pontosnews.gr
Παρασκευή, 8/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κορονοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε πολλές περιοχές του πλανήτη

25/07/2020 - 12:28μμ
Η ασυνήθιστη περίπτωση 45χρονου που «πέρασε» τέσσερις φορές κορονοϊό
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σχεδόν 40 χώρες ανέφεραν ημερήσιο αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters ο οποίος δείχνει ότι η πανδημία εξαπλώνεται σε όλες τις περιοχές του κόσμου.

Ο ρυθμός εξάπλωσης της νόσου Covid-19 σημειώνει αύξηση όχι μόνο σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ινδία όπου έχουν καταγραφεί και τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού παγκοσμίως, αλλά και στην Αυστραλία, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, το Σουδάν, τη Βολιβία, την Αιθιοπία, τη Βουλγαρία, το Βέλγιο, το Ουζμπεκιστάν και το Ισραήλ μεταξύ άλλων.

Πολλές χώρες, κυρίως αυτές που προχώρησαν σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, παρατηρούν δεύτερη κορύφωση της επιδημίας λίγο περισσότερο από ένα μήνα αφού είχαν καταγράψει την πρώτη κορύφωση.

«Δεν θα επιστρέψουμε στην “παλιά κανονικότητα”. Η πανδημία έχει ήδη αλλάξει τον τρόπο ζωής μας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεεσούς αυτή την εβδομάδα. «Ζητάμε από όλους να αντιμετωπίζουν τις αποφάσεις που λαμβάνουν για το πού πάνε, τι κάνουν και ποιον συναντούν ως αποφάσεις ζωής και θανάτου, διότι είναι τέτοιες», τόνισε.

Σταθερή άνοδος
Σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία, παρατηρείται σταθερή άνοδος του αριθμού των χωρών όπου τον τελευταίο μήνα καταγράφονται ημερήσια ρεκόρ στην αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19.

Τουλάχιστον επτά χώρες κατέγραφαν ημερήσια ρεκόρ πριν από τρεις εβδομάδες, ο αριθμός τους αυξήθηκε σε τουλάχιστον 13 πριν από δύο εβδομάδες, για να φτάσει την προηγούμενη εβδομάδα στις 20 και αυτή την εβδομάδα στις 37 χώρες.

Οι ΗΠΑ παραμένουν στην κορυφή του καταλόγου με τα περισσότερα κρούσματα Covid-19 παγκοσμίως, καθώς αυτή την εβδομάδα ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια, ενώ επί τέσσερις συνεχείς ημέρες στη χώρα καταγράφονταν περισσότεροι από 1.000 θάνατοι ημερησίως.

Η Βραζιλία και η Ινδία –όπου σύμφωνα με τους επιδημιολόγους η κορύφωση της επιδημίας απέχει πιθανόν μήνες– έχουν καταγράψει περισσότερα από 1 εκατομμύριο κρούσματα.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού αυξάνεται σε όλες τις περιοχές του κόσμου.

Στην Αυστραλία οι αρχές έχουν επιβάλει μερικό lockdown έξι εβδομάδων και έχουν καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας για τους κατοίκους της Μελβούρνης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, έπειτα από νέο ξέσπασμα της επιδημίας.

Άρση περιορισμών σε μπαρ και πάρτι
Αυστραλία και Ιαπωνία, η οποία επίσης κατέγραψε αριθμό ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα, προειδοποίησαν ότι παρατηρείται άνοδος των μολύνσεων μεταξύ των νέων, πολλοί από τους οποίους γιορτάζουν την άρση των περιορισμών σε μπαρ και πάρτι.

Στο Μεξικό, όπου επίσης σημειώθηκε ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα, οι αρχές προειδοποιούν ότι η πτωτική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων που είχε ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου, περίπου όταν άρχισαν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα, ενδέχεται να αντιστραφεί. Ήδη το Μεξικό είναι στην τέταρτη θέση του καταλόγου με τις χώρες με τους περισσότερους νεκρούς από Covid-19.

Βάσει του ρυθμού των νέων νοσηλειών την προηγούμενη εβδομάδα η Κλαούντια Σάινμπάουμ δήμαρχος της πόλης του Μεξικού εκτίμησε ότι τα ποσοστά νοσηλείας ως τον Οκτώβριο ενδέχεται να ξεπεράσουν αυτά που καταγράφηκαν τον Ιούνιο, στο απόγειο της επιδημίας. «Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι αν δεν αλλάξουμε την τάση, ενδέχεται να υπάρξει εκθετική αύξηση» των κρουσμάτων, προειδοποίησε.

Ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων στην Ισπανία
Στην Ευρώπη νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων καταγράφηκε στην Ισπανία, ένα γεγονός που ενδέχεται να αποθαρρύνει τους τουρίστες.

Στην Αφρική, στην Κένυα καταγράφηκε ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την επανεκκίνηση της οικονομίας. Ο Κενυάτης πρόεδρος Ουχούρου Κενυάτα ανακοίνωσε ότι από την 1η Αυγούστου θα ξεκινήσουν και πάλι οι διεθνείς πτήσεις, ενώ συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα για να συζητήσει την αύξηση των μολύνσεων.

Στη Μέση Ανατολή, το Ομάν επιβάλει από σήμερα νέους περιορισμούς επιπλέον του lockdown που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση αριθμού ρεκόρ νέων κρουσμάτων Covid-19.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com/users/taokinesis-2290689/)
ΥΓΕΙΑ

Τι ζητά η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

1/08/2025 - 2:06μμ
(Φωτ.: mathias70 / pixabay.com)
ΥΓΕΙΑ

ΕΟΔΥ: Δέκα νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

30/07/2025 - 7:38μμ
(Φωτ. αρχείου: Pixabay / Marjonhorn)
ΥΓΕΙΑ

Γεννήθηκαν στη Βρετανία τα πρώτα μωρά με DNA από 3 ανθρώπους

17/07/2025 - 12:33μμ
Επιχρωματισμένη ηλεκτρονική μικρογραφία του βακτηρίου της σύφιλης Treponema pallidum. Αρκετά σπειροειδή βακτήρια έχουν επισημανθεί με χρυσό (φωτ.: NIAID)
ΥΓΕΙΑ

Σύφιλη-Βλενόρροια: Αυξήθηκαν τα περιστατικά στην Ελλάδα εν μέσω Covid-19 – Ποιοι οι βασικοί ένοχοι

12/07/2025 - 5:33μμ
Εθελοντική αιμοδοσία (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης: Ανάγκη για δεκάδες χιλιάδες μονάδες αίματος κάθε χρόνο

12/07/2025 - 11:02πμ
(Φωτ.: Pixabay)
ΥΓΕΙΑ

Τα «dupes» καλλυντικά κρύβουν κινδύνους για την υγεία, προειδοποιούν ειδικοί

11/07/2025 - 4:20μμ
(Φωτ.: EPA / Jim Gathany / Centers for Disease Control)
ΥΓΕΙΑ

ΕΟΔΥ: Εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για το 2025

9/07/2025 - 4:55μμ
(Πηγή: iSea)
ΥΓΕΙΑ

iSea: Γνωρίζουμε στ’ αλήθεια τι τρώμε; – Είδη που κινδυνεύουν με αφανισμό, πωλούνται με… ψευδώνυμο

7/07/2025 - 1:18μμ
Αθηναίοι και τουρίστες προστατεύονται με όποιo τρόπο μπορούν από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καυτό ήλιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΥΓΕΙΑ

Τι συμβαίνει στον οργανισμό κατά τον καύσωνα – Πρόληψη και αντιμετώπιση

6/07/2025 - 6:52μμ
Δείγμα του μύκητα Aspergillus flavus, στο εργαστήριο (φωτ.: Bella Ciervo)
ΥΓΕΙΑ

Τοξικός μύκητας της «κατάρας των Φαραώ» μετατρέπεται σε φάρμακο κατά της λευχαιμίας

24/06/2025 - 4:29μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φλόγες κατακαίνε δάσος πάνω από το χωριό Χελιδόνι στην αρχαία Ολυμπία (φωτ.: EUROKINISSI/IlieaLive.gr/Γιάννης Σπυρούνης)

Δασικές πυρκαγιές: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Κεφαλονιά, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στο Χελιδόνι Ηλείας

17 λεπτά πριν
Γεννήθηκαν στο Ατα-Παζάρ', ρίζωσαν στην Ακρινή Κοζάνης (φωτ.: Facebook / Vasiliki Tsanaktsidou)

5ο Αντάμωμα Ατα-Παζάρ’ στην Ακρινή Κοζάνης, με τα πρόσωπα των προγόνων στο επίκεντρο

52 λεπτά πριν

Ποντιακό γλέντι στην Παλαιοκώμη Σερρών

2 ώρες πριν
Ο Γιάννης Μανιάτης, πρώην υπουργός, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τις διεθνείς σχέσεις, την άμυνα και την ενεργειακή ασφάλεια (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ECONOMIST IMPACT/ ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ)

Γιάννης Μανιάτης: Ζητά από την ΕΕ κυρώσεις κατά της Τουρκίας για παράνομες και προκλητικές ενέργειες σε Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο

2 ώρες πριν
Φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση στην Κερατέα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Χάρης Ακριβιάδης)

Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Νεκρός ένας άνθρωπος – Καίγονται σπίτια, εκκενώνονται περιοχές

3 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/prosfgeorgianis)

Πολιτιστικός Σύλλογος Γεωργιανής «Ο Πρόσφυγας»: Αντίστροφη μέτρηση για την αναβίωση του εθίμου «Τα Σάτσια»

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign