pontosnews.gr
Τετάρτη, 14/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δένδιας: Οι όροι της Αθήνας για έναν ελληνοτουρκικό διάλογο

29/08/2020 - 5:10μμ
Στην Κύπρο ο Δένδιας ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle, χαρακτήρισε ως επιτυχία για την κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια την απόφαση της ΕΕ να εξετάσει την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας και επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη για διάλογο και ότι οι κυρώσεις θα ήταν το έσχατο πράγμα που θα ήθελε να χρησιμοποιήσει η Αθήνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θεωρώ ότι αποτελεί επιτυχία για εμάς. Θεωρώ ότι αποτελεί επιτυχία για την κοινή ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Είναι γεγονός ότι στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο αντιμετωπίζουμε την επιθετικότητα της Τουρκίας, την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας. Είναι μία συμπεριφορά που έρχεται σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο, με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

»Έτσι, εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας αποφασίσαμε ότι, σε περίπτωση που η Τουρκία δεν επιστρέψει στο δρόμο της λογικής, αν δεν επιστρέψει στη διαδικασία του διαλόγου, σε μία διαδικασία κατά την οποία ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας θα είναι απαραίτητος, οι κυρώσεις θα είναι στην ημερήσια διάταξη. Αυτό συμφωνήθηκε».

Ο Ν. Δένδιας επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα πάντοτε έλεγε πως είναι έτοιμη για διάλογο και «ότι το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε είναι να χρησιμοποιήσουμε την επιλογή του εγγράφου των κυρώσεων». Αλλά, πρόσθεσε, «η Τουρκία θα πρέπει να κατανοήσει πως δεν είναι δυνατόν ως χώρα να μη σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Αυτό είναι προβληματικό όχι μόνο για την περιοχή, αλλά για όλο τον κόσμο».

Οι όροι για διάλογο
Στο ερώτημα εάν η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, σε μια τρίτη χώρα, ο ΥΠΕΞ ήταν ξεκάθαρος: «Μπορούμε να το κάνουμε και αυτό. Αλλά θα πρέπει να έχουμε όρους αναφοράς. Και ποιοι είναι οι όροι αναφοράς σε μία συζήτηση σαν αυτή; Είναι σαφές: Το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

»Και, επιτρέψτε μου να προσθέσω: Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επειδή έχουμε ζητήματα με την Τουρκία σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλά και πάλι: Αν η Τουρκία είναι διατεθειμένη να συνεννοηθεί με την Ελλάδα, και με την ΕΕ, την Ελλάδα, την Κύπρο, θα είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι. Απολύτως».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το έργο του γλύπτη αρχιτέκτονα Κώστα Βαρώτσου, κατά τη διάρκεια της τελετής των αποκαλυπτηρίων του έργου της βιοκλιματικής πρόσοψης και του περιβάλλοντος χώρου του κτηρίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Έκτακτες Κρίσεις Πλοιάρχων Έτους 2026-2027 – Ποιοι προάγονται, ποιοι αποστρατεύονται

13/01/2026 - 12:16πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΑΜΥΝΑ

ΚΥΣΕΑ: Τοποθετήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

11/01/2026 - 10:17μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

ΚΥΣΕΑ: Τι αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό

10/01/2026 - 12:20μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στις στρατιωτικές δυνάμεις της Σάμου (φωτ.: Διεύθυνση Ενημέρωσης υπουργείου Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα ουδένα απειλεί, αλλά είναι απολύτως αποφασισμένη να υπερασπίσει την κυριαρχία της

26/12/2025 - 4:10μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΑΜΥΝΑ

«Περιφερειακό ΝΑΤΟ» στην Ανατολική Μεσόγειο; Υπεγράφη το σχέδιο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

23/12/2025 - 6:34μμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Ελλάδα-Αρμενία: Υπογράφηκε πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας

19/12/2025 - 5:18μμ
(Φωτ.: naftemporiki.gr / Νικολέτα Πετανίδου)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμικό Ναυτικό: H ελληνική σημαία υψώθηκε στη φρεγάτα «Κίμων» – Δένδιας: Η πατρίδα μας αποκτά δυνατότητα στρατηγικών όπλων

18/12/2025 - 4:51μμ
Ελικόπτερο τύπου NH90 της Αεροπορίας Στρατού (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Σύμβαση 50 εκατ. ευρώ για τα ελικόπτερα NH90 του Στρατού Ξηράς

12/12/2025 - 4:32μμ
(Φωτ.: Paul Shaw / Crown Copyright / flickr.com)
ΑΜΥΝΑ

Αμερικανός στρατιωτικός διοικητής: Αυξάνονται οι υβριδικές απειλές και το ΝΑΤΟ πρέπει να ανταποκριθεί

4/12/2025 - 11:30μμ
Εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Αμυντική «υστερία» της Άγκυρας – Μένει εκτός SAFE και τα βάζει με το Νέο Δόγμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

1/12/2025 - 3:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Μαρία Καρυστιανού σε παλιότερη συγκέντρωση για τα θύματα των Τεμπών (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Παραιτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού από πρόεδρος του δ.σ. του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών – «Αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις, παρά τις συνεχείς “τρικλοποδιές”»

3 ώρες πριν
(Φωτ.: FIBA)

FIBA Europe Cup: Ήττα στο Μπιλμπάο ο ΠΑΟΚ

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

EuroCup: Αποκλείστηκε και επίσημα ο Πανιώνιος

3 ώρες πριν
Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας Γιενς-Φρέντεριλ Νίλσεν και η Δανή ομόλογός του Μέτε Φρέντερικσεν στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στην Κοπεγχάγη (φωτ.: EPA/Liselotte Sabroe)

Γροιλανδία: «Επιλέγουμε τη Δανία έναντι των ΗΠΑ»

4 ώρες πριν
Ιρανή προσπερνά γιγαντοαφίσα που γράφει «Το Ιράν είναι η πατρίδα μας», στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Ιράν: Αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή ορισμένοι διαδηλωτές

4 ώρες πριν
Εκατοντάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας του μπλακάουτ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»(φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

«Ψηφιακός θόρυβος» η αιτία του μπλακάουτ στο FIR Αθηνών – Παρωχημένη τεχνολογία σε κρίσιμες τηλεπικοινωνιακές υποδομές

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign