

14/07/2026 - 3:06μμ
Στέλεχος του Ελληνικού Στρατού εκπαιδεύεται στο χειρισμό Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών στο Κέντρο Επιχειρήσεων Προσομοίωσης (ΚΠΕ) «ΙΑΝΟΣ», στην Αλεξανδρούπολη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΑΜΥΝΑ

Πώς εκπαιδεύει ο Ελληνικός Στρατός τους νέους χειριστές drones – Από τον εξομοιωτή στο πεδίο επιχειρήσεων

11/07/2026 - 12:41μμ
Αεροσκάφος F16 σε ακροβατικούς ελιγμούς (φωτ. αρχείου: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

F-16 έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ζάκυνθο λόγω μηχανικής βλάβης

9/07/2026 - 3:02μμ
Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής της Νέας Υόρκης Μάικ Λόλερ (φωτ.: facebook.com/ lawler4ny)
ΑΜΥΝΑ

F-35: Επιστολή Ρεπουμπλικάνου βουλευτή στον Ντόναλντ Τραμπ για να μπλοκαριστεί η πώληση των μαχητικών στην Τουρκία

2/07/2026 - 9:54πμ
Το μνημείο στο Ελληνορθόδοξο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο, της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου (φωτ.: haf.gr)
ΑΜΥΝΑ

Αίγυπτος: Η Πολεμική Αεροπορία αποκατέστησε το Μνημείο των Ελλήνων Πολεμιστών στο Κάιρο

26/06/2026 - 11:06μμ
Επίσημη τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου του ΓΕΕΘΑ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΕΘΑ: Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου

22/06/2026 - 10:04μμ
(Πηγή: x.com/KubiliusA)
ΑΜΥΝΑ

Η Ελλάδα υπέγραψε τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα SAFE – Δήλωση του αρμόδιου επιτρόπου Α. Κουμπίλιους

13/06/2026 - 6:33μμ
(Φωτ.: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΑΜΥΝΑ

ONEX: Δυνατότητα για ναυπήγηση του πρώτου ελληνικού υποβρυχίου για το Πολεμικό Ναυτικό εντός 8ετίας

10/06/2026 - 3:47μμ
Ο Νίκος Δένδιας στη 19η Διαβαλκανική Σύνοδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, 3 Ιουνίου 2026 (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΜΥΝΑ

Η Άγκυρα επιβεβαιώνει ότι παρενόχλησε το αεροσκάφος του Δένδια στην Κύπρο μέσω διάψευσης

8/06/2026 - 6:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFΑ (φωτ.: EPA / Bob Frid)

Ισπανία-Αργεντινή: Η τέλεια μηχανή απέναντι στη μαγεία του Μέσι

34 δευτερόλεπτα πριν
Οι μαζικές σφαγές των Νεότουρκων το 1915 άφησαν πίσω τους πάνω από 150.000 ορφανά (φωτ.: zartonkmedia/Instagram)

Φωτογραφία-ντοκουμέντο που εξακολουθεί να στοιχειώνει την παγκόσμια ιστορία: Ορφανά της Αρμενικής Γενοκτονίας ποζάρουν μπροστά στον Τζεμάλ Πασά, έναν από τους υπεύθυνους της καταστροφής τους

25 λεπτά πριν
Συγγενείς και φίλοι παρίστανται στην εξόδιο ακολουθία της ηθοποιού Μάρως Κοντού στη Μητρόπολη Αθηνών, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Μάρω Κοντού: Το τελευταίο χειροκρότημα – «Αντί για καλημέρα, πρέπει να σου πω καληνύχτα»

48 λεπτά πριν
Στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 (πηγή: Facebook / Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων «Παναγία Σουμελά»)

Ξεκίνησε το 28ο Συναπάντημα Νεολαίας – Η γυναίκα του Πόντου στο επίκεντρο

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από την τελευταία συνεδρίαση της Κνεσέτ με την παρούσα σύνθεση, καθώς το κοινοβούλιο του Ισραήλ διαλύθηκε ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου. Πέμπτη 13 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Ισραήλ: Διαλύθηκε η Κνεσέτ – Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων έμεινε στα χαρτιά

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη μετάδοση του διαγγέλματος του Ντόναλντ Τραμπ στην αίθουσα ενημέρωσης Τύπου «Τζέιμς Σ. Μπρέιντι» του Λευκού Οίκου. Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)

Τραμπ: Βλέπει «πειρατεία» από την Κίνα και στρώνει το έδαφος για τις ενδιάμεσες εκλογές

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign