pontosnews.gr
Σάββατο, 3/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στον εισαγγελέα το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας Σάμπυ Μιωνή – Νίκου Παππά για Παπαγγελόπουλο με πρόταση ΝΔ (ηχητικό)

22/06/2020 - 5:28μμ
Στον εισαγγελέα το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας Σάμπυ Μιωνή - Νίκου Παππά για Παπαγγελόπουλο με πρόταση ΝΔ (ηχητικό)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στον εισαγγελέα πρότεινε η Νέα Δημοκρατία να διαβιβαστεί το ηχητικό απόσπασμα συνομιλίας του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, που ακούστηκε σήμερα στη συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Παράλληλα πρότεινε και τη διαβίβαση των πρακτικών από την κατάθεση που είχε δώσει στην επιτροπή ο Νίκος Παππάς, δεδομένου ότι οι διάλογοι που ακούστηκαν σήμερα διαφέρουν από όσα είχε πει ο πρώην υπουργός. Με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας συντάχθηκε και το ΚΙΝΑΛ.

Νέα προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τα έγγραφα που έχουν φτάσει τα τελευταία 24ωρα στην Επιτροπή ζήτησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Την ίδια στιγμή τόνισε πως «ο Μιωνής προέβη σήμερα σε αυτή την κίνηση για να σώσει τον Σαμαρά, την Ράικου και τον ίδιο», σημειώνοντας ότι η σημερινή κίνηση του Σάμπι Μιωνή έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για τις διαδρομές του χρήματος και τις αποκαλύψεις για τον σύζυγο της Ελένης Ράικου.

«Αυτό είναι το πραγματικό κύκλωμα. Ένα διεθνές κύκλωμα που διακινεί χρήμα παγκοσμίως σε βάρος αδύναμων χωρών όπως ο Άγιος Δομίνικος και η Βόρεια Μακεδονία. Και σε αυτό ήταν πρωταγωνιστής ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Όπως είπε, σύμφωνα με πηγή του ΣΥΡΙΖΑ, στην επιτροπή «Ο Μιωνής, στην προσπάθεια του να δείξει ότι ήταν θύμα δικό μου και όχι των Πλεύρη και Βορίδη, αναφέρθηκε στη δήθεν ανεξάρτητη έκθεση του Μ. Κάμπο. Αυτός σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα του Spiegel, εκτός από το ότι ήταν δικηγόρος του Μιωνή, βρέθηκε και ο ίδιος και η γυναίκα του με off shore σε Παναμά, Ουρουγάη, Βερμούδες κλπ. Με διαδρομές χιλιάδων ευρώ που καταλήγουν στον ίδιο και στη σύζυγό του».

«Εάν ο κ. Παππάς θέλει να πει ότι αυτή η φωνή δεν είναι δική του, άλλο θέμα»
Πηγή του Κινήματος Αλλαγής στην προανακριτική αποδίδει στον εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη την εξής παρέμβαση, αναφορικά με την ηχογραφημένη συνομιλία του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

«Ακούσαμε για λεφτά, πολλά λεφτά. Ακούσαμε για μαγαζί με δική του ατζέντα, ακούσαμε να λένε να φέρει ο υπουργός την εισαγγελέα διαφθοράς, ακούσαμε να υπάρχει πρόσβαση σε φακέλους και δικογραφίες από πολιτικά πρόσωπα ενώ εκκρεμούν. Ακούσαμε για στοχοποίηση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι», σχολίασε ο Θανάσης Πλεύρης. Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «ανέχεστε οι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι το κόμμα σας μαγαζί και μάλιστα να ανέχεστε την ατζέντα Παπαγγελόπουλου και για λεφτά εάν δεν χαλάει τις δικές σας δουλειές; Μετά από όσα ακούσαμε σήμερα στην επιτροπή μας από το ηχητικό που μας εστάλη αλλά και με όσα διαφορετικά σχετικά είχε καταθέσει ο Νίκος Παππάς, αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε ότι οι διάλογοι μεταξύ του Νίκου Παππά και του Σάμπυ Μιωνή είναι διαφορετικοί και γι΄αυτό πρέπει να στείλουμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα τα πρακτικά από την κατάθεση του Νίκου Παππά στην Επιτροπή και τους διαλόγους που πηγάζουν από το ηχητικό. Είναι εντελώς διαφορετικοί πάντως. Εάν τώρα ο κ. Παππάς θέλει να πει ότι αυτή η φωνή δεν είναι δική του, άλλο θέμα».

«Είναι πολλά και συγκλονιστικά τα όσα ακούσαμε σήμερα. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τα αφήσουμε έτσι», είπε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης και πρόσθεσε: «το χρωστάμε στην αλήθεια και στη Δημοκρατία. Τέτοια πράγματα δεν πρέπει να ξαναγίνουν στη χώρα μας και στη Δικαιοσύνη. Αυτός είναι ο ρόλος της Επιτροπής. Να αναδειχθεί όλη η αλήθεια. Συντασσόμαστε με την πρόταση της πλειοψηφίας».

Τι δήλωσε ο Νίκος Παππάς
Για «γελοίο αντιπερισπασμό της ΝΔ μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για Ράϊκου και Σαμαρά» κάνει λόγο ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς αναφορικά με το υλικό που κατατέθηκε σήμερα από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στην προανακριτική επιτροπή.

«Αφού πλαστογραφούν κάθε μέρα την πραγματικότητα και δεν τους βγαίνει, τώρα παραποιούν και συνομιλίες. Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου και ότι η ίδια δεχόταν σε λογαριασμό της χρήματα από τη Novartis, περιμέναμε τον αντιπερισπασμό από τη ΝΔ. «Και αυτό έγινε», αναφέρει ο Νίκος Παππάς.

«Επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες -προϊόντα εγκλήματος- που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Σάμπυ Μιωνή, κατά τη δήλωσή του, μάλλον πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των εγκληματικών πράξεών του. Το ερώτημα για ποιον δουλεύει και έναντι ποιών ανταλλαγμάτων θα αποκαλυφθεί σίγουρα και σύντομα. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ο ευτελισμός των θεσμών και της ίδιας της δημοκρατίας από τη προσκόμιση μέσα στην ίδια τη Βουλή προϊόντων εγκλήματος σε βάρος υπουργών νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της ελληνικής δημοκρατίας με αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ και όσων έστησαν αυτή την ιλαροτραγωδία στην απελπισία τους να εμφανίσουν το σκάνδαλο Novartis ως σκευωρία και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως αρχιτέκτονα της σκευωρίας. Μέσα στο πανικό τους, όμως, «πατάνε τα κορδόνια τους», απαξιώνουν τους θεσμούς και δυσχεραίνουν τη θέση τους».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ελλάδα 2.0»: Υποβλήθηκε το τελευταίο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης

30/09/2026 - 12:11πμ
Παρέμβαση Φρέντι Μπελέρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (φωτ. αρχείου: fredisbeleris.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φρέντι Μπελέρης: Κίνδυνος αφανισμού της ελληνορθόδοξης κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη

29/09/2026 - 8:29μμ
Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την παρουσίαση των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων της πλατφόρμας «MedWatch» Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για Πατούλη: «Φίλος μου, αλλά…» – Ο υπ. Υγείας στέλνει τον πρόεδρο του ΙΣΑ στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας

29/09/2026 - 7:00μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Χρήστος Τριαντόπουλος για αλλοίωση του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

29/09/2026 - 12:39μμ
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στο πλαίσιο της 90ής ΔΕΘ (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ MOTION TEAM)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Νατσιός: «Απόλυτη κοροϊδία» οι τιμές των καυσίμων – «Βόμβα» η αποθήκευση διοξειδίου στο Πρίνο

25/09/2026 - 9:19μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ για τη θέση της Ελλάδας: «Είμαστε γεφυροποιοί, όχι ταραχοποιοί»

25/09/2026 - 8:49πμ
(Φωτ.: 
Prime Minister of Israel/x.com)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη: Η στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ, τα αμυντικά συστήματα και η νέα τριμερής με την Κύπρο

24/09/2026 - 9:26μμ
(Φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στον «Guardian»: Η Βρετανία δεν θα διαμέλιζε την Ταπισερί της Μπαγιέ. Ας επανενώσουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα

24/09/2026 - 11:00πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε ομογενείς: Την άνοιξη του 2027 η πρώτη διερευνητική γεώτρηση για φυσικό αέριο

24/09/2026 - 8:38πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ιστορία επιβιώνει της προπαγάνδας»: Σκληρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για την Τριπολιτσά

23/09/2026 - 8:18μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο σπό το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νησί της Κρήτης (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Ζουριδάκης)

Κρήτη: Ήχησε 112 σε όλο το νησί για την κακοκαιρία – Κλειστοί δρόμοι και σχολεία

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Euroleague: Σκόρπισε τη Μακάμπι ο Παναθηναϊκός στο T-Center

5 ώρες πριν
Ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου στο Μπέγιογλου της Κωνσταντινούπολης(φωτ.: Javodish / Wikimedia Commons, CC0/Public Domain)

Η ομογένεια της Κωνσταντινούπολης κρατά ζωντανό τον ελληνισμό με τρεις δράσεις μέσα στον Οκτώβριο

5 ώρες πριν
Από την εκκένωση της Γκράβας, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Γκράβα: Δεν διαπιστώθηκε διαρροή φυσικού αερίου στο σχολικό συγκρότημα

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Δημογραφικό: 56.223 λιγότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα το 2025 – Μειώθηκαν γεννήσεις και θάνατοι

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)

ΟΕΝΓΕ: Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 21 Οκτωβρίου και συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV