Μετά από σχεδόν τρία χρόνια εργασιών, το σπίτι της οικογένειας του Κωνσταντίνου Υψηλάντη, πατέρα του Αλέξανδρου, επέστρεψε στην αρχική του μορφή. Το ιστορικό αρχοντικό βρίσκεται στο Κίεβο, στην περιοχή Πατσέρσκε. Χτίστηκε το 1799 για τον διοικητή του φρουρίου της περιοχής. Η οικογένεια του πρίγκιπα από την Τραπεζούντα του Πόντου εγκαταστάθηκε σε αυτό το 1807.
Από το 2014 το κτήριο είναι στην ιδιοκτησία της Eco-Service Trading House LLC.
Πριν από τις εργασίες αποκατάστασης στέγαζε εστιατόριο ασιατικής κουζίνας – παρόμοια χρήση θα έχει και τώρα, με την εγκατάσταση εστιατορίου στο ισόγειο και τη δημιουργία ενός μουσείου αφιερωμένου στην ιστορία του αρχοντικού, σε ένα από τα δωμάτια του.
Με ανάρτησή του στο Facebook o Νίκος Φραγκάκης δίνει μια ενδιαφέρουσα πληροφορία για το ιστορικό αυτό σπίτι. Όπως αναφέρει, πριν από περίπου 25 χρόνια το ουκρανικό κράτος σκόπευε να το παραχωρήσει στην Ελλάδα προκειμένου να στεγαστεί η πρεσβεία στο Κίεβο.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, το ελληνικό κράτος απέρριψε την προσφορά με το σκεπτικό ότι θα έπρεπε να «ανταποδώσει», δηλαδή να δωρίσει ένα κτήριο για την πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα.
















