pontosnews.gr
Παρασκευή, 27/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Covid-19: Σχεδόν 500.000 οι νεκροί παγκοσμίως

28/06/2020 - 9:24πμ
Κορονοϊός: 270 νέα κρούσματα και πέντε θάνατοι ανακοινώθηκαν σήμερα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό ξεπέρασαν σήμερα Κυριακή τα δέκα εκατομμύρια, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, μείζον ορόσημο στην εξάπλωση της πανδημίας η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους στον πλανήτη μέσα σε επτά μήνες. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 σε όλο τον κόσμο είναι περίπου ο διπλάσιος των πολύ σοβαρών περιπτώσεων γρίπης που καταγράφονται σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το ορόσημο αυτό καταγράφεται την ώρα που πολλές χώρες αίρουν τα μέτρα περιορισμού που επέβαλαν, ωστόσο προωθούν λιγότερο ή περισσότερο αλλαγές των κανόνων ως προς την εργασία και την κοινωνική ζωή, που ίσως διαρκέσουν έναν χρόνο ή και περισσότερο, ωσότου να είναι διαθέσιμο εμβόλιο. Πολλές χώρες βιώνουν αναζωπύρωση των κρουσμάτων μόλυνσης, γεγονός που εξωθεί τις Αρχές να επαναφέρουν εν μέρει τα μέτρα σε ισχύ. Αυτό, προειδοποιούν ειδικοί, μπορεί να επαναλαμβάνεται τους προσεχείς μήνες αλλά και το 2021.

Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική και Ευρώπη έχουν επιβεβαιώσει η καθεμιά περίπου το 25% των κρουσμάτων, ενώ στην Ασία και στη Μέση Ανατολική αντιστοιχούν το 11% και το 9% αντίστοιχα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, η οποία βασίζεται σε επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις. Οι θάνατοι εξαιτίας της νόσου Covid-19 έχουν πλέον ξεπεράσει τους 497.000, είναι δηλαδή χονδρικά ισάριθμοι με αυτούς που οφείλονται στη γρίπη σε ετήσια βάση.

Τα πρώτα κρούσματα του νέου κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν τη 10η Ιανουαρίου στην πόλη Ουχάν, στην Κίνα, προτού οι μολύνσεις και οι θάνατοι να παρουσιάσουν ραγδαία αύξηση στην Ευρώπη, μετά τις ΗΠΑ, κατόπιν στη Ρωσία.

Η πανδημία εισέρχεται σε νέα φάση
Η πανδημία έχει πλέον εισέλθει σε νέα φάση, με την Ινδία και τη Βραζιλία να καταγράφουν πάνω από 10.000 και πάνω από 30.000 κρούσματα μόλυνσης η καθεμία καθημερινά, κάτι που θέτει υπό τεράστια πίεση τα συστήματα υγείας τους. Αυτές οι δυο χώρες κατέγραψαν πάνω από το ένα τρίτο του συνόλου των νέων κρουσμάτων μόλυνσης στον κόσμο την περασμένη εβδομάδα. Η Βραζιλία κατέγραψε θλιβερό ρεκόρ 54.700 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες τη 19η Ιουνίου.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης συνέχισε να αυξάνεται με ρυθμό 1-2% ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, ενώ έφθανε το 10% τον Μάρτιο.

Χώρες όπως η Κίνα, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία εντόπισαν νέες εστίες τον περασμένο μήνα, ενώ είχαν μπορέσει σχεδόν να εκμηδενίσουν τα κρούσματα εγχώριας μετάδοσης. Στο Πεκίνο, όπου έχουν διαγνωστεί πάνω από 310 νέα κρούσματα μόλυνσης μετά τον εντοπισμό εστίας σε χονδρική αγορά τροφίμων, τα τεστ έχουν αυξηθεί εκθετικά, σε περίπου 300.000 την ημέρα.

Οι ΗΠΑ, όπου εντοπίζεται ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων μόλυνσης από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον πλανήτη (2,5 εκατομμύρια) είχαν καταφέρει να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορονοϊού τον Μάιο, αλλά βλέπουν τις τελευταίες εβδομάδες την πανδημία να επεκτείνεται σε αγροτικές περιοχές, και ιδίως σε πολιτείες του Νότου και της Δύσης που παρέμεναν ως εδώ συγκριτικά αλώβητες.

Σε πολλές χώρες με περιορισμένες δυνατότητες ως προς την διενέργεια τεστ, οι επίσημοι απολογισμοί κρουσμάτων δεν αντανακλούν παρά μόνο μέρος των πραγματικών. Σχεδόν οι μισοί από τους ανθρώπους οι οποίοι είναι γνωστό ότι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό ανέρρωσαν.

  • Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΥΓΕΙΑ

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο ΕΟΦ για πιθανές ελλείψεις φαρμάκων λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή – Σταθερή η εικόνα στην Ελλάδα

22/03/2026 - 2:57μμ
(Φωτ.: shebaonline.org)
ΥΓΕΙΑ

Ανοσοκύτταρα CAR-T καταπολεμούν αιματολογικούς καρκίνους απευθείας στο σώμα – Ένα από τα ισχυρά όπλα των ογκολόγων

19/03/2026 - 1:07μμ
(Φωτ.: Pixabay / Vasily Sukovatitsyn)
ΥΓΕΙΑ

Άτμισμα και κάπνισμα στους εφήβους: Γιατί η Ελλάδα ανησυχεί όλο και περισσότερο

15/03/2026 - 5:55μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/alicia_harper-16897639/)
ΥΓΕΙΑ

Γυμναστική και διατροφή όπλα κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου

7/03/2026 - 9:27πμ
(Φωτ. αρχείου: Sabine van Erp / Pixabay)
ΥΓΕΙΑ

Τρίτη ηλικία: Περιστατικά κακοποίησης ηλικιωμένων μένουν κρυφά, γιατί τα θύματα φοβούνται

18/02/2026 - 1:22μμ
(Φωτ.: M Ameen / Pixabay)
ΥΓΕΙΑ

Βρέφος έλαβε θεραπεία για όγκο όσο ήταν ακόμη μέσα στη μήτρα – «Σήμερα είναι τριών μηνών και χαρούμενος»

17/02/2026 - 3:25μμ
Εικόνα από τη συσκευασία του προϊόντος «Mushroom Muscimol Gummies»
ΥΓΕΙΑ

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται ζελεδάκια και παρόμοια γλυκίσματα που περιέχουν μουσκιμόλη

10/02/2026 - 7:01μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/geralt-9301)
ΥΓΕΙΑ

«ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» την παχυσαρκία – Δωρεάν πρόγραμμα σε πανεπιστημιακές κλινικές

10/02/2026 - 12:24μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΥΓΕΙΑ

Υπ. Υγείας: Μέσα στο 2026 η ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά

9/02/2026 - 1:52μμ
(Φωτ.: freepik)
ΥΓΕΙΑ

Διεθνής Ημέρα Κατά του Καρκίνου: Τέσσερις στους δέκα καρκίνους θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί – Κυριότερη αιτία το κάπνισμα

4/02/2026 - 10:55πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Καιρός: H «Deborah» φέρνει μπόρα! – Νοτιάδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

13 λεπτά πριν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ελληνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας στην Ανατολική Αίθουσα (East Room) του Λευκού Οίκου. Στα αριστερά βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος (φωτ.: EPA/ WILL OLIVER / POOL)

Ντόναλντ Τραμπ και Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον λαμπρό εορτασμό για την Ελληνική Ανεξαρτησία στον Λευκό Οίκο

8 ώρες πριν
(Πηγή: youtube.com/@thestivalgr)

Σε ύφεση η φωτιά στη Χαλάστρα – Παραμένει το κυκλοφοριακό χάος στην ΠΑΘΕ

9 ώρες πριν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο και τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ μετά από υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο (φωτ.:   EPA/ WILL OLIVER / POOL)

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναβάλλει για 10 μέρες τις επιθέσεις σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του Ιράν

9 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/psmAMACEIA)

Αυγομαχίες και φουστουρομαχίες ανήμερα του Πάσχα στο Μανιάκι Φλώρινας

10 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Αμπελόκηποι: Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικό

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign