pontosnews.gr
Πέμπτη, 22/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μεσογειακός κυκλώνας: Πολύ μικρή πιθανότητα να δημιουργηθεί πάνω από την Ελλάδα

15/09/2020 - 10:00πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πολύ μικρή πιθανότητα έχει το σενάριο για τη δημιουργία μεσογειακού κυκλώνα με κίνηση προς την Ελλάδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που διαψεύδει σχετικά δημοσιεύματα. Η πλειονότητα των διαθέσιμων προγνωστικών μοντέλων δείχνει μη ευνοϊκές συνθήκες για τη δημιουργία ενός medicane (όπως είναι διεθνώς γνωστό το φαινόμενο, από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricane) την Πέμπτη στο Ιόνιο Πέλαγος, και ειδικά κοντά στις ακτές της χώρας μας.

Το medicane είναι ένα σχετικά σπάνιο φαινόμενο, που εμφανίζεται μία ή δύο φορές το χρόνο. Πρόκειται για ισχυρό βαρομετρικό σύστημα με πολλά κοινά με τους τροπικούς κυκλώνες.

Κύριο χαρακτηριστικό είναι οι θυελλώδεις άνεμοι που στροβιλίζονται γύρω από ένα «μάτι», συνοδευόμενοι από καταρρακτώδεις βροχές κοντά στο κέντρο του βαρομετρικού συστήματος και όχι στα θερμά και ψυχρά μέτωπα, όπως συνήθως συμβαίνει με τα κοινά βαρομετρικά χαμηλά της Μεσογείου.

Οι μεσογειακοί κυκλώνες σχηματίζονται κυρίως το φθινόπωρο ή νωρίς το χειμώνα πάνω από τα σχετικά θερμά νερά της Μεσογείου σε συνδυασμό με τον ψυχρότερο υπερκείμενο αέρα, και αντλούν ενέργεια από τη δραστηριότητα των καταιγίδων. Ο τελευταίος που επηρέασε τη χώρα μας ήταν ο «Ξενοφών», στις 29 Σεπτεμβρίου 2018.

Από την άλλη, σύμφωνα με το meteo, μια ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της κεντρικής Μεσογείου προκαλεί ήδη ισχυρές και πολύωρες καταιγίδες. Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφονται σε περιοχές της νότιας Ιταλίας, της Μάλτας, της Τυνησίας και της βορειοδυτικής Λιβύης, ενώ οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και την Τρίτη.

Ο καιρός την Τρίτη στην Ελλάδα
Την Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, που κατά τόπους βαθμιαία θα αυξηθούν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 11 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 12 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 36, στη Θεσσαλία από 15 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 32, και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 19 έως 34 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα βόρεια παράλια της Κρήτης, οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και έως το πρωί τοπικά στα βόρεια πελάγη 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατούν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Νεκρή γυναίκα στην Άνω Γλυφάδα από τα ορμητικά νερά

21/01/2026 - 11:36μμ
(Φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Παράλιο Άστρος: Έχασε τη ζωή του λιμενικός εν ώρα υπηρεσίας

21/01/2026 - 8:32μμ
Ισχυρή βροχόπτωση στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Εικόνα απο τον Διόνυσο, στη λεωφ. Σταμάτας (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία σε εξέλιξη: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Αττική – Χιονοπτώσεις και προβλήματα σε όλη τη χώρα

21/01/2026 - 7:40μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Ρεμπάπης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα σχολεία στην Αττική

21/01/2026 - 6:30μμ
Εικόνα από τη μεταγωγή του 16χρονου στον ανακριτή πριν από λίγες μέρες (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα ξυλοδαρμού στις φυλακές ο 16χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου στις Σέρρες

21/01/2026 - 6:00μμ
Τα κύματα «σήκωσαν» ιστιοπλοϊκό που ήταν δεμένο στη στεριά, στη Γαύδο. Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: Glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία «σαρώνει» την Κρήτη και τη Γαύδο – Ζημιές και διακοπές ρεύματος

21/01/2026 - 3:20μμ
Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία με 12 μποφόρ στο Ρίο: Η γέφυρα ξανά στην κυκλοφορία – Δείτε τα κύματα να την… μαστιγώνουν

21/01/2026 - 2:56μμ
Με σύγχρονο look and feel, τα καταστήματα Allwyn φέρνουν περισσότερη διασκέδαση και ακόμη πιο πολλές εκπλήξεις
ΕΛΛΑΔΑ

Τα πρώτα καταστήματα Allwyn είναι εδώ – Νέα εποχή για το δίκτυο των καταστημάτων του ΟΠΑΠ

21/01/2026 - 2:33μμ
Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στο Μενίδι, Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Νέα στοιχεία για τον διαρρήκτη που προκάλεσε τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών

21/01/2026 - 2:09μμ
Έντονη καταιγίδα με κεραυνούς (φωτ.: ΕΚΠΑ)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο – Ισχυρές βροχές, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι

21/01/2026 - 12:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Αήττητη στα ημιτελικά η Ελλάδα

4 ώρες πριν
Οι υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Χάρης Θεοχάρης και Mehmet Kemal Bozay (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)

Ελλάδα-Τουρκία: Στην Αθήνα έγινε ο 9ος γύρος συνομιλιών για το Κοινό Σχέδιο Δράσης στο πλαίσιο της «Θετικής Ατζέντας»

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

EuroCup: Διασύρθηκε από την Τουρκ Τέλεκομ ο Πανιώνιος

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)

Η κακοκαιρία συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Νεκρή γυναίκα στην Άνω Γλυφάδα από τα ορμητικά νερά

5 ώρες πριν
(Φωτ.: FIBA)

FIBA Europe Cup: «Διπλό» πρόκρισης στη Σλοβακία για τον ΠΑΟΚ

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/GIAN EHRENZELLER)

Ο Τραμπ υπαναχωρεί για τους δασμούς μετά τις αντιδράσεις της Ευρώπης για τη Γροιλανδία

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign