pontosnews.gr
Δευτέρα, 19/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το σχέδιο για την ανέγερση νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

31/08/2020 - 4:17μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την υπογειοποίηση της οδού Κλεάνθους στο τμήμα της που διασχίζει την αλάνα της Τούμπας, ώστε να μην ανατρέπονται τα κυκλοφοριακά δεδομένα της περιοχής, προβλέπει το σενάριο ανάπλασης για την κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η ανέγερση των νέων γηπεδικών εγκαταστάσεων μέσα στα όρια των παραχωρημένων οικοπέδων, η διαμόρφωση και λειτουργική ενοποίηση των ελεύθερων χώρων περιμετρικά του γηπέδου, η δημιουργία υπόγειων και μη χώρων στάθμευσης για την εξασφάλιση χιλίων θέσεων αθροιστικά, η πρόβλεψη για εγκατάσταση γωνιάς ανακύκλωσης καθώς και η λειτουργία συστήματος παρακολούθησης περιβαλλοντικών παραμέτρων.

Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε σήμερα τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ειδικού χωρικού σχεδίου για την ανέγερση νέου γηπέδου στην Τούμπα ενώ ζήτησε να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ειδικότερα, υπογράμμισε την ανάγκη οι εργασίες κατασκευής να γίνουν υπό την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας, να χρησιμοποιηθούν σύγχρονες τεχνολογίες ενεργειακής αναβάθμισης (με τη χρήση φυσικού αερίου, φωτοβολταϊκών συστημάτων και γεωθερμίας) και να εκπονηθεί κυκλοφοριακή μελέτη για τη βελτίωση της κυκλοφορίας στην περιοχή.

Το σχέδιο για τη ανέγερση του νέου γηπέδου προβλέπει, ακόμη, την υποβάθμιση του κυκλοφοριακού φόρτου της οδού Αδαμίδη, η οποία παραμένει ως έχει στο τμήμα της από την οδό Λαμπράκη ως την οδό Πραξαγόρα, και προτείνεται πεζοδρόμηση του υπόλοιπου τμήματος ως την οδό Μικράς Ασίας. Για το πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Παπαηλιάκη, από την οδό Λαμπράκη ως την οδό Σουανίδη, προτείνεται η μετατροπή του σε οδό διπλής κατεύθυνσης ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση στον υπόγειο χώρο στάθμευσης. Προβλέπεται, επίσης, η δημιουργία κυκλικών κόμβων στις διασταυρώσεις Κλεάνθους – Διογένους και Μικράς Ασίας – Αδαμίδου.

Στην εισήγηση, άλλωστε, της Μητροπολιτικής Επιτροπής τονίζεται ότι κανένας πολίτης ή φορέας δεν κατέθεσε προτάσεις ή αντιρρήσεις στην υπηρεσία για το περιεχόμενο της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Επιφυλάξεις διατυπώθηκαν από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι διεκδικεί την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και γηπέδων για τις ανάγκες του μαζικού αθλητισμού όλων των ηλικιών και για τις ανάγκες του αγωνιστικού, σωματειακού αθλητισμού, ακόμη και με την παραχώρηση δημόσιων εκτάσεων για τη δημιουργία τους.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου επισήμανε ότι υπάρχει αξιόπιστος επενδυτής που έχει λάβει υπόψη του όλες τις κοινωφελείς χρήσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο της ανάπλασης. Εκτίμησε, άλλωστε, ότι το έργο στο σύνολό του θα αναμορφώσει όλη την περιοχή.

Η πρώην αλάνα της Τούμπας
Συνολικά η περιοχή παρέμβασης είναι η πρώην αλάνα της Τούμπας, η οποία χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη του γηπέδου του ΠΑΟΚ και γύρω από αυτό συγκεντρώνονται πολλοί κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι όπως το ανοιχτό δημοτικό κολυμβητήριο, ο Ιερός Ναός της Αγίας Βαρβάρας, τα σχολικά συγκροτήματα, το Πολυδύναμο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου.

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες για την έναρξη της κατασκευής του νέου γηπέδου, σημαντικό βήμα θεωρείται η έκδοση του σχετικού προεδρικού διατάγματος, ενδεχομένως και στους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Π.Γ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Super League: Με καρέ ο Γιόβιτς διέσυρε τον Παναθηναϊκό

18/01/2026 - 11:10μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Super League: Άνετα ο ΠΑΟΚ τον ΟΦΗ – Νίκη-ανάσα για την ΑΕΛ

18/01/2026 - 9:20μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Greek Basketball League: Δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός – Σημαντικό διπλό ο Κολοσσός

18/01/2026 - 7:05μμ
(Φωτ.: EPA / Joel Carrett)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Australian Open: Εντυπωσιακή πρεμιέρα με νίκη για τη Σάκκαρη

18/01/2026 - 11:37πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Greek Basketball League: Άνετα ο Ολυμπιακός το Μαρούσι – Νίκες για ΑΕΚ, Πανιώνιο

17/01/2026 - 9:27μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο της Τουρκίας η Εθνική

17/01/2026 - 8:33μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Στο Final 8 ο Άρης

17/01/2026 - 7:32μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σεραφείμ Καραμβαλάσης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Super League: Νίκη… ελπίδας ο Πανσερραϊκός

17/01/2026 - 5:57μμ
Ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς (φωτ.: opap.gr)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Δημήτρης Μακαλιάς σκίζει το σενάριο και μετατρέπει το GAME TIME σε stand-up show

16/01/2026 - 12:35μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Ιστορική νίκη επί της Κροατίας η Ελλάδα και βλέπει ημιτελικά

15/01/2026 - 11:42μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τον εκτροχιασμό δύο τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ανδαλουσία

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Κοζάνη: Αναβίωσε στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου Βελβεντού το έθιμο της λουκανικοφαγίας

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Super League: Με καρέ ο Γιόβιτς διέσυρε τον Παναθηναϊκό

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Επιτυχής η διάσωση των ορειβατών στον Ταΰγετο – Τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί»)

Ο Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί» δίνει ραντεβού για ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι

4 ώρες πριν
(Φωτ.: European Union)

Η Γροιλανδία στο επίκεντρο: Ευρωπαϊκή κινητοποίηση απέναντι στις απειλές Τραμπ

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign