pontosnews.gr
Σάββατο, 24/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Ντόναλντ Τραμπ εναντίον… ελαστικών Goodyear

20/08/2020 - 7:00μμ
ΗΠΑ: Ντόναλντ Τραμπ εναντίον... ελαστικών Goodyear
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρότρυνε χθες τους υποστηρικτές του να μποϊκοτάρουν τα ελαστικά αυτοκινήτων Goodyear, μετά την καταγγελία υπαλλήλου της εταιρείας ότι υπάρχει εσωτερικός κανονισμός που ορίζει πως είναι «απαράδεκτο» οι εργαζόμενοι να φορούν ρούχα ή αξεσουάρ με το σλόγκαν της εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου πολιτικού κόμματος στις ΗΠΑ.

«Μην αγοράζετε λάστιχα Goodyear», αξίωσε μέσω Twitter ο αρχηγός του κράτους.

Η αιτία της αγανάκτησής του; «Απαγόρευσαν τα καπελάκια MAGA», συνέχισε, αναφερόμενος στο ακρώνυμο της έκφρασης Make America Great Again («Ας ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της»), του συνθήματος της εκστρατείας για την επανεκλογή του μεγιστάνα στον Λευκό Οίκο.

Θα ήμουν πολύ ευγνώμων προς όποιον δεν θέλει να αγοράζει πια ελαστικά της Goodyear, είπε στο τέλος της ημέρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Εξήγησε ότι κάτι δεν πάει καλά με τη διεύθυνσή της, ότι αποφάσισε να παίξει πολιτικό παιχνίδι σε βάρος του και δεν είναι ικανοποιημένος γι’ αυτό.


(Φωτ.: EPA / Chris Kleponis)

Και τα ελαστικά του προεδρικού αυτοκινήτου, που είναι μάρκας Goodyear, όπως παρατήρησε δημοσιογράφος; «Θα ήθελα να τα αλλάξω […]. Θα δούμε τι θα γίνει. Πολύς κόσμος δεν θέλει πλέον να αγοράζει προϊόντα της Goodyear, αλλά ελαστικά των ανταγωνιστών της, τα οποία είναι κατασκευασμένα στις ΗΠΑ», είπε.

Αντιδρώντας στην επίθεση του Τραμπ στην εταιρεία με έδρα το Οχάιο, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν ανέφερε σε ανακοίνωση που διένειμε η εκστρατεία του ότι «η Goodyear απασχολεί εκατοντάδες Αμερικανούς εργαζομένους», μολαταύτα «για τον πρόεδρο Τραμπ, αυτοί οι εργαζόμενοι και οι δουλειές τους δεν είναι πηγή υπερηφάνειας αλλά παράπλευρα θύματα της μικροπρεπούς πολιτικής επίθεσης» που αποφάσισε να εξαπολύσει.

Μια φωτογραφία που μοιάζει να τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια εσωτερικού σεμιναρίου έχει γνωρίσει μεγάλη διάδοση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Εικονίζει παρουσίαση στην οποία αναλύεται ποια εμβλήματα ή συνθήματα επιτρέπονται και ποια όχι στους χώρους εργασίας. «Αποδεκτά» χαρακτηρίζονται ρούχα ή αξεσουάρ με συνθήματα όπως BLM (Black Lives Matter – Οι ζωές των μαύρων μετράνε) ή ΛΟΑΔ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, διαφυλικοί). «Απαράδεκτα» χαρακτηρίζονται συνθήματα όπως Blue Lives Matter (Οι ζωές των αστυνομικών μετράνε – κίνημα υποστήριξης στις υπηρεσίες επιβολής της τάξης), All Lives Matter («Όλες οι ζωές μετράνε», σύνθημα οπαδών του Τραμπ για να εκφράζουν την αντίθεσή τους στο κίνημα BLM), καθώς και ενδύματα ή αξεσουάρ με το σλόγκαν του Τραμπ, το MAGA, και οποιοδήποτε άλλο σύμβολο κομματικής ταυτότητας ή πολιτικό σύνθημα.

Κατά τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «13 News», που μετέδωσε τη φωτογραφία, η παρουσίαση έγινε σε εργοστάσιο της Goodyear στην Τοπίκα (Κάνσας) και το περιεχόμενό της εστάλη σε αυτό από την έδρα της διεύθυνσής της στο Άκρον (Οχάιο).

Η Goodyear αντέδρασε χθες μέσω Twitter, διαβεβαιώνοντας ότι το οπτικό υλικό που προκάλεσε το σάλο και την προεδρική αντίδραση ούτε δημιουργήθηκε, ούτε διανεμήθηκε από την ίδια, πολύ περισσότερο «δεν αποτελούσε μέρος εκπαίδευσης για την ποικιλομορφία» στους εργαζομένους της.

Πάντως η αμερικανική βιομηχανία ελαστικών, που είχε έσοδα 15 δισ. δολαρίων πέρυσι, επιβεβαίωσε πως πράγματι έχει ζητήσει από τους υπαλλήλους της να μην προβάλλουν πολιτικά ή κομματικά μηνύματα στις εγκαταστάσεις της, όποια κι αν είναι.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε «ντροπή» το ότι η εταιρεία δεν επιτρέπει σε υπαλλήλους της να φορούν ενδύματα ή αξεσουάρ με συνθήματα υποστήριξης στην αστυνομία, ενώ αντίθετα επιτρέπει συνθήματα με «μαρξιστικό», κατ’ αυτόν, χαρακτήρα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας Κέιλι Μακενάνι είπε νωρίτερα σε δημοσιογράφους ότι η υποστήριξη στα σώματα επιβολής της τάξης είναι ζήτημα «ισότητας», όπως ακριβώς τα ζητήματα που εγείρει το κίνημα Black Lives Matter.

Η μετοχή της Goodyear υποχωρούσε ως και 6% χθες μετά το προεδρικό tweet, πάντως οι απώλειές της περιορίστηκαν και έκλεισε τελικά με πτώση 2,4%, στα 9,50 δολάρια, με τον όγκο των συναλλαγών να είναι τετραπλάσιος από τον μέσο όρο των προηγούμενων 10 ημερών.

Η συγκεκριμένη βιομηχανία ελαστικών είναι η μεγαλύτερη στη βόρεια Αμερική. Τα λάστιχά της φορούσε το 24% του συνόλου των αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν το 2018, σύμφωνα με την εξειδικευμένη έκδοση Tire Business.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΜ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Pizza Fan: Χορηγούσε εκπτώσεις και σε αστυνομικούς με τη διαμεσολάβηση της ΕΛΑΣ

24/10/2026 - 11:37πμ
(Φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Με 70.000 αστυνομικούς και απαγορεύσεις διαδηλώσεων, η χώρα προετοιμάζεται για τη «δεύτερη πράξη» των κινητοποιήσεων

24/10/2026 - 11:09πμ
Το υπό σημαία Μάλτας δεξαμενόπλοιο «Agioi Fanendes» φέρεται να είναι ένα από τα τρία πλοία που μεταφέρουν ρωσικό ντίζελ στις ΗΠΑ (φωτ.: marinetraffic.com/Bjorn S Bjornesjo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικό ντίζελ για τις ΗΠΑ: Προς την Ανατολική Ακτή πλέουν τα πρώτα τρία τάνκερ μετά την άρση των κυρώσεων

24/10/2026 - 10:14πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις και θερμοκρασίες έως 26 βαθμούς

24/10/2026 - 8:06πμ
(Φωτ.: State.gov)
ΚΟΣΜΟΣ

HALC: Ζητά από τον Μάρκο Ρούμπιο να μπλοκάρει τις διεκδικήσεις Τουρκίας-Λιβύης

24/10/2026 - 12:54πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Pizza Fan: Πάνω από 35.000.000€ ευρώ η φοροδιαφυγή – Τι λέει η εταιρεία σε δημόσια τοποθέτησή της

23/10/2026 - 10:12μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Παρίσταναν τους αστυνομικούς και άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα και λίρες από ηλικιωμένη

23/10/2026 - 6:12μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Pizza Fan: Αναστολή συμβάσεων και αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους 2.500 εργαζομένους της αλυσίδας ζητά η ΠΟΕΕΤ

23/10/2026 - 4:18μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Firas Abdullah)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από πυρά σε προάστιο του Παρισιού

23/10/2026 - 1:30μμ
(Φωτ.: EPA/MALTON DIBRA)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Νέα σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης – Στους δρόμους ξανά οι διαδηλωτές

23/10/2026 - 11:12πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί»)

Στουτγάρδη: «Ποντιακή Εστία» και Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» τιμούν από κοινού την πολιτιστική κληρονομιά του Πόντου

8 λεπτά πριν
Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Συμεών (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά: Με τη στήριξη πέντε Εκκλησιών ο Αρχιεπίσκοπος Συμεών δημοσιοποίησε την απόφασή του για συμφωνία με την Αίγυπτο

37 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται όσοι εργαστούν την αργία της 28ης Οκτωβρίου

1 ώρα πριν
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ κατά την κατάθεση στεφάνου στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ, στην Άγκυρα. Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Χ / @aBayraktar1)

Καναδάς: Οργή στην Ομογένεια για την επίσκεψη Κάρνεϊ στην Άγκυρα και το στεφάνι στο μαυσωλείο του Κεμάλ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

«Ροδάφ’νον»: Το αριστούργημα του Κώστα Διαμαντίδη με τον Τάκη Βαμβακίδη, και πάλι επί σκηνής για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

2 ώρες πριν
Ένοπλος καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας πριν ανοίξει πυρ στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου (στιγμιότυπο από βίντεο – πηγή: x.com)

Ιορδανία: Οκτώ οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV