pontosnews.gr
Σάββατο, 17/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μπορέλ στη συνάντηση με Μητσοτάκη: Αποφασισμένη η ΕΕ να προστατεύσει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα

24/06/2020 - 8:55μμ
Μπορέλ στη συνάντηση με Μητσοτάκη: Αποφασισμένη η ΕΕ να προστατεύσει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην απερίφραστη καταδίκη της εργαλειοποίησης του Μεταναστευτικού από την Άγκυρα ως μοχλού πίεσης για πολιτικούς σκοπούς, κατά παράβαση της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016, προχώρησαν κατά την αποψινή τους συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και αντιπρόεδρος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκε η ευρωπαϊκή αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών-μελών της ΕE.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας κατά δύο κρατών-μελών της ΕΕ, της Ελλάδας και της Κύπρου, επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές ότι δεν αποτελούν απλώς διμερή ζητήματα, αλλά υπόθεση που επιβαρύνει το σύνολο των ευρωτουρκικών σχέσεων και πλήττει τα στρατηγικά συμφέροντα της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε στον συνομιλητή του τη βούληση της Ελλάδας για τη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία. Υπογράμμισε, ωστόσο, στον Ζ. Μπορέλ ότι η αποτελεσματικότητά τους προϋποθέτει τον τερματισμό της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε το απόγευμα, στις 18:00, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας. Στη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, τονίστηκε επίσης ότι τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φυλάσσονται με μεγάλη αποφασιστικότητα και ότι η στήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα θα είναι διαρκής όπως εκδηλώθηκε και τον περασμένο Μάρτιο στον Έβρο.

«Αποφασιμένοι να προστατεύσουμε τα ελληνικά και ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα»
«Είναι πολύ σημαντικό ότι η Ένωση στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας καθώς υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» επεσήμανε ο Κ. Μητσοτάκης. «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα ελληνικά και ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα» τόνισε από την πλευρά του ο Ζ. Μπορέλ.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Λίγες ώρες μετά την επίσκεψή του στις Καστανιές, ο Ζ. Μπόρέλ σημείωσε ότι είναι καθήκον του να επισκέπτεται την Ελλάδα, επαναβεβαιώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δεσμευμένη στην προστασία της κυριαρχίας της χώρας μας. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ αναφέρθηκε στην κατάσταση στον Έβρο, στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και τις εξαγγελίες της Τουρκίας για διενέργεια παράνομων γεωτρήσεων. Σημείωσε ότι μία από τις αποστολές του είναι η προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων της Ένωσης, της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως και η οικοδόμηση ενός ελάχιστου επιπέδου διαλόγου και εμπιστοσύνης με την Άγκυρα.

«Εμείς αναζητούμε πάντα μια εποικοδομητική σχέση με τους γείτονές μας, κυρίως την Τουρκία. Η εμπιστοσύνη χρειάζεται δύο, και για να ξεκινήσει να οικοδομείται η εμπιστοσύνη είναι σημαντικό η Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες, οι οποίες ξεκάθαρα παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, καθώς επίσης και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβρος: Στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης και Εξωτερικών της Ολλανδίας

15/01/2026 - 3:31μμ
Τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας στο ύψος του Πλατύκαμπου, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες-κυβέρνηση σε τροχιά διαλόγου: Τη Δευτέρα το ραντεβού με Μητσοτάκη, ανοίγουν οι δρόμοι

15/01/2026 - 1:20μμ
(Πηγή: facebook.com/Αρμενική Παροικία Κρήτης /Armenian community of CRETA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρμενική Κοινότητα Ηρακλείου Κρήτης: Ισχυροί οι δεσμοί που ενώνουν τον απανταχού αρμενικό ελληνισμό με την ιστορική του πατρίδα

14/01/2026 - 1:30μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία Mercosur (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Δίχτυ προστασίας για 21 ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα – Νέες προοπτικές για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις «βλέπει» η κυβέρνηση

9/01/2026 - 10:58μμ
(Φωτ.: minedu.gov.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διδυμότειχο: Ορκίστηκε ο νέος μουφτής Εμίν Σερίφ

9/01/2026 - 4:59μμ
Ο Παύλος Ασλανίδης σε εκδήλωση για τα Τέμπη (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών: Ασλανίδης κατά Καρυστιανού για το νέο κόμμα – «Κανείς δεν είναι μαζί της»

7/01/2026 - 8:10μμ
(Φωτ. αρχείου:  EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εκτός ευρωομάδας ο Νικόλας Φαραντούρης – «Δεν δεσμεύεται ξεκάθαρα ότι θα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του κόμματος»

7/01/2026 - 2:49μμ
Στο μπλόκο των αγροτών στο Άργος (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ανακοινώσεις την Τετάρτη από την κυβέρνηση, πριν από το 48ωρο μπλακ άουτ

5/01/2026 - 1:53μμ
(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κοινή διακήρυξη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μετά την τριμερή της Ιερουσαλήμ

23/12/2025 - 9:06πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στρατηγική η σχέση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου – Σημαντικός παίκτης στα ενεργειακά η Ελλάδα

22/12/2025 - 9:35μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μαρία Ματσάδο και το βραβείο Νόμπελ (φωτ.: Χ/The White House)

Νορβηγία: «Το βραβείο Νόμπελ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον νικητή»

50 λεπτά πριν
(Φωτ.: platamonaskavalas.com)

Βραδιά ποντιακής παράδοσης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαταμώνα

1 ώρα πριν
Από το εικαστικό της αφίσας της δράσης (εικ.: ΧΚ)

Ένωση Ποντίων Μελισσίων: Κάλεσμα για τη δημιουργία του Άλσους Άταφων Μαρτύρων της Γενοκτονίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Μουσικοχορευτική & Πνευματική Εστία «Ο Καύκασος»)

Αγιασμός και βασιλόπιτα για τους Πόντιους του Αιγάλεω

3 ώρες πριν
Ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ (φωτ: pixabay.com / PePeggy_Marco)

Πάνω από 85 εκατ. ευρώ θα μοιράσουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

3 ώρες πριν
Γάλλος αστυνομικός στο δικαστήριο (φωτ. αρχείου: EPA/Teresa Suarez)

Γαλλία: Για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης ερευνάται ο Ντομινίκ Πελικό

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign