pontosnews.gr
Τρίτη, 29/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρωσία: Οι περιφερειακές εκλογές προαναγγέλλονται πιο δύσκολές απ’ ό,τι συνήθως για το Κρεμλίνο

11/09/2020 - 5:48μμ
Ρωσία: Οι περιφερειακές εκλογές προαναγγέλλονται πιο δύσκολές απ' ό,τι συνήθως για το Κρεμλίνο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Κλίμα αμφισβήτησης που εντείνεται, εκλογικό σασπένς στην Άπω Ανατολή, οικονομική κρίση και η φερόμενη δηλητηρίαση του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι: οι τοπικές εκλογές, που διεξάγονται από σήμερα στη Ρωσία, προαναγγέλλονται περισσότερο δύσκολες απ’ ό,τι συνήθως για το κόμμα του Κρεμλίνου.

Σε 41 περιφέρειες οι Ρώσοι καλούνται να εκλέξουν 20 κυβερνήτες, περιφερειακές ή δημοτικές συνελεύσεις, καθώς και τέσσερις βουλευτές του Κοινοβουλίου.

Η ψηφοφορία διεξάγεται από σήμερα μέχρι την Κυριακή για να περιοριστεί ο κίνδυνος διάδοσης του κορονοϊού, όμως αντιπολιτευόμενοι εκφράζουν φόβους ότι αυτό μπορεί να διευκολύνει τις απάτες.

Συνήθως αυτές οι τοπικές εκλογές προκαλούν μικρό ενδιαφέρον, καθώς η κυριαρχία του κόμματος Ενωμένη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν μοιάζει αναπόφευκτη στη συντριπτική πλειονότητα των περιφερειών. Όμως μερικές αναμετρήσεις μπορεί να καταλήξουν σε πλήγματα για την εκλογική μηχανή του Κρεμλίνου.

«Σε πλήρη κρίση»
Αντιμέτωπος με τα οικονομικά προβλήματα που έχουν οξυνθεί από την πανδημία και με κατηγορίες για πελατειακές σχέσεις με τους ψηφοφόρους, ο σχηματισμός βρίσκεται σε πτώση στις δημοσκοπήσεις, έναν χρόνο πριν από τις ρωσικές βουλευτικές εκλογές.

Σε όλα αυτά προστίθεται ο δρόμος που έχει χαράξει η πόλη Χαμπαρόφσκ (Άπω Ανατολή). Δεν προβλέπεται να διεξαχθούν εκεί εκλογές, όμως εδώ και δύο μήνες η Μόσχα δεν καταφέρνει να χαλιναγωγήσει εκεί σημαντικές διαδηλώσεις που καταγγέλλουν τη σύλληψη του περιφερειακού κυβερνήτη ο οποίος είχε εκλεγεί πριν από δύο χρόνια με αντίπαλο έναν ευνοούμενο του Κρεμλίνου.

«Αυτό το κόμμα [η Ενωμένη Ρωσία] βρίσκεται σε πλήρη κρίση και δεν προτείνει την παραμικρή καινούργια ιδέα», εκτιμά ο πολιτειολόγος Αλεξάντρ Κίνεφ, σύμφωνα με τον οποίο το κόμμα ποντάρει σε χαμηλή γενική συμμετοχή, με ταυτόχρονη μεγιστοποίηση της συμμετοχής των δημόσιων υπαλλήλων που μπορούν να υποχρεωθούν να ψηφίσουν υπέρ της εξουσίας.

Το Κρεμλίνο φέρεται επίσης ότι έχει ευνοήσει την εμφάνιση τεσσάρων κομμάτων που έχουν στόχο «να διασπάσουν την ψήφο» της αμφισβήτησης, σύμφωνα με τον Κίνεφ.

Η αντιπολίτευση θέλει από την πλευρά της να επωφεληθεί από το πλαίσιο αυτό για να πάρει πόντους, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιφέρειες όπου υπάρχει δυσπιστία έναντι της Μόσχας, που πολλοί πιστεύουν ότι δεν ενδιαφέρεται παρά για τον φυσικό πλούτο των περιφερειών.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος τον Αύγουστο έπεσε θύμα δηλητηρίασης, όπως καταγγέλλεται, έκανε εξάλλου προεκλογική εκστρατεία στη Σιβηρία, όταν δηλητηριάστηκε. Ο Ναβάλνι διεξήγε δύο έρευνες για διαφθορά των ελίτ του Τομσκ και του Νοβοσιμπίρσκ και είχε πάει στη Σιβηρία για να υποστηρίξει υποψηφίους στις πόλεις αυτές.

Η περιφέρεια του Νοβοσιμπίρσκ και η ομώνυμη πρωτεύουσά της είναι εμβληματικές των περιφερειακών εκλογών που άρχισαν σήμερα.

Σασπένς στο Νοβοσιμπίρσκ
«Συνήθως οι ψηφοφορίες είναι εκ των προτέρων αποφασισμένες. Αλλά όχι αυτήν τη φορά και το λατρεύω αυτό!», λέει ενθουσιασμένος ο Σεργκέι Μπόικο. Στα 37 του, αυτή η πολιτική προσωπικότητα που είναι πολύ γνωστή στο Νοβοσιμπίρσκ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, ένωσε την αντιπολίτευση για να αντιταχθεί στην Ενωμένη Ρωσία και το Κομμουνιστικό Κόμμα, σχηματισμούς που μοιράζονται την εξουσία στην πόλη αυτή και την περιφέρειά της.

Ο συνασπισμός «Νοβοσιμπίρσκ 2020» κατεβάζει περίπου 30 υποψηφίους για τη δημοτική συνέλευση, και στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας μπορούσε να υπολογίζει στους εθελοντές και τα μέλη του Ταμείου Μάχης Κατά της Διαφθοράς του Αλεξέι Ναβάλνι.

Η οργάνωση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου δημοσίευσε επίσης λίγο πριν από τις εκλογές μια έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο βουλευτές και πιστοί στην εξουσία δημόσιοι υπάλληλοι επωφελούνται από δημόσιες συμβάσεις.

Ο Μπόικο, ένας επιχειρηματίας που σταμάτησε τα πάντα το 2015 για να κατέβει στην πολιτική, ελπίζει πως θα ευνοηθεί από έναν άλλο παράγοντα: «Ιστορικά υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία στη Σιβηρία, που βρίσκεται μακριά από την εξουσία και από τη Μόσχα».

Όμως οι φιλοδοξίες αυτές περικλείουν κινδύνους. Μέλη της συμμαχίας του υπέστησαν επιθέσεις, ενώ μια επίθεση είχε στόχο και το γενικό επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του. Ένας αντιπρόσωπος του Ναβάλνι, εξάλλου, ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους στο Τσελιαμπίνσκ, ανάμεσα στα Ουράλια και τη Σιβηρία.

Ωστόσο οι επιθέσεις δεν απογοητεύουν την 31χρονη Χέλγκα Πιρόγκοβα, μέλος του «Νοβοσιμπίρσκ 2020». Ελπίζει σε μια νίκη η οποία θα αποτελέσει «πρότυπο για όλη τη Ρωσία».

Οι αντιπολιτευόμενοι αυτοί φιλοδοξούν να σχηματίσουν μια ομάδα στη δημοτική συνέλευση για να μπορέσουν να επηρεάσουν χάρη σ’ ένα πρόγραμμα με άξονα την πρόσβαση στις μεταφορές, καθώς και την οικολογία, σ’ αυτή την πολύ μολυσμένη πόλη, που είναι εκτεθειμένη στις καταστροφικές για τη Σιβηρία συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

«Λένε πως όλα πάνε άσχημα, είναι εναντίον του χιονιού το χειμώνα και της βροχής το καλοκαίρι», λέει απαξιωτικά ο 54χρονος Ρενάτ Σουλεϊμάνοφ, βετεράνος κομμουνιστής και αντίπαλος του Μπόικο στην περιφέρειά του.

Σύμφωνα μ’ αυτόν είναι «αδύνατο» αντιπολιτευόμενοι που συνασπίστηκαν σε «μια περιστασιακή συμμαχία» να μπορέσουν να φέρουν σε δύσκολη θέση την εξουσία.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΑ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: 75χρονος τραυμάτισε σοβαρά 65χρονο με κοπίδι

28/09/2026 - 11:25μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Οι συνήγοροι δηλώνουν ότι παραιτούνται από την υπεράσπιση της γιατρού – Πώς αιτιολογούν την κίνησή τους

28/09/2026 - 10:57μμ
Συνεχίζονται οι έρευνες στην οδό Λυσικράτους για τα αίτια της φονικής έκρηξης (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στην Πλάκα: Εντός του κτηρίου η διαρροή αερίου – Δείγμα DNA έδωσαν οι συγγενείς των θυμάτων

28/09/2026 - 10:28μμ
Από τις πρώτες μέρες της μεγάλης φωτιάς (φωτ.: EPA / Damien Rembert)
ΕΛΛΑΔΑ

Γαλλία: Δύο και πλέον μήνες μετά την έναρξή της, σβήστηκε ολοσχερώς η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζιρόντ

28/09/2026 - 9:33μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρεια Ελλάδα: Ογκολογικό τμήμα λειτουργούσε παράνομα σε ιδιωτική κλινική

28/09/2026 - 9:03μμ
Στιγμιότυπο από το Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, κατά τη συμμετοχή του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας μέσω τηλεδιάσκεψης. Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Μηχανισμό έκτακτης ανάγκης για τις υβριδικές επιθέσεις εξετάζουν οι υπουργοί Άμυνας

28/09/2026 - 8:08μμ
Πινακίδα για τα έργα του μετρό στην Κυψέλη. Τρίτη 25 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Απαντήσεις για τις ρωγμές ζητούν Δούκας και κάτοικοι

28/09/2026 - 7:20μμ
Στιγμιότυπο από παράσταση του Ντενίζ Γκεκτάς (πηγή: YouTube / Deniz Göktaş)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Γέλια στην αίθουσα, 19 μήνες στην απόφαση για τον κωμικό που σατίρισε τον Ερντογάν

28/09/2026 - 6:08μμ
Καταστροφές από ρωσικό drone, το οποίο στόχευσε καφετέρια σε κατοικημένη περιοχή του Κιέβου. Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergey Dolzhenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Κίεβο: Νεκρή γυναίκα από πλήγμα στην Ακαδημία Επιστημών – Η προειδοποίηση για το χειμώνα

28/09/2026 - 5:19μμ
Η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ως μέλος της τουρκικής αποστολής στην 81η Σύνοδο (φωτ.: Instagram / drbetulsayan)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία από το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου: Παραίτηση στην κορυφή του AKP

28/09/2026 - 4:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Πολίχνης)

Ένωση Ποντίων Πολίχνης: Ανοίγει η αυλαία της πολιτιστικής περιόδου 2026-2027

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Γλυφάδα: 75χρονος τραυμάτισε σοβαρά 65χρονο με κοπίδι

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Θάνατος Μαζωνάκη: Οι συνήγοροι δηλώνουν ότι παραιτούνται από την υπεράσπιση της γιατρού – Πώς αιτιολογούν την κίνησή τους

8 ώρες πριν
Συνεχίζονται οι έρευνες στην οδό Λυσικράτους για τα αίτια της φονικής έκρηξης (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Έκρηξη στην Πλάκα: Εντός του κτηρίου η διαρροή αερίου – Δείγμα DNA έδωσαν οι συγγενείς των θυμάτων

8 ώρες πριν
Σύνθεση εικόνας με τον Πιοτρ Ιβάνοβιτς Μελισσηνό, τον λογότυπο του Σώματος Πυροβολικού και Μηχανικού Ευγενών Δοκίμων και τον σύγχρονο λογότυπο της Μεγάλης Στοάς της Ρωσίας

Πιοτρ Ιβάνοβιτς Μελισσηνός: Ο πρώτος διοικητής του ρωσικού αυτοκρατορικού Πυροβολικού και εξέχον μέλος της ρωσικής Μασονίας

9 ώρες πριν
Από τις πρώτες μέρες της μεγάλης φωτιάς (φωτ.: EPA / Damien Rembert)

Γαλλία: Δύο και πλέον μήνες μετά την έναρξή της, σβήστηκε ολοσχερώς η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζιρόντ

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV