pontosnews.gr
Σάββατο, 6/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το σχέδιο για την ανέγερση νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

31/08/2020 - 4:17μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την υπογειοποίηση της οδού Κλεάνθους στο τμήμα της που διασχίζει την αλάνα της Τούμπας, ώστε να μην ανατρέπονται τα κυκλοφοριακά δεδομένα της περιοχής, προβλέπει το σενάριο ανάπλασης για την κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η ανέγερση των νέων γηπεδικών εγκαταστάσεων μέσα στα όρια των παραχωρημένων οικοπέδων, η διαμόρφωση και λειτουργική ενοποίηση των ελεύθερων χώρων περιμετρικά του γηπέδου, η δημιουργία υπόγειων και μη χώρων στάθμευσης για την εξασφάλιση χιλίων θέσεων αθροιστικά, η πρόβλεψη για εγκατάσταση γωνιάς ανακύκλωσης καθώς και η λειτουργία συστήματος παρακολούθησης περιβαλλοντικών παραμέτρων.

Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε σήμερα τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ειδικού χωρικού σχεδίου για την ανέγερση νέου γηπέδου στην Τούμπα ενώ ζήτησε να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ειδικότερα, υπογράμμισε την ανάγκη οι εργασίες κατασκευής να γίνουν υπό την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας, να χρησιμοποιηθούν σύγχρονες τεχνολογίες ενεργειακής αναβάθμισης (με τη χρήση φυσικού αερίου, φωτοβολταϊκών συστημάτων και γεωθερμίας) και να εκπονηθεί κυκλοφοριακή μελέτη για τη βελτίωση της κυκλοφορίας στην περιοχή.

Το σχέδιο για τη ανέγερση του νέου γηπέδου προβλέπει, ακόμη, την υποβάθμιση του κυκλοφοριακού φόρτου της οδού Αδαμίδη, η οποία παραμένει ως έχει στο τμήμα της από την οδό Λαμπράκη ως την οδό Πραξαγόρα, και προτείνεται πεζοδρόμηση του υπόλοιπου τμήματος ως την οδό Μικράς Ασίας. Για το πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Παπαηλιάκη, από την οδό Λαμπράκη ως την οδό Σουανίδη, προτείνεται η μετατροπή του σε οδό διπλής κατεύθυνσης ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση στον υπόγειο χώρο στάθμευσης. Προβλέπεται, επίσης, η δημιουργία κυκλικών κόμβων στις διασταυρώσεις Κλεάνθους – Διογένους και Μικράς Ασίας – Αδαμίδου.

Στην εισήγηση, άλλωστε, της Μητροπολιτικής Επιτροπής τονίζεται ότι κανένας πολίτης ή φορέας δεν κατέθεσε προτάσεις ή αντιρρήσεις στην υπηρεσία για το περιεχόμενο της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Επιφυλάξεις διατυπώθηκαν από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι διεκδικεί την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και γηπέδων για τις ανάγκες του μαζικού αθλητισμού όλων των ηλικιών και για τις ανάγκες του αγωνιστικού, σωματειακού αθλητισμού, ακόμη και με την παραχώρηση δημόσιων εκτάσεων για τη δημιουργία τους.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου επισήμανε ότι υπάρχει αξιόπιστος επενδυτής που έχει λάβει υπόψη του όλες τις κοινωφελείς χρήσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο της ανάπλασης. Εκτίμησε, άλλωστε, ότι το έργο στο σύνολό του θα αναμορφώσει όλη την περιοχή.

Η πρώην αλάνα της Τούμπας
Συνολικά η περιοχή παρέμβασης είναι η πρώην αλάνα της Τούμπας, η οποία χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη του γηπέδου του ΠΑΟΚ και γύρω από αυτό συγκεντρώνονται πολλοί κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι όπως το ανοιχτό δημοτικό κολυμβητήριο, ο Ιερός Ναός της Αγίας Βαρβάρας, τα σχολικά συγκροτήματα, το Πολυδύναμο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου.

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες για την έναρξη της κατασκευής του νέου γηπέδου, σημαντικό βήμα θεωρείται η έκδοση του σχετικού προεδρικού διατάγματος, ενδεχομένως και στους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Π.Γ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΕΟΠΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

CEV European League: Δεύτερη νίκη για την Εθνική γυναικών

6/06/2026 - 9:25μμ
(Φωτ.: ΕΟΠΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

CEV European League Έσπασε το ρόδι με κόντρα Αζερμπαϊτζάν η Εθνική ανδρών

6/06/2026 - 8:01μμ
(Φωτ.: ΚΟΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης παίδων/κορασίδων: Χάλκινο μετάλλιο η Κασβίκη στο σόλο

6/06/2026 - 3:42μμ
Στο ρυθμό του Παγκόσμιου Κυπέλλου το κέντρο του Λος Άντζελες (φωτ.: EPA / Chris Torres)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2026: Πολιτική, πανάκριβα εισιτήρια και περιβαλλοντικές ανησυχίες πριν από τη σέντρα

6/06/2026 - 2:51μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Greek Basketball League: Ισοφάρισε σε 1-1 ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό στους τελικούς

5/06/2026 - 11:05μμ
(Φωτ.: ΕΟΠΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

European League: Λύγισε στο τάι μπρέικ η Εθνική βόλεϊ κόντρα στη Σουηδία

5/06/2026 - 10:27μμ
(Φωτ.: ΕΟΠΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

European League: Νίκη στην πρεμιέρα για την Εθνική βόλεϊ γυναικών

5/06/2026 - 9:59μμ
(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

President’s Cup ταεκβοντό: Ασημένιο μετάλλιο για τον Ψαρρό στη Νυρεμβέργη

5/06/2026 - 6:17μμ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο με κουίζ για καλά διαβασμένους (vid)

5/06/2026 - 5:22μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ισόπαλη η Eθνική με τη «μουντιαλική» Σουηδία

4/06/2026 - 10:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Γλυφάδας/ΑΡΧΩΝ)

Η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία» πρωταγωνίστησε στη λιτανευτική πομπή της Αγίας Τριάδος

9 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/EvxinosLesxi)

«Στην Πόλη στην Αγιά Σοφιά…»: Ρίγη συγκίνησης στο Χαλάνδρι με τη συμμετοχή της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Hameraldi Agolli)

Νέες αντιδράσεις στην Αλβανία για το επενδυτικό σχέδιο Κούσνερ σε προστατευόμενη περιοχή

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΕΟΠΕ)

CEV European League: Δεύτερη νίκη για την Εθνική γυναικών

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Προφυλακιστέος ο 41χρονος για τη γυναικοκτονία στην Καλαμάτα μετά την πολύωρη απολογία του

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»)

Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»: Μια χορευτική αγκαλιά για τα παιδιά της Μέριμνας Κατερίνης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign