pontosnews.gr
Κυριακή, 11/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΑΠΘ: Πρωτιά στην απήχηση της έρευνας της Επιστήμης των Υπολογιστών

31/08/2020 - 9:42μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πρώτο ανάμεσα σε όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια κατατάσσεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την απήχηση του ερευνητικού έργου των μελών του στην Επιστήμη των Υπολογιστών (Computer Science) στην παγκόσμια κατάταξη που ανακοίνωσε η ακαδημαϊκή διαδικτυακή πλατφόρμα Guide2Research στις 25 Αυγούστου 2020.

Στην παγκόσμια κατάταξη το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο βρίσκεται στη θέση 189 της λίστας με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Η συγκεκριμένη κατάταξη στηρίζεται σε αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια ποιότητας που αφορούν την απήχηση των ερευνητικών δημοσιεύσεων (h-index) στον τομέα της Επιστήμης των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής, μετά από εξέταση του προφίλ περισσοτέρων από 6.000 ερευνητών, που έχουν καταγραφεί στο Google Scholar και στη βάση δεδομένων DBLP.

Πρύτανης: Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι
«Το πανεπιστήμιό μας δεν σταματά να καταγράφει σημαντικές διακρίσεις, οι οποίες αναδεικνύουν σε παγκόσμιο επίπεδο την εξαιρετική δουλειά που κάνει το υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό του και την πολύτιμη προσφορά του στην έρευνα και την προαγωγή της επιστήμης. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, καθώς η πρωτιά αυτή αντικατοπτρίζει το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει το Αριστοτέλειο. Ο τομέας της Πληροφορικής αποτελεί έναν από τους πυλώνες του Πανεπιστημίου μας και προσφέρει ευρύτατο πεδίο ερευνητικής δράσης και διαρκούς εξέλιξης», δηλώνει ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προγενέστερη δημοσίευση του Guide2Research σχετικά με τους 37 κορυφαίους επιστήμονες της Επιστήμης των Υπολογιστών ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών ινστιτούτων (https://www.auth.gr/news/press/27961), το ΑΠΘ είχε πρωτεύσει, με έξι καθηγητές του να εντάσσονται στη λίστα, μεταξύ των οποίων πέντε από το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ. Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη κατάταξη από ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο: http://guide2research.com/ranking/GR .

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Patrick Pleul)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

2026: Η πρώτη ολική έκλειψη Ηλίου στην Ευρώπη έπειτα από 27 χρόνια και άλλα αστρονομικά γεγονότα

1/01/2026 - 11:50πμ
Ο «χόμπιτ» της ανθρώπινης εξέλιξης: κρανίο του Homo floresiensis από την Ινδονησία (φωτ.: Lanmas / Alamy)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τι μας έμαθε το 2025 για τους προγόνους μας – και γιατί η ιστορία τους είναι πιο μπερδεμένη από ποτέ

28/12/2025 - 8:47πμ
Στο μέσο ο Γιώργος Τσουλφάς, στην ειδική τελετή του American College of Surgeons. Σικάγο, 19 Σεπτεμβρίου 2025 (πηγή: ΑΠΘ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Παγκόσμια διάκριση: Ο Γιώργος Τσουλφάς του ΑΠΘ στους κορυφαίους χειρουργούς-εκπαιδευτές

22/12/2025 - 2:44μμ
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μαρία Ματσιώλα)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Περιβάλλον: Μια μουσική αλλιώτικη – Πώς «ακούγονται» το Δέλτα του Αξιού και η λίμνη Ορεστιάδα;

21/12/2025 - 3:18μμ
Φωτογραφία από το πρακτορείο ANSA, που δείχνει και το μέγεθος των αποτυπωμάτων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ιταλία: Χιλιάδες αποτυπώματα δεινοσαύρων βρέθηκαν στις Άλπεις, σε κάθετο βράχο

16/12/2025 - 8:02μμ
(Φωτ. αρχείου: Pixabay/Gerd Altmann)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ChatGPT: Αμερικανοί πάνε στα δικαστήρια την OpenAI και τη Microsoft με κατηγορία για… φόνο

11/12/2025 - 7:48μμ
Καλλιτεχνική απεικόνιση της μαύρης τρύπας του γαλαξία NGC 3783 (φωτ.: ESA)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διάστημα: Έκρηξη σε μαύρη τρύπα προκαλεί ισχυρούς αστρικούς ανέμους

9/12/2025 - 5:31μμ
Πείραμα για τον φωτονικό επεξεργαστή Τεχνητής Νοημοσύνης. Από αριστερά οι υποψήφιοι διδάκτορες Αντώνης Πράπας, Μόσχος Θεόδωρος, Οδυσσέας Ασημόπουλος (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Από το ΑΠΘ, ο ισχυρότερος φωτονικός πυρήνας Τεχνητής Νοημοσύνης παγκοσμίως

9/12/2025 - 12:48μμ
Ρομποτικός μηχανισμός λαμβάνει δείγματα από μια υδροθερμική πηγή στη Μήλο (φωτ.: MARUM – Center for Marine Environmental Sciences, University of Bremen)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εντυπωσιακή ανακάλυψη στη Μήλο: Υδροθερμικά πεδία σε άγνωστα βάθη

7/12/2025 - 12:34μμ
Προσομοίωση της προβλεπόμενης φωτορύπανσης δορυφόρων σε ένα μελλοντικό διαστημικό τηλεσκόπιο (φωτ.: NASA / Borlaff, Marcum, Howell Nature, 2025)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η φωτορύπανση των δορυφόρων αλλοιώνει τις εικόνες του διαστήματος

4/12/2025 - 5:41μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπορεί το Σταυρίν του Πόντου να «πνιγόταν» στο πράσινο αλλά όταν ο καιρός αγρίευε βρισκόταν αντιμέτωπο με ακραία καιρικά φαινόμενα που δεν... αστειεύονταν (πηγή: facebook.com/ayeser29/@eyup.ibisoglu)

Ο άνεμος λυσσομανά και τα ποτάμια στο Σταυρίν φουσκώνουν

11 λεπτά πριν
Ιρανή περνάει από την πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη που τις τελευταίες εβδομάδες συγκλονίζεται από σοβαρά επεισόδια ενώ έχουν καταγραφεί δεκάδες νεκροί και τραυματίες (φωτ.: EPA/ ABEDIN TAHERKENAREH)

Συναγερμός στο Ισραήλ για ενδεχόμενη παρέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράν – Προειδοποίηση από την Τεχεράνη

46 λεπτά πριν
Στο μέσον ο Νεοκαισάρειας Πολύκαρπος και αριστερά η υπογραφή του (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών / εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

Ο Πόντιος ιεράρχης της εκπαίδευσης και της Σουμελά: Πολύκαρπος Ψωμιάδης

1 ώρα πριν
(Πηγή: ΕΡΤnews.gr)

Φωτιά στο Κορωπί σε αποθήκη εργοστασίου – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην περιοχή

2 ώρες πριν
(Πηγή: e-evros.gr)

Αλεξανδρούπολη: Ισχυρή καταιγίδα με ριπές ανέμου έως και 150 χλμ/ώρα προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές μέσα σε 15 λεπτά!

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Arttv Channel)

Ποντιακή ψυχή, γεύση και μουσική στη Νέα Κερασούντα Πρέβεζας στην πρώτη Γιορτή Πιροσκί

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign