pontosnews.gr
Κυριακή, 16/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μεσογειακός κυκλώνας: Πολύ μικρή πιθανότητα να δημιουργηθεί πάνω από την Ελλάδα

15/09/2020 - 10:00πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πολύ μικρή πιθανότητα έχει το σενάριο για τη δημιουργία μεσογειακού κυκλώνα με κίνηση προς την Ελλάδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που διαψεύδει σχετικά δημοσιεύματα. Η πλειονότητα των διαθέσιμων προγνωστικών μοντέλων δείχνει μη ευνοϊκές συνθήκες για τη δημιουργία ενός medicane (όπως είναι διεθνώς γνωστό το φαινόμενο, από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricane) την Πέμπτη στο Ιόνιο Πέλαγος, και ειδικά κοντά στις ακτές της χώρας μας.

Το medicane είναι ένα σχετικά σπάνιο φαινόμενο, που εμφανίζεται μία ή δύο φορές το χρόνο. Πρόκειται για ισχυρό βαρομετρικό σύστημα με πολλά κοινά με τους τροπικούς κυκλώνες.

Κύριο χαρακτηριστικό είναι οι θυελλώδεις άνεμοι που στροβιλίζονται γύρω από ένα «μάτι», συνοδευόμενοι από καταρρακτώδεις βροχές κοντά στο κέντρο του βαρομετρικού συστήματος και όχι στα θερμά και ψυχρά μέτωπα, όπως συνήθως συμβαίνει με τα κοινά βαρομετρικά χαμηλά της Μεσογείου.

Οι μεσογειακοί κυκλώνες σχηματίζονται κυρίως το φθινόπωρο ή νωρίς το χειμώνα πάνω από τα σχετικά θερμά νερά της Μεσογείου σε συνδυασμό με τον ψυχρότερο υπερκείμενο αέρα, και αντλούν ενέργεια από τη δραστηριότητα των καταιγίδων. Ο τελευταίος που επηρέασε τη χώρα μας ήταν ο «Ξενοφών», στις 29 Σεπτεμβρίου 2018.

Από την άλλη, σύμφωνα με το meteo, μια ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της κεντρικής Μεσογείου προκαλεί ήδη ισχυρές και πολύωρες καταιγίδες. Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφονται σε περιοχές της νότιας Ιταλίας, της Μάλτας, της Τυνησίας και της βορειοδυτικής Λιβύης, ενώ οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και την Τρίτη.

Ο καιρός την Τρίτη στην Ελλάδα
Την Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, που κατά τόπους βαθμιαία θα αυξηθούν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 11 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 12 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 36, στη Θεσσαλία από 15 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 32, και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 19 έως 34 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα βόρεια παράλια της Κρήτης, οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και έως το πρωί τοπικά στα βόρεια πελάγη 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατούν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: onlarissa.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο – Ήχησε το 112 για τους καπνούς που έχουν καλύψει την περιοχή

16/08/2026 - 9:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αναστασία Καρεκλά)
ΕΛΛΑΔΑ

Απόστολος Χρήστου: Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στα 100μ. ύπτιο!

16/08/2026 - 9:22μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς στα Νεόκτιστα

16/08/2026 - 7:16μμ
Εναέρια μέσα επιχειρούν στη διπλή πυρκαγιά της Σαλαμίνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: Σχεδόν ταυτόχρονες οι πυρκαγιές στη Σαλαμίνα – Πώς έχασαν τη ζωή τους οι δύο άνθρωποι

16/08/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Δύο σοροί εντοπίστηκαν στα Περιστέρια – Σε αυξημένη ετοιμότητα ΕΚΑΒ και Λιμενικό

16/08/2026 - 5:22μμ
Τα μέτωπα της φωτιάς σε Περιστέρια και Κακή Βίγλα όπως φαίνονται από την Αίγινα (φωτ.: facebook/Πυροπροστασια Δασων Λαυρεωτικης/Athina Makraki)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Διπλό μέτωπο σε Περιστέρια και Σελήνια, κοντά σε σπίτια

16/08/2026 - 3:40μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΑΔΕ: Πρόστιμο 1,32 εκατ. ευρώ σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων

16/08/2026 - 12:48μμ
Εικόνα από τον σταθμό μετρό της Καλαμαριάς που αναμένεται να ανοίξει για το κοινό τις επόμενες εβδομάδες (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στην τελική ευθεία η επέκταση για Καλαμαριά

16/08/2026 - 11:32πμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιός Δυτικού Νείλου: Σε έξαρση η μετάδοση στην Ελλάδα – Τι προειδοποιεί ο ΕΟΔΥ

16/08/2026 - 9:26πμ
(Πηγή: YouTube/ethnos.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σκύρο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

16/08/2026 - 9:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Google Maps)

ΥΠΕΞ: Παράνομα τα τουρκικά «θαλάσσια πάρκα» – Δεν δημιουργούν τετελεσμένα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

27 λεπτά πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)

Συγκίνηση στην απονομή του Χρήστου στο Παρίσι – Τα εννέα ευρωπαϊκά μετάλλιά του

56 λεπτά πριν
(Φωτ.: onlarissa.gr)

Λάρισα: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο – Ήχησε το 112 για τους καπνούς που έχουν καλύψει την περιοχή

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αναστασία Καρεκλά)

Απόστολος Χρήστου: Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στα 100μ. ύπτιο!

2 ώρες πριν
Από αριστερά, όρθιοι: Πλούταρχος Κανετίδης, Γιώργος Αβραμίδης, Βίκυ και Άρης Μιχαηλίδης, Λάκης Καλομενίδης, Ηλίας Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Ευτυχίδης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος• καθιστοί : Δημήτρης Λαμπρόπουλος, Κυριάκος Σαμψονιδης (φωτ.: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος)

Των Ποντίων οι κοινότητες: Μια παρέα που εκπλήρωσε το τάμα της στην Παναγία Σουμελά μοιράζεται την ιστορία της στο Pontos News

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Μαντόνα: Η επίσκεψη στα Μετέωρα και η ιδιωτική συνάντηση με τον ηγούμενο της Μονής Βαρλαάμ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV