pontosnews.gr
Τρίτη, 3/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συνάντησε τον Αμερικανό πρέσβη και τη νέα γενική πρόξενο

26/08/2020 - 7:00μμ
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συνάντησε τον Αμερικανό πρέσβη και τη νέα γενική πρόξενο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η πορεία των έργων στη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα οι εξελίξεις με το Μουσείο Ολοκαυτώματος, όπως και η συνεργασία της πόλης με αμερικανικούς φορείς με στόχο την τεχνολογική της ανάπτυξη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ και τη νέα γενική πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ελίζαμπεθ Λι.

Ο Τζ. Πάιατ χαιρέτισε τους δημοσιογράφους στα ελληνικά προτού περάσει στο γραφείο του Κ. Ζέρβα για τη συνάντηση, ενώ σε άπταιστα ελληνικά μίλησε στη συνέχεια και η νέα γενική πρόξενος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλησπέρα. Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ στην όμορφη Θεσσαλονίκη, καθώς έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα για την πόλη και συνεχίζω να μαθαίνω ελληνικά».

Στις δηλώσεις του, ο Αμερικανός πρέσβης ευχαρίστησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τη «ζεστή φιλοξενία», ενώ χαρακτήρισε «ροκ σταρ» του αμερικανικού διπλωματικού σώματος τη νέα γενική πρόξενο των ΗΠΑ Ελίζαμπεθ Λι, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η θητεία της θα είναι τρομερά επιτυχημένη.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με ό,τι συνεχίζει να γίνεται στη Θεσσαλονίκη ακόμη και μεσούσης της πρόκλησης της πανδημίας του κορονοϊού», τόνισε ο Πάιατ.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος, όπως είπε, ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος από την εμπειρία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη και το νέο τεχνολογικό κέντρο.

«Είμαστε επίσης πολύ ενθουσιασμένοι από τις ευκαιρίες που αναδύονται από τον κόμβο τεχνολογίας της Cisco, που οικοδομούν τη Θεσσαλονίκη ως ψηφιακή πόλη» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρέσβης, υποσχόμενος πως και το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί η καλή συνεργασία με τον δήμαρχο και με τους φορείς της βόρειας Ελλάδας. Επίσης, ανέφερε πως όλες οι μεγάλες εταιρείες που συνεργάζονται με τη Cisco –όπως Google και Microsoft– εργάζονται για να παράσχουν τα εργαλεία που χρειάζεται η Ελλάδα για να επιτύχει στη ψηφιακή οικονομία.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε τα θέματα τα οποία συζήτησε με τους δύο διπλωμάτες και ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με δημάρχους αδελφοποιημένων πόλεων.

Μεταξύ αυτών θα είναι η Βοστόνη και το Σαν Φρανσίσκο, όπως επίσης και το Όστιν του Τέξας που είναι πανεπιστημιούπολη και έχει αντίστοιχα χαρακτηριστικά με τη Θεσσαλονίκη.

Η Ελίζαμπεθ Λι στις δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους παραδέχθηκε πως δεν πρόλαβε να δει ακόμη πολλά πράγματα από την πόλη, ωστόσο από τα πρώτα που έμαθε ήταν το σλόγκαν «Many Stories, one Heart» (Πολλές ιστορίες, μία καρδιά). Με αφορμή αυτό –όπως είπε– ανέτρεξε στην παρουσία των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη από το 1830. «Ως Ηνωμένες Πολιτείες από τότε έχουμε ιστορία στην πόλη. Ανυπομονώ να ενδυναμώσουν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», συμπλήρωσε η γενική πρόξενος.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Καρ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αργύρης Μαντίκος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Agneta»: Μήνυμα του 112 σε 6 περιοχές για περιορισμό μετακινήσεων

2/11/2026 - 11:21μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στην Πλάκα: Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι – Συντετριμμένος δήλωσε ο 55χρονος

2/11/2026 - 10:53μμ
Μέρος των κατασχεθέντων για την υπόθεση της ΜΚΟ «Παιδική χαρά» (πηγή: ΕΛΑΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

«Παιδική Χαρά»: «Έφαγα εγώ 20 χιλιάρικα;» – Οι διάλογοι πριν από τις απολογίες

2/11/2026 - 7:19μμ
Δρόμος του Αρχάγελλου μετά την κακοκαιρία που έπληξε τη Ρόδο, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Λευτέρης Δαμιανίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Agneta: Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί – Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»

2/11/2026 - 6:55μμ
Γραφείο στην πολεοδομία της Κατερίνης (φωτ. αρχείου: Δήμος Κατερίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Στις 11 οι συλλήψεις στην Πολεοδομία – Η ανακοίνωση του δήμου

2/11/2026 - 4:56μμ
Αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο  σε δρόμο του Αρχάγελλου, μετά την κακοκαιρία που έπληξε τη Ρόδο, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Λευτέρης Δαμιανίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Μεγάλες καταστροφές στον Αρχάγγελο – «Αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο»

2/11/2026 - 3:16μμ
Ουράνιο τόξο, όπως το είδαν σε γειτονιά της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Agneta: Αναβαθμίστηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

2/11/2026 - 2:36μμ
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης κάνει δηλώσεις μετά την κατάθεσή του για τα στημένα στο μπάσκετ. Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννάκης: Κατάθεση για τους «στημένους» αγώνες – «Να θωρακίσουμε το ελληνικό μπάσκετ»

2/11/2026 - 1:27μμ
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Έφοδος των «αδιάφθορων» στην Πολεοδομία – Πληροφορίες για συλλήψεις

2/11/2026 - 12:41μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πλάκα: Σήμερα οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων για την έκρηξη που στοίχισε έξι ζωές

2/11/2026 - 10:44πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: Αρχείο Ν. Σωματαρίδη. Εικ.: Χ.Κ)

Νίκος Σωματαρίδης: Ο φοιτητής του 1960 που έγραψε «Το τραγούδι της χαμένης πατρίδας»

6 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αργύρης Μαντίκος)

Κακοκαιρία «Agneta»: Μήνυμα του 112 σε 6 περιοχές για περιορισμό μετακινήσεων

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Έκρηξη στην Πλάκα: Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι – Συντετριμμένος δήλωσε ο 55χρονος

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)

Βρετανία: Υπόθεση Πελικό αλά αγγλικά – Εννέα άνδρες κατηγορούνται ότι βίαζαν επί χρόνια μια γυναίκα αφού την νάρκωνε ο σύζυγός της

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Έλενα Γκοντσαρόβα)

Super League: Πρώτη νίκη για Ατρόμητο – Ισοπαλία στη Νίκαια

8 ώρες πριν
Περήφανοι απόγονοι Μικρασιατών προσφύγων στην τελετή μετακομιδής του σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου στο «Ιωνικό Κέντρο», Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026  (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Άγιος Γεώργιος Νεαπολίτης: Σε κλίμα κατάνυξης και με πλήθος πιστών η μετακομιδή του Ιερού Σκηνώματός του στο «Ιωνικό Κέντρο»

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV