Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει σήμερα η ΕΜΥ, και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα κεντρικά και βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4, στα νότια έως 5 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα, μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις, στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4, στην Κρήτη έως 5 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 και στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις, στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
















