pontosnews.gr
Τετάρτη, 4/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: «Άλλαξες τον κόσμο» – Η συγκινητική τελετή στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ

5/06/2020 - 12:36μμ
Τα κροκοδείλια δάκρυα για τον Φλόιντ και οι εκλογές στις ΗΠΑ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Άλλαξες τον κόσμο, Τζορτζ», δήλωσε ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον, γνωστή προσωπικότητα του κινήματος των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της τελετής στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ που πραγματοποιήθηκε στη Μινεάπολη. Την ίδια ώρα σε ολόκληρες τις ΗΠΑ πραγματοποιούνταν μεγάλες διαδηλώσεις, στην πλειονότητά τους ειρηνικές, με αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για τον φόνο του Φλόιντ αλλά και τον τερματισμό των φυλετικών διακρίσεων.

Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Νέας Υόρκης, της Ουάσινγκτον, του Σιάτλ και του Λος Άντζελες, καθώς στις τρεις αυτές τελευταίες πόλεις ήρθη η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η οργή για το φόνο του Φλόιντ έχει ξεπεράσει τα σύνορα των ΗΠΑ. Στη Βιέννη πραγματοποιήθηκε διαδήλωση χθες το βράδυ με τη συμμετοχή περίπου 50.000 ανθρώπων, σύμφωνα με την αστυνομία, μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Στη Μινεάπολη η οικογένεια του Φλόιντ, φίλοι, πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες και προσωπικότητες συγκεντρώθηκαν στο πανεπιστήμιο North Central για να τιμήσουν τη μνήμη του 46χρονου Αφροαμερικανού. Η τελετή ξεκίνησε με μια συγκινητική ερμηνεία του «Amazing Grace», προτού ο λευκός δήμαρχος της πόλης γονατίσει δίπλα στο φέρετρο του Φλόιντ.

Στη συνέχεια τηρήθηκε σιγή 8 λεπτών και 46 δευτερολέπτων, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν πίεζε με το γόνατό του το λαιμό του Φλόιντ, παρά τις εκκλήσεις του.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν για να δουν τον αδελφό μου. Είναι φοβερό που άγγιξε τις καρδιές τόσων ανθρώπων», δήλωσε η αδελφή του, Φιλονίζ. «Όλοι θέλουν δικαιοσύνη, θέλουμε δικαιοσύνη για τον Τζορτζ και θα την λάβει», πρόσθεσε, ενώ υπό τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων κατήγγειλε «την πανδημία του ρατσισμού και των διακρίσεων».


Ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον με συγγενείς του Φλόιντ (φωτ.: EPA / Craig Lassig)

Ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον εκφώνησε επικήδειο λόγο, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για μια κανονική κηδεία. «Ο Τζορτζ Φλόιντ δεν θα έπρεπε να είναι μεταξύ των νεκρών», τόνισε. «Δεν πέθανε εξαιτίας ενός συνηθισμένου προβλήματος υγείας. Πέθανε εξαιτίας της συνηθισμένης δυσλειτουργίας του αμερικανικού δικαστικού συστήματος», χαρακτηρίζοντας το γόνατο που συνέθλιψε το λαιμό του Τζορτζ, σύμβολο της καταπίεσης των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ.

Ζήτησε επίσης να οργανωθεί μια «πορεία στην Ουάσινγκτον» στις 28 Αυγούστου – ημερομηνία κατά την οποία πραγματοποιήθηκε το 1963 μια ιστορική διαδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών.

Απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ, που διέλυσε μια διαδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο με τη βοήθεια του στρατού για να πάει να φωτογραφηθεί μπροστά από μια εκκλησία με τη Βίβλο στο χέρι, ο 65χρονος βαπτιστής πάστορας τον συμβούλευσε «να ανοίξει τη Βίβλο».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε τουρνουά γκολφ, το 2023 (φωτ.: EPA / Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισόβια στον δράστη για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ λίγο πριν τις εκλογές του 2024

4/02/2026 - 10:23μμ
Yποστηρίκτρια του Εκρέμ Ιμάμογλου κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βαριές κατηγορίες για πολιτική κατασκοπεία στον Ιμάμογλου – Ποινές έως 20 έτη ζητά η Εισαγγελία

4/02/2026 - 8:31μμ
Ασθενοφόρα παραλαμβάνουν τραυματίες στο λιμάνι της Χίου για να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο του νησιού, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Κούργιας)
ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: «Πόλεμος. Ήταν 40 πάνω στο φουσκωτό» – Συγκλονιστική μαρτυρία δύτη, συνελήφθη ο φερόμενος διακινητής

4/02/2026 - 7:43μμ
Κορβέτα F265 «Köln» του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού στις εγκαταστάσεις της ναυπηγικής εταιρείας Blohm & Voss στο Αμβούργο (φωτ.: EPA / Focke Strangmann)
ΕΛΛΑΔΑ

Ροδόπη: Κρατούμενος ο 55χρονος Έλληνας που κατηγορείται για σαμποτάζ σε γερμανικές κορβέτες – «Το παιδί μου, ο καλύτερος άνθρωπος»

4/02/2026 - 6:49μμ
Το λεωφορείο των ΚΤΕΛ που τυλίχθηκε στις φλόγες στη Σίνδο, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: thestival.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Φλεγόμενα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη: Ξηλώθηκε η διοίκηση του ΟΣΕΘ μετά το νέο περιστατικό

4/02/2026 - 6:24μμ
Γερμανοί αστυνομικοί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έλληνας λαθρεπιβάτης έδειρε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

4/02/2026 - 5:36μμ
Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Χίου, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Αναγνώστου)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ για την τραγωδία με τους 15 νεκρούς στη Χίο – Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα

4/02/2026 - 3:59μμ
Σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, στη Νίκαια Λάρισας, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Στο τραπέζι νέες κινητοποιήσεις – «Δεν δόθηκαν απαντήσεις, τα προβλήματα παραμένουν»

4/02/2026 - 3:35μμ
Από την αυτοψία που έγινε στον Αλφειό, Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: ilialive.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε αυξημένο συναγερμό η Ηλεία ενόψει της νέας κακοκαιρίας

4/02/2026 - 2:48μμ
Στις Βρυξέλλες (φωτ.: Facebook / European Commission)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωβαρόμετρο: Απαισιόδοξοι οι Ευρωπαίοι για το μέλλον, θέλουν ισχυρότερη ΕΕ – Η ακρίβεια «καίει» τους Έλληνες

4/02/2026 - 2:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης»)

Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης»: Γιορτή ενότητας, δημιουργίας και παράδοσης

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

ENBL: Άνετο πέρασμα του Ηρακλή από την Τσεχία

39 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Κύπελλο Ελλάδας: Πρώτο βήμα του ΠΑΟΚ για τον τελικό – Ανοιχτοί λογαριασμοί στην Κρήτη

52 λεπτά πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε τουρνουά γκολφ, το 2023 (φωτ.: EPA / Justin Lane)

Ισόβια στον δράστη για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ λίγο πριν τις εκλογές του 2024

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

EuroCup: Νέα ήττα του Πανιωνίου στη Λιθουανία

2 ώρες πριν
Καρτ ποστάλ του προηγούμενου αιώνα δείχνει την προέλαση του ελληνικού στρατού στο Εσκισεχίρ

Μαρτυρία Βασιλικής Μπονάνου: Ήμασταν μέσα στα χιόνια. Τριών χρονών χιόνια είχε το βουνό αυτό

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign